Σελίδα 86 από 92 ΠρώτοΠρώτο ... 36768182838485868788899091 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1.276 έως 1.290 από 1374

Θέμα: Διοδια πληρωνετε???

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Cpt. Haddock Προβολή μηνύματος
    Ηρεμα με τα κουμπούρια κορίτσια, το μπαρούτι χαλάει το μανικιούρ
    είπε και ξαναβύθισε τα δάκτυλα της πελάτισσας στο palmolive.
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Καρχάριος προχωρημένος Το avatar του/της kostas777
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nathair Προβολή μηνύματος
    Οι φόροι εξ ορισμού δεν είναι άδικοι. Γιατί είναι άδικος ένας αναλογικός φόρος εισοδήματος, είτε με σταθερή είτε με αυξανόμενη κλίμακα, οπου καθένας συνεισφέρει ανάλογα με τις δυνατότητές του;
    επειδή θα μπορούσαμε να συνεισφέρουμε αλλιώς και όχι να σου δίνουν έναν μισθό τον οποίο πρέπει να κατακερματίσεις σε κομματάκια και να τα διαθέσεις σε φόρους. άσε που αυτός είναι ο μόνος τρόπος να φοροδιαφύγει κάποιος. άσε που οι πάρα πολλοί έμμεσοι και άμεσοι φόροι συνιστούν λαβύρινθο τύπου κάφκα για τον μέσο φορολογούμενο, που δεν ξέρει τι να περιμένει. δώσε σε ένα παιδάκι 3 καραμέλες και πήγαινε μετά από ένα λεπτό και πες του φέρε μου πίσω τις 2 από αυτές γιατί είναι ο φόρος. αν δεν θες, τότε φέρε τις όλες πίσω. δεν θα νιώσει αυθεντικά αδικημένο το παιδάκι;

το επιχείρημα του φόρου εισοδήματος το περίμενα, καθώς είναι ο ένας και μοναδικός φόρος που φαντάζει σωστός και δίκαιος. έλα όμως που δεν είναι, γιατί επαφίεται στην «καλή καρδιά» του φορολογούμενου. ίσως ο μοναδικός δίκαιος φόρος, έχει φτιαχτεί για να παραβιάζεται και για να πληρώνει μόνο ο «μαλάκας». με άλλα λόγια, δεν πιστεύω στον φόρο εισοδήματος, ή θα πρέπει να βρεθεί μια πιο αποτελεσματική φόρμουλα στην εφαρμογή του. αλλιώς είναι μια τρύπα στο νερό και προκαλεί περισσότερο ζημιά παρά κέρδος.

Αδικο είναι να επιτρέπεις την φοροδιαφυγή και να επιβραβεύεις τους φοροφυγάδες με περαιώσεις όμως.
    νομίζω ότι οι περισσότεροι (ή μπορεί και όλοι) φόροι έχουν ξεκινήσει σαν χαράτσια και έκτακτες εισφορές στην αρχική τους μορφή. τώρα πια είναι σύνηθες και δεδομένο ότι σε μια κοινωνία όπως η δική μας (που δεν ξέρω πως να την χαρακτηρίσω «δυτική», «καταναλωτική», «καπιταλιστική», δεν είναι τίποτα από αυτά η ελλάδα), πρέπει να πληρώνουμε φόρο για τα πάντα. δηλαδή ό,τι κι αν αγοράσεις, ό,τι κι αν πιείς, κι αν φας, ό,τι κι αν κάνεις, πρέπει να κερνάς μια γύρα και το κράτος. αυτά δεν είναι που μας κάνουν φοροφυγάδες, να θεωρούμε το κράτος κλέφτη και απατεώνα και να γινόμαστε χειρότεροι από αυτό;

Αδικο επίσης είναι...
    όλα αυτά τα «άδικα», προκύπτουν από το σύστημα που έχουμε φτιάξει, από το κράτος-τέρας. που όταν δεν μπορεί να εισπράξει έναν φόρο (γιατί είναι παράλογος), δεν κυττάζει να τον διορθώσει και να τον συμμαζέψει, αλλά τι κάνει, σου βάζει κι άλλον έναν. έτσι ώστε αν δεν σε πιάσει από 'δω, να σε πιάσει από 'κει. να παίζουμε δηλαδή το αέναο παιχνίδι του κλέφτη και του αστυνόμου. όταν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη από το κράτος απέναντι στον πολίτη, αλλά κυρίως από τον πολίτη απέναντι στο κράτος, πως μπορούμε να μιλάμε για δίκαιους φόρους ή ακόμη και για δικαιοσύνη με τη γενικότερη έννοια; (η οποία είναι αμφίβολο αν υπάρχει, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα για τις «αναζητήσεις»)

Αλήθεια, με τον ΦΠΑ τι πρόβλημα έχεις; Ειδικά με τον ΦΠΑ, ή με όλους τους έμμεσους φόρους που αντικατάστησε;
    ο ΦΠΑ είναι ένα «καπέλο», που αλλάζει αυθαίρετα ανάλογα με το πόσα λεφτά θέλει να μαζέψει το κράτος και ανάλογα με το ποιά συμφέροντα θέλει να εξυπηρετήσει, που δεν είναι ανάλογα με αυτά του λαού.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SVX Προβολή μηνύματος
    σκεφτηκες οτι πολλοι δεν μπορουν να πληρωσουν πλεον; κ οτι δεν το κανουν απο μαγκια και αλητεια;
    φυσικά. και έχω βρεθεί πολλές φορές σε αυτή τη θέση. ειδικά όταν ήμουν μικρότερος, δεν είχα λεφτά ούτε για να αλλάξω αλυσίδα στη μηχανή και μου έβγαινε επάνω στις στροφές (πως δεν σκοτώθηκα...)

όμως το θέμα με τα διόδια στην ελλάδα είναι πολύ ιδιαίτερο. έχω κάνει μια σχετική έρευνα για να δω το πως και το γιατί και αυτά που ανακάλυψα σε σχέση με τα οχήματα που κυκλοφορούν στην ελλάδα ήταν μεν γνωστά, αλλά δεν το περίμενα να έχουμε σπάσει παγκόσμια ρεκόρ! (για άλλη μια φορά)

όμως επειδή όταν τα ψάχνω αυτά, δεν σημειώνω τα στοιχεία, τις πηγές κλπ., ίσως να επανέλθω σε επόμενο post με περισσότερες πληροφορίες (μόλις και αν τις ξαναβρώ δηλαδή γιατί έχω μια συνήθεια να το κάνω για εμένα χωρίς να σκέφτομαι ότι μπορεί να χρειαστούν κάπου). το «ρεζουμέ» της υπόθεσης, είναι ότι πραγματικά δεν γίνεται τίποτα και ότι η κατάσταση είναι όπως την ξέρουμε αναγκαστικά και «εκ των πραγμάτων».

μετά από τη μελέτη αυτή, θα μπορούσα ίσως να κάνω και μια πρόταση για τα διόδια, έτσι ώστε και πιο δίκαια να είναι και πιο αποτελεσματικά και πιο φθηνά. όμως δεν ξέρω κατά πόσον μια τέτοια πρόταση θα είχε ευρύτερη αποδοχή. επίσης χρειάζονται υποδομές που τώρα δεν υπάρχουν και αυτόματα ηλεκτρονικά συστήματα. αλλά επειδή δεν γίνεται να πω τίποτα χωρίς την απαραίτητη εισήγηση, το αφήνω για άλλη φορά αν βρω τον χρόνο.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nikos_abel Προβολή μηνύματος
    Μπορεί αλλά και ο χαγιαμπούζας έχει (ξανά)πληρώσει δυο τρεις φορές τον δρόμο.
    τη χρήση του δρόμου πληρώνει. αν αυτός το έχει κάνει δύο τρεις φορές, εγώ ο «μαλάκας» το έχω κάνει δεκατρείς, πρέπει να του πω κι ευχαριστώ;

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kostas777 Προβολή μηνύματος
    τη χρήση του δρόμου πληρώνει. αν αυτός το έχει κάνει δύο τρεις φορές, εγώ ο «μαλάκας» το έχω κάνει δεκατρείς, πρέπει να του πω κι ευχαριστώ;
    Δε μιλάω για τη χρήση (που και αυτή τη πληρώνει με κάτι τέλη κυκλοφορίας) μιλάω για τη κατασκευή που έχει πληρώσει και πληρώνει με εφτακόσιους φόρους.

Δε μιλάω για τη χρήση (που και αυτή τη πληρώνει με κάτι τέλη κυκλοφορίας) μιλάω για τη κατασκευή που έχει πληρώσει και πληρώνει με εφτακόσιους φόρους.
    αυτή είναι μια πονεμένη ιστορία. με παρόμοια επιχειρήματα μπορούμε αυθαίρετα να καταργήσουμε ό,τι θέλουμε. δεν νομίζω να υπάρχει κανείς που να του αρέσουν τα διόδια και να γουστάρει να πληρώνει ή να σταματάει κάθε τόσο.

δεν κατακρίνω αυτούς που δεν πληρώνουν ή σηκώνουν τις μπάρες, ή περνάνε από τη δική μου, ούτε τους θεωρώ φοροφυγάδες, θυμάμαι παλιά με το που με βλέπανε στα διόδια μου λέγανε «φύγε» όπως και σε όλες τις μηχανές και τότε δεν υπήρχαν μπάρες. άσε που λέω ότι πρέπει να υπάρχει κενό για τις μηχανές και να περνάνε ελεύθερα. όμως, είναι σαν αυτούς που δεν περιμένουν στο κόκκινο φανάρι, περνάνε όλους από το αντίθετο ρεύμα και περνάνε με κόκκινο, με όλων των ειδών τα οχήματα. δεν με απασχολούν ιδιαίτερα, αλλά θα ήθελα να ήξερα τι σκέφτονται.

εσύ π.χ. όταν έχεις κόκκινο και βλέπεις μακριά και δεν έρχεται κανείς και δεν έχει μπάτσους, το περνάς; θα ενθάρρυνες και όλους τους από πίσω να κάνουν το ίδιο; να περιμένουμε στο φανάρι δηλαδή μόνο όταν περνάει κόσμος, όπως κάνουν κάποιοι.

υπάρχει και ένα αναπάντητο ερώτημα: τι πετυχαίνει κάποιος με το να μην πληρώνει τα διόδια. ποιός είναι ο τελικός στόχος.

εναλλακτικό μέλος Το avatar του/της akis_trevor
    υπάρχει και ένα αναπάντητο ερώτημα: τι πετυχαίνει κάποιος με το να μην πληρώνει τα διόδια. ποιός είναι ο τελικός στόχος.
    να δειξει την αντιθεση του με κατι το οποιο ειναι παρανομο.να αντισταθει,να διαμαρτυρηθει....
    ....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από akistrevor Προβολή μηνύματος
    να δειξει την αντιθεση του με κατι το οποιο ειναι παρανομο.να αντισταθει,να διαμαρτυρηθει....
    τα φανάρια και τα STOP είναι παράνομα! δεν μπορεί το κράτος με το έτσι θέλω να μου στερεί την ατομική μου ελευθερία να διασχίζω αυτή τη γαμημένη διασταύρωση όποτε εμένα μου κα<ΠΑΦ, ΚΡΑΤΣ, ΣΠΛΑΤΣ!>

εναλλακτικό μέλος Το avatar του/της akis_trevor
    τα φανάρια και τα STOP είναι παράνομα! δεν μπορεί το κράτος με το έτσι θέλω να μου στερεί την ατομική μου ελευθερία να διασχίζω αυτή τη γαμημένη διασταύρωση όποτε εμένα μου κα<ΠΑΦ, ΚΡΑΤΣ, ΣΠΛΑΤΣ!>
    ε,καλα τωρα...
    edit.αναφερομαι κυριως στην πατρων κορινθου,καθοτι ειναι απτους πιο πολυσυχναστους.και γ@μησε τα τα εργα τωρα...και πριν απο αυτα στο μεγαλυτερο ποσοστο,μια λωριδα(και η βοηθητικη)και κανενα διαχωριστικο στα 2 ρευματα...
    ο νομος λεει 2 + λωριδες και διαχωριστικο στην μεση για να θεωρηθει αυτοκινητοδρομος αρα να εχει διοδια..
    Τελευταία τροποποίηση από akis_trevor; 04/07/2012 στις 23:18.
    ....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....

The Tech guy Το avatar του/της George_Sp
    καλά μεγάλε....αν συγκρίνεις την άρνηση πληρωμής διοδίων γιατί η σύμβαση και τα έργα τους μπάζουν από 1.000.000 μεριές.......με την οδική σήμανση και την παραβίαση ενός STOP, θέλοντας να μας πείσεις οτι έχουν την ίδια βαρύτητα και είναι στο ίδιο καζάνι ''αδικίας''.......

μιλάμε για νηπιακές καταστάσεις.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της trelf
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από George_Sp Προβολή μηνύματος
    καλά μεγάλε....αν συγκρίνεις την άρνηση πληρωμής διοδίων γιατί η σύμβαση και τα έργα τους μπάζουν από 1.000.000 μεριές.......με την οδική σήμανση και την παραβίαση ενός STOP, θέλοντας να μας πείσεις οτι έχουν την ίδια βαρύτητα και είναι στο ίδιο καζάνι ''αδικίας''.......

+990
    ABS στην μηχανη σου.....ισον DUREX στο π***ι σου ! ! !

http://img5.imageshack.us/img5/9361/urlx.gif

αυτή είναι μια πονεμένη ιστορία. .......
    ........ ποιός είναι ο τελικός στόχος.
    Βεβαίως και πρέπει να μπορούμε να καταργήσουμε αυτό που δε θέλουμε. Οι νόμοι (και αυτοί για το κόκκινο
    και οι φορολογικοί και όλοι γενικώς όπως και το σύνταγμα) eίναι μια συνθήκη μεταξύ των συνεργαζόμενων πολιτών,
    οι οποίοι έχουν συμφωνήσει για το γενικότερο συμφέρον τους (της πλειοψηφίας).
    Και αφού κανένας δε γουστάρει να πληρώνει διόδια, καλό είναι να καταργηθούν. Αν οι δρόμοι (όλοι) ήταν σε άψογη
    κατάσταση και τέλεια συντηρημένοι, αν υπήρχαν οι παρακαμτήριοι για τους ντόπιους σε καλή κατάσταση επίσης,
    νομίζω ότι οι λίγοι που θα γκρινιάζανε γαι τα διόδια θα ήταν οι γραφικοί της παρέας.
    Αλλά καθώς τα βλέπουμε τα χάλια μας, στους 10 που δεν πληρώνουν και από ανάγκη αλλα και για διαμαρτυρία, κολλάνε
    και καμμιά 20αριά γνήσιοι τζαμπατζήδες μπαχαλάκηδες που σε κάνουν να νιώθεις μλκς.
    Και το κόκκινο, μια συνθήκη είναι που ξεκινήσαμε εμείς για να μη κουτουλάνε τα αυτοκίνητα μεταξύ τους στις
    διασταυρώσεις. Τα φανάρια για δικιά μας διευκόλυνση τα βάλαμε. Αν δεν τα θέλουμε, απλά τα καταργούμε
    και ως πολιτισμένοι άνθρωποι μπορόυμε σε κάθε διαστάυρωση να συσκεπτόμεθα και να αποφασίζουμε ποιος και γιατί
    έχει προτεραιότητα.
    Ή π.χ. να κάνουμε κάτι τρελό, να σχεδιάσουμε ένα οδικό σύστημα χωρίς κάθετες διασταυρώσεις.
    (Ή ένα ωραίο που έχει στην αγγλία, τα φανάρια για τους πεζούς δεν είναι κόκκινα, είναι πορτοκαλί που
    αναβοσβύνει. Όχι θα περιμένω στο κόκκινο σα μλκς ενώ ο πεζός έχει φτάσει σπίτι του).
    Γιατί; Κλύτερα δεν είναι χωρίς φανάρια που θα προσέχεια πάντα από τώρα που περνάς ήσυχος ήσυχος
    το πράσινο και σε στέλνει μια και καλή στον επόμενο κόσμο ο κάθε οτινάνες;

Εφόσον, για να καταλήξω, το συμφέρον παύει να είναι γενικότερο (της πλειοψηφίας) και ο νόμος πλέον δεν
    αντιπροσωπεύει το λαό (τη πλειοψηφία του) οφείλει να καταργηθεί.
    Αυτό είναι η Δημοκρατία υποτίθεται, να βασίζεται στη γνώμη και να αντιπροσωπεύει το συμφέρον των πολλών.
    Δε κατάλαβα, νταβά πάνω από το κεφάλι μου ήξερα και πριν τη δημοκρατία να έχω, να μη μπορώ σα λαός να κάνω αυτό
    που γουστάρω;

Όσο για το αναπάντητο ερώτημα, εγώ προσωπικά πετυχαίνω να μη ξοδέψω το αντίστοιχο αντίτιμο και να το φάω σε
    μπανάνες που είναι και πολύ θρεπτικές. Ο τελικός στόχος δεν είναι κάτι που ο μέσος αρνητής έχει κατασταλαγμένο
    στο μυαλό του. Απλά να μην πληρώνει ακόμα περισσότερα χρήματα ενώ οι αποδοχές του συνεχώς μειώνονται.
    Ο τελικός στόχος δεν είναι κάτι που αφορά μόνο στα διόδια και πρέπει να εξετασθεί συνολικά με όλο το πανηγύρι
    περί κρίσεως, νομοθεσίας, διαφθοράς και κοσμοθεωρίας στον Α' του Κεντάυρου κλπ κλπ.

Προκατειλημμέλος Το avatar του/της SVX
    μετα απο τα "επιχειρηματα" που διαβασαν τα ματακια μου σε τουτο το θρεντ .....

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	image.jpg 
Προβολές:	254 
Μέγεθος:	35,5 KB 
ID:	263456
    Accipere quam facere praestat injuriam

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από George_Sp Προβολή μηνύματος

αυτό κατάλαβες εσύ «μεγάλε» ε; το περίμενα..

Βεβαίως και πρέπει να μπορούμε να καταργήσουμε αυτό που δε θέλουμε.
    οπότε μου λες ότι, για να καταργήσουμε τα διόδια, απλώς αρνούμαστε να τα πληρώσουμε και σηκώνουμε τις μπάρες. κάνουμε γκουπ στο φέϊσμπκουκ και κίνημα κατά των διοδίων (ή κατά της ΔΕΗ, του ΟΤΕ και όλων των άλλων που μας ζητούν να πληρώσουμε) και έτσι αυτά καταργούνται σιγά σιγά.

Οι νόμοι (και αυτοί για το κόκκινο και οι φορολογικοί και όλοι γενικώς όπως και το σύνταγμα) eίναι μια συνθήκη μεταξύ των συνεργαζόμενων πολιτών,
    οι οποίοι έχουν συμφωνήσει για το γενικότερο συμφέρον τους (της πλειοψηφίας).
    Και αφού κανένας δε γουστάρει να πληρώνει διόδια, καλό είναι να καταργηθούν.
    τότε γιατί να μην καταργηθούν και τα εισητήρια; κανείς δεν γουστάρει να πληρώνει εισητήριο. γιατί να μην μπαίνουμε στα γήπεδα τζάμπα; εκεί δεν μας κλέβουν, εκεί τα λεφτά πάνε για καλό σκοπό. πάνε σε καλή τσέπη. ενώ στα διόδια... άστα να πάνε ε, τα παίρνει ο δικτάτορας που μας καταδυναστεύει και πάει διακοπές στο ντουμπάϊ.

Αν οι δρόμοι (όλοι) ήταν σε άψογη
    κατάσταση και τέλεια συντηρημένοι, αν υπήρχαν οι παρακαμτήριοι για τους ντόπιους σε καλή κατάσταση επίσης,
    νομίζω ότι οι λίγοι που θα γκρινιάζανε γαι τα διόδια θα ήταν οι γραφικοί της παρέας.
    Αλλά καθώς τα βλέπουμε τα χάλια μας, στους 10 που δεν πληρώνουν και από ανάγκη αλλα και για διαμαρτυρία, κολλάνε
    και καμμιά 20αριά γνήσιοι τζαμπατζήδες μπαχαλάκηδες που σε κάνουν να νιώθεις μλκς.
    και αν αποφασίσω ότι το κράτος μαλακίζεται, δεν ξέρει τι του γίνεται και κάνει συνέχεια λάθη και ως εκ τούτου είναι αναξιόπιστο, φασιστικό, παράνομο και απάνθρωπο, τότε μπορώ με νόμιμο τρόπο ως ένδειξη διαμαρτυρίας να κάνω στάση πληρωμών πάσης φύσεως φόρων. άρα η φοροδιαφυγή, μου λές εμμέσως, είναι θεμιτή και νόμιμη (παρ'όλο που είναι εκτός νόμου, εμείς μπορούμε να αποφασίζουμε αυθαίρετα τι είναι νόμιμο και τι είναι παράνομο, γιατί έχουμε δημοκρατία, άρα έχουμε δίκιο, άρα ο νόμος είναι παράνομος και το σύνταγμα ..αντισυνταγματικό) και οφείλουμε όλοι ανεξαιρέτως να επιδιδόμαστε σε αυτή με απώτερο σκοπό την ..επανάσταση και την κατάργηση όλων των απαίσιων φασιστικών και άδικων φόρων. και την εφαρμογή του paradeisos.dll όπου αμέτρητα αγγελάκια θα παίζουν τις άρπες τους με τις μανάδες τους να μας κάνουν πίπες σε καταπράσινα λιβάδια κάνναβης.

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF