Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 54

Θέμα: Σύγκριση κόστους διοδίων.

κυραΚουλα στο εκανα γουλι Το avatar του/της SpineshankD
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Εντάξει, αυτη τη στιγμή ο καθε ενας που δε θελει να πληρώσει διόδια, παει και ψάχνει να βρει ό,τι επιχείρημα του αρέσει.

Μεσα σ' αυτά βρήκαμε και την Ελβετία να τη συγκρίνουμε. Με την Ελλάδα

Αφήνω στην άκρη το γεγονός οτι ειναι μια πολύ πιο πλούσια χώρα και έχει τη δυνατότητα να προσφέρει σχετικά φτηνα διόδια στους πολίτες της (όπως η γερμανια τα 'χει τζαμπα)

Πριν αρχίσουμε τους αφορισμους, ας σκεφτούμε ΓΙΑΤΙ η Ελβετία και η Αυστρία, έχουν επιλέξει την πολιτική της Βινιέτας. Η οποία ειναι φτηνη για τον μονιμο κατοικο, αλλα ΠΟΛΥ ακριβή για τον διερχόμενο.

Τα 80 χλμ Μπρένερο - Ινσμπρουκ - Κουφστάιν κανουν (για μηχανή) 4 ευρώ. Ειναι το φτηνότερο και ισχύει για 10 μερες. Μια φορά εχω καταφέρει να επωφεληθω απο αυτό, τις άλλες αναγκάζομαι να παρω και δεύτερη.

Ναι στην Ελβετία η ετήσια βινιετα για μηχανή ειναι (ήταν) πριν δυο χρονια 24. Αλλα δεν υπάρχει φτηνότερη. Ετσι εγώ που πέρασα τράνζιτο την Ελβετία σε μια μερα, τα έσκασα...

Εδώ ειναι το μυστικο: Αυτές οι χώρες ειναι στη ΜΕΣΗ της Ευρώπης και έχουν τεράστια διερχόμενη κυκλοφορία. Απο εκει λοιπον προσδοκουν εσοδα και όχι απο τους πολιτες τους (που ειναι λιγοι σε αριθμο και κινουνται και πολύ με σιδηρόδρομο).

Η Ελλάδα δεν εχει τράνζιτο κυκλοφορία, οποτε καθε σύγκριση ειναι ανόητη

κοιταξε να δεις καθε φορα που λεμε κατι ερχεται ο καπτεν λεει το σωστο και μας χαλαει το ναταβαντουρι

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Η Ελλάδα δεν εχει τράνζιτο κυκλοφορία, οποτε καθε σύγκριση ειναι ανόητη

Η Ελλαδα δεν εχει τρανζιτ κυκλοφορια, αλλα και η Ελβετια δεν εχει απατεωνες μεγαλοεργολαβους να χρεωνουν για την κατασκευη των δρομων τιμες Ελβετιας για ποιοτητα Μπαγκλαντες!
    ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΑ ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ , ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΑΜΑ ΞΗΓΙΕΣΑΙ ΝΤΡΕΤΑ !

Πικραμένο μέλος Το avatar του/της guzzistas
    Δεν κάνω συγκρίσεις και δεν με ενδιαφέρει πλέον... Σταμάτησα να πληρώνω στα διόδια. Τόσα χρόνια τα λεφτά που πληρώναμε στο Τ.Ε.Ο. που πήγανε? Και γιατί παρακαλώ να πληρώσω από τη στιγμή που δεν μου έχεις δευτερεύων οδικό δίκτυο για να κινηθώ δωρεάν αν θέλω? Οπως π.χ. στην Ιταλία.

Και γιατί να πληρώνω ΚΑΙ τέλη ΚΑΙ διόδια? Δεν με ενδιαφέρει αν είναι τράνζιτο ή τρανζίστορ η μετακίνηση. Αφού πληρώνω τέλη να καταργηθούν τα διόδια. Και να μην γίνονται ιδιωτικοί οι εθνικές οδοί αλλά να είναι δημόσιοι δρόμοι καλής ποιότητας και ΔΩΡΕΑΝ. Δεν γίνεται να έχω μόνο υποχρεώσεις σαν φορολογούμενος πολίτης. Θέλω και δικαιώματα.......
    Οι μόνοι πιο ΗΛΙΘΙΟΙ από τους πολιτικούς, είναι οι ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ.

Αναλλοίωτος Το avatar του/της Akatanomastos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από guzzistas
    Δεν γίνεται να έχω μόνο υποχρεώσεις σαν φορολογούμενος πολίτης. Θέλω και δικαιώματα.......

δεν χρειαζετε να σου πω τι θα παρεις αντι για δικαιωματα ε?
    -It's 106 miles to Chicago. We've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses.
    - Hit it.
    -------------------------------------------------------------------------------
    όλα αυτά, είναι απλά μέρος του πανυγηριού που λέγεται ζωή..
    ------------------------------------------------------------------------------
    νέα προσθήκη

Definition of a bad boy

Banned Το avatar του/της WebD
    Η Ελλάδα έχει και παραέχει διερχόμενη κυκλοφορία.... αλλά στον δρόμο (που ακόμη) δεν έχει διόδια!!!

Ξέρετε πόσοι Τούρκοι, Βούλγαροι κι άλλες βόρειες εθνότητες κάνουν χρήση της Εγνατίας οδού;

Αλλά από λαό οσφυοκάμπτη μη περιμένεις προκοπή...

Αρχικά δημιουργήθηκε από gigenis
    Η Ελλάδα έχει και παραέχει διερχόμενη κυκλοφορία.... αλλά στον δρόμο (που ακόμη) δεν έχει διόδια!!!

Ξέρετε πόσοι Τούρκοι, Βούλγαροι κι άλλες βόρειες εθνότητες κάνουν χρήση της Εγνατίας οδού;

Αλλά από λαό οσφυοκάμπτη μη περιμένεις προκοπή...
    Οποτε τί προτεινεις

Να συνεχίσουν όλοι αυτοι να περνανε τζαμπα τα 700χλμ ή να μας αφήνουν τον οβολό τους;

Τα μεγέθη διερχόμενης κυκλοφορίας με Ελβετία, απλα δεν ειναι συγκρισιμα φυσικα.
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

original Mελος Το avatar του/της nic mor
    Εντάξει, αυτη τη στιγμή ο καθε ενας που δε θελει να πληρώσει διόδια, παει και ψάχνει να βρει ό,τι επιχείρημα του αρέσει.

Μεσα σ' αυτά βρήκαμε και την Ελβετία να τη συγκρίνουμε. Με την Ελλάδα

Αφήνω στην άκρη το γεγονός οτι ειναι μια πολύ πιο πλούσια χώρα και έχει τη δυνατότητα να προσφέρει σχετικά φτηνα διόδια στους πολίτες της (όπως η γερμανια τα 'χει τζαμπα)

κτλ-κτλ-κτλ

σωστος!!

υπαρχουν ομως και χειροτερα στην τουρκια πχ,
    για μια διαδρομη 220χμ περιπου,καλου οδικου δυκτιου (τυπου εγνατια)
    απο την ανδριανουπολη στην κωνσταντινουπολη,το κοστος
    ειναι για ιχ 30 λιρες τουρκιας 15 γιουργια περιπου!!

σε καμια περιπτωση αυτο δεν δικαιολογει τα υπερβολικα
    υψηλα διοδια που πληρωνουμε,σε δρομους τυπου τεμπη η πατρων,
    αλλα αυτη η χωρα ειναι ενα μπουρδελο γενικως,
    δεν περιμενε τα διοδια για να πουμε οτι μας κλεβουν!!

κατι ακομα μιας και ειμαστε σε αυτο το θεμα,
    αληθεια ολες αυτες οι οργανωσεις εχουν κανει καμια ενεργεια;
    εχουν βαση ολα αυτα τα "δεν πλερωνω " κτλ;
    εγω δεν εχω μπει ακομα στο τρυπακι και πληρωνω κανονικα,
    αλλα ειναι καποια κοματια δρομου που ειναι προκλητικα ρπστμ!!!
    no one will judge me..

Μ.Γ.Δ

Οποτε τί προτεινεις

Να συνεχίσουν όλοι αυτοι να περνανε τζαμπα τα 700χλμ ή να μας αφήνουν τον οβολό τους;

Τα μεγέθη διερχόμενης κυκλοφορίας με Ελβετία, απλα δεν ειναι συγκρισιμα φυσικα.

Απλά μου κάνει εντύπωση που έχουν στήσει ένα σωρό διόδια στους υπόλοιπους μπουρδελόδρομους και σε αυτόν που θα δικαιολογούνταν τα διόδια ακόμη το σκέφτονται...

σε δρόμους που το αξίζουν δεν έχω πρόβλημα να πληρώσω... αλλά στα τέμπη θεωρούσα κοροιδία να πληρώσω διόδια και μετά να φάω στη μάπα τον κωλόδρομο!!

Τώρα το γιατί μας πηδάνε... είναι μάλλον γιατί μας αρέσει!!

Στα Τέμπη γιατι πληρωνες ως τώρα; (40 χρονια ειναι εκει τα διόδια....)
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Δεν περνούσα από εκεί, ούτε περνάω πλέον... τις 3-4 φορές που χρειάστηκε να περάσω με τη μηχανή απλά δεν πλήρωσα....

Να θυμηθώ να αλλάξω τίτλο Το avatar του/της Pardalotzatziki
    Απλά μου κάνει εντύπωση που έχουν στήσει ένα σωρό διόδια στους υπόλοιπους μπουρδελόδρομους και σε αυτόν που θα δικαιολογούνταν τα διόδια ακόμη το σκέφτονται...

σε δρόμους που το αξίζουν δεν έχω πρόβλημα να πληρώσω... αλλά στα τέμπη θεωρούσα κοροιδία να πληρώσω διόδια και μετά να φάω στη μάπα τον κωλόδρομο!!

Τώρα το γιατί μας πηδάνε... είναι μάλλον γιατί μας αρέσει!!
    Γιατι το αξιζει? Λογω καλης ποιοτητας?

Το θεμα δεν ειναι εκει, αλλα οπως ειπε και ο guzzistas, που πηγαν ολα οσα πληρωναμε τοσα χρονια?
    Διπλα μαλιστα, και διοδια και τελη. Ξαφνικα αναλαμβανουν οι ιδιωτικες, τα λεφτα του δημοσιου τα ξεχναμε και πληρωνουμε απο την αρχη. Για δρομο που υπηρχε.

Κατι δεν παει καλα...
    Και τελη πληρωνουμε ακομα...πολλαπλασιαστε τα τελη επι τα οχηματα (2-4-6-8-10 τροχων) που κυκλοφορουν και σκεφτειτε...

Που πανε τα τελη κυκλοφοριας? Στους υπολοιπους δρομους, στη συντηρηση θα μου πειτε.
    Που ρε παιδια? Μονο αν χιονισει και κοπει δρομος στα δυο θα φτιαχτει το υπολοιπο δικτυο εκτος εθνικης...

Τωρα πριν τις δημοτικες εκλογες βλεπω μαυρη πισσα σε κομματια δρομων. Οχι ολοκληρους τους δρομους, τις τρυπες μονο...

Οσοι νομιζετε οτι ειναι τζαμπατζηδες αυτοι που δεν πληρωνουν διοδια, ξανασκεφτειτε το...
    Σιγουρα θα υπαρξουν και αυτοι, αλλα οχι ολοι...

Δεν περνούσα από εκεί, ούτε περνάω πλέον... τις 3-4 φορές που χρειάστηκε να περάσω με τη μηχανή απλά δεν πλήρωσα....
    δε ρωταγα εσενα προφανως
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Τωρα που ξανα-ματα-ανακαλυψαμε τον τροχο τι συμπερασμα βγαλαμε για τα γαμημενα κωλοδιοδια (sic)?
    Start doing what's necessary, then what's possible and suddenly doing the impossible. Just start.

Εαν το κρατος μας διεκδικουσε ΝΟΜΙΜΑ προστιμα απο τις εργολαβιες λογω των "καθυστερησεων", δεν θα χρειαζοταν μεχρι τωρα να πληρωνει καποιος για τον κωλοδρομο που εχουμε.

Τα υπολοιπα περι ασυμετρης συγκρισης Ελβετιας-Ελλαδας τα ακουω βερεσε.

Κ μονο το παραπανω μου φτανει.

ΔΕΝ πληρωνω, αυτοι που πληρωνουν ας δωσουν κατι παραπανω κ για μας τους τζαμπατζηδες.

Πικραμένο μέλος Το avatar του/της guzzistas
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Pardalotzatziki

Οσοι νομιζετε οτι ειναι τζαμπατζηδες αυτοι που δεν πληρωνουν διοδια, ξανασκεφτειτε το...
    Σιγουρα θα υπαρξουν και αυτοι, αλλα οχι ολοι...

Οι μόνοι πιο ΗΛΙΘΙΟΙ από τους πολιτικούς, είναι οι ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ.

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Νέες τιμές διοδίων από το 2006...
    από Cpt. Haddock στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 23/09/2005, 18:48
  2. Πληρωμη διοδιων(εσεις ποσο αντεχεται?)
    από AFTER στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 05/06/2005, 17:55
  3. Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 05/04/2005, 10:44
  4. αυξηση διοδιων...
    από GST στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 27
    Τελευταίο μήνυμα: 28/03/2005, 06:45
  5. Τροποι Πληρωμησ Διοδιων
    από kalgeorge στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 0