Eντός της Μ.Εβδομάδας αναμένεται μείωση των διοδίων σε όλη τη χώρα....
http://www.newsbomb.gr/koinwnia/stor...meiwsh-diodiwn
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Dura lex, sed lex.
Αν καταλαβαίνω το αντικείμενο συζητήσεως των περισσοτέρων εδώ είναι η ύπαρξη και όχι το ύψος του διοδίου. Αν και προσωπικά τα θεωρώ απαράδεκτα ακριβά, πάντα πληρώνω διόδια, θεωρείς ότι η αντίδραση του κινήματος (δεν πληρώνω) με την κατάλληλη κομματική "καθοδήγηση" θα μειωθεί? Δεν νομίζω. Η μείωση είναι ένα καλό άλλοθι-παρότρυνση για να αποστασιοποιηθεί ένα ποσοστό των πολιτών που ηθικά νομιμοποιούν την αντίδραση. Απλά παραείναι ηλίθια προσέγγιση μετά το συνεχόμενο πέραν του έτους ράπισμα που δεχόμαστε και μας έχει κάνει αν μη τι άλλο πιο υποψιασμένους.Αρχικά δημιουργήθηκε από ERRIKA
![]()
![]()
![]()
![]()
2 young 2 die,
2 old 2 rock n' roll
Για τρία χρόνια. Οπότε η ερώτηση είναι, μετά τι γίνεται;
Επίσης κάτι λέει και για έναν λογαριασμό -μην φανταστείτε τίποτα τρομερό, μόνο μισό δις- με λεφτά του Δημοσίου (εγώ, εσείς, ο περιπτεράς απέναντι) ως εγγύηση ώστε να συνεχιστεί η δανειοδότηση των κατασκευαστικών εταιρειών.
Μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα όλοι ξέρουν να κάνουν...
Γιατί;Αρχικά δημιουργήθηκε από BLACKGAS
[...]Αν και προσωπικά τα θεωρώ απαράδεκτα ακριβά, πάντα πληρώνω διόδια, [...]
"Με το ένα χέρι να αγγίζεις τ' άστρα και με το άλλο να ανακατεύεις τη λάσπη"
Μιχάλης Δερτούζος
"Άμες δε γ' εσόμεθα πολλώ κάρρονες"
Είναι ο νόμος.Αρχικά δημιουργήθηκε από georgio
....
Γιατί;
2 young 2 die,
2 old 2 rock n' roll
Από ηθικής άποψης, όπως ο Σωκράτης ήπιε το κώνειο, ή επειδή αν παραβιάσεις το νόμο πληρώνεις 200 ευρώ και χάνεις πινακίδες;Αρχικά δημιουργήθηκε από BLACKGAS
Είναι ο νόμος.
Μιχάλης Δερτούζος
Πως θα μάθω στα παιδιά μου να είναι δημοκρατικοί πολίτες αν παραβαίνω το νόμο συνειδητά, επειδή διαφωνώ μαζί του? Τους χρωστάω ένα καλύτερο αύριο.
2 young 2 die,
2 old 2 rock n' roll
Πέραν του νομότυπου που και τώρα μπορείς να περάσεις χωρίς να παραβείς το νόμο (αν δεις στα blog του "Δεν πληρώνω" εξηγούν πως και γιατί) υπάρχει ένα τεράστιο θέμα του γιατί υπακούς στο νόμο. Υπακούς τυφλά κάθε νόμο;
Και στη χούντα υπήρχαν νόμοι, και στα απολυταρχικά καθεστώτα υπάρχουν, ό,τι θέλουν κάνουν απλά το βαφτίζουν νόμο. Καταλαβαίνεις που το πάω.
Μιχάλης Δερτούζος
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Inochi, ρε!
Για οσο.
Επειδή καταλαβαίνω και καταλαβαίνεις, προβληματίζομαι με ποια κριτήρια θα επιλέξω να μην κάνω εγω κάτι που δεν μου αρέσει - με θίγει - με προσβάλει, μετά θα επιλέξεις εσύ κάτι άλλο, κοκ. Βλέπεις που καταλήγει. Όπως έλεγε και η πάνσοφη, συγχωρεμένη από χρόνια, γιαγιά μου: το θέμα είναι να μην αρχίσει να ξηλώνεται το πουλόβερ. Μετά δεν μαζεύει ούτε σταυροβελονιά να ξέρεις.Αρχικά δημιουργήθηκε από georgio
Πέραν του νομότυπου που και τώρα μπορείς να περάσεις χωρίς να παραβείς το νόμο (αν δεις στα blog του "Δεν πληρώνω" εξηγούν πως και γιατί) υπάρχει ένα τεράστιο θέμα του γιατί υπακούς στο νόμο. Υπακούς τυφλά κάθε νόμο;
Και στη χούντα υπήρχαν νόμοι, και στα απολυταρχικά καθεστώτα υπάρχουν, ό,τι θέλουν κάνουν απλά το βαφτίζουν νόμο. Καταλαβαίνεις που το πάω.
Επίσης σκέψου ποιος αποφασίζει τις κινητοποιήσεις -αντιδράσεις. Από το λαό, με το λαό, για το λαό και καλά κρασά.![]()
2 young 2 die,
2 old 2 rock n' roll
Σε κάποια πράγματα όμως πρέπει να αντιδράσεις, δε γίνεται. Και καλά να ήταν γενικώς τα πράγματα θα υπήρχαν λάθη και αδικίες και κάποιοι θα αντιδρούσαν, δε γίνεται να έχουμε ένα θεό-βασιλιά που να τα κάνει όλα τέλεια. Και για να γίνει αυτό θα πρέπει να αλλάξει ένας νόμος ώστε να έρθει ένα άλλος δικαιότερος.
Και στο συγκεκριμένο θέμα με τα διόδια είναι σωστό και ηθικά και νομικά (νομότυπα αν θες). Και υπάρχει σοβαρή επιχειρηματολογία από πίσω. Αντίδραση πρέπει να υπάρχει, άνθρωποι είμαστε. Τον τοίχο βαράς και δεν κάνει τίποτα.
Συμφωνώ με τον προβληματισμό σου, κι εγώ τον έχω. Και δυστυχώς εδώ φτάσαμε επειδή αντί να έχουμε ηγέτες είχαμε αυτόυς τους τυχοδιώκτες να μας κυβερνούν οι οποίοι ακόμα και τώρα κοιτάνε να διχάσουν τον κόσμο, κοπρίτες οι δημόσιοι υπάλληλοι ενώ στον ιδιωτικό τομέα σκίζονται, εσείς θα πληρώσετε επειδή οι άλλοι είναι τζαμπατζήδες κλπ. Διαίρει και βασίλευε.
Και αυτό που ήθελα να πω από την αρχή είναι ότι εγώ πλέον όταν ακούω ότι κάποιος σκοτώθηκε στην Κορίνθου-Πατρών πχ, η σκέψη μου είναι: τι έκανε αυτός ώστε να βελτιωθεί ο δρόμος; Μάλλον τίποτα. Και εγώ προσωπικά για αυτόν δεν αισθάνομαι συμπάθεια αλλά ότι ήταν άξιος της μοίρας του.
Μιχάλης Δερτούζος
Χάνεις το δίκιο σου φίλε! Τεσπα κάποια άλλη φορά θα το εξαντλήσουμε!Αρχικά δημιουργήθηκε από georgio
Και αυτό που ήθελα να πω από την αρχή είναι ότι εγώ πλέον όταν ακούω ότι κάποιος σκοτώθηκε στην Κορίνθου-Πατρών πχ, η σκέψη μου είναι: τι έκανε αυτός ώστε να βελτιωθεί ο δρόμος; Μάλλον τίποτα. Και εγώ προσωπικά για αυτόν δεν αισθάνομαι συμπάθεια αλλά ότι ήταν άξιος της μοίρας του.![]()
2 young 2 die,
2 old 2 rock n' roll
Όπως επίσης υπάρχει σοβαρή επιχειρηματολογία και από την άλλη πλευρά.Αρχικά δημιουργήθηκε από georgio
Και στο συγκεκριμένο θέμα με τα διόδια είναι σωστό και ηθικά και νομικά (νομότυπα αν θες). Και υπάρχει σοβαρή επιχειρηματολογία από πίσω
Και μιας και μιλάμε για νομότυπα:
το νομότυπο είναι να προσφύγεις στα δικαστήρια και να σεβαστείς τις αποφάσεις τους.
![]()
Δεν ξέρω, μπορεί. Δυστυχώς όμως έτσι σκέφτομαι πλέον. Γιατί όταν είναι όλα καλά την κουτσοβολεύουμε. Αλλά πρέπει να προνοήσουμε και για να μην κάτσει η στραβή αλλά και όταν κάτσει τα πράγματα να δουλέψουν με τον καλύτερο τρόπο.Αρχικά δημιουργήθηκε από BLACKGAS
Χάνεις το δίκιο σου φίλε! Τεσπα κάποια άλλη φορά θα το εξαντλήσουμε!![]()
Άμα τύχει τα λέμε και από κοντά!
sergiosm: αν έχεις την αντίθετη επιχειρηματολογία πολύ θα με ενδιέφερε. Για τα δικαστήρια που λες συνέχεια διαβάζω για μηνύσεις σε υπαλλήλους διοδίων, επόπτες και αστυνομικούς που δεν τήρησαν διαδικασίες. Αλλά η δικαιοσύνη δουλεύει με δικό της ρυθμό.
Επίσης δεν έχω δει να έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη οι εταιρείες για όλους αυτούς που δεν πληρώνουν διόδια ώστε να πάρουν τα λεφτά τους.
Μιχάλης Δερτούζος
Αρχικά δημιουργήθηκε από BLACKGAS
Πως θα μάθω στα παιδιά μου να είναι δημοκρατικοί πολίτες αν παραβαίνω το νόμο συνειδητά, επειδή διαφωνώ μαζί του? Τους χρωστάω ένα καλύτερο αύριο.
για αρκετη ωρα εξακολουθω να διαβαζω το κειμενο σου και μαλιστα αρκετες φορες!!!!
![]()
καλαματιανος
αχου ποσο μου λειψανε αυτες οι ομορφες κουβεντες.........![]()
(καθολου!!!!)![]()
ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...