Ονομάζομαι Γιάννης Πανουτσόπουλος και είμαι κάτοικος Πατρών. Εχω ένα DT200 και κάποια στιγμή μετά από πολλά πολλά χιλιόμετρα χρειάστηκε μια αλλαγή πιστονιού όπως όλα τα δίχρονα. Το τονίζω, ούτε κόλλησε ούτε έβγαλε κάποια βλάβη. Κατάλαβα ότι χρειάζεται αλλαγή γιατί αργούσαν ελαφρώς να πέσουν οι στροφές του και γιατί με συμβούλεψαν σωστά άτομα του φόρουμ.
Το πήγα λοιπόν στο συνεργείο του Βασίλη ****. (Ναι, ειναι ο πατέρας του γνωστού αγωνιζόμενου). Συμφώνησε ότι θέλει πιστονάκι και είπα ότι δεν το βιάζομαι, θα το ήθελα σε δύο εβδομάδες. Πέρασαν τέσσερις εβδομάδες μέχρι με πολλές πιέσεις να μου το φτιάξει. Του είχα πει να το δώσει και σε ηλεκτρολόγο να κοιτάξει τα φώτα του γιατί δούλευαν όποτε ήθελαν, με αποτέλεσμα να καεί ο προβολέας. Πάω στο συνεργείο, μου λέει όλα πάνε ρολόι, και ότι δεν ήθελε ούτε γυάλισμα ο κύλινδρος. Το τσεκάρω, είχε φώτα, το παίρνω και πάω σπίτι.
Την άλλη μέρα κάνω μια βόλτα και γυρνώντας σούρουπο μένω από φώτα. Φτάνω σπίτι, βάζω σταντ, και έτρεχαν βενζίνες από το καρμπυρατέρ. Αναγκαζόμουν στο εξής να κλείνω το ρουμπινέτο όταν πάρκαρα τη μηχανή, κατι που φυσικά δεν έκανα ποτέ πριν. Το άλλο πρωι κάνω άλλη μια βόλτα, και μετά από λίγα χιλιόμετρα το μηχανάκι δούλευε συνέχεια στα κόκκινα. Στο ρελαντί ειδικά, λύσσαγε. Η βίδα του ρελαντί δεν είχε καμία επίδραση. Πήγα σπίτι και έβαλα γράσσο γύρω από τη ''μπότα'' εισαγωγής αέρα, και σταμάτησε να το κάνει. Την τρίτη μέρα, οδηγώντας σε ρυθμούς στρωσίματος πάντα, το μηχανάκι κόλλησε. Εσβυσε σε ένα φρενάρισμα και δεν ξαναπήρε. Δεν ξέρω αν τεχνικά λέγεται αυτό κόλλημα, πάντως έχασε εντελώς τη συμπίεση του και δεν έπαιρνε μπροστά. Είχα κάνει μόλις 55 χιλιόμετρα συνολικά με το νέο πιστόνι.
Στο τηλεφωνο ο μάστορας μου είπε:
1. σχετικά με τα φωτα: άλλαξε λάμπα, είδε ότι δούλευε οπότε θεώρησε ότι ήταν οκ. ΕΝΩ του είχα πει ότι το φως αναβόσβυνε πολύ πριν καεί.
2. σχετικά με το ότι δούλευε στα κόκκινα το μοτέρ: Μάλλον δεν κατάλαβα καλά και απλά ανέβαζε στροφές λόγω του τσοκ. Οδηγώ μηχανές εδώ και οχτώ χρόνια καθημερινά, και έχω αλλάξει πέντε. Μπορώ να ξεχωρίσω τις 2500 από τις 12500 σαλ.
3. για τη διαρροή βενζίνης: μπορούσα απλά να στρίψω λίγο το καρμπυρατερ, έτσι δουλευουν αυτά, πρέπει να κλεινω το ρουμπινετο.
4. για το μοτερ: μαλλον κάτι πήρε από το φίλτρο αέρος, μάλλον κάτι πείραξα άθελά μου, αποκλείεται να είναι δική του υπαιτιότητα γιατί το φύσηξε καλά.
Τελικά συμφωνήσαμε να μου βάλει νέο πιστόνι και να πληρώσω μόνο αυτό. το αφήνω στο συνεργείο και περιμένω άλλες δύο εβδομάδες γιατί δεν έβρισκε λέει πιστόνι. Το παίρνω και γυρίζω σπίτι. Τις επόμενες μέρες με μικρές βόλτες δούλευε κανονικά. Δεν το πίεσα ποτέ βεβαια. Στην πρώτη μεγάλη βόλτα, όταν ζεσταινόταν κανονικά, δε μπορούσε να κρατήσει ρελαντί και έσβυνε. Τον πήρα τηλέφωνο και μου είπε να παίξω με τη βίδα του αέρα μέχρι να βελτιωθεί. Το έκανα και κάπως διορθώθηκε. Το καρμπυρατέρ συνέχισε να στάει βενζίνη στο σταντ, και τα φώτα συνέχισαν να δουλεύουν όποτε θέλουν. και χτες μου ΞΑΝΑΚΟΛΗΣΕ, ενώ είχα κάνει 180 χιλιόμετρα. Δοκιμάζοντας να το ανοίξω λίγο, πριν καλά καλά πιάσω 100χαω, άρχισε να με φρενάρει και κόλλησε. Εριξα την καθιερωμένη μανιβελιά για να μην παγώσει κολημένο, (υπήρξε αρκετή αντίσταση), και το έφερα σπίτι σπρώχνοντας. Η μανιβέλα δεν έχει συμπίεση, το μηχανάκι είναι σίγουρα κολλημένο.
Τον πήρα τηλέφωνο και του είπα ότι υποψιάζομαι πως βάζει λάθος πιστόνι ή πάντως είναι δικό του λάθος. Φυσικά αρνήθηκε αυτή την εκδοχή όπως και την πρώτη φορά και μου είπε πως αν ήταν λάθος πιστονι έπρεπε να κολλήσει αμέσως. Μου είπε να του το πάω εκεί, του είπα πως δε σκοπεύω, καλή μας χρονιά.
διορθώθηκε από τον makis206
Γιάννη τσέκαρε πμ όπως επίσης και αυτό![]()