Αγαπητοί φίλοι,
Νομίζω ότι είναι αρκετοί αυτοί που έχουν κάνει την συγκεκριμένη διαδρομή και πρέπει να είναι σχετικά εύκολο ταξίδι. Για εμένα όμως που θα είναι μόλις η δεύτερη μου ουσιαστική εξόρμηση στο εξωτερικό, μου φαίνεται λίγο δύσκολο και κάποια πράγματα με αγχώνουν. Για να μην γίνομαι κουραστικός δεν θα ζητήσω γενικές και αόριστες πληροφορές. Δεδομένου ότι ξεκινάμε από Χίο ακτοπλοϊκός για Πειραιά, από Πειραιά για Πάτρα οδικός, από Πάτρα-Ανκόνα ακτοπολοϊκός και εν συνεχεία Ανκόνα-Βαρκελώνη οδικός θα ήθελα πληροφορίες σχετικές με τα παρακάτω:
1. Πιθανά σημεία ραντάρ ελέγχου ταχύτητας.
2. Ξενοδοχεία στα οποία κάποιος έχει μείνει σε πόλεις όπως Γένοβα, Μονακό, Νίκαια, Κάννες, Μασσαλία και Βαρκελώνη ή οπουδήποτε στην συγκεκριμένη διαδρομή, αρκεί να είναι δοκιμασμένα.
3. Αν υπάρχει φόβος κλοπής των μηχανών και τι προληπτικά μέτρα μπορεί να ληφθούν, πέραν των συναγερμών, λουκέτων κ.λπ. Για παράδειγμα μπορεί να θεωρείται επιτακτική ανάγκη η διαμονή σε ξενοδοχείο με parking.
4. Γενικά αν υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξουμε ιδιαιτερα στην συγκεκριμένη διαδρομή ή κάτι που πρέπει να αποφύγουμε.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποιον απαντήσει.
Γ.Μελετιάδης
Υ.Γ.1 Θα είμαστε 2 μηχανές
Υ.Γ.2 Δεν ξέρω αν η Ανκόνα γράφεται με ο ή με ω, οπότε αν είναι γραμμένο λάθος, συγνώμη.
Υ.Γ.3 Το ταξίδι είναι προγραμματισμένο για μέσα Σεπτέμβρη.