Αυτο που λες το εκανα το Πασχα που μας περασε στα διοδια Πατρων-Αθηνων.Αρχικά δημιουργήθηκε από iosif
sta μονα διοδια που υποχρεουσαι να πληρωσεις ειναι αυτα των μαλγαρων διοτι μονο αυτα ειναι δημοσια
ολα τα αλλα ειναι ιδιωτικα (και μαλιστα παρανομως χρεωνουν τελη διοτι κανενας δρομος δεν ειναι ολοκληρωμενος και απαργορευεται η προπληρωμη) και δεν αποτελει τροχαια παραβαση η μη καταβολη τελων
πρεπει να υπογραψεις χαρτι αρνησης πληρωμης, να σου φωτογραφισουν την πινακιδα για να πιστοποιηθει ποτε περασες (πραγμα που ομως απαγορευει η αρχη προστασιας δεδομενων), να σου αποστειλουν ειδοποιητηριο και μετα απο ολα αυτα να σου κανουν δικαστηριο για να πληρωσεις
κατα τα αλλα αμφισβητειται η νομιμοτητα των διοδιων ετσι οπως λειτουργουν
για περισσοτερα το "μοτο" ειχε δημοσιευσει εμπεριστατωμενο και αξιοπιστο αρθρο
Οταν φτασαμε στη μπαρα ζητησαμε στη κοπελα να ανεβασει την μπαρα να περασουμε κ οτι δεν θελουμε να πληρωσουμε διοδια.
Ειναι υποχρεωμενη να την σηκωσει.
Καναμε δεξια κ αφου συμπληρωσαμαι ενα εντυπω με τα στοιχεια μας, μας ειπαν οτι θα επικοινωνησουν μαζι μας απο την εταιρια κ φυγαμε.
Μετα απο κανα δυο μηνες ηρθε ενα χαρτακι σπιτι το οποιο ελεγε να παμε σε οποιοδηποτε διοδιο η εφορια κλπ κ να πληρωσουμε το χρεος μας!!!
Οι τυποι στην εταιρια ειχαν το θρασσος κ εστειλαν ενα εντυπο που λεγοταν "εντυπο αδυναμιας καταβολης τελους διοδιων"!!!
Αυτο το χαρτακι στο στελνουν αν κατσει ποτε καμια στραβη κ δεν εχεις λεφτα να πληρωσεις, σε αφηνουν να περασεις κ το πληρωνεις αλλη φορα!
Περιττο να σας πω οτι τους πηρα τηλεφωνο κ τους ξεχεσα.
Τους ξεκαθαρησα πως δεν ηταν αδυναμια καταβολης αλλα αρνιση καταβολης κ οτι η εταιρια τους ζητα παρανομα τα χρηματα με αυτο το χαρτι διοτι δεν αντιπρωσοπευει την αληθεια του συμβαντος. Μετα ειχαμε μια αψημαχια (βρισιμο δηλαδη) σχετικα με το γιατι να ειμαι υποχρεωμενος να πληρωνω για ενα δρομο που δεν υπαρχει κ θα μου φτιαξουν αργοτερα κ γιατι στην αττικη οδο δε μου ζητησε ποτε κανεις χρηματα πριν κατασκευαστει παρα μονο αφου ειχε τελειωσει το εργο κλπ κλπ.
Η απαντιση ηταν πως θα ξαναεπικοινωνησουν μαζι μου.
Προς το παρον εχουν περασει δυο μηνες κ ακομα δεν με εχει ενοχλησει κανεις.
Θα δουμε τι θα γινει...
Παντως εγω πιστευω, οσον αφορα αυτο το θεμα, οτι εμεις σαν μοτοσυκλετιστες η καποια οργανωμενη κ σχετικα μεγαλη ομαδα μοτοσυκλετιστων θα επρεπε να κινηθει νομικα εναντιον καθε τετοιας εταιριας ωστε να κατοχηρωθουν καποια πραγματα κ για ολους τους υπολοιπους μοτοσυκλετιστες που θα βρεθουν στην δυσκολη θεση αργοτερα. Αποκλειεται να μην υπαρχει εστω κ ενας δικηγορος μοτοσυκλετιστης που να μην εχει χρονο να ασχοληθει με το θεμα.