Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 12 από 12

Θέμα: κοντέρ

Μέλος

κοντέρ και φώτα

καλησπέρα σε όλους,θέλω να ρωτήσω αν ξέρει κανείς το κοντέρ τι σήμα δέχεται,ξέρω πως είναι ηλεκτρονικό και δεν είναι το κλασικό με την ντίζα,το ρωτάω αυτό γιατί θέλω να προγραμματίσω ένα μικροεπεξεργαστή ώστε να δίνει εντολή να ανάβουν τα φώτα μονο όταν κινείται η μηχανή και να σβήνουν αν είναι σταματημένη,επειδή το χειμώνα με το κρύο η μπαταρία δεν έχει την ίδια απόδοση όπως είναι όταν είναι ζεστός ο καιρός και επιπλέον ξέρω πως φορτίζει η μπαταρία από κάποιες στροφές και πάνω θέλω να του κάνω αυτή την πατέντα,δηλαδή από 0-30km/η να είναι σβηστά και άμα σταματάω να σβήνουν μετά από 10 sec ώστε να μην αναβοσβήνουν στο ξεκινα σταματα,επιπλέον θα του δώσω την δυνατότητα να είναι αναμμένα με ένα διακόπτη αν για κάποιο λόγο θέλω να είναι σταματημένη και τα θέλω αναμμένα.

original Mελος Το avatar του/της nic mor
    δεν ξερω τι σημα παιρνει το κοντερ,αλλα δεν
    νομιζω οτι η πατεντα,που θες να κανεις,
    ειναι σωστη!
    και εξηγουμαι,κατ'αρχην για ποιο λογο στα 30χμ,
    να μην αναβουν τα φωτα;
    και γιατι να σβηνουν στα 0χμ;σε καθε φαναρι
    θα αναβοσβηνουν;

πιστευω οτι με ενα απλο διακοπτακι,θα εισαι
    οκ!
    μονο για την εκκινηση τα χρειαζεσαι σβηστα!

φιλικα παντα

edit:οσο δουλευει η μηχανη ακομα και
    στο ρελαντι,μπορει να μην φορτιζει αλλα
    δεν καταναλωνει ρευμα!!
    no one will judge me..

Μ.Γ.Δ

Αρχικά δημιουργήθηκε από nic mor

πιστευω οτι με ενα απλο διακοπτακι,θα εισαι
    οκ!
    Μήπως όμως αυτό το διακοπτάκι βγάλει τη μηχανή εκτός εγγύησης?
    Και επιπλέον: Μήπως προκληθεί υπερφόρτιση της μπαταρίας εφόσον είναι προγραμματισμένη να δίνει ρεύμα στους λαμπτήρες και ο διακόπτης αυτός δεν το επιτρέπει?

Εκνευριστικο μελος Το avatar του/της Band(age)it
    Αν το κοντερ ειναι με ντιζα δεν εχω ιδεα πως γινεται... (που δε νομιζω να ειναι)

Αν ειναι απο τα ψηφιακα τοτε το κοντερ σου δεχεται ουσιαστικα μια ταση παραγομενη απο την περιστροφη του πισω τροχου απ'οσο ξερω που "μεταφραζεται" απο το δεικτη σου σε χλμ / ωρα .

Αν το σκεφτεσαι για να μη φθειρεις τους λαμπτηρες xenon της μοτοσυκλετας σου σκεψου οτι ειναι μεγαλη η ζημια που μπορεις να προκαλεσεις σε σχεση με το κοστος ενος απλου λαμπτηρα xenon (δεδομενου οτι θα εχεις ηδη τα υπολοιπα κοκοψοψαρα).
    - Omnia mea mecum porto -

σε απολυτο σκοταδι τι θα γινεται? με το διακοπτη που αναφερεις μαλλον ... οποτε τι χρειαζεται το κυκλωμα??

Μια παροιμία λέει .. " Ο μπακάλης όταν δεν έχει δουλειά τ' αρχ**α του ζυγίζει "
    Αν ο Μωάμεθ δεν πάει στο βουνό πάει ......... ο Βούδας

Εισπνοή.... εκπνοή....
    το βράδυ δηλαδή θα σταματάς σε φανάρι και θα σβήνουν τα φώτα???
    χαχαχαχαχα :rotflmao: :rotflmao:
    τουλάχιστον βάλε ένα σαν αυτό που έχει ο κιτ να ξέρουν πως κάτι υπάρχει εκεί ...

φιλαράκο τα φώτα είναι συνεχώς αναμμένα για κάποιο λόγο.. δεν το έκαναν γιατί τσιγκουνεύτηκαν ένα διακόπτη.

Μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από manestro
    Μια παροιμία λέει .. " Ο μπακάλης όταν δεν έχει δουλειά τ' αρχ**α του ζυγίζει "
    δουλειά δεν έχει ο διάολος και γκάστρωνε τα παιδιά του,το ξέρω εγώ,

καλά ρε μην βαράτε!! κατά ένα μεγάλο μέρος θέλω να το κάνω και από μεράκι,όπως είπα θα δώσω και την δουνατότητα να είναι συνέχεια αναμμένα,βέβαια υπάρχει και η άλλη λύση ,πουλάνε κάτι mini φορτιστές που βάζεις κάτι από την σέλα και τους συνδέεις στην μπαταρία και κρατάνε την μπαταρία συνέχεια σε μια σωστή τάση για όσο διάστημα και αν την αφήσεις εκτός, αλλά αφενός κάνουν κανένα 60ri εύρα και αφετέρου θέλουν τροφοδοσία 220volt,δεν το βλέπω και πολύ πρακτικό,

Εισπνοή.... εκπνοή....
    Αρχικά δημιουργήθηκε από giorgosxristou
    δουλειά δεν έχει ο διάολος και γκάστρωνε τα παιδιά του,το ξέρω εγώ,

καλά ρε μην βαράτε!! κατά ένα μεγάλο μέρος θέλω να το κάνω και από μεράκι,όπως είπα θα δώσω και την δουνατότητα να είναι συνέχεια αναμμένα,βέβαια υπάρχει και η άλλη λύση ,πουλάνε κάτι mini φορτιστές που βάζεις κάτι από την σέλα και τους συνδέεις στην μπαταρία και κρατάνε την μπαταρία συνέχεια σε μια σωστή τάση για όσο διάστημα και αν την αφήσεις εκτός, αλλά αφενός κάνουν κανένα 60ri εύρα και αφετέρου θέλουν τροφοδοσία 220volt,δεν το βλέπω και πολύ πρακτικό,
    το δικό μου έχει 44.000 χλμ πάνω και τη μαμά μπαταρία.. και τώρα τελευταία μόνο με τα κρύα έκανε νερά. κάνε της σωστό ζέσταμα και μην ξεχνάς τα φώτα ανοιχτά και θα είσαι κομπλέ.

ακόμα και στη θέση "Parking" την αφήνεις και δεν τρέχει κάστανο. όχι για μέρες βέβαια...

Μέλος
    την μπαταρία την άλλαξα πριν 1,5 χρόνο περίπου και μου κάνει νερά,στην θέση parking δεν το συζητάω σε 2 ώρες είμαι εκτός παιχνιδιού,"και μην ξεχνάς τα φώτα ανοιχτά "έτσι και αλλιώς πάντα ανοιχτά είναι,δεν έχω βάλει διακόπτη,

original Mελος Το avatar του/της nic mor
    Αρχικά δημιουργήθηκε από LiakosVstrom
    ακόμα και στη θέση "Parking" την αφήνεις και δεν τρέχει κάστανο. όχι για μέρες βέβαια...

για ασ'τα σημερα το βραδυ και μου λες αυριο
    περα απο την πλακα για πανω απο 2-3 ωρες δεν
    νομιζω οτι κανουν

το 06 που πηρα το πρωτο μου v-strom
    τα ειχα αφησει για ενα βραδυ σε μια ερημια
    στο δηλεσι και το πρωι εσπρωχνα
    no one will judge me..

Μ.Γ.Δ

Μέλος
    το θεωρώ λίγο μα...kia αυτό,δηλαδή έχει θέση parking και να μην μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για πάνω από 2 ώρες!

Παρόμοια θέματα

1. ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΝΤΕΡ
    από ΚΡΗΤΙΚΟΣ στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 24/11/2005, 12:43
  2. Νερα στο Κοντερ
    από darkwing στο forum Kawasaki Z series
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 06/04/2005, 22:28
  3. Χαλασμένο κοντέρ
    από sourtaggias στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 3