Τα κερδη δεν ειναι καθόλου σιγουρα γιατι ο κόσμος δεν ταξιδευει πλέον. Διαβασε μερικα στατιστικά. Οι υπολογισμοι στις συμβασεις παραχωρησεις έγιναν με τα δεδομενα του 2007, μιας ΑΛΛΗΣ Ελλαδας δλδ, που ακόμα χορευε, επινε και τραγουδούσε...
Τα κερδη δεν ειναι καθόλου σιγουρα γιατι ο κόσμος δεν ταξιδευει πλέον. Διαβασε μερικα στατιστικά. Οι υπολογισμοι στις συμβασεις παραχωρησεις έγιναν με τα δεδομενα του 2007, μιας ΑΛΛΗΣ Ελλαδας δλδ, που ακόμα χορευε, επινε και τραγουδούσε...
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
δεν ξερω εσεις τι λετε, αλλα εγω συνεχιζω να πληρωνω διοδια...
Δε μιλησα καθόλου για λυπηση και μην εκτρέπεις την κουβέντα. Ανέφερα απλά τα οικονομικά στοιχεια και, επιτέλους, δε χρειάζεται στατιστική για να δουμε οτι ο κοσμος δεν ταξιδευει πλέον και σίγουρα τα έσοδα όπως ειχαν προϋπολογιστει το 2007 δεν υπάρχουν. Το οτι κανενας δε φροντισε μεσα σε εκεινο το πανηγυρι να βαλει ενα πλαν Β "τι θα γινει εαν", ειναι αλλο καπέλο και βασικα ειναι καπελο του Σουφλια και των συμβούλων του που φτιαξαν τις συμβάσεις του κώλου.
Απο εκει και πέρα, εαν πρέπει να λυπηθουμε καποιους ειναι οι εργαζόμενοι στα εργοτάξια που ειναι ή απολυμενοι ή απληρωτοι μηνες τωρα...
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
Ο,τι ειναι σίγουρα τα κέρδη ειναι. Απλώς λίγο πιό μειωμένα απ' ότι υπολόγιζαν.
Χαμένοι αποκλείεται να βγούν οι μεγαλοεργολάβοι. Μην παραβλέπεις το γεγονός
πως το μεροκάματο των 70 ευρώ το 2007 έχει φτάσει γύρω στα 30-40 ευρώ τώρα.
Αν και πλέον στην οικοδομή δεν υπάρχει καν μεροκάματο............
"ελλαδα ειναι η χωρα οπου ο λαζοπουλος κανει σατιρα και ο αρκας προπαγανδα....(!)"
Το καπέλο του Σουφλιά και των φίλων του όμως καλούμαστε να το φορέσουμε (και αυτό) εμείς. Και το ότι δεν ταξιδεύουμε, πάλι στο ίδιο
σκυλολόι οφείλεται με τα νεοφιλελεύθεροκαπιταλιστικά σχέδιά και την εφαρμογή τους, που είναι πολύ ωραία, ειδικά όταν το ρίσκο της
οικονομικής αποτυχίας το φορτώνονται άλλοι, με έμμεσους ή άμεσους νόμους και μεταρυθμίσεις και μακρομεσοπρόθεσμα.
Και σόρρυ αν εκτρέπω τη κουβέντα αλλά πάντα (προσπαθώ να) βλέπω the big picture και να μην απομονώνω το κάθε πρόβλημα,
καθώς είναι όλα αλληλένδετα.
Φυσικά συμφωνούμε και να προσθέσω και τους υπαλλήλους των διοδίων που ακούνε και αυτοί δε ξέρω και γω τι για ένα κομμάτι ψωμί
που για αυτό θα δουλεύουν σε λίγο καιρό.
Και γω ο μλκς γιατί είμαι νομότυπος αλλά ως πότε;
E, να με συμπαθατε αλλα το μονο που δεν εφαρμόσαμε στην Ελλαδα ειναι νεοφιλελευθερισμος![]()
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
Καλημέρα σας![]()
και τι, νομίζεις ότι δεν πληρώνω εφορία; και διόδια; αλλά δεν έχει να κάνει, δεν μου πάει να μην πληρώνω τη στιγμή που αυτό δεν μπορεί να ισχύει για όλους. είναι ηθικό το ζήτημα, δεν με έπιασε ο πόνος για τα έσοδα του κράτους ξαφνικά. απλώς πες μου τι ακριβώς πετυχαίνεις με κάτι τέτοιο, ποιό το αποτέλεσμα. εκτός του να γλυτώσεις μερικά ευρώ, τα οποία θα στα ζητήσουν έτσι κι αλλιώς.
νομίζεις ότι επειδή είσαι εσύ φοροφυγάς, οι υπόλοιποι δεν πληρώνουμε φόρους; ή ότι η άρνησή σου θα οδηγήσει στην κατάργησή τους;
είναι αδικα λέει.. και άμα είσαι μαλάκας πλήρωνε (και για τους άλλους). όχι πες μου έναν φόρο που είναι δίκαιος. έναν μόνο. ξέρουμε τι πάει να πει ΦΠΑ και πως μας προέκυψε; και το πως τώρα το θεωρούμε αυτό το τερατούργημα ως κάτι φυσικό κι επόμενο;
την άλλη φορά σταματάω να πληρώσω το διόδιο, ανοίγει η μπάρα και έρχεται ένας «μοτοσυκλετιστής» από πίσω γκαζωμένος και περνάει τζάμπα. οπότε είσαι σε μια γωνιά και δείχνεις εμένα λέγοντας «κύττα τον μαλάκα» και τον άλλο που πέρασε τον χειροκροτείς. «μπράβο μεγάλε! καλά τους έκανες! κάτω το σύστημα, ζήτω η δημοκρατία, ζήτω το έθνος! άσε τους μαλάκες να πληρώνουν και για μας»
Μπούρουμπουρουμπλαμπλαμπλα
μωρέ καλά τα λες, αλλά επειδή προπληρώνω ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ άλλες 200 βλακείες που μου χώσανε με το έτσι θέλω,
για να "βγω" πρέπει να "κόψω" από όπου μπορώ.
Όταν είναι εφικτό (που συνήθως είναι) προτιμώ να δείξω την δυσαρέσκειά μου με άλλον τρόπο, νόμιμο.
Δεν χρησιμοποιώ τον δρόμο που έχει διόδια, πάω από αλλού.
Επίσης, ο νόμος μου δίνει το περιθώριο να καθυστερήσω τη πληρωμή κάποιων χαρατσιών με μια μικρή επιβάρυνση.
Μήπως να μη το εκμεταλευτώ και αυτό;
Η μεγαλύτερή μας δύναμη, αυτή του καταναλωτή, και ποτέ δεν την εκμεταλλευτήκαμε και ούτε πρόκειται. Για αυτό έφτασαν όλες οι τιμές υπηρεσιών και αγαθών εκεί που έφτασαν, σε σχέση με το εισόδημά μας...
Μόνο μικρή δεν είναι βέβαια, εγώ τοκογλυφική θα την έλεγα...
Οι φόροι εξ ορισμού δεν είναι άδικοι. Γιατί είναι άδικος ένας αναλογικός φόρος εισοδήματος, είτε με σταθερή είτε με αυξανόμενη κλίμακα, οπου καθένας συνεισφέρει ανάλογα με τις δυνατότητές του;
Αδικο είναι να επιτρέπεις την φοροδιαφυγή και να επιβραβεύεις τους φοροφυγάδες με περαιώσεις όμως.
Αδικο επίσης είναι επειδή δεν μπορείς (λάθος, επειδή δε θέλεις να προσπαθήσεις) να πιάσεις τους φοροφυγάδες, να βάζεις χαράτσια αυθαίρετα ("τέλος επιτηδεύματος") τα οποία τιμωρούν τελικά περισσότερο τους κακομοίρηδες παρά τους φοροφυγάδες (δηλαδή αν ήμουνε ΕΕ, Γιατρός, με 500 χιλιαρικάκια χωρίς αποδείξεις τον χρόνο, τώρα με βάλανε στην θέση μου με τα 500 ευρώ τέλος; άλλο ανέκδοτο; )
Η επίσης να φορολογείς τον κακομοίρη που πήρε το 2λιτρο το Skoda (20.000 ; ) με τέλη πολυτελούς διαβίωσης, ενώ η Mercedes η 1800 (70.000 ; ) δεν έχει...
Αλήθεια, με τον ΦΠΑ τι πρόβλημα έχεις; Ειδικά με τον ΦΠΑ, ή με όλους τους έμμεσους φόρους που αντικατάστησε;