Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 10 από 10

Θέμα: ερωτηση για 1150 gs

ερωτηση για 1150 gs

καλησπερα ειμαι χρονια στο χωρο με πολλα street μηχανακια στην κατοχη.αρχιζω να σκεφτομαι πολυ ζεστα την ιδεα να παρω on-off γιατι θελω ταξιδια και λιγο χωμα.Στο ζουμι τωρα,θελω μια 1150 αλλα σκεφτομαι το θεμα της αξιοπιστιας και του βαρους και των service φυσικα.Ξερω σε διαφορα ποστ εχουν υποθει σκροπια πραγματα αλλα λεω μηπως τα συγκεντρωσουμε ολα εδω. Υποψην οτι μονο με japan ειχα να κανω τοσα χρονια καθε τυπου βεβαια και ss kai naked kai εντουρο.οποια αποψη για την συγκεκριμενη μοτο δεκτη,α βρηκα μια 1150 του 2002 με 40000κμ σε καλη κατασταση απο οτι φαινεται,αξιζει η ειναι πολυ παλια?

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Μεγαλο θεμα ανοιξες! Ως κατοχος ενος 1150 για 100.000κμ εχω να πω τα εξης.

Θετικα:
    -Πολυ ανετη για ταξιδι σε ταχυτητες 150+ αλλα θελει λιγο καλυτερο ανεμοθραυστη.
    -Φορτωνεις και το σπιτι σου
    -Αν εχεις καγκελα (οχι ομως τα μαμισια) ισως και να ειναι το ποιο καλο-τρακαριστο μεγαλο μηχανακι που υπαρχει. Το δικο μου εφαγε απειρες στουκες χωρις να παθει σχεδον τιποτα (αρκει να μην ερθει τουμπα φυσικα)
    -Εξαιρετικα ευσταθες λογω ακλονητου μπροστινου και μπορει να παρει πολυ καλες κλισεις σε στροφες.
    -ροπατος αλλα βαρετος κινητηρας, εκτος αν κανεις καποιες μετατροπες οποτε και μεταμορφωνεται και αποκτα νευρο.

Αρνητικα:
    -Πενταβαρο
    -σε μετριας προσφυσης και κατω οδοστρωματα δεν εχεις ιδεα τι θελει να κανει και που παταει. Για ελληνικη ασφαλτο δηλαδη το ΑΒΣ ειναι απαραιτητο.
    -Θελει απεγνωσμενα ποιοτικες αναρτησεις που στοιχιζουν ομως πολυ.
    -Σε ηπια εκτος δρομου διαδρομη θα παει καλυτερα απο βαραντερο και σια, αλλα χωρις να το απολαυσεις και πολυ.

Απο αξιοπιστια το δικο μου βγηκε αστερι (μοντελο 1999, εκτος του αλλαγμενου κιβωτιου στην εγγυηση), αλλα εχουν ακουστει και προβληματα για τον αξονα, πισω ρουλεμαν (bevel box), ελλατωματικα κιβωτια, πηνια στροφαλου και splines (δεν ξερω πως ειναι στα ελληνικα) αξονα στροφαλου και κιβωτιου.

Την μηχανη την ειχα πολλα χρονια εξω και στην εκει ασφαλτο ηταν διασκεδαστικη. Μολις ηρθα ομως ελλαδα απλα δεν την οδηγω πλεον. Συμπερασματικα, αν σου αρεσουν οι βαριες μηχανες και οι ιδιαιτεροτητες του εν λογω μοντελου παρτην. Εγω θα σε συμβουλευα κατι αλλο να αγορασεις. Τα πραγματα εχουν προχωρησει πολυ απο το 1994 που βγηκε το 1100 και που στο οποιο το 1150 ειναι πολυ κοντα.

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Εν γένει συμφωνώ με το DrBig.

Όσον αφορά την αξιοπιστία του, εγώ θα έλεγα από ότι έχω δει μέσα στο συνεργείο της BMW (δεν είμαι ο μηχανικός, αλλά ο φίλος του μηχανικού που πίνει καφέ ) το 1150 και το 1100 είναι τα πλέον αξιόπιστα.
    Γελοίο & πολύ φθηνό service αφού απλά χρειάζεσαι 4 λίτρα απλό ορυκτέλαιο και βαλβίδες που ρυθμίζονται μπαμ μπαμ βγάζοντας 4 βίδες σε κάθε καπάκι κιλύνδρου.

Το μέγα αρνητικό είναι το βάρος, το οποίο βέβαια εν κινήσει δε σου φαίνεται. Μέσα τώρα σε πόλη, δε ξέρω να σου πω πως μπορεί να είναι & επίσης στο μυαλό σου έχε απλά διάσχυση πολύ βατών χωματόδρομων.

Είναι μια πολύ καλή επιλογή για ταξίδια, φόρτωμα και γενικά χιλιόμετρα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG

Όσον αφορά την αξιοπιστία του, εγώ θα έλεγα από ότι έχω δει μέσα στο συνεργείο της BMW (δεν είμαι ο μηχανικός, αλλά ο φίλος του μηχανικού που πίνει καφέ ) το 1150 και το 1100 είναι τα πλέον αξιόπιστα.
    Γελοίο & πολύ φθηνό service αφού απλά χρειάζεσαι 4 λίτρα απλό ορυκτέλαιο και βαλβίδες που ρυθμίζονται μπαμ μπαμ βγάζοντας 4 βίδες σε κάθε καπάκι κιλύνδρου.

Το μέγα αρνητικό είναι το βάρος, το οποίο βέβαια εν κινήσει δε σου φαίνεται. Μέσα τώρα σε πόλη, δε ξέρω να σου πω πως μπορεί να είναι & επίσης στο μυαλό σου έχε απλά διάσχυση πολύ βατών χωματόδρομων.

Είναι μια πολύ καλή επιλογή για ταξίδια, φόρτωμα και γενικά χιλιόμετρα.
    Οντως, τα σερβις ειναι γελειωδως ευκολα και γενικα η μηχανη σου δινει την αισθηση αντοχης στο χρονο και τα χιλιομετρα που εχεις απο ενα αμαξι.

Τι χρηση θελεις να της κανεις, (για να μη μιλαμε και στον αερα)?

κατα βαση χρηση καθημερινη με αποδρασεις σ/κ και λιγο μεγαλυτερα ταξιδια ανα την ελλαδα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από fazer1000s
    κατα βαση χρηση καθημερινη με αποδρασεις σ/κ και λιγο μεγαλυτερα ταξιδια ανα την ελλαδα.
    Τα μποξερ ειναι μηχανες με χαρακτηρα και κατα πολυ περιεργο τροπο ερωτευσιμα. ΘΑ σου ελεγα παντως ειτε να παρεις ενα 800ρι ειτε ενα 1200. Θα τα ευχαριστηθεις πολυ περισσοτερο.

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Αρχικά δημιουργήθηκε από fazer1000s

Κάνε ένα test ride να δεις αν είσαι οκ με το βάρος και αν ναι, go for it!

Το μπόχερ ταξειδεύει πολύ καλά, σε σχέση π.χ. με το φ800.
    Κάτοχος 1100 και τώρα 1150, θα σου πω ότι δεν είναι και πολύ ίδια, έχουν διαφορές που τις βλέπεις στην πορεία..
    Είναι διαφορετικά μοτο, το 1150 πιο ήσυχο (σασμάν, ψεκασμός, ζύγισμα), το 1100 πιο τρακτέρ, και 'ισως πιο στυβαρό, λόγο μπροστινού ψαλιδιου με μια τεράστια 4η που δεν αλλάζεις ταχύτητες πάνω - κάτω, σε στροφιλίκια.
    Κάνεις 600 κλμ για πλάκα. Με το 1100 το είχα κάνει πολλές φορές, και με το 1150 προχθές.. 1η φορά.
    Βαβουρίτσες έχουν, και θέλουν στοργή, αλλά σε ανταμίβει σε βόλτα. Δεν κουράζασαι.
    Ότι άλλο θες ρωτάς.
    Το 2002 που έχεις βρει έχει κατανομή φρένου? Είναι με το μπλε πιρούνι?

bmw r 1150 gs

ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ ΠΟΥΛΑΩ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ... ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ (ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ) ΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΕΧΤΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... ΤΑ 1150 ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΜΙΕΣ ΜΟΤΟ... ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΤΗΛ: 6973213132

Είναι η πιο πρόσφατη... Το avatar του/της stavrouliasp

Re: bmw r 1150 gs

Αρχικά δημιουργήθηκε από dimitris 68
    ΤΑ 1150 ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΜΙΕΣ ΜΟΤΟ...
    ...και πολύ ακριβές επίσης! Και μια που δεν είμαστε στις αγγελίες, βάλε την τιμή που το πουλάς για να σου αποδείξω οτι έχω δίκαιο.

Άποψη μου είναι οτι στα ίδια λεφτά μπορείς να πάρεις κάτι πολύ πιο καινούριο, εξίσου καλό ή και καλύτερο, που θα βγάζει και πολύ λιγότερα προβλήματα. Γιατί καλή η αξιοπιστία, αλλά τα χρόνια, η φθορά και η ξεπερασμένη τεχνολογία, σιγά σιγά αρχίζουν και φαίνονται...

Παρόμοια θέματα

1. Ohlins ΓΙΑ 1150 Gs
    από spy327 στο forum BMW
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 26/10/2006, 08:54

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ