Σελίδα 1 από 11 123456 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 159

Θέμα: California Dreamin!

Παλαιό μέλος

California Dreamin!

ΑΜΕΡΙΚΗ 2008 – CALIFORNIA ROAD TRIP

Ρε φίλε τελειώνουμε φαντάροι. Πάει και ο στρατός. Τι θα κάνουμε μετά? Πφφφ πάνε τα ψέματα πάλι δουλειά γαμώτο χωρίς να προλαβαίνω να κάνω τίποτα. Ένα χρόνος διακοπές ωραία ήταν. Πως πέρασε έτσι ο καιρός? Πότε τελείωσε το σχολείο πότε φτάσαμε 25 δεν το κατάλαβα. Σε μερικά χρόνια είμαστε 30. Πότε θα προλάβουμε να κάνουμε τα παιδικά μας όνειρα πραγματικότητα? Ξέρεις μωρέ το καλό αμαξάκι, το μεταπτυχιακό στο εξωτερικό, τα ταξίδια και όλα τα άλλα? Ταξίδια είπα? Θυμάσαι το παιδικό σου όνειρο? Αυτό που συζητάγατε με τον φίλο σου τον Τολή πιτσιρίκια στο γκαράζ, που μόλις μεγαλώνατε θα βγάζατε λεφτά και θα κάνατε road trip την Αμερική με δύο Harley. Τότε που δεν υπήρχε ούτε Ίντερνετ όλα έμεναν φανταστικά, τότε που πληρώναμε σε χιλιάρικα και ένα ταξίδι μετριόνταν σε πολλά εκατομμύρια. Σήμερα θα σου στοιχήσει μερικές ψοροχιλιάδες ευρώ τα τελευταία σου λεφτά…
    Αυτός ήταν ο διάλογος με τον εαυτό μου. Και έφτασε για να ψηθώ αυτοστιγμής για αυτό το ταξίδι.
    Δεν το πολυσυζήτησα με κανέναν παρά μόνο έκανα ανακοινώσεις. Παιδία φεύγω Αμερική. Για πόσο? Δεν ξέρω όσο με βγαλουν τα λεφτά. Και αν βρω και δουλειά και παραπάνω. Μα καλά είσαι τρελός, μόνος σου θα πας? Άμα περιμένω να βρω παρέα για τέτοιο ταξίδι δεν θα πάω ποτέ. Μα τα τελευταία σου λεφτά δεν τα λυπάσαι μετά δεν θα έχεις ούτε για τσιγάρα? Δεν πειράζει μια φορά έχω και τα λεφτά και τον χρόνο να ταξιδέψω για τόσο καιρό. Άλλωστε μια ζωή θα δουλεύω σαν το χαμάλη να βγάζω λεφτά.

Έτσι τέλη Αυγούστου βγάζω τα εισιτήρια. Μετά από πολύ πρόγραμμα και ψάξιμο στο Ίντερνετ και διαβάζοντας και κάποιους ξένους οδηγούς από το Amazon το πρόγραμμα βγήκε. Athens - Νew York – California – Chicago – New York - Athens.
    Βγάζω τα εισιτήρια με Ολυμπιακή. 750 Εουρος. Ημερομηνία αναχώρησης 16/9/08. Ημερομηνία επιστροφής 16/10/08 (χαχαχα θα ήθελα). Επόμενο βήμα ήταν η Βίζα. Είναι απίστευτοι αυτοί οι Αμερικάνοι μέχρι και χαρτί που γράφει ότι δεν είσαι τρομοκράτης σε βάζουν να υπογράψεις. Φωτογραφίες, δαχτυλικά αποτυπώματα και ένα απίστευτο φακέλωμα. Τους έσκασα και 100 ευρώ παράβολα. Προσοχή εδώ παιδιά όποιος θέλει να ταξιδέψει Αμερική καλύτερα πρώτα να βγάλει Βίζα και μετά εισιτήρια.

Oι τρόποι που μπορούσα να κάνω αυτό το ταξίδι ήταν οι εξής:
    1) Νοικιάζοντας μηχανή.
    2) Νοικιάζοντας αυτοκίνητο.
    3) Νοικιάζοντας CamperVan
    4) Kκυκλοφορώντας με το Greyhound Bus και τον τρένο.

Επέλεξα το δεύτερο γιατί είχε τα εξής πλεονεκτήματα. Ευκολία, χώρο σε σχέση με την μηχανή, ασφάλεια και ήταν και σίγουρα πιο οικονομικό από όλες τις άλλες λύσεις.
    Η μηχανή αξίζει απλά και μόνο σαν συναίσθημα να το κάνεις αυτό τα ταξίδι έτσι και σίγουρα θα έρθει πιο ακριβά καθώς τα ενοίκια τους είναι τσουχτερά.
    Επίσης σκέφτηκα και συζήτησα με πολλά εκεί RV forums αν θα με συνέφερε το αμάξι ή το RV. Κατέληξα ότι το RV πέρα από τις χρηστικές δυσκολίες που έχει παρκάρισμα όγκος κίνηση στην πόλη κτλ έχει και πολύ αυξημένα κοστολόγια σε σχέση με το αμάξι και συμφέρει από 3 και πάνω συνταξιδιώτες. Επίσης αξίζει σαν επιλογή αν πάει να μείνει διάστημα στα National Parks και όχι στις πόλεις.
    Η τελευταία επιλογή θα βγει τα ίδια με τα ενοίκια του αυτοκινήτου γιατί θα τα πληρώσετε στα ταξί ή δεν θα δείτε τίποτα. Αυτά για την επιλογή του μεταφορικού ελπίζω να μην φάω κράξιμο.

Παλαιό μέλος
    Η Αναχώρηση

Αφού πακετάρω το kitebag μου φτάνω Ελ. Βενιζέλος. Αποχαιρετιζόμαστε με την μάνα και την αδερφή μου με τις κλασικές ατάκες να προσέχεις εκεί στα ξένα αγόρι μου, να μας παίρνεις συχνά τηλέφωνο και άλλες πιο σπάνιες πρόσεχε μην κάνεις τρέλες εκεί δεν αστειεύονται και να προσέχεις αυτούς του μαύρους εκεί και αυτές τις βρωμιάρες τις Αμερικάνες μην κολλήσεις τίποτα. Χαχα

Δίνω τις αποσκευές και ξαφνικά νιώθω περίεργα. Δεν είναι περίεργη η αίσθηση στο αεροδρόμιο όταν πας για μια καινούργια χώρα? Μια απίστευτη χαρά να με διακατέχει, ένας φόβος για το άγνωστο και ένας κοσμοπολίτικος αέρας, με ένα κρυφοχαμογελάκι.

Ήρθε η μεγάλη ώρα. Η απογείωση. Δένομαι και περιμένω να δω πως πάει το μηχάνημα που τελικιάζει κοντά στα 1000km/h.
    Άσε μάστορα κουλάδι είσαι. Και η γιαγιά μου καλύτερα το πάει. Τελικά δεν έπεσα σε γκαζοφιλ πιλότο…Εκεί μου ήρθε η διαφίμηση που λεει: Πτήση με Ολυμπιακή 750 ευρω. Χαμόγελο όταν ανοίγει το Κ5 ανεκτιμητο.
    Μετά από 10 ώρες πτήση προσγειώνομαι New York. Στο Αεροπλάνο έπρεπε να συμπληρώσουμε και άλλα έγγραφα. Και άλλο φακέλωμα. Φτάνω άυπνος στο JFK. Εκεί με περίμενε η γραφειοκρατία και τρομολαγνεία των Αμερικάνων άλλη μια φορά. Μιάμιση ώρα ορθοστασία για να μας ρωτήσουν το κλασικό business ή pleasure, να μας φωτογραφήσουν , πάρουν τα δαχτυλικά μας αποτυπώματα άλλη μια φορά και φακελώσουν για το που θα μείνουμε, τι θα επισκεφτούμε, ποιους συγγενής έχουμε τι βρακί φοράμε, αν ερχόμαστε στερημένοι ή ανακουφισμένοι και ότι φανταστείς. :a31:
    Έφτασα πολλές φορές στο σημείο να φερθώ σαν κλασικός Ελληνάρας και να τους κατεβάσω όλο το ευχολόγιο και όλες τις ευχές με τα θεία. Αλλά συγκρατήθηκα. Κύριος. Μην ρεζιλέψουμε την πατρίδα στους ξένους.

Πριν βγω από το αεροδρόμιο με είχαν πλευρίσει 2-3 να μου λένε για ταξί. Κάτι για μαύρα κάτι για κίτρινα, κάτι για γκρι. Καλά τι σατανικά πράγματα είναι αυτά έλεγα? Πόσα ταξί έχουν? Τέσπα με 50 πρασινάκια (δολάρια) , 45 η ταρίφα και 5 το τιπ, με πήγαν στο Manhattan.Στην Νew York δεν υπάρχει περίπτωση να μην αφήσεις τιπ. Είναι στο 10%-20% του λογαριασμού μέσα στον λογαριασμό.

Νew York

Λίγα λόγια για την New York γιατί δεν αφορά το ταξιδιωτικό αυτό. Απλά τα αναφέρω γιατί είναι πράγματα που διαπίστωσα σε όλα τα μήκη και πλάτη της ¨Ονειρικής Αμερικής¨. Η πόλη που υποτείθετε δεν κοιμάται ποτέ. Έμενα στο Manhattan στο Harlem. Aφού ξεπέρασα την ξενοφοβία μου καθώς έβλεπα μόνο μαύρους, διαπίστωσα πολλά αρνητικά και κάποια θετικά για αυτή τη χώρα. Τα πάντα New York πανάκριβα. Ποιότητα ζωής ελάχιστη. Για να κάνεις καλή ζωή ή έστω υποφερτή πρέπει να βγάζεις αρκετά. Τον πρώτο καιρό με είχε πιάσει η καρδιά μου από τους ζητιάνους που κυκλοφορούσαν, σε κάθε γωνία και άλλος. Άστεγοι? Και εκεί τα ίδια. Φαγητό? Μέτριο. Το μετρό τους πάς παντού αλλά παλιό και έσταζε όλο. Στην πόλη που γυρίστηκε το Sex and the City της χλιδής και της γκλαμουριάς καθόσουν στο μετρό και δίπλα σου έτρωγαν αρουραίοι. Τα σπίτια χωρίς αποροφητήρα. Εάν κάνεις το λάθος και δώσεις μπουκέτο σε κανένα τοίχο και το χέρι σου άνετα βρεθεί από την άλλη μεριά και όχι δεν έγινες ο zuperman, ούτε πρωταγωνιστείς άθελα σου στο Matrix. Aπλά όλα τα κτίρια έχουν γυψοσανίδα… Άκουσα τύπισσα να περιγράφει πως σεξουαλιζότανε με τον δικό της και βρέθηκε στο κάτω διαμέρισμα…Εκεί διαπιστώνεις ότι το marketing τελικά το ανακάλυψαν οι αμερικάνοι και το έχουν εξελίξει απίστευτα. Τα πάντα υπερεκτιμημένα.

Μα καλά ρε λαλάκας είσαι η New York και είναι έτσι? Και όμως… Βέβαια έχει όμως και μερικά απίστευτα καλά. Το vibe της σαν πόλη είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟ. Η πολυπολιτισμικότητα των ανθρώπων εκεί, κουβαλώντας ο καθένας το δικό του πολιτισμό σε κάνει να μην αισθάνεσαι ποτέ ξένος. Έχουν μάθει να συμβιώνουν όλοι μαζί για το χρήμα και έχουν δημιουργήσει ένα απίστευτο αποτέλεσμα. Οι άνθρωποι εξυπηρετικότατοι. Τα πανεπιστήμια αλλού. Είναι κέντρο των πάντων. Όλα θα περάσουν και θα κριθούν εκεί. Από εκθέσεις μέχρι ταινίες, διαλέξεις τα πάντα. Το Central Park από τα πιο ωραία μέρη της πόλης και να βλέπω μέσα Jacky Kennedy Onassis και να μου σηκώνεται η τρίχα.H αγορά της New York είναι κάτι το απίστευτο επίσης. Κατ’ εμέ αν υπάρχει κάτι που μπορεί να με κρατήσει στην New York είναι ο κόσμος. Θέλει λίγο προσοχή βέβαια ο κόσμος γιατί κυκλοφορεί πολύ AIDS…Το νου σας ρεμάλια που θα τον βάζετε γιατί ένας στους 5 στην Αμερική έχει έρπη ναι ξέρετε που και μια στις 25 έχει HIV.

Αξιοθέατα: Central Park, Wall Street, Statue of Liberty, East & West Village για clubbing αλλά και ψώνια, Mid Packing District gia clubbing, 5th Avenue, Empire State Building για θέα από ψηλά (αν θέλετε να αποφύγετε της ουρές βράδυ), Εllis Island, Columbus Circle, Union Square, MET(Metropolitan Museum), MOMMA (Μmuseum of Modern Art), Century 21 (για ρούχα μαρκέ τσάμπα), Μacys, Central Station, Rockefeller Center, και φυσικά Αστόρια.

Παλαιό μέλος
    5TH AVENUE

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	dsc00943 (large) (medium) (small).jpg 
Προβολές:	1434 
Μέγεθος:	76,8 KB 
ID:	153497

Παλαιό μέλος
    Columbia University

Προσέξτε τον τίτλο στο κτίριο....

Όνομα:	dsc00972 (large) (medium).jpg 
Προβολές:	1427 
Μέγεθος:	91,8 KB 
ID:	153498

Παλαιό μέλος
    Central Park

Όνομα:	dsc00981 (large) (medium).jpg 
Προβολές:	1416 
Μέγεθος:	75,6 KB 
ID:	153499

Παλαιό μέλος
    MET

Όνομα:	dsc01049 (large) (medium).jpg 
Προβολές:	1420 
Μέγεθος:	80,9 KB 
ID:	153500

Παλαιό μέλος
    New Yorker

Όνομα:	dsc01073 (large) (medium) (small).jpg 
Προβολές:	1399 
Μέγεθος:	78,1 KB 
ID:	153501

Παλαιό μέλος
    Manhattan Towers

Όνομα:	dsc01138 (large) (medium).jpg 
Προβολές:	1390 
Μέγεθος:	67,1 KB 
ID:	153502

Παλαιό μέλος
    CALIFORNIA

Kαι εδώ ξεκινάνε τα ωραία. Μετά από 15 μέρες Νew York προσγειώνομαι LAX. Πριν προσγειωθώ κοιτάζοντας σαν παιδάκι από το παράθυρο του αεροπλάνου, ήξερα ότι εδώ θα περάσω τέλεια. Βλέποντας τον καυτό ήλιο να λούζει τα απίστευτα μικρά σπιτάκια, την πόλη διάσπαρτη τελείως, βουνά από την μία και τον ωκεανό από την άλλη βουνά με δάση.

Είχα κανονίσει να προσγειωθώ LAX και να φύγω στα καπάκια για 5 μέρες στο άλλο μου όνειρο την Hawaii την μέκα του surf και εκεί που γεννήθηκε το kite. Να δω αυτά τα βίντεο που έβλεπα σε ταινίες μόνο και να αξιωθεί να κάτσει ο μόλος στις παραλίες αυτές. Η τύχη είχε άλλα σχέδια για εμένα όμως. Δεν είχα μαζί laptop και έτσι δεν μπορούσα να κλείσω το φτηνό πακέτο που είχα βρει στο Internet. Kαι επειδή οι αμερικάνοι σε πολλά πράγματα είναι όντως τριτοκοσμικοί, στο Αεροδρόμιο δεν υπήρχε Computer ώστε να μπεις. Είχαν βέβαια Wireless παντού στα Αεροδρόμια άμα πλήρωνες $10-15.

Έτσι ξεκινάει ή περιπέτεια. Μόνος στου δρόμους του LA με μία τσάντα που είχε πάνω από 3500 ευρώ. Και τώρα τι κάνουμε μάστορα? Χμμμ ξενοδοχείο. Σας πληροφορώ ότι δεν έβρισκα ούτε ένα. Ούτε κρεβάτι άδειο δεν είχαν στα hostel.
    Kαι τώρα? Αμάξι και ύπνο μέσα. Που όμως? Αφού δεν ξέρω που να πάω γαμώτο! Στα όρια νευρική κρίσης. Ευτυχώς μπαίνω σε πουλμανάκι της Hertz και με πάει στα κεντρικά της. Στον δρόμο η κουβέντα με τον Μεξικάνο οδηγό προφητική.
    Εγω:Τι αμάξια έχετε κύριε?
    Οδηγός: Ότι θες από τα πιο φτηνά μέχρι τα πιο ακριβά. Αφού είσαι νέος και έχεις λεφτά νοίκιασε ένα καλό θα το θυμάσαι σε όλη σου την ζωή.

Έτσι και έπραξα. Μπαίνω στα κεντρικά της Hertz και αισθάνθηκα σαν το παιδί στο ζαχαροπλαστείο. Καλογυαλισμένα τούμπανα παντού, πολλλαααα πολλλαααα. Mustang, Shelby, 350z, Corvette, Escalade, Porsche, παναγία μουυυυυυυ και χριστέ μου!!! Τελικά στιγμιαία αποφάσισα ότι μου ταίριαζε το παρακάτω και δεν πάει να γ@##θει και η Hawaii.

O ήχος του απίστευτος, το look του εξωτικό, η αίσθηση μοναδική. Τι λέω σε ένα forum τρελαμένων μηχανάκιδων ε? Και όμως παιδία πολλά από τα κουτιά έχουν τρελή ψυχή… Η πρώτη ερώτηση αφού υπέγραψα τα χαρτιά πόσο είναι το όριο ταχύτητας? Η απάντηση με προσγείωσε απότομα: My friend only 65 miles. Don’t go over that, you gonna have big trouble! 100 km με ένα αμάξι που τρακοσαρίζει? Μα καλά είναι τρελοί αυτοί οι Αμερικάνοι. Λέγε κακόμοιρε μαυρούκο εσύ ότι θες. Εγώ θα το ανοίξω τσίτα. Που να ήξερα…

Πρώτος σταθμός καθώς πήρα ένα κάρο ξενοδοχεία στο Los Angeles και δεν είχαν παρά μόνο με $400 και πάνω δωμάτια ήταν η Santa Barbara. Eίχα διαβάσει ότι ήταν ιδανικό μέρος για διακοπές και μόλις μιάμιση ώρα από το Los Angeles.

Μετά από δύο ώρες στους δρόμους αρχίζω να καταλαβαίνω ότι κάτι πάει λάθος. Το GPS που μου έιχε προγραμματίσει ο μαυρούκος έδειχνε συνέχεια άλλα 100 μίλια και άλλα 100. Βγάζω το δεύτερο το δικό μου και βλέπω ότι πήγαινα εντελώς ανάποδα, για την Santa Barbara της Florida! 12 μέρες ταξίδι! Και τα στραβά και τα ανάποδα δεν τελειώνουν έδώ.

Σε κάποια φάση ακούω μια φωνή μέσα στο αυτοκίνητο. Hello Sir! Τι σκατά λέω έχει φάντασμα το αμάξι ή νοίκιασα τον κιτ? Δεν δίνω σημασία. Η φωνή επαναλαμβάνεται: Sir!Sir!Hello? Κοιτάω με αστραπιαία ματιά μέσα, κανένας. Λέω και εγώ: Hello, who is it pleazeee? Mε την χεσμένη άπταιστη Ελληνοαγλλική προφορά μου.
    Τελικά μου εξήγησε ότι έχουν ένα ειδικό κουμπάκι σε περίπτωση emergency που το είχα πατήσει καταλάθος στην προσπάθεια μου να σβήσω τα φώτα του καθρέφτη που οδηγούσα δύο ώρες ανοιχτά επειδή δεν έβρισκα το κουμπί. Σατανικός τελικά αυτός ο μαυρούλης που δεν μου έδειξε τίποτα.
    Σε κάποια φάση όπως πήγαινα στην 6ωρη διαδρομή μου βλέπω αριστερά μου να με πλευρίζει ένα αμάξι με 3 τυπάδες.
    Ωραίο το αμάξι μάγκες ε? Άντε δείτε το γιατί και σας καταλαβαίνω και εγώ τα σάλια μου τρέχουν ακόμα.
    Έλα που το παιχνίδι τους όμως δεν ήταν τόσο καθαρό. Άλλαζα λωρίδα, με ακολουθούσαν, έμπαινα από πίσω τους κόβανε μέχρι αηδίας. Επιτάχυνα μου κολλούσαν από πίσω. Κάπου σε κάποιον οδηγό είχα διαβάσει ότι το ιδανικό όχημα για να ταξιδέψεις στην California το περιέγραφε ως εξής:
    This is southern California so vehicle is everything. Unfortunately the ideal vehicle for surfing Southern California only exists in Governors Schwarzenegger’s dreams. Think a bulletproof, amphibious, four heel drive hybrid SUV camper that runs on biodiesel. Bulletproof, because every couple of years LA has an epidemic of freeway shootings.

Kαλή φάση λέω τουλάχιστον θα λένε πίσω στην πατρίδα ότι σκοτώθηκε Έλληνας κροίσος στο Los Angeles από κλεφτρόνια. Τελικά σε κάποια φάση μετά από πολύ ώρα βρήκα διχάλα, έκανα ότι πάω δεξιά και επιτάχυνα ξαφνικά αριστερά και μετά το σανίδωσα και τους έχασα.

Η εφιαλτική νύχτα δεν τελειώνει εδώ συνεχίζεται με το να μην βρίσκω ξενοδοχείο, γιατί η Santa Barbara είναι σαν τον Ωροπό εδώ και πάνε όλοι για σουκου, να βρέχει στον δρόμο και παντού ομίχλη να μην βλέπω στα 10 μέτρα. Παραλιακό μέρος να ακούγεται μόνο ένας τσιριχτός ήχος από το λιμάνι και τον Ωκεανό, σκηνικό θρίλερ.
    Γελοίες καταστάσεις σε βενζινάδικα να μην ξέρω πόσο να βάλω βενζίνη στο Corvette, να μην βρίσκεις βενζινάδικο ανοιχτό που να έχει άνθρωπο γιατί όλα θέλαν πιστωτική και ακόμα και εκεί που είχε άνθρωπο πάλι μόνος σου έβαζες αφού προπλήρωνες μέσα. Το αστείο είναι ότι το Corvette γέμιζε εκεί με 50 ευρώ με την τιμή της βενζίνης στο $3 το γαλόνι και όχι τώρα που την παίρνουν $1.8. Επίσης σοκαριστικό ήταν οι ποιότητες. 85, 87 και 91 οκτανίων μάξιμουμ.

Μετά από 7 ώρες στο αεροπλάνο, 5.5 ώρες στο δρόμο και 3.5 ώρες ψάξιμο ξενοδοχείου στις 4:30 βρήκα ένα δωμάτιο και έπεσα και σάπισα.

Παλαιό μέλος
    Santa Barbara

Το επόμενο πρωί ξύπνησα ντύθηκα και βγαίνωντας από την πόρτα νόμιζα ότι ξύπνησα στον παράδεισο. Ήλιος καυτός 28 βαθμοί, από την μία βουνό και από την άλλη ο ωκεανός. Ομίχλη πουθενά. Και ακριβώς από κάτω το κιτρινάκι. Κερατάδες πλούσιοι όλου του κόσμου σήμερα είναι η μέρα μου!
    Ανοίγω την οροφή, βάζω μπρος και μπρουμ. Στην εθνική με προσγείωσε ανώμαλα η τοπική αστυνομία… Οι τύποι είναι ΤΡΕΛΟΙ παιδιά.
    Προσοχή. Δεν κατεβαίνουμε ποτέ κάτω από το αμάξι, και περιμένουμε με τα χέρια στο τιμόνι. Είναι αφορμή να σε πυροβολήσουν. Στις πρώτες 10 ώρες που είχα το αμάξι είχα καταφέρει να καταγραφεί το Ελληνικό μου δίπλωμα σε όλο το ηλεκτρονικό σύστημα της California, να θέλουν να μου δέσουν το αμάξι με γερανό για κατάσχεση($2000 για να ξεμπλέξεις) γιατί έτρεχα λέει πάνω από 100 μίλια. Αφού εξήγησα ότι εγώ δεν έφταιγα αλλά το αμάξι έτρεχε από μόνο του (αλά Καρβελας), αφού με έλεγξαν ότι δεν κάνω λαθρεμπόριο, είμαι νόμιμο κτλ κτλ και μόνο που δεν του πήρα τσι##κι με άφησαν με την προειδοποίηση ότι την επόμενη φορά αν με δει περιπολικό σε όλη την Cali με πάνω από 65 πάω για δέσιμο του αμαξιού.
    Φυσικά όλη το διάστημα που ήμουν California με σταμάτησαν περισσότερες φορές από όσες με έχουν σταματήσει σε όλη μου την ζωή εδώ. Και τα πράγματα δεν ήταν αστεία όταν βλέπεις όπλα να βγαίνουν να σε φωτίζουν από πάνω με προβολείς ελικόπτερα και να νιώθεις ότι παίζεις σε ταινία. Βέβαια πάντα με έσωζε η καλή συμπεριφορά και ότι ήμουν τουρίστας. Θέλουν πάρα πολύ να ακούν πόσο πολύ αγαπάς την Αμερική και πόσο χαίρεσαι που κάνεις διακοπές εκεί.
    Ενδεικτικά εδώ γράφουν η ταχύτητα ελέγχεται με ραντάρ. Εκεί έγραφαν : Speed control is enforced by aircrafts!

Mε αποζημίωσε η βόλτα μου με το αμάξι στους τοπικούς δρόμους της Santa Barbara. Οι αμερικάνοι κάναν σαν μικρά παιδιά. Απίστευτοι άνθρωποι. Με σταματούσαν να μου πουν τι ωραίο αμάξι έχω. (Που να ήξεραν…). Τα πιτσιρίκια να τραβάνε φωτο με τα κινητά από τα δίπλα αμάξια, στον κεντρικό δρόμο της, την State Street περνούσα και με χαιρετάγαν κοπελίτσες και τυπάδες στο άσχετο! Σε κάποια φάση αισθάνθηκα τόσο άβολα… Ευχόμουν να μην το είχα νοικιάσει. Αλλά όταν μπήκε μέσα ένας ξανθός άγγελος όλα άλλαξαν… Βγήκε ο Κασιδόκωστας από μέσα μου λολ! Για την ακρίβεια ήταν λίγος μπροστά μου!
    Εμπειρία ζωής στην παραλιακή να πηγαίνουμε δίπλα δίπλα με ένα Carrera GT…

Eν ολίγοις ένα μέρος μαγευτικό, με πολύ τουρισμό εκτός Αμερικάνων, ήσυχο, όχι για πάνω από 3 μέρες. Δεν έχει νυχτερινή ζωή ιδιαίτερη, όλα κλείνουν 12-2 το βράδυ. Ισχύει ότι κάθε βράδυ ένα από τα μαγαζιά είναι καλό να πάς καθότι το κάθε διαφορετικό βράδυ έχει και άλλο μαγαζί event οπότε και εκεί μαζεύετε ο κόσμος. Τα σαββατοκύριακα λόγω τουρισμού αλλά και του πανεπιστημίου (USB) πλημμυρίζει στις αιθέριες υπάρξεις, που τρέχουν πάνω κάτω με τα σορτσάκια τους.

Highlights: State street, έχει να πας εκδρομή στα Channel Islands και να δεις στον Ωκεανό φάλαινες, η γενέτειρα των Channel Islands (τα καλύτερα surfboards στον κόσμο), καλή ποιοτική μαζεμένη αγορά κυρίως νεανική, ιδανικό μέρος για ζευγάρι, έχει μερικά από τα ακριβότερα σπίτια όλης της California. Όποιος θέλει Internet τσάμπα μπορεί να πάει στην τοπική βιβλιοθήκη.

Κατά: Πρέπει να κλείσεις ξενοδοχείο αν είναι σαββατοκύριακο νωρίς, καθημερινές άνετα και τιμές στα ξενοδοχεία ακριβές σχετικά με τα υπόλοιπα μοτέλ.

Μετά από δύο μέρες έφυγα γυρισμός στο Los Angeles για επιστροφή του αμαξιού.

Παλαιό μέλος
    To κιτρινάκι που λέγαμε...

Όνομα:	dsc01217 (medium) (small).jpg 
Προβολές:	1386 
Μέγεθος:	74,4 KB 
ID:	153503

Παλαιό μέλος
    Πάρτε και μία backside view

Δυστηχώς δεν έχω φώτο από το μέρος γιατί τράβηξα πολλά βίντεο αλλά δεν υπάρχει τρόπος να τα βάλω. Ισως youtube argotera.

Όνομα:	dsc01246 (medium).jpg 
Προβολές:	1372 
Μέγεθος:	87,8 KB 
ID:	153504

Παλαιό μέλος
    LOS ANGELES

Στο Los Angeles έμεινα για downtown στην Hollywood Boulevard σε ένα hostel στην οδό Schrader μαζί με 8 άλλους-άλλες.
    Δεν φημίζεται το downtown για καλό μέρος αλλά παίρνεις ένα τρομερό feeling της τρελής αυτής πόλης. Δεν έχω δει πόλη με πιο πολλούς τρελούς στους δρόμους. Τα tattoo ήταν must. Ελάχιστους έβλεπες χωρίς.
    Το hostel ξεχάστε την ταινία. Γνώριζες κόσμο πολύ, από όλο τον κόσμο. Είχε όλο τουρίστες. Σαν το στρατό ένα πράγμα που όλοι ψαρωμένοι ψάχνουν να πιάσουν κουβέντα. Με το καλό ότι είχε και γυναίκες. Γνώρισα απίστευτα τυπάκια που ταξίδευαν 1 χρόνο μόνες τους και είχαν πάει σε όλο τον κόσμο. Άλλες χώρες άλλα έθιμα…

Τα άλλα καλά του Hostel απίστευτη εξυπηρέτηση, δωρεάν stand up comedy, πρωινό, lockers, laundry, ironing, free wireless access και φτηνό Internet για όποιον δεν έχει υπολογιστή. Επίσης δίπλα είναι μερικά από τα μεγαλύτερα Clubs. Και φτηνό parking overnight ακριβώς από πίσω. Σας περιμένουν βραδιές σε Hummer Limos καθώς και ξεναγήσεις στα σπίτια των Celebrity, μεταφορά στο αεροδρόμιο πολύ φτηνότερα από τα ταξί, εκδρομές σε άλλα hostel και άλλα. Επίσης στην ΗHollywood Blvd τρελό φαί με οργανικά burger στο Devils Burger, starbucks, Baja fresh και φυσικά σουβλάκια. Κόστος στο hostel $31 το άτομο περίπου.

Aύτό που έχω να προτείνω για όποιον θέλει να κάνει κάτι ανάλογο είναι να μένει downtown Los Angeles και να το έχει σαν έδρα ώστε να μπορέσει με το αυτοκίνητο που θα έχει νοικιάσει να δει τις πανέμορφα παραλιακά προάστια της πόλης αυτής. Για εμένα η ποιότητα στην πόλη αυτή και η ποιότητα ζωής είναι στα προάστια.

Highlights: Hollywood Boulevard (Walk of fame), Kodak Theater, διάφορα χαζομουσεία που έχει εκεί γύρω, Melrose Avenue (shopping), Rodeo Drive (best shops), Universal Studios, Beverly Hills, Downtown Clubs. Πολλές πολλές γυναικάρες…

Kατά: Υποβαθμισμένη σχέση με το υπόλοιπο Los Angeles, πρεζάκια, πέτυχα μαύρους με όπλα στα club όποτε αφήστε τους τσαμπουκάδες κατά μέρος γιατί μερικοί ψάχνονται, στα καλά club έχει έλεγχο σωματικό. Πολύ crack και stuff (για κάποιους μπορεί να είναι καλό). Πολύ μπατσαρία.

Τα προάστια του Los Angeles είναι χαοτικά. Είναι η πιο αραιοκατοικημένη πόλη σε όλο τον κόσμο. Εγώ ξόδεψα μερικές μέρες περπατώντας και είδα το downtown. Και κάθε μέρα έβλεπα μετά και δύο - τρία προάστια.
    Προάστια που επισκέφτηκα:
    1. Santa Monica - Πολύ τουριστικό και γραφικό μέρος με χαοτική παραλία. Το καλοκαιράκι γίνεται χαμός.
    2. Venice Beach – Το μέρος που γυρίστηκε το Baywatch. Αυτά που δείχνουν στην τηλεόραση ότι τρέχουν τουμπανιασμένοι τύποι πάνω κάτω και γκομενάρες με βυζάρες και κολάρες πάνω κάτω στην παραλία Ω ΝΑΙ είναι αλήθεια!!!! Λολ
    3. Huntington Beach – Όποιος νοιάζεται για την surf κουλτούρα της Αμερικής αυτό είναι το τέλειο μέρος. Ολόκληρη η πόλη ζει από το surf. Πολύ καλό φαγητό επίσης.
    4. Seal Beach – Δεν θυμάμαι Λόλα
    5. Pasadena – To μέρος των κουλτουριάρηδων να δούνε που γυρίζονται πολλές από τις ταινίες.
    6. Malibu – Δεν ξέρω γιατί αυτό το μέρος είναι τόσο ξακουστό… Ούτε καλό surf είχε, ούτε τίποτα ιδιαίτερο. Μου είπαν ότι γίνονται εκεί όμως μερικά από τα καλύτερα prive parties με celebrities. Eγώ δεν είδα κάτι τέτοιο μένει να το ανακαλύψετε εσείς.
    7. Long Beach – Αποτελεί το μεγαλύτερο λιμάνι. Εκεί είναι αραγμένο και το Queen Merry που περιμένει να το επισκεφτείτε όλο το χρόνο.
    8. Manhattan Beach – Άμα κάποιος πρέπει να διαλέξει που θα μείνει στις ΗΠΑ πρέπει να επισκεφτεί την παραλία αυτή και να δει ποιότητα ζωής που έχουν οι Californians σε σχέση με την υπόλοιπη Αμερική. Καταπληκτικά σπιτάκια πάνω στον Ωκεανό.
    9. Disneyland – Δεν πήγα.

Mέτα από αρκετές ώρες καθημερινού περπατήματος και ενός overload πληροφοριών ξεκίνησε το πραγματικό road trip.

Παλαιό μέλος
    Channel Islands τα κεντρικά στο LA

Όνομα:	dsc01253 (medium).jpg 
Προβολές:	1374 
Μέγεθος:	95,6 KB 
ID:	153505

Παλαιό μέλος
    Αποκλειστικές φωτο τις Paris Hilton @ Melrose
    :rotflmao:

Όνομα:	dsc01254 (medium).jpg 
Προβολές:	1358 
Μέγεθος:	93,1 KB 
ID:	153506

Σελίδα 1 από 11 123456 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. California Superbike School=απαραδεκτοι
    από Akira στο forum Νέα
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 13/08/2005, 12:38
  2. California Superbike School Ελληνικο site !!!!!
    από anco στο forum Οδήγηση: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 07/08/2005, 14:13
  3. Απαντήσεις: 69
    Τελευταίο μήνυμα: 13/06/2005, 12:33
  4. Απαντήσεις: 25
    Τελευταίο μήνυμα: 20/05/2005, 18:51

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας