Σελίδα 67 από 125 ΠρώτοΠρώτο ... 1757626364656667686970717277117 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 991 έως 1.005 από 1864

Θέμα: Αλυσίδα αυτός ο άγνωστος !!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της nik69
    Περυσι τοποθέτησα τη vx2 της did.
    Μετά από 12000 Km 2-3 x-ring φαίνεται να έχουν χαλάσει. Σαν να έχουν σκιστεί και πετάχτηκαν κάτι σαν τρίχες στην εξωτερική μεριά της καδένας.
    Κρίμα γιατί η φθορά της καδένας ήταν μηδενική μέχρι τώρα , ούτε τέντωμα χρειάστηκε και τραβώντας την πίσω από το πίσω γρανάζι ο τζόγος είναι ελάχιστος.
    Τώρα θα δούμε πόσο θα αντέξει μέχρι να κάνει κόμπους.

Έχει παρουσιαστεί σε κάποιον άλλον κάτι παρόμοιο σε x-ring?. (προφανώς στα απλά o-ring δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο λόγο κατασκευής)

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Pan (dvs) Προβολή μηνύματος
    Δεν ξερω αν το εχει αναφερει και καποιος αλλος παραπανω,αλλα καλο ειναι να μην ξεχναμε να κανουμε λιπανση το καλοκαιρι.

Ξεραινεται πολυ πιο ευκολα απο τον χειμωνα.
    Το αντίθετο ισχύει αν τον χειμώνα κυκλοφορείς και στην βροχή. 200 χλμ να κανεις σε full βροχή θέλει λίπανση.
    Απλά το καλοκαίρι ανεβαζει μεγαλύτερες θερμοκρασίες φυσικά και αντίστοίχως ζορίζεται, οπότε θελει παλι σχετικά συχνή λίπανση, καθε 300-500 ας πούμε.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nik69 Προβολή μηνύματος
    Μετά από 12000 Km 2-3 x-ring φαίνεται να έχουν χαλάσει. Σαν να έχουν σκιστεί και πετάχτηκαν κάτι σαν τρίχες στην εξωτερική μεριά της καδένας.
    Κρίμα γιατί η φθορά της καδένας ήταν μηδενική μέχρι τώρα , ούτε τέντωμα χρειάστηκε και τραβώντας την πίσω από το πίσω γρανάζι ο τζόγος είναι ελάχιστος.

Έχει παρουσιαστεί σε κάποιον άλλον κάτι παρόμοιο σε x-ring?. (προφανώς στα απλά o-ring δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο λόγο κατασκευής)
    Εχει παρουσιαστεί σε αρκετούς κυρίως στον συνδετικό κρίκο οταν παρασφίγγεται στην τοποθέτηση και ψιλομαγκώνει. Αυτό γινεται και με τα απλά o-ring φυσικά δεν εχει διαφορα.
    Αν είναι εκει το θέμα, αλλάζεις τον συνδετικό κρίκο και τα αντίστοιχα o-rings (η x-ring κλπ).
    Τελευταία τροποποίηση από sapila racing; 03/08/2016 στις 15:38.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sapila racing Προβολή μηνύματος
    Το αντίθετο ισχύει αν τον χειμώνα κυκλοφορείς και στην βροχή. 200 χλμ να κανεις σε full βροχή θέλει λίπανση.
    Απλά το καλοκαίρι ανεβαζει μεγαλύτερες θερμοκρασίες φυσικά και αντίστοίχως ζορίζεται, οπότε θελει παλι σχετικά συχνή λίπανση, καθε 300-500 ας πούμε.
    Λογω βιασυνης δεν το εθεσα σωστα.Οταν τον χειμωνα δεν πας στην βροχη θελει λιπανση καθε 500 χλμ.Το καλοκαιρι ξεραινεται πιο γρηγορα και θελει να εχουμε τον νου μας.Εγω λιπανω στα 350-400.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    εγω λιπαινω οποτε γραψει κανεις κανα post εδω μεσα και το θυμηθω
    και οχι ολες τις φορες........

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από toyar Προβολή μηνύματος
    εγω λιπαινω οποτε γραψει κανεις κανα post εδω μεσα και το θυμηθω
    και οχι ολες τις φορες........
    Αντε πηγαινε τραβα της μια,πριν το ξεχασεις παλι.

Μέλος Το avatar του/της stathis78
    Εγώ έβαλα το σύστημα αυτόματης λίπανσης της Tutoro και ξένοιασα. Δεν με χαλούσε να την λιπαίνω αλλά κατάλαβα ότι μετά από καιρό θα βαριόμουν οπότε κάτσε να το βάλω λέω να τελειώνω.

Στην πρώτη με 11.000χλμ είδα κομμένο xring. Όχι στο σύνδεσμο
    Στην δεύτερη προχτές μετά από 23.000 χλμ και μάλιστα με τακτικότατη λίπανση (κάθε 500), καθαρισμό με λινέλαιο κάθε 5.000 και προσεκτικό τέντωμα.
    μπεεεεε....

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Έχω να την τσεκάρω απ' το χειμώνα (ούτε λίπανση ούτε καθάρισμα). Περνάω από δίπλα της και γυρίζω το κεφάλι μου αλλού.

Θα πάω να δω και αν έχει όλα τα ορινγ κάτι λάθος κάνεις!

(Εκτός και αν τα ορινγκ που έφυγαν είναι απ' τον συνδετικό κρίκο όπως είπε ο Άρης οπότε το λάθος δεν είναι δικό σου).
    Sent from me using a computer.

Είναι εμφανοι τα κομμένα ορινγκ ;
    Εχω μια ντιντ αλυσίδα με 30.000χλμ περίπου. Τι καθαριζω και λιπαινω καθε χίλια. με χιλιαδιακοσια χλμ.
    Την εχω τεντωσει μια φορα μεχρι τωρα.Ολα φαίνονται μια χαρα επάνω της αλλα προβληματίζομαι με αυτα που διαβάζω εδω για κομμένα ορινγκ πιο προσεγμενων αλυσίδων.
    Και λεω μήπως εχω πρόβλημα και δεν το ξέρω ;
    Για την ιστορία λιπαινω συνέχεια με ασπρο της μπελρει.
    Στο τελευταίο πλύσιμο εκανα κατι που διάβασα εδω.Πρωτα λιπανση με βαλβολινη να ποτισει καλα η αλυσίδα και μευα απο πανω λιγο σπρέι.
    Καμια σχεση , βαλβολινη κανει τρελή δουλειά. αλλά πετάει πολυ πραμα.

Στην δικιά μου περίπτωση είναι εμφανή. Όμως θα επιστρέψω σε 2 βδομάδες για να ανεβάσω φωτογραφία.
    Για λίπανση χρησιμοποιούσα ένα της rock oil . Το συγκεκριμένο έμοιαζε πολύ με το αντίστοιχο blue tac της belray (όχι το super clean)
    Ψέκασμα ανά 400-500Km και καθάρισμα ανά 1000. Η καδένα έχει 12000 Km και λειτουργικά μέχρι τώρα είναι άψογη. Ούτε τζόγος ούτε κολλημένος κρίκος
    Όμως κατεστραμμένο x-ring μάλλον σημαίνει ότι θα εξαφανιστεί το γράσσο της από αυτούς τους κρίκους και άρα θα φθαρεί πρόωρα

Moderator
    Όμως κατεστραμμένο x-ring μάλλον σημαίνει ότι θα εξαφανιστεί το γράσσο της από αυτούς τους κρίκους και άρα θα φθαρεί πρόωρα
    Δες αν είναι απ' τον κρίκο που ο μάστορας κούμπωσε την αλυσίδα. Αν είναι απ' αυτόν πας τον αλλάζεις σε κάποιον που θα ξέρει πόσο να τον σφίξει (και δε βαριέται) και τελείωσες. Και μάλιστα μη πας τώρα, πάνε όταν-αν κολλήσει.

Αν έχουν φύγει περισσότερα δε θα φθαρεί, απλά θα κολλήσει πιο γρήγορα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Δες αν είναι απ' τον κρίκο που ο μάστορας κούμπωσε την αλυσίδα. Αν είναι απ' αυτόν πας τον αλλάζεις σε κάποιον που θα ξέρει πόσο να τον σφίξει (και δε βαριέται) και τελείωσες. Και μάλιστα μη πας τώρα, πάνε όταν-αν κολλήσει.

Αν έχουν φύγει περισσότερα δε θα φθαρεί, απλά θα κολλήσει πιο γρήγορα.
    Δεν είναι από το master-link. Την αλυσίδα την είχα περάσει μόνος μου με το γνωστό εργαλείο από το motoraid
    που είναι αντίγραφο της did. Και σύμφωνα με τις οδηγίες από video της did στο youtube.
    είναι σωστά πρεσαρισμένο
    Τα χαλασμένα x-ring δεν έχουν κοπεί τελείως , φαίνονται σαν να έχει φύγει μια ακμή από το Χ.

Και εγώ να αρχίσει να κολλάει(κάνει κόμπο όπως λένε) περιμένω για να την πετάξω

Απλά δεν είμαι σίγουρος για το τι επιπτώσεις θα έχει. Δηλαδή θα κάνει κόμπο ή θα φθαρεί το αξονάκι
    ποιό γρήγορα και θα μου κόψει καμιά καδένα στα καλά καθούμενα.

Moderator
    Τίποτα δε θα πάθει απλά θα θέλει πιο τακτική συντήρηση που δε θα έχεις την υπομονή να κάνεις οπότε θα σου κολλήσει απ' τη βρώμα.

Άστα μωρέ να φθαρούνε και αυτά, λαστιχάκια είναι τι να κάνουν?

Πάντως για να στο κάνει αυτό τόσο σύντομα κάτι λάθος κάνεις. Δλδ εδώ μέσα κανείς δεν κάνει λάθος αλλά όλοι λέμε κάτι διαφορετικό.

Έγραψες ότι ρίχνεις βαλβολίνη. Ενώ πολλοί ισχυρίζονται ότι κάνει άριστη δουλειά εγώ δεν το πιστεύω χωρίς όμως να το έχω δοκιμάσει. Ο λόγος είναι απλός, η βλαβολίνη είναι αρκετά χοντρή ώστε να περάσει μέσα και μένει, λαδώνει μόνο την επιφάνεια. Επίσης φεύγει στην πρώτη βόλτα.
    Αντίθετα το σπρέι αλυσίδας είναι πολύ λεπτό για να πηγαίνει πιο μέσα και μετά γίνεται σαν κόλλα και παραμένει εκεί. Όταν η αλυσίδα ζεσταίνεται δεν την κάνει για την ζάντα αλλά δουλεύει.

Εσύ ρίχνοντας σπρέι πάνω από την βαλβολίνη ξόδεψες τζάμπα λιπαντικό. Τι μαντζούνι ήταν αυτό? Καλύτερα να έβαζες μόνο βαλβολίνη αλλά πιο συχνά.

Anyway δεν ξέρω αν ευθύνεται αυτό για τα χαλασμένα ορινγκ. Δεν ξέρω καν αν τα ορινγκ χάλασαν. Τα Χ ρινγι που έχεις είναι στρογγυλά με άκρες σχήματος Χ. Έτσι, 1ον σφραγίζει δυο φορές και δευτερον έχει (νομίζω) λιγότερες τριβές (δε κόβει ίππους λέμε).
    Μπορεί το εξωτερικό να έχει χαλάσει, αυτό δε σημαίνει ότι έχει χαλάσει και το εσωτερικό. Ακόμα και αν έχουν χαλάσει και οι δύο άκρες ίσως και πάλι το Ο ρινγκ κάνει επαφή με τα τοιχώματα και εξακολουθεί να σφραγίζει.

Λοιπόν άκου τι θα κάνεις.

Μην ασχολείσαι τόσο πολύ και η αλυσίδα θα αντέξει περισσότερο. Καθάριζε, ρίχνε και λίγο σπρέι (όλα καλά είναι) και άστη.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    επειδη δουλευω μονο βαλβολινη να πω οτι εκει που πρεπει να φτασει φτανει
    πιο μεσα δεν χρειαζεται και δε φτανει κανενα σπρευ
    εσωτερικα οι αλυσιδες λιπαινονται απο το σφραγισμενο λιπαντικο οτι ριχνουμε απεξω ειναι για την επιφανεια
    επισης ακομα και μετα απο πολυ καιρο αν ακουμπησεις την αλυσιδα μαυριζει το χερι σου πραγμα που σημαινει οτι υπαρχει ακομα στρωμα βαλβολινης σε αντιθεση με τα κολλωδη σπρευ τα οποια στεγνωνουν συντομα

Παρόμοια θέματα

1. SuperMoto, αυτος ο άγνωστος τρόπος
    από GOGOS2612 στο forum Track Days
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 17/04/2013, 15:10
  2. Αλυσίδα αυτός ο άγνωστος!
    από derd στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 07/07/2006, 11:27
  3. Ξέρει αυτός...
    από NLS στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 2