@ doctor x:
α. off-topic αλλά αυτό που λες περί γερασμένου Συντάγματος με ανησυχεί ιδιαίτερα. Θα ήθελα κάποια στιγμή να κάνουμε μια κουβέντα σχετικά με το ποιες ακριβώς διατάξεις του Συντάγματος θεωρείς γερασμένες και πως θα έπρεπε να αλλάξουν.
β. Μιλάμε με το ΦΠΑ στο 23% και μάλιστα με αυξητικές τάσεις. Και γενικότερα υψηλή φορολογία. Ας πάει το ΦΠΑ στο 15% και μετά κουβεντιάζουμε.
Εγώ θα πληρώσω τέλη κυκλοφορίας φέτος. Πλήρωσα φόρο όταν έβγαλα ασφάλεια στο μηχανάκι μου. Τα μισά λεφτά και βάλε που δίνω για τη βενζίνη πάνε στο κράτος. Εφαρμόζουμε ΦΠΑ πάνω στον ειδικό φόρο, φορολογούμε το φόρο. :a24: (όλοι αυτοί οι φόροι έχουν άμεση σχέση με οχήματα)
Δηλαδή τι προτείνετε; Ας μείνουν μερικά διόδια, μην τα θέλουμε όλα δικά μας; Θεωρούμαστε τσαμπατζήδες αν θέλουμε να μην πληρώνουμε κοροϊδίστικα λεφτά και ψάχνουμε να δούμε τι γίνεται;
Το κουβεντιάζουμε που το κουβεντιάζουμε, ας το λήξουμε το θέμα. Πληρώνουμε γενικώς φόρους άμεσους και έμμεσους. Οι οποίοι πάνε για τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τους δρόμους κλπ.
Λέτε ότι είναι λογικό να υπάρχουν μερικά διόδια και είναι και ανταποδοτικά τέλη (Κι όλοι οι άλλοι φόροι ανταποδοτικοί δεν είναι; Τους βάζει κανένας στην τσέπη; ).
Με αυτή τη λογική γιατί να μην πληρώνω κατιτίς κι όταν μπαίνω στην παιδική χαρά; Κάθε χρονιά όταν πηγαίνει το παιδί μου στο σχολείο; Κάθε φορά που πηγαίνω στο νοσοκομείο (εκεί πληρώνεις -κακώς- ένα εισιτήριο 3 ευρώ, σε πετυχαίνουν στην ανάγκη που δεν θα ασχοληθείς με τρία ευρώ, καλή καβάτζα η κατάσταση, ψάξτε το);
@ Cpt. Haddock: ελπίζω να κατάλαβες το σκεπτικό του ΦΠΑ τώρα. Μια χαρά στέκεται το επιχείρημα. Εσύ μου την είπες ότι έχεις πληρώσει περισσότερο φόρο από εμένα κι εγώ σου εξήγησα γιατί -ορθώς- έχεις πληρώσει περισσότερα από εμένα.