Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 53

Θέμα: Moτοσυκλετα, ναι ή οχι?

Moτοσυκλετα, ναι ή οχι?

Καλημερα σας, θα μπω κατευθειαν στο ψητο. Ειμαι 22 χρονων με ελαχιστη εμπειρια σε μοτοσυκλετες,
    για την ακριβεια μονο scooter και παπια εχω οδηγησει. Εδω και λιγο καιρο προσπαθω να συγκεντρωσω
    μερικα χρηματα για να αγορασω μεταχειρισμενο αυτοκινητο, καποια χρηματα ξοδευονται σε μ@λ@κιουλες
    και ετσι δεν με βλεπω για κατι αξιοπρεπες και κυριως, δεν ξερω αν θα μπορω να το συντηρω. Τελευταια
    τριγυρναει στο μυαλο μου η ιδεα αγορας μεταχειρισμενης μοτοσυκλετας. Η λογικη μου λεει να παρω μια
    μικρη για να παρω το κολάι, ελα ομως που θελω να μπορω να ταξιδεψω (για αυτο και ηθελα αυτοκινητο).
    Οι γνωσεις μου πανω στις μοτοσυκλετες περιοριζονται σε θεωρητικες απο περιοδικα που διαβαζα πριν αρκετα
    χρονια. Για την χρηση που την θελω πιστευω οτι μια ημιγυμνη μεσαιου κυβισμου θα ηταν οτι πρεπει. Αν
    περιοριστω σε Ιαπωνικα μοντελα λογω αξιοπιστιας και σε κινητηρες V2 λογω φιλικοτερου τροπου αποδοσης,
    η πιο λογικη (αν οχι η μονη) επιλογη φαινεται να ειναι η sv650απο κατοχους μοτοσυκλετων για να μπορεσω
    καταρχην να υπολογισω το κοστος χρησης μιας μοτοσυκλετας αυτων των προδιαγραφων ωστε να τα ζυγισω
    και να δω κατα ποσο με συμφερει να θυσιασω την ανεση και την ασφαλεια ενος αυτοκινητου για το κοστος
    κτησης και χρησης μιας μοτοσυκλετας. Ποσο θα μου κοστιζει περιπου η ασφαλεια, τα τελη κυκλοφοριας,
    η συντηρηση (αν και πιανει το χερι μου και θα μπορω να κανω αρκετα πραγματα μονος μου - αλλο ενα συν
    της μηχανης) και ποσο περιπου θα καταναλωνει ενα τετοιο οχημα. Ειδικα οσων αφορα την καταναλωση,
    πραγματικα δεν εχω την παραμικρη ιδεα. Για παραδειγμα σε εθνικη οδο με 140 στο κοντερ θα πινει περιπου
    6lt/100km ή ειμαι εντελως εκτος τοπου και χρονου? Επισης να προσθεσω οτι ειμαι φοιτητης, δεν
    εργαζομαι και ζω στην επαρχια. Καταλαβαινω οτι ως μοτοσυκλετιστες θα κοιτατε με στραβο ματι καποιον που
    εξεταζει την αγορα μηχανης με ξερα οικονομικα κριτηρια αλλα δυστυχως ετσι εχουν τα πραγματα
    Συγνωμη αν σας κουρασα και ευχαριστω για το χρονο σας

Παλαιό μέλος
    Παρε ρε και μην ανησυχεις για ολα.
    mustili

την μηχανη δεν πρεπει να την αγορασεις με βαση την τσεπη σου αλλα με βαση την καυλα σου
    αν θελεις κατι για ταξιδια, οικονομικο, αξιοπιστο, ιαπονικο, και ανετο, παρε ενα
    starlet EP91 του 99
    χωρις ίχνος ειρωνείας στο λεω
    απλα, η μηχανη δεν ειναι (κατα την γνωμη μου) μεσο μετακίνησης. Ειναι γκομενα

balls of steel Το avatar του/της p@nos
    file mou, κακα τα ψεμματα τη μηχανη περισσοτερο σαν παιχνιδι την παιρνεις σε αντιθεση με το αμαξι, που ειναι εργαλειο και προφανως πολυ πιο χρησιμο απο μια μηχανη...

θα πρεπει πρωτα να κατσεις και να ζυγισεις τις αναγκες σου και να δεις αν μπορεις να εχεις τη μηχανη ή αν χρειαζεσαι το αυτοκινητο πιο πολυ...

Δηλαδη μου λετε οτι 'αν ημουν για μηχανη' θα ειχα παρει ηδη και δεν θα σκεφτομουν τετοιες λεπτομερειες...
    Μπορει να ειμαι και να μην το ξερω. Αν δεν παρω τωρα που ειμαι νεος ομως, ποτε θα παρω?
    Για καταναλωση καμια πληροφορια παιδες?

ΚΑΙ ΤΩΡΑ????.... Το avatar του/της matmat
    Από την στιγμή που θέτεις ερώτημα για κάτι που είναι κατα βἀση μονόδρομος
    και εσωτερική ανάγκη ή αλλιώς πάθος ἐρωτας αγάπη τρέλα
    Πάρε αυτοκίνητο !

"Αν είναι να φύγω ας φύγω πρωί
    στη σωστή εποχή σε λάθος στροφή"

Θάνος Ανεστόπουλος / Διάφανα Κρίνα

http://smutradio.listen2myradio.com/

balls of steel Το avatar του/της p@nos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από bihlas87
    Δηλαδη μου λετε οτι 'αν ημουν για μηχανη' θα ειχα παρει ηδη και δεν θα σκεφτομουν τετοιες λεπτομερειες...
    Μπορει να ειμαι και να μην το ξερω. Αν δεν παρω τωρα που ειμαι νεος ομως, ποτε θα παρω?
    Για καταναλωση καμια πληροφορια παιδες?
    oxi δεν εννοουμε αυτο(τουλαχιστον οχι εδγω)

απλα το αμαξι ειναι ενα εργαλειο που θα σε βολεψει παντου(ψωνια, να κουβαλας πραγματα, στη βροχη το βασικοτερο δε θα βρεχεσαι)

η μηχανη δεν ειναι καθολου πρακτικη...πραγματα δε κουβαλαει, την παρεα σου δε μπορεις να την παρεις μια βολτα,στη βροχη ειναι απελπισισα...ειναι περισσοτερο θεμα να γουσταρεις τη μηχανη, γιατι δεν ειναι καθολου πρακτικη απο αποψη λογικης...

η γνωμη μου ειναι, πως αν εχεις προσβαση σε αυτοκινητο(πχ γονιων κλπ) παρε τη μηχανη...

αλλιως παρε το αμαξι και οταν μπορεσεις οικονομικα, περνεις και μια μηχανη να κανεις την πλακα σου και να γουσταρεις

Re: Moτοσυκλετα, ναι ή οχι?

να δω κατα ποσο με συμφερει να θυσιασω την ανεση και την ασφαλεια ενος αυτοκινητου για το κοστος
    κτησης και χρησης μιας μοτοσυκλετας.
    Παρε αυτοκινητο,τα μηχανακια δεν προσφερουν ουτε ανεση ουτε ασφαλεια.

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    ...διλημμα μοτοσικλετα η αυτοκινητο οταν τα κριτηρια και τα ζητουμενα ειναι πρακτικοτητα, ανεση και σαφαλεια. απλα δεν υφιστασται...
    ....δεδομενου του οτι εισαι στην επαρχια οποτε προφανως δεν παιζει θεμα κυκλοφοριακου και ευρεσης parking, παρε αυτοκινητο. Δεν το λεω απαξιωτικα, ετσι οπως τα περιγραφεις θα σε βολεψει πολυ περισσοτερο...

.

Να θυμηθώ να αλλάξω τίτλο Το avatar του/της Pardalotzatziki
    Φιλε μου αν ηθελες μοτοσυκλετα θα την ειχες παρει ηδη χωρις πολλα πολλα και τωρα το thread θα ειχε τιτλο "Την πηρα!!!" οπως πολλων αλλων......go for the car...

Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
    [Bτην μηχανη δεν πρεπει να την αγορασεις με βαση την τσεπη σου αλλα με βαση την καυλα σου
    αν θελεις κατι για ταξιδια, οικονομικο, αξιοπιστο, ιαπονικο, και ανετο, παρε ενα
    starlet EP91 του 99
    [/B]
    +1299...

υ.γ. ασε που η αγορα ενος σχετικα καλου και υποφερτου εξοπλισμου θα παει κανα 500-600ρικο...για πλακα...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal

Re: Moτοσυκλετα, ναι ή οχι?

για να μπορεσω
    καταρχην να υπολογισω το κοστος χρησης μιας μοτοσυκλετας αυτων των προδιαγραφων ωστε να τα ζυγισω
    και να δω κατα ποσο με συμφερει να θυσιασω την ανεση και την ασφαλεια ενος αυτοκινητου για το κοστος
    κτησης και χρησης μιας μοτοσυκλετας.

δεν εισαι για μηχανη. (και το λεω πολυ φιλικα)
    η μηχανη ειναι ερωτας.
    ειναι καυλα.
    ειναι λατρεια.
    ειναι παθος.
    ειναι τρελα.
    ειναι...
    ειναι...
    ειναι...

εσυ δεν τα εχεις αυτα.
    λεξεις οπως "συμφερει", "κοστος", "ανεση", "ασφαλεια", "καταναλωση", δεν θα επρεπε να σε απασχολουν.

καλυτερα παρε ενα μικρο αμαξι, το οποιο και οικονομικο ειναι και βολικο και ανετο και ασφαλες...και...και...

αν δεν μπορεις σε βλεπω να καβαλας κανενα τελειωμενο παπι, κοιταζοντας σαν ξερολουκουμα τα αμαξακια των συμφοιτητων σου και σιχτιριζοντας την μοιρα σου την κακουργα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Ζεύκας
    για ηρεμήστε ρε.δεν ξεκινήσαμε όλοι την επαφή με το μοτοσυκλετισμό επειδή κάποτε δεν είχαμε μηχανές
    αλλά τις ζαχαρώναμε κάθε φορά που τις βλέπαμε! μπορεί το παλικάρι να έχει δίλημμα μεταξύ αμαξιού και
    μηχανής,να καταλήξει σε μηχανή και να πωρωθεί.παράλογο?? δεν απαντάει κανείς που έλεγε κ ο Λαζόπουλος.

Λοιπόν, Μπίχλα ( ), το βασικότερο είναι τα λεφτά.

Πόσα διαθέτεις?
    Εχεις δίπλωμα μηχανής για απεριόριστα κυβικά?
    Γνωρίζεις ότι πρέπει να ξοδέψεις κάποιο σεβαστό ποσό για κράνος,μπουφάν,γάντια κτλ?
    Γνωρίζεις ότι θα πρέπει να συντηρείς τη μηχανή(τακτικό σέρβις,λάστιχα κτλ) ?
    Εχεις λεφτά για να την επισκευάσεις όταν θα πέσεις?γιατί κάποια στιγμή θα πέσεις,το θέμα είναι τι ζημιά θα γίνει...
    Επίσης θα πρέπει να πληρώνεις κάθε χρόνο τέλη κυκλοφορίας,ασφάλεια κτλ.
    Θα πρέπει να πάρεις και αλυσίδα να τη δένεις,κανά λουκέτο δισκοφρένου...

Όλα αυτά είναι έξοδα και αυτό που με προβληματίζει είναι ότι δεν δουλεύεις...

Έχω φίλο που έδωσε όλες του τις οικονομίες για να πάρει ένα ninja 600άρι και κάθε λίγο και
    λιγάκι ζητάει φράγκα από τους γονείς του για λάστιχα,βενζίνες,τέλη κτλ γιατί δεν δουλεύει.Δεν είναι και ότι πιο ωραίο.Συμφωνείς?

Μπαίνει ένας άνθρωπος σε σάιτ μοτοσυκλέτας, καταθέτει τις απόψεις του και τις απορίες του ώριμα και όμορφα, μας ζητάει να τον "βοηθήσουμε" στην απόφασή του, και εμείς του λέμε ότι δεν κάνει.....

Re: Re: Moτοσυκλετα, ναι ή οχι?

π.χ......

Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
    την μηχανη δεν πρεπει να την αγορασεις με βαση την τσεπη σου αλλα με βαση την καυλα σου
    starlet EP91 του 99
    χωρις ίχνος ειρωνείας στο λεω
    απλα, η μηχανη δεν ειναι (κατα την γνωμη μου) μεσο μετακίνησης. Ειναι γκομενα
    Τα πάντα τα αγοράζουμε με βάση την τσέπη μας. Η καύλα είναι για αυτούς που αντέχουν ή για αυτούς που γνωρίζουν ακριβώς τί θέλουν. Για αυτό έχουμε γεμίσει με διακοποδάνεια και εορτοδάνεια...
    22 χρονών φοιτητής, τα ταξίδια (που λογικά θα είναι κοντινά και όχι πολυέξοδα) θα σου μείνουν αξέχαστα με τη μηχανή. Με το starlet (πολύ καλή κατά τα άλλα επιλογή) θα θυμάσαι μόνο τον προορισμό και καθόλου το ταξίδι.
    Η μηχανή είναι μέσο μετακίνησης όπως όλα. Κάποιες μοτοσυκλέτες είναι γκόμενες....
    Τα ψώνια του φοιτητή χωράνε και στη σχάρα από ένα παπί.
    Το πρόβλημα παρκαρίσματος υπάρχει σε όλες τις πόλεις της επαρχίας.

Η απόφασή είναι δική σου. Για μένα η μοτοσυκλέτα που ανέφερες είναι μια άριστη επιλογή. Δες πρώτα τί όχημα θέλεις να αγοράσεις και τα ξαναλέμε

Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Eξουσιοδοτημένα συνεργεία Ναί ή Όχι;
    από Geo 25 στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 24/02/2007, 13:38
  2. Μαθητικές παρελάσεις... ναι ή όχι
    από Cpt. Haddock στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 141
    Τελευταίο μήνυμα: 03/11/2006, 18:38
  3. Ιδιωτικά πλήρως αναγνωρισμένα Πανεπιστήμια: Ναι ή όχι ?
    από Nostra στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 109
    Τελευταίο μήνυμα: 15/10/2006, 06:36
  4. ΛΆΣΤΙΧΟ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟ( ΝΑΙ Η ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΗ)
    από sakisdani750 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 22/09/2006, 20:57
  5. fz1 ναι...αλλά όχι και ξεκράνωτη!!!
    από Jo.Da. στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 28
    Τελευταίο μήνυμα: 28/06/2006, 13:07

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας