Χθές Παρασκεύη 5/3 μιας και δούλευα βράδυ,αποφασίζω να παω στη δουλεία με το κουτί.καλός καιρος μεν αλλα πολύ αέρας και στην εθνική σίγουρα θα πάλευα να κρατήσω τη μηχανή ευθεία.
δρόμοι πηγμένοι λόγω της απεργίας των συγκοινωνιών,τσούκου-τσούκου φτάνω στη λεωφόρο Δημοκρατίας στο Ψυχικό.όσοι έχετε την τύχη να περνάτε απο αυτή την οδό τις μεσημεριανές ώρες θα δείτε οτι κάθε λογής κότα και κέντιος διπλοπαρκάρει την κουρσάρα του προκειμένου να πεταχτεί '' για 2 λεπτά '' να ψωνήσει στα παρακείμενα μαγαζιά με αποτέλεσμα να φρακάρει ο έρμος αυτός δρόμος και να ταλαιπωρείται ο καθένας άδικα κάνοντας σλάλομ και απο τα δύο ρεύματα.
έτσι λοιπόν και γώ ξεκινάω τα σλάλομ και αναγκαζομαι ενίοτε να πλησιάζω τα παρκαρισμένα στο ρεύμα μου αρκέτα κοντά έτσι ώστε να καταφέρνουν να εξυπηρετούνται και τα δύο ρεύματα.
λίγο πριν φτάσω στον παράδρομο της Κηφησίας,περιπολικό της ένδοξης και τιμημένης ΕΛ.ΑΣ. ,με τους λεβέντες μας μέσα να αγναντεύουν το όλο χάος άπραγοι και ήρεμοι.
όπως λοιπόν πλευρίζω το περιπολίκο,επειδή είμαι πολύ κοντά του,του χτυπάω τον καθρέπτη του οδήγου ενώ ο δικός μου του συνοδήγου απλά κλείνει.
ο μικρός σερίφης-οδηγός του περιπολικού γκαρίζει ενα μεγαλόπρεπο ΄'ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ! ' και εν συνεχεία συνεχίζει να γκαρίζει 'ΡΕΕΕΕΕΕ' απο το ανοιχτό του παράθυρο (είπαμε όμορφη μέρα με κίνηση...). εεεεεεε αυτός,κάνω και γω ενα ''ου'' σαν να μιλάω σε συνοδηγό μου χωρίς καν να τον κοιτάξω,να του το φωνάξω κατάμουτρα και να του δώσω σημασία.το ανοιχτό παράθυρο του συνοδηγού ομως που είχα στο κουτί μου με προδίδει και το ακούει ο μικρός σερίφης. πατάει και μια την κόρνα του περιπολικού για να τον ακούσω και βγαίνει σαν τον joker ξαφνικά απο το περιπολικό,με φτάνει λόγω της κίνησης πεζός και μου ζητάει να διπλοπαρκάρω και γω ΣΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΡΕΥΜΑ ΜΕ ΑΛΑΡΜ και να κατέβω απο το αυτοκίνητο μου.
εγω: μα είναι επικίνδυνο και παράνομο να το αφήσω το αυτοκίνητο στο αντίθετο ρεύμα διπλοπαρκαρισμένο.
μικρός σερίφης: δεν πειράζει,παρκάρετε τώρα παρακαλώ!
εγω:καλώς...
με γοργά βήματα πλησιάζει το αυτοκίνητό μου με ενα πρόχειρο ντοσιέ και μου ζητάει απο το ανοιχτό παράθυρο του συνοδηγού να κατέβω.καθώς κάνει προς τα πίσω του κορνάρει ενα διερχόμενο αυτοκίνητο το οποίο παραλίγο να τον παρασύρει!
έρχεται λοιπόν προς το μέρος μου,για καλημέρα ούτε λόγος φυσικά και ακολουθεί η εξής στοιχομυθεία:
εγω:καλημέρα
μικρος σεριφης:έτσι έχεις μάθει,μου έσπασες τον καθρέφτη και τολμάς να μου κάνεις και ουυυυυ?
εγω:δεν νομίζω να στον έσπασα
μικρος σεριφης:δεν νομίζεις ε? φέρε μου τα χαρτιά σου
αφού του δίνω τα πάντα όλα (άδεια,δΙπλωμα,ασφάλεια κλπ) εκείνη την στιγμή πλησιάζει ένας τυπάκος με πολιτικά (φανταστείτε κοστούμι-ντύσιμο θαμώνα κωλόμπαρου σε επαρχιακή οδό...) ο οποίος ρωτάει τον μικρό σερίφη γιατί μου κρατάει τα στοιχεία
''θαμωνας'': γιατί τον γράφεις?
μικρος σεριφης:γιατί μου έσπασε τον καθρέφτη κύριε αστυνόμε (!) στο περιπολικό και όταν του έκανα ''εεεεεεεε'' δεν σταμάτησε και μου έκανε ''ουυυυυυυ''.θα φάει μια μήνυση τώρα για να μάθει αλλή φορά να κάνει ου!
''θαμωνας'': τι ου ρε,τι είναι αυτα τα πράγματα ρε?
δεν έχω βγάλει μιλία όλη αυτήν την ώρα,αλλά αποφασίζω και γω να επέμβω κάπως,
εγω:δεν νομίζω πως τον έσπασα τον καθρέφτη σου και υπάρχει πρόβλημα εδώ που με έχεις σταματήσει.
μικρος σεριφης:καλά,καλά...
εξακολουθώ παραδόξως να μην μιλώ και να κάνω το παπί.συνεχίζοντας μου ζητάει ταυτότητα και αφού ανακαλύπτει πως ανήκω και γώ στις ένοπλες δυνάμεις μου ανακοινώνει περίφανος οτι θα ερθει σε διάστημα ενός μήνα η αναφορά υπηρεσιακώς.
εγω:ό,τι διατάξει η υπηρεσία αλλά δε νομίζω να σου έσπασα τον καθρέφτη.
μικρος σεριφης:καλά,καλά...
δεν αντέχω άλλο μετά απο αυτή την εμμονή του,κλειδώνω το αυτοκίνητο μου παίρνοντας την φωτογραφική μηχανή που πάντα κουβαλάω μαζί μου και κατευθύνομαι στο περιπολικό προκειμένου να φωτογραφήσω ''τον σπασμένο καθρέφτη''.
έκπληκτος ο 23χρονος περίπου σερίφης με ακολουθεί.φτάνω στο περιπολικό και αρχίζω να φωτογραφίζω τον καθρέφτη.
''θαμωνας'':τι κάνει αυτός ρε,τραβάει φωτογραφίες?
μικρος σεριφης:τι κάνεις εκεί,αυτό που κάνεις απαγορεύεται! (ταυτόχρονα προσπαθεί να μου τραβήξει την φωτογραφική μηχανή απο το χέρι)
εγω:σε παρακαλώ πολύ,με κατηγορείς για κάτι που προσπαθώ αυτή τη στιγμή να αποδείψω αν υφίσταται.εφόσον με κατηγορείς,πρέπει και γω να υπερασπιστώ κάπως τον εαυτό μου σε ό,τι λες
αφού συνεχίζω να τραβάω τις φωτό,ο μικρός σερίφης αποφασίζει οτι κάτι πρέπει να κάνει για να φανεί ο καθρέφτης χαλασμένος.οπότε αρχίζει να τον κουνάει πάνω κάτω,ο καθρέφτης φυσικά και κουνιέται αφού έχει μπόσικα αλλά και με την δύναμη που ο μικρός σερίφης λυσσάει επάνω του,ενώ ταυτόχρονα ο μικρός σερίφης με παρακινεί να τραβήξω το μικρό αυτό κούνημα ως αποτέλεσμα της καταστροφής που προκάλεσα στον καθρέφτη!!!
τελείωνω με τις φωτό,καλημερίζω για άλλη μια φορά τα όργανα,σημειώνω και τον αριθμό του περιπολικού (ΕΑ 2085 ? ) επιτέλους ξεκινάω για την δουλειά μου με τα νεύρα σπασμένα και ενα αεροδικείο να εκρεμμεί εις βάρος μου απο το πουθενά...!
ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ: συνάδερφοι,προσέχτε εκεί έξω μιας και η νέα φουρνιά των αστυνομικών εκμεταλλεύεται στο έπακρο την δύναμη που της έχει δώσει το αξίωμα της,με την ανοχή φυσικά και την νουθεσία και της παλαιάς γενιάς!!!
Υ.Γ. να ευχαριστήσω τον τυπάκο με το λαχανί GS 1100 που ήταν παρόν στο όλο σκηνικό και ενδιαφέρθηκε να μάθει γιατί με σταμάτησε ο αστυνομικός δίνοντας μου παράλληλα ευχές για καλό ξεμπέρδεμα με την ''βλακεία που τους δέρνει!''![]()
ευχαριστώ για τον χρόνο σας και πάντα όρθοιοι,υγειείς με καλά χιλιόμετρα![]()