…και αν (γιατί άραγε;) ενδιαφέρεσαι να μάθεις το γιατί, συνεχίζεις να διαβάζεις:
Οι προτεραιότητες που έχω θέσει σε αυτή τη φάση της ζωής μου είναι να αποκατασταθώ επαγγελματικά και να γίνω σύζυγος και πατέρας, με αυτή τη σειρά. Δέχομαι προκαταβολικά συγχαρητήρια για το ευγενές των επιδιώξεων μου (ευχαριστώ) αλλά, φαντάζομαι, θα πρέπει να εξηγήσω σε τι με εμποδίζουν όλα αυτά να είμαι μοτοσυκλετιστής! Λοιπόν, δεν εμποδίζουν εμένα από το να δηλώνω μοτοσυκλετιστής — εμποδίζουν τους άλλους μοτοσυκλετιστές από το να δεχτούν να λέω έτσι τον εαυτό μου!
Δεν βγάζει νόημα, πάμε πάλι:
Ο Δ. μου λέει πως δεν πάω ταξίδια με τη μηχανή άρα δεν είμαι μοτοσυκλετιστής, ο Τ. μου λέει πως η μηχανή που έχω είναι για πίστα ενώ εγώ δεν ξέρω ούτε που βρίσκεται άρα δεν είμαι μοτοσυκλετιστής και ο Π. μου λέει πως αφού 3 χρόνια μετά δεν ξέρω τι τελική βγάζει το μηχανάκι, δεν είμαι μοτοσυκλετιστής! Φυσικά μπορώ να δικαιολογηθώ λέγοντας πως δεν έχω χρόνο για ταξίδια, δεν έχω λεφτά για πίστα και δεν έχω θράσος για τελικές αλλά τότε, τι την θέλω τη μηχανή;
Η αλήθεια είναι πως «φοβάμαι» τα πολλά χιλιόμετρα (και σε απόσταση, και ανά ώρα) πλέον. Επιπλέον, δεν έχω παρέα -ο πιο μηχανόβιος από την παρέα έχει 3 παιδιά και μια γυναίκα που τον περιμένει πίσω απ' την πόρτα με την παντόφλα- ενώ, η (ακόμα μέλουσα) δικιά μου λέει να πάω όπου θέλω, μόνος μου. Έχω και το RSI στο δεξί χέρι, αποτέλεσμα του επαγγέλματος (προγραμματιστής είμαι, που πάει το μυαλό σου!). Έχω και αυξημένο φόβο για πιθανό ατύχημα, μάλλον λόγο ηλικίας — πλησιάζω τα 40. Ρε μπας και έχουν δίκιο όλοι αυτοί;
Βασικά δεν περιμένω να μου λύσει κάποιος τα ψυχολογικά — πιθανότατα πρόκειται για κρίση της μέσης ηλικίας. Αλλά αν μπεις στον κόπο να σχολιάσεις, θα στο κάνω πιο εύκολο:
* πιθανές συμβουλές προς τον thePrince:
[list=1][*]ρίχτο στην πλάκα μεγάλε, δεν σου έμειναν πολλά χρόνια ζωής ακόμα![*]το θέμα κατά βάθος είναι πολύ σοβαρό για να γελάμε με τα χάλια σου, κοίτα να βρεις έναν ψυχίατρο σύντομα![*]δεν υπάρχουν μοτοσυκλετιστές πλέον, τσάμπα χαλιέσαι![*]κοίτα να συνέλθεις πριν γίνεις μπαμπάς γιατί δεν χρειαζόμαστε άλλους άχρηστους στους δρόμους![*]είναι καλοκαίρι, μεσημέρι, κάνει και ζέστη, δεν παίρνεις ένα ρεπό να πας για μπάνιο; με το λεωφορείο![*]ΔΞ/ΔΑ[/list=1]
Υ.Γ. Μπορεί να μου βγήκε σαν ανέκδοτο αλλά έχω προβληματιστεί αρκετά, σε σημείο που σκέφτηκα να πουλήσω τη μηχανή. Ευτυχώς την χρωστάω ακόμα!!!