Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 13 από 13

Θέμα: Honda C 50 - κάψιμο ασφάλειας & φρένα

Ψαρωμένο μέλος Το avatar του/της sputnik

Honda C 50 - κάψιμο ασφάλειας & φρένα

Παίδες, μετά από 6 καμμένες ασφάλειες λόγω των πολλών δοκιμών, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι όταν πατάω φρένο (χωρίς καν να είναι ο κινητήρας σε λειτουργία) και ανεξάρτητα αν είναι το εμπρός ή το πίσω, καίγεται η ασφάλεια. Η ερώτησή μου είναι: πιστεύετε ότι φταίει κάτι στις συνδέσεις της λυχνίας του φρένου στην ουρά, ότι κάτι παίζει με τον διακόπτη του φρένου ή κάτι άλλο; Τείνω να καταλήξω στο πρώτο συμπέρασμα, μιας και απ' ότι ξέρω το μηχανάκι έχει 2 τέτοιους διακόπτες, έναν στην μανέτα του φρένου κι έναν στο πόδι. Τι λέτε;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    βραχυκυκλωμένο ντουί

Καλή έμπνευση, μόλις κατέβηκα και αφαίρεσα όλο το πίσω σύστημα φως/φρένου στην ουρά. Πάλι το ίδιο! Με το που πατάω φρένο, είτε μπροστινό είτε πίσω, η ασφάλεια καίγεται. Έμεινα από ασφάλειες κι από ιδέες. Νομίζω ότι πρέπει να το ξεντερίσει μάστορας και να αλλάξει όλο το καλώδιο που πάει προς τα πίσω μαζί με τους διακόπτες φρένων...

Τότε φταίει η καλωδίωση. Βρες το καλώδιο του στοπ ξεκινώντας από πίσω και έλεγξε το ειδικά στα σημεία που έρχεται κοντά σε μέταλλο ή κάπου που περνάει από τρύπα στη λαμαρίνα. Κάπου έχει χαλάσει η μόνωση και γειώνει

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Αν σου καίει την ασφάλεια ΚΑΙ με κλειστό τον κεντρικό διακόπτη, πρέπει να βραχυκυκλώνει το (+) κάπου κοντά στον Ανορθωτή...

Αν έχεις 4 καλώδια (κίτρινο, άσπρο, καφέ και κίτρινο/κόκκινο), κοίταξε μεταξύ του κίτρινου και toy καφέ ..!!
    (γενικότερα, βρες την γείωση και τσεκάρισε αν βραχυκυκλώνει με τα καλώδια που πηγαίνουν από τους διακόπτες των φρένων (σε κάποιο σημείο ενώνονται αυτά τα καλώδια) στην λάμπα του stop).
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Έψαξα το καλώδιο στα σημεία που φαίνεται, αλλά δεν βρήκα κάτι. Πιθανόν το πρόβλημα να είναι σε κάποιο τμήμα του που βρίσκεται στα "σωθικά" του μηχανακιού, αλλά πρέπει να βγει το ντεπόζιτο για να το ψάξω. Παρεμπιπτόντως, ανακάλυψα ότι στο εξάρτημα μου σας επισημαίνω στην φώτο έχει σπάσει μία από τις τρεις επαφές του και έχει μείνει μέσα στην φίσα. Λέτε να φταίει αυτό;

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	electric.jpg 
Προβολές:	542 
Μέγεθος:	93,7 KB 
ID:	187913

Αυτό που δείχνεις είναι ο ανορθωτής και φυσικά δεν είναι αλλαγμένος
    Μάλλον εκεί είναι το πρόβλημα, άλλωστε θέλει σίγουρα αλλαγή

Μεγάλη μου παράλειψη: δεν είπα ένα ευχαριστώ για την βοήθεια! toyar δεν μου φαίνεται πολύ δύσκολο να αλλαχτεί ο ανορθωτής, μπορώ να προμηθευτώ έναν από κάποιο κατάστημα ανταλλακτικών και να δοκιμάσω την τύχη μου;

μια βίδα και μια φίσα είναι, δοκίμασέ το

Δίτροχος Κένταυρος Το avatar του/της Gi_4ce
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sputnik
    Μεγάλη μου παράλειψη: δεν είπα ένα ευχαριστώ για την βοήθεια! toyar δεν μου φαίνεται πολύ δύσκολο να αλλαχτεί ο ανορθωτής, μπορώ να προμηθευτώ έναν από κάποιο κατάστημα ανταλλακτικών και να δοκιμάσω την τύχη μου;
    Κατεβα μοναστηρακι σε κανενα παπιομαγαζο...
    ::Τάσος::
    παπιοανταλλακτικά, ζάντα πίσω για άφρικα και ανταλλακτικά απο ΑΧ-1 σε καλές τιμές λέμε...

Θεσσαλονίκη είμαι Gi_4ce και τα παπιομάγαζα είναι στον γνωστό και μη εξαιρεταίο Βαρδάρη! Λοιπόν τελικά το συγκεκριμένο εξάρτημα είναι ψήκτρα και όχι ανορθωτής όπως μου είπε η υπάλληλος ενός από τα λιγοστά μαγαζιά που ήταν ανοιχτά απόψε, αλλά στάθηκε αδύνατο να βρω. Αύριο που θα ανοίξουν όλα τα εκεί σχετικά μαγαζιά θα ξαναδοκιμάσω την τύχη μου, αλλιώς από Δευτέρα.

edit: απογοήτευση σήμερα Σάββατο, όλοι στα παπιομάγαζα του Βαρδάρη λέγανε "από Δευτέρα" και τσατίστικα. Με πατέντα αποκατέστησα τη σύνδεση στο κομμένο ποδαράκι και στη φίσα και όλα ΟΚ! Τελικά αυτό έφταιγε. Ελπίζω πράγματι την Δευτέρα να βρεθεί το ανταλλακτικό. Topic solved λοιπόν και όποιος άλλος C 50 συνάδελφος αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο να ξέρει και να μην τραβηχτεί άδικα στον ηλεκτρολόγο.

Προς Θεσσαλονικείς: υπάρχουν αλλού παπιομάγαζα πλην του Βαρδαρίου - Οδυσσέως; Είναι απογοητευτικοί ώρες-ώρες και για το πιο απλό εξάρτημα πρέπει να ψάχνεις και να πας 2 και 3 φορές...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gsman
    Και γω το ιδιο παπι εχω σε μπλε!!!!!!!!

Θρυλος ειναιιιιι!!!!!!!!!!

οριστε και ένα τραγουδακι για το παπι...-http://www.youtube.com/watch?v=Y9xbFK4zShQ&feature=related

Το μηχανακι αυτο δεν ειναι τυχαιο... τα προβληματα αυτα κλασικα. και μενα τα ιδια. Αλλαξα ανορθωτή, ασφαλεια και μπαταρία και όλα οκ εδω και ενα χρονο.

Καλά το είπες gsman, θρύλος και ακόμα και στην ηλικία του με βγάζει ασπροπρόσωπο! Ωραίο και το τραγουδάκι.

Το ανταλλακτικό βρέθηκε και μαζί με μερικές νέες λάμπες (τις ξετίναξε χωρίς την μπαταρία) το μηχανάκι είναι και πάλι σαν καινούριο!

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF