Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 8 από 8

Θέμα: Skipper Electrics. God Damn it

I had a dream ... Το avatar του/της WWW

Skipper Electrics. God Damn it

Παίδες γειά σας.

Μια ερώτηση.

Η κοπέλα μου έχει ένα Skipper του 2005. Το μηχανάκι είναι πολύ αξιόπιστο από πλευράς κινητήρα, με 150 cc κι ευκολοδήγητο.

ΟΜΩΣ
    έχει πρόβλημα με τα ηλεκτρικά

Συγκεκριμένα, όπως λέει και η αντιπροσωπεία, έχει μικρό δυναμό με αποτέλεσμα όταν το χρησιμοποιείς με τα φώτα ανοικτά (που σημειωτέων δεν σβήνουν) μετά από κανα 2μηνο ξελιγώνεται η μπαταρία.

Το αποτέλεσμα είναι να κυκλοφορεί το κορίτσι έτοιμο ΜΕ ΚΑΛΩΔΙΑ μη χρειαστεί να το βάλει μπρος από το αυτοκίνητο μιας φίλης της στη δουλειά. Βλέπεις δεν έχει και μανιβέλα !!!

Ως επίσημη λύση η αντιπροσωπεία (άκου τώρα) βάζει διακοπτάκι στα φώτα ώστε να σβήνουν και να φορτίζει καλύτερα η μπαταρία. Η λύση αυτή είναι εφενός ημίμετρο - αφετέρου παράνομη.

Το δυναμό μετρήθηκε και δείχνει να λειτουργεί κανονικά. Η μπαταρία έχει αλλαχθεί 2 φορές.

Μήπως γνωρίζει κανείς αν υπάρχει η δυνατότητα να τοποθετήσουμε μεγαλύτερο δυναμό κι αν ναι από ποιο μοντέλο άραγε να ταιριάζει.
    I had a dream ...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της banditgr
    Kateme i lisi me ton diakopti einai apolita sosti.To idio kanoun kai se megales moto pou endexete na tin patisoun kapia stigmi an anavoun sinexeia ta fota.Den einai paranomo....molis pesei o ilios ta anaveis kanonika.To skipper nomizo exei 2 H4 lampes...an einai etsi tote einai diskola ta pragmata...einai poli diskolo na parexei arketo reyma oste kai na anavoun sinexeia,kai na prolavenei na fortisei.Koita3e mipos mporeis na tairia3eis mia mpataria megaliteris xoritikotitas kai kaliteris poiotitas (px gel).Gnomi mou vale ton diakopti.
    Το κρεβάτι είναι το πιο επικίνδυνο μέρος του κόσμου.
    Ενενήντα τοις εκατό των ανθρώπων πεθαίνουν εκεί.

I had a dream ... Το avatar του/της WWW
    Το θέμα είναι πως βάλαμε τον διακόπτη και το πρόβλημα εμμένει. Ακολούθησε έλεγχος για το αν λειτουργεί το δυναμό κι εκεί όλα φάνηκαν μια χαρά.

Την μπαταρία που ανέφερες που μπορώ να την βρώ γιατί στην Πάτρα δεν γνωρίζω και πολλά. Έστω απο Internet αν ξέρεις
    I had a dream ...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της banditgr
    rota kai se magazia pou poulane mpataries genika gia aytokinitia
    Το κρεβάτι είναι το πιο επικίνδυνο μέρος του κόσμου.
    Ενενήντα τοις εκατό των ανθρώπων πεθαίνουν εκεί.

Νέο μέλος
    Το ίδιο πρόβλημα ακριβώς έχει και ο κολητός μου με το Skipper .Εχει αλλάξει μπαταρία 3φορές και κυκλοφορεί πάντα με καλλώδια... ΛΥΣΗΗΗΗ????

Εγω εχω skipper 150 4t με διακοπτη για τα φωτα, παρολαυτα τον αφηνω μονιμα ανοικτο.
    Ποτε δεν εχω αντιμετωπισει προβλημα με την μπαταρια...
    το altenator που εχει παραγει 100watt/
    η μονη λυση που βλεπω ειναι διακοπτης, που να σβηνει μονο την μια απο τις δυο λαμπες ομως ωστε να μειωθει η καταναλωση κατα 55Watt και να φαινεται την ημερα.(το μηχανακι φοραει 2 λαμπες Η4, μιλαμε για ΦΩΤΑ οχι αστεια)

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Η τοποθέτηση μπαταρίας μεγαλύτερης χωρητικότητας ΔΕΝ είναι λύση (αν όντως το ρεύμα του δυναμό δεν επαρκεί για την πλήρη φόρτισή της..), εκτός αν γίνεται τακτική ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ φόρτισή της (αλλά δεν είναι και πολύ πρακτικό...).

Μπορεί να μπει ένας πυκνωτής για το μιζάρισμα, αλλά δεν ξέρω αν χωράει κάπου (π.χ. κάτω από την σέλα...)
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Aν οντως εχει 100W γεννητρια και δυο λαμπες 55W (x2=110W + τα υπολοιπα ηλεκτρικα μπιχλιμπιδια), τοτε πρεπει να σηκωθει ο Αlessandro Volta απο τον ταφο και να παρει στο κυνηγι τους συμπατριωτες του.....
    Μεγαλυτερη μπαταρια δεν ειναι λυση (οπως ειπε και ο φιλτατος Ολδμαν) γιατι ακομη και απο φορτηγο να ειναι (150Ah) καποτε θα αδειασει, αφου η καταναλωση ειναι μεγαλυτερη της παραγωγης....
    Ο διακοπτης παντως δεν ειναι παρανομος (εκτος απο την Αμερικη)

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF