Σελίδα 1 από 5 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 70

Θέμα: Βασικά...

Βασικά...

βασικά δεν ήξερα αν έπρεπε να ανοίξω thread απλά και μόνο γιατί τα ψιλοπήρα πρωινιάτικα. Μετά, έκαμα τη σκέψη απλά να παραθέσω μια-δυο γραμμές στο thread του Μάγου περί Θεωριών Πολέμου, μιας και διαβάζω και εγώ τώρα τον Κονδύλη.
    Ας είναι, θα γράψω εδώ και ότι βγει (μπορεί και πράμα να μη βγει, καλιά...)
    Άκουσα προχτές στο ράδιο ότι στα Χανιά θα καταπλεύσει το "ένδοξο" (!) Γαλλικό αεροπλανοφόρο (ή ελικοπτεροφόρο) Ch. De Gaulle.
    Tα ίδια και τα ίδια και τα ίδια εδώ αιώνες πλέον. "Αι Μεγάλαι Δυνάμεις καταπλέουν εις τας Χανίοις". Τρεχάτε χωριανοί, μπουμπουρίστε να σωθείτε!
    Τελικά δεν έχουν αλλάξει και πολλά, έτσι δεν είναι; Τα ίδια περίμεναν οι ντόπιοι και πριν 10, και πριν 50 και πριν 100 και πριν 200 χρόνια! Κάποιο μεγάλο πλεούμενο-πετούμενο-υποβρυχιούμενο των Εγγυητήριων Δυνάμεων τότε, των Υπερδυνάμεων μετά, των "Συμμάχων" τελευταία μπας και ξελασπώσουμε.
    Από τη μια μπάντα θα ανοιξουνε οι μπουκαπόρτες, και λαοθάλασσα πεινασμένων για ξεδώσιμο ανδράποδων θα κατακλύσει την πόλη και τις "υποδομές" της.
    Από την άλλη μπάντα, οι καφετέριες, τα κωλάδικα, τα "σουβενίρ σοπς", τα ρουχάδικα και άλλα όχι και τόσο νόμιμα "επαγγέλματα" θα κάνουν χρυσές δουλειές. Ε, χειμώνας είναι, δεν παράγουμε σα τόπος και τίποτε πέρα από πορτοκάλια και λάδι που μας επιδοτούν να το πετάμε και να εισάγουμε ξένο...Καλύτερα να έλθει ο αράπης να πιει ένα καφέ, να πιεί 25 μπύρες, να ρίξει και κάνα εχμμμμ...ναι, αποτέτοιο, και να γαίρει στο βαπόρι του.
    Όχι; Ψόμματα; Και τι που πάνω στο μεθύσι του θα σπάσει και καμιά βιτρίνα ή θα βιάσει και καμιά ανήμπορη γριούλα ή θα σαπίσει με 2-3 παλικαράδες "ανεβασμένους" φίλους του κάνα περαστικό. Ναι μωρέ, θα τους πιάσει η τοπική αστυνομία αλλά θα πέσει τηλέφωνο από την βάση στο Ακρωτήρι και θα έλθουν να τα πάρουνε τα παλικάρια μιας και θα τα πάνε στο βαπόρι τους.
    Ίντα ψάχνω; Πράμα, μα την αλήθεια πράμα! Γιάντα τα πήρα πρωινιάτικα;
    Μάλλον γιατί εμείς δεν έχουμε ούτε αεροπλανοφόρα-ελικοπτεροφόρα-υποβρυχιοτέτοια ούτε ιθαγενείς μάου-μάου να τους κάνουμε τα ίδια...
    Καλές δουλειές κοπέλια.

Ακόμα και ο πλέον αμόρφωτος ντόπιος ταξιτζής οφείλει να μάθει την τετριμένη ερώτηση: Φακ ορ ντρινκ;
    E, πόσο δύσκολο μπορεί να είναι;
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Re: Βασικά...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
    [...]Μάλλον γιατί εμείς δεν έχουμε ούτε αεροπλανοφόρα-ελικοπτεροφόρα-υποβρυχιοτέτοια ούτε ιθαγενείς μάου-μάου να τους κάνουμε τα ίδια...[...]
    Έχουμε άλλα πλοία που καταπλέουν σε πολλά ξένα λιμάνια.

Εκτός εαν θεωρείς οτι το ελληνικό ΠΝ έχει διανοούμενους στις τάξεις του και οι άλλοι απλά αποβράσματα
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Παλαιό μέλος Το avatar του/της kokos08
    Τελικα η Ελλαδα εχει γινει σαν καδος ανακυκλωσης....ολο σκουπιδια ανακυκλωσιμα μας στελνουν....εχει δικιο ο Κρητικαρος!

Με την πρωτη ευκαιρια,θα μαζεψω κι αλλους,να γινουμε πληρωμα,να παρουμε ενα υποβρυχιο και να τους βουλιαζουμε ολους...

Ποιος ξερει ρε να οδηγαει υποβρυχιο απο εδω να τον βαλω στην ομαδα????

Το ρεμάλι της Φ.Νέγρη Το avatar του/της LsKostas
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Έχουμε άλλα πλοία που καταπλέουν σε πολλά ξένα λιμάνια.

Εκτός εαν θεωρείς οτι το ελληνικό ΠΝ έχει διανοούμενους στις τάξεις του και οι άλλοι απλά αποβράσματα
    Παραπανω περιγραφεται μια πραγματικοτητα απο τον Εχετλαίο

Eιτε δεν καταλαβες τι εγραψε (επειδη δεν το ζεις) ειτε θες απλα να πετας κατι ... σαν φωτοβολιδα
    για χαρη εντυπωσιασμου,οπως και στο θρεντακι για το Πολυτεχνειο.

Να σου κανω γνωστο λοιπον,οτι η κατασταση με τα πλοια στα λιμανια εχουν και την κακη
    ζοφερη πλευρα του πραγματος σε ολο τον κοσμο. Το κατα ποσο ο ντοπιος το δεχεται η οχι ειναι δικο του θεμα και ποσως τον ενδιαφερει εαν γινεται και καπου αλλου στον κοσμο απο "ντοπια" αποβρασματα.

υγ Τζαμπα καιει η λαμπα ...
    Τα λογια πρεπει να ακολουθουνται απο πραξεις.Αλλιως...τουφες :-)

"ΘΕΛΩ ΝΑ ΝΙΚΗΣΩ,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΝΙΚΗΘΩ"

Re: Re: Βασικά...

και οι άλλοι απλά αποβράσματα
    Δεν ξέρω τι ποιότητας "υλικό" ξεφορτώνουν στο νησί σου, αλλά στο δικό μου μονάχα τέτοια βλέπω 30 χρονάκια τώρα.
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Re: Re: Re: Βασικά...

Δεν ξέρω τι ποιότητας "υλικό" ξεφορτώνουν στο νησί σου, αλλά στο δικό μου μονάχα τέτοια βλέπω 30 χρονάκια τώρα.
    Ξαναρωτάω λοιπόν: Τα ελληνικά πλοία στα ξένα λιμάνια ξεφορτώνουν διανοούμενους?

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Μαλλον δεν έγινα αντιληπτός (όχι ότι ήθελα ή με έγνοιαζε).
    Αυτό που με ενοχλεί δεν είναι ΜΟΝΟ τα κάθε καθικιάς καθίκια που κάνουν την πόλη ένα κωλάδικο και μισό, αλλά και η υποτέλεια των εδώ, των δικών μου.
    Όσο για διανοούμενους και μη...Κοιτάμε την εγκεφαλική χωρητικότητα ή το ήθος σε μια έξοδο;

Μαλλον δεν έγινα αντιληπτός (όχι ότι ήθελα ή με έγνοιαζε).
    Αυτό που με ενοχλεί δεν είναι ΜΟΝΟ τα κάθε καθικιάς καθίκια που κάνουν την πόλη ένα κωλάδικο και μισό, αλλά και η υποτέλεια των εδώ, των δικών μου.
    Όσο για διανοούμενους και μη...Κοιτάμε την εγκεφαλική χωρητικότητα ή το ήθος σε μια έξοδο;
    Γιατί ειναι υποτέλεια ρε συ;

Κώλο δίνουν; (κάποιοι-ες ναι, αλλα πληρώνονονται)

Δηλαδή τι θα συμβούλευες; Να απαγορευτεί η προσβαση, η έξοδος, η πώληση ποτών και φαγητού στα ξένα πληρώματα;

Γιατί;
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Δεν έχω την απαίτηση από ένα ανήθικο πλήρωμα, υπο ανήθικη αποστολή και ανήθικες διαταγές (πάμε να σκοτώσουμε 10-15 χιλ ιρακινούς μπας και ξελασπώσει η εδώ οικονομία) να φερθούν με ήθος! Ουτοπικό και μανικό!
    Δεν έχω την απαίτηση από ένα οσφυοκάμπτη συντοπίτη μου που, όταν θα ξεμπουκάρει η μούργια θα πει "χμμμ, θα πιούνε 100 μπύρες, θα ματσώσω και δε γ. η γριά που θα τις φάει στο δρόμο έπειτα" και θα ανοίξει τα πόδια/πόρτες δίχως έλεγχο.
    Ίσως θα έπρεπε να έχω απαίτηση το γαμήδι το μπάρκο να μην πιάσει καν εδώ μπας και βρω εναλλακτικές να επιβιώσω με κάποιο ήθος!
    Αμοραλισμός παντού και πάντα και σε όλα; Γιατί;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της kokos08
    Ρε παιδια εχουμε κανει την Ελλαδα ενα μεγαλο μπουρδελο,οποιο αποβρασμα ή πανεπιστημιακος ή οτιδηποτε ειναι αυτος,μπαινει μεσα,του παρουσιαζει η τσατσα το μωρο και αν του αρεσει καθεται,αν οχι φευγει,δεν τον πειραζει κανεις,αλλα ακομα και στο μπουρδελο αν κανεις φασαρια μπορει να φας και τιποτα μαπες απο κανενα νταη,στο κρατος μπουρδελο που εχουμε ουτε "μαπες" δεν ειμαστε αξιοι να ριξουμε!
    Οπως ακριβως θα γινει και τωρα με το καραβι,φατε,πιειτε,βιαστε,δεν θα σας πειραξει κανεις,καντε οτι θελετε!
    Μεχρι και ο τουρισμος που εχουμε στα νησια με αυτο το σκεπτικο ερχονται,ελατε στην Ελλαδα να τα γαμ@@@@τε ολα,πιειτε,σπαστε,γινετε κουρουμπελα,νοικιαστε ολοι μηχανακια και σκοτωθειτε,καντε τα ολα ρε,δεν τρεχει τιποτα,κι αν μπει η αστυνομια στη μεση δεν τρεχει και τιποτα,ασε τα παιδια μωρε,αφου ετσι διαφημησαμε στο εξωτερικο την Ελλαδα.

Με λιγα λογια ουτε ενα μπουρδελο δεν ειμαστε αξιοι να δουλεψουμε σωστα! ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Εχετλαίος...

1. Δεν είναι σίγουρο οτι θα τους αφήσουν να βγούν... εκτός αυτού αρκετοί πλέον μένουν και εντός αεροπλανοφόρων που είναι σαν μικρές πόλεις εντός και έχουν οτι μπορείς να φανταστείς και είναι και πιο "φτηνά" για αυτούς απο έξω.

2. Όπου και αν πάνε, τα ίδια θα κάνουν ... όταν πρόκειται για στράτευμα που πάει για δράση , όπως κατανοείς κανείς δεν πρόκειται να τους "συμμορφώσει" εκτός και αν προκύψει διπλωματικό πρόβλημα με κάποια χώρα. Διαφορετικά η ΜΡ του πλοίου/στρατεύματος κτλ. είναι υπεύθυνη για την συμμόρφωση τους. Το πολύ πολύ οι τοπικές αρχές να ανοίξουν κατηγορητήριο επώνυμο για τον συγκεκριμένο λες και θα ξαναέρθει ποτέ αυτός ώς πολίτης στην Ελλάδα.

3. Είναι πάγια τακτική .. διαχρονική θα έλεγα, ... πριν απο κάθε ενέργεια πολεμική , οι στρατιώτες να έχουν το περιθώριο της εκτόνωση παθών και επιθυμιών , έτσι ώστε να έχουν το μυαλό τους μόνο στον πόλεμο απο εκεί και πέρα. Βέβαια εδώ οι γνώμες διίστανται γιατι κάποιοι υποστηρίζουν πως ενα στράτευμα όσο πιο "πεινασμένο" (απο όλες τις μεριές) είναι , τόσο πιο ισχυρό είναι. Υπάρχει και το θέμα της πειθαρχίας βέβαια μετά αλλά ας μην το αναλύσω άλλο.

Για τους ντόπιους δεν είναι θέμα δουλοπρέπειας ... αλλά θέμα επιβίωσης όπως το είπες. Είναι απλή κονομα.. τίποτα παραπάνω. Τώρα στον βωμό του κέρδους έχουν γίνει και χειρότερα.. ολόκληρες χώρες έχουν πουληθεί.

Πόσο μάλλον όταν είναι σε μικρή κλίμακα μια "εισβολή" αλλοδαπών με πορτοφόλι που θέλουν καθαρά να διασκεδάσουν (κραιπαλέψουν - sic) σε μια περιοχή που αυτή την στιγμή περνάει νεκρά χρονική περίοδο για τουρισμό.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Ναι Μάγε μου, τα γνωρίζω όλα καλά.
    Αλλά θλίβομαι, ίντα να κάμω;
    Άλλες αξιώσεις είχα (και κάπου μέσα μου ίσως ακόμης έχω) για τους ανθρώπους, άλλες...
    Και το να μη μπορώ να κατέβω με την οικογένειά μου για μια βόλτα στην πόλη μου για 10 ημέρες δεν ήταν σίγουρα μια από αυτές...

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Βρε αδερφέ... αφού τα ξέρεις... μόνο απογοήτευση έχεις όταν περιμένεις/αξιώνεις κάτι απο άλλους για να καλύψουν αυτό που θέλεις/νιώθεις εσύ/εγώ/όποιος.

Το φαινόμενο των στρατευμάτων που "λεηλατούν" με μοντέρνο τρόπο , περιοχές που τους υποδέχονται δεν είναι μόνο τοπικό μας προνόμιο.... Προνόμιο δικό μας είναι ή μικρή αστυνόμευση.

Διότι αν έκαναν τα ίδια σε Βρεττανία, Γερμανία, ΗΠΑ... ακόμα μάπες θα έπεφταν και taser guns θα δούλευαν. Και ας τους μαζεύει μετά η ΜΡ τους.

Εκεί είναι η διαφορά.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

της γειτονιας σας Το avatar του/της BELZEBOYLIS
    Γιατί ειναι υποτέλεια ρε συ;

Κώλο δίνουν; (κάποιοι-ες ναι, αλλα πληρώνονονται)

Δηλαδή τι θα συμβούλευες; Να απαγορευτεί η προσβαση, η έξοδος, η πώληση ποτών και φαγητού στα ξένα πληρώματα;

Γιατί;
    Αξιοπρέπεια ζητάει ,αν κατάλαβα καλά ,από τους συντοπίτες του ....αλλά όπως λένε και στα βουνά μου ,από το πισινό της μυλωνούς ζητάς ορθογραφία

sosTa? ..... paliaaaa :-)

Re: Βασικά...

Ακόμα και ο πλέον αμόρφωτος ντόπιος ταξιτζής οφείλει να μάθει την τετριμένη ερώτηση: Φακ ορ ντρινκ;
    Αδερφέ, μια ερώτηση γιατί δε κατάλαβα γιατί συγχίζεσαι...

Επειδή οι χανιώτες ταξιτζήδες εκδίδονται στ'τσι ναύτες

ή

Γιατί μετά οδηγούν πιωμένοι?

:wacko:

Σελίδα 1 από 5 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΟΥΣ Arai
    από Trans στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 19/05/2008, 15:42
  2. Βασικά Καλησπέρα σας
    από Dhmhtrhs_V στο forum Suzuki V-Strom series