Σελίδα 1 από 12 12345611 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 169

Θέμα: Ωχ ωχ ωχ

-Πάω με το λεωφορείο- Το avatar του/της Road67

Ωχ ωχ ωχ

Μου στείλανε χαρτί για το στρατό

Οι σκέψεις μου...

Είμαι σε μέτρια προς κακή σωματική κατάσταση. Δηλαδή, αγύμναστος, έχω βάλει και μερικά κιλά, πλησιάζω επικίνδυνα τα 28, καπνίζω φουγάρο.

Δεν είμαι κατοχυρωμένος επαγγελματικά και έχω έξοδα κκαι είμαι μόνος μου.

Τί στην ευχή είναι το ΥΕΑ;;;
    Κάποιος μου είπε οτι δίνεις κάτι τεστάκια για έφεδρος αξιωματικός κι αν περάσεις σε στέλνουν σε μια απ' τις βάσεις Κρήτη ή Λαμία και παίρνεις και μισθό; Κι οτι ο αξιωματικός κάνει 6 μήνες παραπάνω. Ισχύει κάτι απ' αυτά;

Το επαγγελματικό δίπλωμα μπορεί να με βοηθήσει κάπου;

Όποιος ξέρει ας πει κάτι.
    Ευχαριστώ.
    Η μηχανη ειναι τροπος ζωης. Το αποδεικνυει ο αερας που αναπνεω, η ανεξαρτησια μου, η αισθηση πως μ' ''ακουει''...

Honda Tact 50 1988, Honda C72 6V 1988, Honda MTX50R 1989, Suzuki GZ Marauder 125 2000, Kymco Hipster 125 2001, Yamaha XV250S Virago 1998, Honda CB400SF NC36, Yamaha FZ6 FI Fazer 2006, Yamaha Xmax250/YPR 2006, Honda VFR 800 Vtec, και τώρα...............................
    ----------------------> τίποτα!!
    σαν το λαλάκα πάω με το λεωφορείο

Ξενιτεμέλος Το avatar του/της menos

Re: Ωχ ωχ ωχ

Αρχικά δημιουργήθηκε από Road67
    Tι στην ευχή είναι το ΥΕΑ;;;
    ΤΥχΕρΑκιαααα
    Τσαμπα θεση στο δημοσιο

Οι σκέψεις μου...

Είμαι σε μέτρια προς κακή σωματική κατάσταση. Δηλαδή, αγύμναστος, έχω βάλει και μερικά κιλά, πλησιάζω επικίνδυνα τα 28, καπνίζω φουγάρο.

Κάποιος μου είπε οτι δίνεις κάτι τεστάκια για έφεδρος αξιωματικός κι αν περάσεις σε στέλνουν σε μια απ' τις βάσεις Κρήτη ή Λαμία και παίρνεις και μισθό; Κι οτι ο αξιωματικός κάνει 6 μήνες παραπάνω. Ισχύει κάτι απ' αυτά;

Ευχαριστώ.
    σημαίνει και υπουργειο εθνικής αμυνας Λες να σε πάρουν εκει!!!:rotflmao:

Somewhere in my soul
    there’s always Rock ‘n’ Roll.
    Yeahhh..

μια σκιά μ' ακολουθάει Το avatar του/της cityfly

Re: Re: Ωχ ωχ ωχ

Αρχικά δημιουργήθηκε από Zid
    σημαίνει και υπουργειο εθνικής αμυνας Λες να σε πάρουν εκει!!!:rotflmao:

το οποίο αν δεν έχεις βύσμα είναι χάλια

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig

Οι σκέψεις μου...

Ευχαριστώ.

Μη ανησυχεις, εγω πηγα φανταρος στα 38. ΥΕΑ ειναι υποψηφιος εφεδρος αξιωματικος, αλλα αν δε θες να πας, απλα 'πατωνεις' στις αθλητικες εξετασεις. Παντως σκεψου το σοβαρα, ισως και να αξιζει. Παιρνεις ενα βασικο μισθο και απολαμβανεις καποια αξιοπρεπεια, που αλλιως δεν υπαρχει.
    Και ναι, αν θυμαμαι καλα ειναι 6 μηνες παραπανω.

Δεν λέει στο ΥΕΑ αλλά θέση ΥΕΑ που σημαίνει αυτό έφεδρος αξιωματικός.
    Η μηχανη ειναι τροπος ζωης. Το αποδεικνυει ο αερας που αναπνεω, η ανεξαρτησια μου, η αισθηση πως μ' ''ακουει''...

Honda Tact 50 1988, Honda C72 6V 1988, Honda MTX50R 1989, Suzuki GZ Marauder 125 2000, Kymco Hipster 125 2001, Yamaha XV250S Virago 1998, Honda CB400SF NC36, Yamaha FZ6 FI Fazer 2006, Yamaha Xmax250/YPR 2006, Honda VFR 800 Vtec, και τώρα...............................

Παλαιό μέλος
    οι ΥΕΑ περνούν ΠΟΛΥ καλύτερα αλλά κάνουν παραπάνω θητεία

επίσης έχουν παραπάνω ευθύνες

άλλοι το "άθροισμα" θετικών και αρνητικών το θεωρούν θετικό, άλλοι αρνητικό, είναι θέμα χαρακτήρα

το βέβαιο είναι πως στις 13:30 οι ΥΕΑ αν δεν έχουν υπηρεσία την κάνουν, ενώ οι φαντάροι π ή ζ ο υ ν

Re: Re: Ωχ ωχ ωχ

Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
    Μη ανησυχεις, εγω πηγα φανταρος στα 38. ΥΕΑ ειναι υποψηφιος εφεδρος αξιωματικος, αλλα αν δε θες να πας, απλα 'πατωνεις' στις αθλητικες εξετασεις. Παντως σκεψου το σοβαρα, ισως και να αξιζει. Παιρνεις ενα βασικο μισθο και απολαμβανεις καποια αξιοπρεπεια, που αλλιως δεν υπαρχει.
    Και ναι, αν θυμαμαι καλα ειναι 6 μηνες παραπανω.
    Ευχαριστώ πολύ. Κάτι μου λέει πως θιέλω δε θέλω θ' αποτύχω στις αθλητικές εξετάσεις.

Βρε εδω σου εξασφαλισαν θεση στο Δημοσιο με συνταξη στα 45, και το πιπιλιζεις;;;;;

Πλεονεκτήματα ΔΕΑ

* Ως Έφεδρος Αξιωματικός ακολουθείς το ωράριο των μόνιμων στελεχών (χειμερινό 07:30 - 15:00, θερινό 07:00 - 14:30) και δεν μένεις στο στρατόπεδο όταν δεν έχεις υπηρεσία αλλά σε σπίτι που νοικιάζεις
    * Αμείβεσαι με το 60% του μισθού του μονίμου ανθυπολοχαγού (δηλαδή περίπου 478,28 ευρώ*) και με το 80% του μισθού του όταν ονομαστείς Έφεδρος Ανθυπολοχαγός (δηλαδή περίπου 636,80 ευρώ*). Στα παραπάνω προστίθενται (σε όσους τα δικαιούνται):
    1. Επίδομα παραμεθορίου (περίπου 130 ευρώ*)
    2. Οδοιπορικά (περίπου 60 - 90 ευρώ*)
    3. Επίδομα για υπηρεσίες Κυριακές ή αργίες (13,5 ευρώ* ανά υπηρεσία)
    4. Εξτρά ποσά για ασκήσεις, σκοινάκια, διανυκτερεύσεις εκτός μονάδων, σχολεία κλπ.
    * Έχεις πολύ λιγότερες υπηρεσίες από απλούς στρατιώτες, συνήθως 4-6 χωρίς να αποκλείονται σημαντικές παρεκκλίσεις
    * Έχεις δικαίωμα να τρως στις Λέσχες Αξιωματικών όπου το φαγητό είναι σαφέστατα φθηνότερο απ' ό,τι στα εστιατόρια αλλά και καλύτερης ποιότητας σε σχέση με αυτό που σερβίρεται στις μονάδες
    * Απολύεσαι με το βαθμό του Έφεδρου Ανθυπολοχαγού και συνεχίζεις να προάγεσαι ακόμα και μετά την απόλυσή σου (μέχρι το βαθμό του Λοχαγού ή Ταγματάρχη)
    * Η εκπαίδευσή σου είναι σαφώς ανώτερη (θεωρητικά και πρακτικά) από του μέσου στρατιώτη
    * Είσαι ανώτερος από οπλίτη, Δεκανέα, Λοχία, Επιλοχία, Αρχιλοχία και ομοιόβαθμος με Ανθυπασπιστή
    * Τα στελέχη σου φέρονται καλύτερα από οπλίτη

* τα ποσά είναι κατά προσέγγιση για το 2004.

Γενικά η ποιότητα της θητείας είναι σαφώς καλύτερη, αφού οι συνθήκες διαβίωσης στα στρατόπεδα είναι -πολλές φορές- άσχημες.

Μειονεκτήματα ΔΕΑ

* Υπηρετείς 5 μήνες περισσότερο - το απόλυτο μειονέκτημα
    * Όπως και με τα μόνιμα στελέχη, το ωράριό σου εξαρτάται από "τις υπηρεσιακές ανάγκες της Μονάδας", δηλαδή ο Διοικητής μπορεί αν θέλει να σε κρατά στο Στρατόπεδο και μετά τη λήξη του ωραρίου σου
    * Οι μόνιμοι συνήθως "μετακυλούν" τις υπηρεσίες των αργιών (Εορτές, τριήμερα κλπ) στους Δόκιμους
    * Επιπλέον καθήκον σου είναι οι αντιπροσωπείες (= παρακολουθείς εκδηλώσεις, ομιλίες, εκκλησία, καταθέσεις στεφάνων κ.λπ.) εκτός ωραρίου, στις οποίες παρίστασαι με την επίσημη στολή. Τα μόνιμα στελέχη συνήθως στέλνουν (χώνουν) τους Δόκιμους
    * Τα χρήματα που παίρνεις δεν φτάνουν για τα επιπλέον έξοδα του σπιτιού, φαγητού κλπ, αλλά σίγουρα χρειάζεσαι λιγότερα από ότι ένας απλός φαντάρος
    * Η τετράμηνη εκπαίδευση είναι αναμφισβήτητα η χειρότερη εμπειρία που θα έχεις περάσει στη ζωή σου (υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις)
    * Έχεις περισσότερες ευθύνες αφού αναλαμβάνεις υπηρεσίες Α.Υ.Δ.Μ. και επιπλέον χρεώνεσαι περισσότερο και σημαντικότερο στρατιωτικό υλικό
    * Σε Μονάδες "χαλαρής" πειθαρχίας οι στρατιώτες δεν σε υπακούν και πρέπει να στηριχτείς στην προσωπικότητά σου αντί για το βαθμό σου για να επιβληθείς. Επίσης, οι Υπαξιωματικοί συχνά δε βλέπουν με καλό μάτι τους Δόκιμους γιατί προάγονται πολύ γρηγορότερα από αυτούς
    * Οι Έφεδροι Αξιωματικοί συνήθως καλούνται περισσότερες φορές για μετεκπαίδευση και ασκήσεις

Σήμερα, με τη δραματική μείωση της στρατιωτικής θητείας κατά 30% περίπου (από 18 έως 21 μήνες σε μόλις 12), οι στρατεύσιμοι που επιλέγουν να καταταχθούν ως Υ.Ε.Α. μειώνονται συνεχώς. Οι 5 μήνες περισσότερης θητείας φαντάζουν -και είναι- ένα χρονικό διάστημα που φαίνεται πολύ περισσότερο στους 12 μήνες στρατιωτικής ζωής, σε σχέση με τους 18 μήνες του παρελθόντος. Προσωπική μου άποψη είναι ότι πλέον δεν υπάρχουν επαρκείς λόγοι για έναν κληρωτό να επιλέξει αυτό το δρόμο, αφού δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου οι Δ.Ε.Α. αναλαμβάνουν ιδιαίτερα μεγάλες ευθύνες και τελικά περνάνε χειρότερα από απλούς στρατιώτες.

Αντιγραφή από άλλο site
    Έλεγξε την ορθότητά του καθώς έχουν περάσει αρκετά χρόνια από όταν πήγα φαντάρος
    Διαλέγεις και παίρνεις

Αρχικά δημιουργήθηκε από jorgevaldano
    οι ΥΕΑ περνούν ΠΟΛΥ καλύτερα αλλά κάνουν παραπάνω θητεία

επίσης έχουν παραπάνω ευθύνες

άλλοι το "άθροισμα" θετικών και αρνητικών το θεωρούν θετικό, άλλοι αρνητικό, είναι θέμα χαρακτήρα

το βέβαιο είναι πως στις 13:30 οι ΥΕΑ αν δεν έχουν υπηρεσία την κάνουν, ενώ οι φαντάροι π ή ζ ο υ ν
    ναι.....και οταν βλεπουν την ΕΣΣΟ τους να απολυεται και να τους χαιρετανε...κλαινε με μαυρο δακρυ....

Παναγια μου και τα κακομοιρα κανουν συνολικα 17 μηνες πληρωτεους απο τις 6 το πρωι μεχρι τις 2 το μεσημερι και μετα αναγκαζονται να αφησουν το στρατοπεδο και να πανε στο ησυχο σπιτακι τους η στην καφετερια με την γκομενα!! Το χαβιαρι μαυρο και το κρασι παλιο.... κωλοκατασταση μωρε

Παλαιό μέλος
    Αν πάς για ΔΕΑ (Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός), θα είσαι στέλεχος δηλαδή θα μπαίνεις το πρωϊ και θα φεύγεις στις 14:00, θα κοιμάσε σε δικό σου σπίτι, θα πληρώνεσαι και θα παίζουν και απαλαγές (κάτι σαν ρεπό). Το μόνο "ζόρι" θα είναι η σχολή αξιωματικών (αν είσαι πεζικό στο Ηράκλειο), κατά τα άλλα θα τα ξίνεις. Δεν θα κάνεις σκοπιές, αλλά θεωρητικά θα έχεις περισσότερες ευθήνες από απλός φαντάρος και φυσικά κάνεις περισσότερη θητεία (6 μήνες).
    Αν χρειάζονται άτομα, παίζει να σε πάρουν ότι και να κάνεις στα αθλήματα, γι' αυτό θα σου πρότεινα να μην κάνεις τον καραγκιόζη. Όταν περάσεις από συνέντευξή στον διοικητή του κέντρου (όλοι οι ΥΕΑ περνάνε) πες του ότι δεν θες να πάς λόγω οικογενειακών ή επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Το να δηλώσεις το επάγγελμά σου στο στρατό είναι ρίσκο. Μπορεί να σε τοποθετήσουν σε κάποιο καλό πόστο ή και να γλιτώνεις υπηρεσίες αλλά μπορεί και να τρώς χώσιμο.

Δεν είναι τίποτα πάντως, πλέον η θητεία (ακόμα και για τους ΔΕΑ) είναι μικρή και περνάει γρήγορα. Κοίτα να περάσεις καλά!!!!

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από kalgeorge
    ναι.....και οταν βλεπουν την ΕΣΣΟ τους να απολυεται και να τους χαιρετανε...κλαινε με μαυρο δακρυ....
    o vagtav παραπάνω έγραψε αναλυτικά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα

εκεί που υπηρέτησα εγώ οι ΥΕΑ περνούσαν υπέροχα, ήταν σαν παιδιά ενός ΠΟΛΥ ανώτερου θεού, όχι σκαλιά αλλά σκάλες παραπάνω από φαντάρους σε συνθήκες θητείας

συνεπώς καλύτερα παραπάνω θητεία αλλά σε ΠΟΛΥ καλύτερες συνθήκες, από ό,τι "μόλις" 12 μήνες αλλά σκέτη αηδία και φρίκη

ο ΥΕΑ στο στρατό παραμένει αξιοπρεπής άνθρωπος, ο φαντάρος είναι ΔΟΥΛΟΣ

έτσι τα είδα και τα έζησα

Αρχικά δημιουργήθηκε από jorgevaldano
    o vagtav παραπάνω έγραψε αναλυτικά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα

εκεί που υπηρέτησα εγώ οι ΥΕΑ περνούσαν υπέροχα, ήταν σαν παιδιά ενός ΠΟΛΥ ανώτερου θεού, όχι σκαλιά αλλά σκάλες παραπάνω από φαντάρους σε συνθήκες θητείας

συνεπώς καλύτερα παραπάνω θητεία αλλά σε ΠΟΛΥ καλύτερες συνθήκες, από ό,τι "μόλις" 12 μήνες αλλά σκέτη αηδία και φρίκη

ο ΥΕΑ στο στρατό παραμένει αξιοπρεπής άνθρωπος, ο φαντάρος είναι ΔΟΥΛΟΣ

έτσι τα είδα και τα έζησα
    ναι συμφωνω....
    και οταν θα βρισκεται στον χωρο αναφορας και θα γελανε και θα φωναζουν απολελε οι της ΕΣΣΟ του...και αυτος θα κλαιει...θα σκεφτεται....

γαμωτο...σιγα θα περναγε...και τωρα θα εφευγα με τα παιδια γαι σπιτι

Σελίδα 1 από 12 12345611 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ΩΧ Ξεχάστηκα!!! Καλησπέρες 08/12/2005
    από marine521 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 08/12/2005, 16:58
  2. ωχ ωχ γριπη των πουλερικων λεει...
    από ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 21/10/2005, 13:17
  3. ΩΧ ΑρΧισε Η Eurovision...