Είχε κανονιστεί εδώ και 1,5 χρόνο όχι από μας από έναν μπάτσο και έναν από του πολλούς τρελούς νόμους του Ελληνικού Κράτους (ταπεινή άποψη) από την εποχή της Χούντας αυτός ο νόμος. Είχαμε μια κλήση για παράνομη κατασκήνωση σε ένα παλιό ταξίδι μας στην γνωστή Ελαφόνησο (κάποια στιγμή θα γράψω και γι αυτό).
Έτσι λοιπόν γνωρίζουμε από καιρό ότι έπρεπε να ταξιδέψουμε για να δικαστώ στο Ειρηνοδικείο Νεάπολης Λακωνίας. Άνχος υπήρχε γιατί ήμουν πρωτάρης στα δικαστήρια και τώρα θα μου έφευγε η παρθενιά .Ο περίγυρος να μας λέει να ταξιδέψουμε με αυτοκίνητο η κλασσική ατάκα .Το δικό μας το μυαλό δεν καταλάβαινε από τέτοια οπότε η απόφαση είχε παρθεί. Ταξίδι ξανά με μοτοσικλέτα στην Νεάπολη ..
Έφτασε η μέρα αναχώρησης τα προγνωστικά για τον καιρό ήταν μαζί μας. Το πρωί δουλειά και κατά τις 4 το απόγευμα το ταξίδι μας ξεκινά. Είχα μιλήσει με έναν καλό φίλο στην Τρίπολη είχα κανονίσει πρώτη θέση πάτωμα για να κοιμηθούμε εγώ και ο Μιχάλης(koyrsaros – Cbf). Ξεκινήσαμε ο καιρός καλός αλλά χειμώνας βλέπεται…νυχτώνει νωρίς πλακωθήκαμε όσο είχε ακόμα μέρα, η διαδρομή για Τρίπολη γνωστή και αγαπημένη 111 Πανόπουλο μέσα από το δάσος της Φολόης, στα Τριπόταμα το σκοτάδι είχε πέσει για τα καλά και εκτός αυτού είχε πέσει και δροσιά. Σε πολλά κομμάτια νέα μαύρη άσφαλτος χωρίς όμως διαγράμμιση έκανε την οδήγηση να είναι αρκετά δύσκολη μιας και μέσα στα βουνά και τις χαράδρες τα έβλεπες όλα ένα μαύρο χωράφι.
Είχαμε βρει όμως έναν ρυθμό ..και τώρα ακόμα μου κάνει εντύπωση ήταν σαν να χορεύουμε αυτήν βραδιά με τα φώτα από τις μοτοσικλέτες που φώτιζαν τα βουνά να είναι τα φωτορυθμικά μας. Μέσα από τις θολωμένες ζελατίνες μας είχαμε ένα χαμόγελο ως τα αυτιά δεν ξέρω γιατί και τα συναισθήματα είναι δύσκολο να τα μεταφέρεις σε ένα κείμενο.
![]()