Το να πληρώνω διόδια είναι για μένα σεβασμός πρός την πλειοψηφία των πολιτών η οποία αποφάσισε ότι έτσι πρέπει να γίνεται.
Επίσης θεωρώ σωστό ότι ο χρήστης πρέπει να επιβαρύνεται το κόστος, οπότε τα διόδια σαν θεσμό τα επικροτώ.
Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι υπέρ της δημιουργίας αυτοκινητοδρόμων (ουσιαστικά είμαι κατά).
Ούτε είμαι υπέρ της επιδότησης (ουσιαστικά αυτό είναι το δωρεάν δημόσιος δρόμος) των μεταφορών που κάνουν ανταγωνιστικότερα τα προϊόντα από μακρινές και ίσως ξένες περιοχές έναντι των ντόπιων.
Ούτε είμαι υπέρ του μονοπωλίου των δημοσίων έργων από τις ουσιαστικά 2 πλέον εταιρίες του κλάδου.
Και φυσικά δεν είμαι κουτός για να πιστέψω ότι η ανάπτυξη χρειάζεται άλλες 2 λωρίδες στην Αθηνών -Πατρών για να έρθει,
ή ότι οι 500 φτωχομετανάστες και τα 30 στελέχη που θα απασχοληθούν σε αυτό το έργο για κάνα χρόνο θα σωθούν από την φτώχεια.
Έτσι φυσικά για μένα είναι καλό και θετικό το κράτος ,ακόμα και τώρα,
να εγκαταλείψει αυτού του είδους τα έργα.
Το να πληρώνω τα πάντα εγώ και μερικοί ακόμα μλκες σαν και μένα με χαλάει, οπότε τα διόδια σαν θεσμό ΔΕΝ τα επικροτώ.
Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι υπέρ της δημιουργίας αυτοκινητοδρόμων και δρόμων όπου να ναι.
Ούτε είμαι υπέρ της επιδότησης (ουσιαστικά αυτό είναι το δωρεάν δημόσιος δρόμος) που αφού δόθηκε υπό τη μορφή διοδίων αλλά τα έργα δεν έγιναν ποτέ.
Εδώ λοιπόν περνάμε σ ένα άλλο επίπεδο αυτό της απάτης (και σύντομα θα ακούσετε για εταιρεία η οποία το παίζει ότι κάνει έργα και παρκάρει στην εθνική μπουλντόζες)
Ούτε είμαι υπέρ του μονοπωλίου των δημοσίων έργων από τις ουσιαστικά 2 πλέον εταιρίες του κλάδου. Το κράτος απλά θα μπορούσε να τις κάνει μόνο του χωρίς να δίνει κέρδη σε κανένα πλην των εργατών.
Και φυσικά δεν είμαι κουτός για να πιστέψω ότι η ανάπτυξη χρειάζεται άλλες 2 λωρίδες στην Αθηνών -Πατρών για να έρθει,
ή ότι οι 500 φτωχομετανάστες και τα 30 στελέχη που θα απασχοληθούν σε αυτό το έργο για κάνα χρόνο θα σωθούν από την φτώχεια.
Είμαι όμως σίγουρος ότι αυτοί που θα πάρουν ΤΕΛΙΚΑ το έργο για εκμετάλλευση δεν θα μείνουν στη ψάθα!
να εγκαταλείψει αυτή τη πστικη τη συμπεριφορά προς το κοινωνικό σύνολο και να φερθεί
ΤΙΜΙΑ !
(μη γελάτε ρε μλκες)
![]()
[QUOTE=MG-KTiNoS;2316233]
Το να πληρώνω τα πάντα εγώ και μερικοί ακόμα μλκες σαν και μένα με χαλάει, οπότε τα διόδια σαν θεσμό ΔΕΝ τα επικροτώ.
Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι υπέρ της δημιουργίας αυτοκινητοδρόμων και δρόμων όπου να ναι.
Ούτε είμαι υπέρ της επιδότησης (ουσιαστικά αυτό είναι το δωρεάν δημόσιος δρόμος) που αφού δόθηκε υπό τη μορφή διοδίων αλλά τα έργα δεν έγιναν ποτέ.
Εδώ λοιπόν περνάμε σ ένα άλλο επίπεδο αυτό της απάτης (και σύντομα θα ακούσετε για εταιρεία η οποία το παίζει ότι κάνει έργα και παρκάρει στην εθνική μπουλντόζες)
Ούτε είμαι υπέρ του μονοπωλίου των δημοσίων έργων από τις ουσιαστικά 2 πλέον εταιρίες του κλάδου. Το κράτος απλά θα μπορούσε να τις κάνει μόνο του χωρίς να δίνει κέρδη σε κανένα πλην των εργατών.
Είμαι όμως σίγουρος ότι αυτοί που θα πάρουν ΤΕΛΙΚΑ το έργο για εκμετάλλευση δεν θα μείνουν στη ψάθα!
να εγκαταλείψει αυτή τη πστικη τη συμπεριφορά προς το κοινωνικό σύνολο και να φερθεί
ΤΙΜΙΑ !
(μη γελάτε ρε μλκες)
[/QUOTE
Το κράτος ρομαντικό παλικάρι μου ,που εμφανώς δεν έχεις καμιά σχέση με αυτό, είναι ο Τσοχατζόπουλος ο Σμπόκος ο Λαλιώτης οι Μητσοτάκηδες οι Σηριζαίοι ηι Χρυσή αυγή
και ΟΛΑ τα παρατρεχάμενα λαμόγια του κρατικού μηχανισμού που κατηγορείς ότι θέλουν φακελάκι για να κάνεις την δουλειά σου.
Πραγματικά δεν βλέπω το λόγο γιατί να πληρώνω ΚΑΙ την μίζα τους στο κόστος κάθε προμήθειας και κάθε εργολαβίας.
Ας βγάλει το κέρδος του ο εργολάβος ΧΩΡΙΣ να "εκτελέσει" και την συμπηρωματική σύμβαση και τον ανακεφαλαιωτικό πίνακα για να πάρει τη μίζα του το "κράτος".
Και πραγματικά δεν με ενοχλεί ούτε να πάρει μίζα κάποιος.
Με ενοχλεί να πάρει μίζα κάποιος ΤΟΣΟ μα ΤΟΣΟ άσχετος και ανίκανος και ΑΝΗΘΙΚΟΣ.
Η πλειοψηφία των πολιτών η οποία αποφάσισε ότι έτσι πρέπει να γίνεται????![]()
Δεν πιστεύω πως ο κύριος λόγος που δεν πληρώνει κάποιος διόδια είναι το ότι παίρνουν μίζες οι μεγαλοεργολάβοι.
Παίζει μεν κάποιο ρόλο στο να αποφασίσεις κάτι τέτοιο, αλλά αν μου πει κάποιος πως αυτός είναι ο κύριος λόγος που το κάνει, απλά δεν θα τον πιστέψω.
Οι νόμοι πλέον στην Ελλάδα έχουν γίνει σώβρακο, που το ξεχειλώνει ο καθένας κατά πως θέλει.
Όσοι τέλος πάντων από αυτούς μπορείς να πεις πως τηρούνται ακόμη.
Έτσι, ο καθένας από μας κρίνει πλέον σύμφωνα με τη δική του σκέψη, αφού δεν υπάρχει κάτι σταθερό για όλους.
Το πρόβλημα είναι πως ο καθένας από μας σκέφτεται με διαφορετικά κριτήρια, οπότε οι «εσωτερικά δίκαιες» πράξεις κάποιων φαίνονται άδικες σε άλλους, χωρίς απαραίτητα ούτε οι κάποιοι ούτε οι άλλοι να έχουν σκοπό να αδικήσουν κανέναν. Απλά βλέπουν τα πράγματα από τη δική του σκοπιά ο καθένας.
Το κακό είναι πως αυτό πλέον ισχύει στα περισσότερα θέματα που αφορούν την κοινωνία, γι αυτό και όλα τα θέματα εκτροχιάζονται, ο καθένας έχει τα δίκια του, αλλά κάποιων τα δίκια πατάνε στα δίκια άλλων όταν τα τεντώνουμε.
Εκεί είναι που είναι χρήσιμος ο νόμος. Να είναι ένα σταθερό σημείο αναφοράς για όλους, εξετάζοντας ένα θέμα όσο σφαιρικότερα γίνεται.
Όσο για το τι κάνουν ή τι διαλέγουν «οι περισσότεροι», αυτό δεν μπορεί να είναι πάντα κριτήριο.
Με αυτό το κριτήριο, ο Σουλεϊμάν είναι καλή σειρά, η Eurovision είναι ποιοτικό happening και τα TDM και V-Strom τα καλύτερα μηχανάκια μαζί με τα παπιά![]()
![]()
Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!
Το γελοίο με τα διόδια είναι ότι για μια διαδρομή που πρέπει να σταματήσεις ΜΙΑ φορά για βενζίνη πρέπει να σταματήσεις και ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΕΝΤΕ για να βγάλεις γάντια-βγάλεις λεφτά-πληρώσεις-βάλεις ρέστα-βάλεις γάντια-φύγεις. Ε όχι ρε σεις, πάρε 5-10 ευρώ πόσα είναι τελοσπάντων στην αρχή ή στο τέλος (autostrada). ΓΙΑΤΙ με βάζεις να σταματάω και να κάνω όλο αυτό το πράγμα κάθε λίγο και λιγάκι ;;;![]()
Give me fuel, Give me fire
Υπαρχουν ακομα ατομα που πληρωνουν διοδια ???![]()
Τα λογια πρεπει να ακολουθουνται απο πραξεις.Αλλιως...τουφες :-)
"ΘΕΛΩ ΝΑ ΝΙΚΗΣΩ,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΝΙΚΗΘΩ"
Εγώ πληρώνω πάντα, αλλά στράβωσα πολύ και θα το σκεφτώ να ξαναπληρώσω. 2.20 στο Ρίο για αυτό τον κωλόδρομο μιας λωρίδας μέχρι το Ξυλόκαστρο? Είχα χρόνια να περάσω. Και μάλλον θα κάνω άλλα τόσα να ξαναπάω από κει.
Από Αθηνών Λαμίας στη μία πλευρά πληρώνεις και από άλλη περνάς με 90 και πετάς από τα σαμαράκια.
Αρχίζω να αναθεωρώ. Έχω πληρώσει αρκετά.
Όχι "αμήχανος" πλέον...
Εγώ πάλι ηθικό άνθρωπο να παίρνει μίζα ακόμα δεν έχω δει....
Ρεζουμέ
Εισέπραξες Χ χρόνια διόδια και είπες ότι μ αυτά τα λ7 θα φτιάξεις δρόμους.
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΑΜΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΣΟΥ ?
Και αφού δεν υπάρχει δικαιοσύνη να σου κάνει το Γκώλο κόσκινο πως έρχεσαι και κόβεις πρόστιμο στον άλλο που δε πληρώνει?
Γιατί ισχύει ο νόμος για τους μισούς?
Επιμέρους ή επιλεκτική εφαρμογή νόμου = κατάλυση της αρχής της ισονομίας = αδικία