Σελίδα 74 από 125 ΠρώτοΠρώτο ... 2464697071727374757677787984124 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1.096 έως 1.110 από 1864

Θέμα: Αλυσίδα αυτός ο άγνωστος !!

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Με 100 - 110 παίρνω did x-ring από Ελλάδα και με +10 την χρυσή.

Μαζί με τα γρανάζια τα οποία έχουν ΚΑΙ το ελαστικό παρέμβυσμα (σας ψάρωσα?) που έχουν και τα εργοστασιακά!

Παρόλα αυτά δεν ξέρω καθόλου τιμές για τις afam.

Τα ενισχυμένη και σουπερ ενισχυμένη που γράφουν στους τίτλους, πάει στην τιμή? Υπάρχει δλδ αλυσίδα που δεν είναι ενισχυμένη? (αυτά που γράφανε πριν 20 χρόνια ρε πσμ τα λένε ακόμα).

160 μόνο για αλυσίδα είναι πολλά πάντως (όσο ενισχυμένη και να έιναι)!
    Sent from me using a computer.

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Πήρε την "ακριβή" (σούπερ ενισχυμένη) της AFAM. Υπάρχει και η XRR (ενισχυμένη) στα ~80€. Και πιο βασικές/φθηνές αλυσίδες, που όχι, δεν είναι "ενισχυμένες" και δε θα τις έβαζα σε τέτοιο μηχανάκι.

Για ένα ZR7, είναι αρκετά λεφτά τα 160€ για αλυσιδογράναζα, αλλά όχι ότι θα πάνε και χαμένα.
    Life begins at 45°.

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Με 100 - 110 παίρνω did x-ring από Ελλάδα και με +10 την χρυσή.

Μαζί με τα γρανάζια τα οποία έχουν ΚΑΙ το ελαστικό παρέμβυσμα (σας ψάρωσα?) που έχουν και τα εργοστασιακά!

Παρόλα αυτά δεν ξέρω καθόλου τιμές για τις afam.

Τα ενισχυμένη και σουπερ ενισχυμένη που γράφουν στους τίτλους, πάει στην τιμή? Υπάρχει δλδ αλυσίδα που δεν είναι ενισχυμένη? (αυτά που γράφανε πριν 20 χρόνια ρε πσμ τα λένε ακόμα).

160 μόνο για αλυσίδα είναι πολλά πάντως (όσο ενισχυμένη και να έιναι)!
    Aπ οτι λέει 100 την πήρε και υπολογίζει 160 μαζι με τα γραναζια. 60 Ευρω δεν κανουν με τιποτα τα γραναζια οπότε υποθέτω οτι θα του τα περάσουν κιόλας με αυτη την τιμή.
    Ισως και οχι.

Οι Αfam ειναι πολύ καλές και μια που είχα βάλει στο δικό μου ZR7 πριν 14 χρόνια είναι ακόμα επάνω στο μηχανακι 50.000+ χλμ μετα.
    Ηταν η τοπ Afam τότε και τα γραναζια επίσης Afam.

Aπο που τις παίρνεις τόσα στην Ελλάδα? Είχα παρει τελευταία φορά σε αυτα τα χρήματα απ το Uride DID X ring 530 και γραναζια, αλλά χωρίς λαστιχάκι βέβαια στο εμπρός γρανάζι.
    Αν βαλω τωρα με λαστιχο θα μου φανεί περίεργα ήσυχο το μηχανακι φαντάζομαι!
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Παλαιό μέλος Το avatar του/της nik69
    Ψάχνοντας όταν άλλαξα με DID σύμφωνα με αυτά που γράφουν στα τεχνικά χαραντηριστικά στο site τους
    υπάρχουν όντως κάποιες ποιό "ενισχυμένες"
    Πχ η VX2 520 της DID προτείνεται για μέρχρι 600 κυβικά και πάλι σε 520 η ZVM-X προτείνεται για μέχρι 1200cc
    Μιλάμε για ίδιο γεωμετρικά τύπο καδένας αλλά η 2η έχει μεγαλύτερη αντοχή σε έλξη και καλύτερο δείκτη φθοράς (πάντα σύμφωνα με τους πίνακες της DID).

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Τα ενισχυμένη και σουπερ ενισχυμένη που γράφουν στους τίτλους, πάει στην τιμή? Υπάρχει δλδ αλυσίδα που δεν είναι ενισχυμένη?
    Εννοούν ΚΑΙ σε κρουστικά φορτία (εκτός των εφεκλυστικών) και συνηθως αφορά σε απλή εξωτερική σκλήρυνση..

(την οποία σκλήρυνση την πληρωνουν τα γραναζια, βεβαιως βεβαιως...)
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sapila racing Προβολή μηνύματος

Aπο που τις παίρνεις τόσα στην Ελλάδα? Είχα παρει τελευταία φορά σε αυτα τα χρήματα απ το Uride DID X ring 530 και γραναζια, αλλά χωρίς λαστιχάκι βέβαια στο εμπρός γρανάζι.
    Από makina θεσ/κη.

http://makinaparts.com/lang-en/368-y...e&orderway=asc

Για το δικό μου πχ (βάζω φωτό γιατί δεν παίζει το λινκ όταν επιλέγεις μοντέλο) ανάλογα την αλυσίδα και τα γρανάζια, η τιμή παίζει από 95 μέχρι 120 (για did μιλάω) ανάλογα με την μάρκα στα γρανάζια και αν η αλυσίδα έχει O ring ή Χ ring ή είναι χρυσή.

Απ' τις δυο φορές που πήρα (ή τρεις? δεν θυμάμαι!) μόνο την τελευταία το εμπρός γρανάζι είχε αυτό το λάστιχο. (θα κοιτάξω τι μάρκα είναι και θα σου πω όταν μπορέσω).

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	Screenshot from 2017-02-15 16-14-53.jpg 
Προβολές:	118 
Μέγεθος:	55,5 KB 
ID:	378762

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nik69 Προβολή μηνύματος
    Πχ η VX2 520 της DID προτείνεται για μέρχρι 600 κυβικά και πάλι σε 520 η ZVM-X προτείνεται για μέχρι 1200cc
    Μιλάμε για ίδιο γεωμετρικά τύπο καδένας αλλά η 2η έχει μεγαλύτερη αντοχή σε έλξη και καλύτερο δείκτη φθοράς (πάντα σύμφωνα με τους πίνακες της DID).
    Με μια γρήγορη ματιά στα sites των κατασκευαστών, η 525XSR2 της AFAM (4180 daN) είναι μάλλον αντίστοιχη της 525VX της DID (41.0 KN), ενώ η 525ZVM-X της DID (46.3 KN) είναι πιο κοντά στην 525XHR3 της AFAM (4890 daN).

(1 KN = 100 daN, σωστά γέροντα; )

100€ είχε η αλυσίδα του ανθρώπου, στο λινκ που έδωσε.
    Life begins at 45°.

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Και πιο βασικές/φθηνές αλυσίδες, που όχι, δεν είναι "ενισχυμένες" και δε θα τις έβαζα σε τέτοιο μηχανάκι.
    Εννοείς αυτές που δεν έχουν ορινγκ?
    Το κάθε μηχανάκι θέλει την αλυσίδα του. Δεν μπορείς να βάλεις αλυσίδα που είναι για καθαρόαιμα στο zxr. Το ίδιο λάθος είναι να πάω και εγώ να βάλω μια αλυσίδα που είναι για 1200 κυβικά μηχανάκι, στα 43 μουλάρια που βγάζει το τενεκέ.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από OldMan Προβολή μηνύματος
    Εννοούν ΚΑΙ σε κρουστικά φορτία (εκτός των εφεκλυστικών) και συνηθως αφορά σε απλή εξωτερική σκλήρυνση..

(την οποία σκλήρυνση την πληρωνουν τα γραναζια, βεβαιως βεβαιως...)
    Α, οκ. Αυτό μπορώ να το καταλάβω!

Το κάθε μηχανάκι θέλει την αλυσίδα του. Δεν μπορείς να βάλεις αλυσίδα που είναι για καθαρόαιμα στο zxr. Το ίδιο λάθος είναι να πάω και εγώ να βάλω μια αλυσίδα που είναι για 1200 κυβικά μηχανάκι, στα 43 μουλάρια που βγάζει το τενεκέ.
    Ναι, προφανώς, αλλά υπάρχουν μηχανάκια με αρκετές διαθέσιμες επιλογές αλυσίδας και κάποιος μπορεί να επιλέξει τη φθηνή, που δεν είναι "ενισχυμένη". Κάποιος άλλος μπορεί να βάλει σούπερ ενισχυμένη σε CBR 250R. Σίγουρα υπάρχουν και παντελώς ακατάλληλοι τύποι για το κάθε μηχανάκι, αλλά συνήθως ο ιδιοκτήτης έχει τουλάχιστον 2-3 επιλογές που δουλεύουν.
    Life begins at 45°.

Moderator
    Με μια γρήγορη ματιά στα sites των κατασκευαστών, η 525XSR2 της AFAM (4180 daN) είναι μάλλον αντίστοιχη της 525VX της DID (41.0 KN), ενώ η 525ZVM-X της DID (46.3 KN) είναι πιο κοντά στην 525XHR3 της AFAM (4890 daN).

(1 KN = 100 daN, σωστά γέροντα; )

100€ είχε η αλυσίδα του ανθρώπου, στο λινκ που έδωσε.
    Με λίγα λόγια ππρια σουπερ ενισχυμένη είναι! Ίδια με τη δικιά μου είναι!

Αν προσπαθήσουμε αυθαίρετα να μετατρέψουμε μια μονάδα μέτρησης εφελκυσμού σε μονάδα μέτρησης βάρους με την οποια είμαστε περισσοτερο εξοικειωμένοι και γλιτώσουμε το ξύλο απ' τον γέροντα, θα διαπιστώσουμε ότι αυτές οι δύο δεν έχουν και τόσο μεγάλη διαφορά μεταξύ τους, στην αντοχή. Πιθανότατα να έχουν την διαφορά που είπε ο oldman όμως.

Ναι, δεν έχω ιδέα. Δίνουν και άλλα χαρακτηριστικά/τιμές στο site, αλλά δεν ξέρω ποια από αυτά είναι χρήσιμα. Θα ήταν καλά να μας διαφωτίσει όποιος γνωρίζει.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	did_afam.jpg 
Προβολές:	112 
Μέγεθος:	77,3 KB 
ID:	378763
    Τελευταία τροποποίηση από BLiTzER; 15/02/2017 στις 15:43.
    Life begins at 45°.

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Κι όμως το τενεκέ με τα 43 μουλάρια σαν μονοκύλινδρο την τσακίζει στα κρουστικά φορτία την αλυσίδα, ειδικά οταν αναπόφευκτα θα σκορτσάρει.
    Μου κάνει εντύπωση που έχει 520 να σου πω την αλήθεια.

Για το βάρος που γραφτηκε και αναφέρεται στα χαρακτηριστικά κάθε αλυσίδας, να πω οτι είναι πολύ σημαντικό και όχι μονο για τις επιδόσεις αλλά ακόμα και για την λειτουργία της ανάρτησης και άλλα πολλά.
    Καποτε ειχα παραμυθιαστεί γιατί το SR500 που καβαλούσα διέλυε τις αλυσίδες (530 εχει) για πλάκα κι είχα βάλει μια tsubaki super duper ενισχυμένη η οποία ήτα του τύπου με τα πλακακια σαν ερπύστριας με φλατ πλευρες, και είχε τεράστιο βάρος το οποίο είχε τελικα αρνητική επιδραση σε όλα.
    Στο τέλος αντι να χαλάσει αυτη μου διέλυσε την γραναζιέρα, αλλά αυτό είναι αλλη ιστορία...
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Moderator
    Ναι, προφανώς, αλλά υπάρχουν μηχανάκια με αρκετές διαθέσιμες επιλογές αλυσίδας και κάποιος μπορεί να επιλέξει τη φθηνή, που δεν είναι "ενισχυμένη". Κάποιος άλλος μπορεί να βάλει σούπερ ενισχυμένη σε CBR 250R. Σίγουρα υπάρχουν και παντελώς ακατάλληλοι τύποι για το κάθε μηχανάκι, αλλά συνήθως ο ιδιοκτήτης έχει τουλάχιστον 2-3 επιλογές που δουλεύουν.
    Βασικά οι μόνες επιλογές που έχει είναι ως προς την μάρκα, τα ο,χ,ζ ρινγκ και το χρώμα. Οτιδήποτε άλλο είναι...
    α. λάθος
    β. υπερβολή
    γ. για ειδικές καταστάσεις

Έριξα μια ματιά στο σαιτ του κατασκευαστή. Έχει πολλά μοντέλα φυσικά, συμπεριλαμβανομένου και αυτών που είπε ο oldman. To κάθε μοντέλο είναι για συγκεκριμένο μηχανάκι ή μάλλον για συγκεκριμένη χρήση. Γιατί στο δικό μου μπορώ κάλλιστα να βάλω και χωρις ορινγκ αν το στήσω για αγώνα trial χωρίς να είναι καθόλου λάθος.

Οι stantard αλυσίδες (δλδ οι φερόμενες ως μη ενισχυμένες, δίχως ορινγκ κτλ) αντέχουν πάνω από 30Κν για την 520πχ, που σημαίνει ότι δεν είναι καθόλου μη ενισχυμένες. Ο δείκτης αντοχής γήρατος όμως είναι πολύ μικρός ακριβώς διότι δεν έχουν ορινγκ και όχι επειδή δεν είναι ενισχυμένες.

Στα δυο μοντέλα που έβαλες οι διαφορές είναι πολύ μικρές για τις 520 και μικρές για τις 525. Και οι δύο μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολύ δυνατά μηχανάκια χωρίς κανένα πρόβλημα. Οι zvm x σε διάσταση πάνω απο 520 μπορεί να αντέξει λίγο περισσότερο χρόνο σε πολύ δυνατά μηχανάκια (δείκτης γήρατος και όχι αντοχής) διότι έχει πιο χοντρούς κρίκους. Σε πιο αδύναμα μηχανάκια όχι μόνο δε θα υπάρξει διαφορά αλλά θα υπάρξει μείωση των επιδόσεων λόγο βάρους. Όσο αφορά την αντοχή στον εφελκυσμό είναι τόσο μικρές οι διαφορές που πραγματικά δεν αξίζει να το συζητάμε.
    Καμία απ' τις δυο δεν έχουν επιφανειακή σκλήρυνση ή κάτι τέτοιο.

Απλά είναι φτιαγμένες για να κάνουν τη διαφορά (μικρή η μεγάλη) σε συγκεκριμένα μηχανάκια η κάθε μια. Οπότε καμία δεν είναι πιο ενισχυμένη απ' την άλλη.
    Τελευταία τροποποίηση από daz; 15/02/2017 στις 17:26.

Νομίζω το "ενισχυμένη" είναι απλά ένας μαρκετινίστικος όρος, για την ευκολότερη κατανόηση των - άσχετων - πελατών περισσότερο κι όχι τόσο για τα χαρακτηριστικά της αλυσίδας. Π.χ. η XMR δηλώνεται ως "heavy duty" στο site, ενώ οι ακριβότερες ως "reinforced", "super reinforced" κτλ κτλ. Μάλλον, ναι, δεν έχει ιδιαίτερο νόημα τόσο ψάξιμο.
    Life begins at 45°.

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sapila racing Προβολή μηνύματος
    Κι όμως το τενεκέ με τα 43 μουλάρια σαν μονοκύλινδρο την τσακίζει στα κρουστικά φορτία την αλυσίδα, ειδικά οταν αναπόφευκτα θα σκορτσάρει.
    Μου κάνει εντύπωση που έχει 520 να σου πω την αλήθεια.

Για το βάρος που γραφτηκε και αναφέρεται στα χαρακτηριστικά κάθε αλυσίδας, να πω οτι είναι πολύ σημαντικό και όχι μονο για τις επιδόσεις αλλά ακόμα και για την λειτουργία της ανάρτησης και άλλα πολλά.
    Καποτε ειχα παραμυθιαστεί γιατί το SR500 που καβαλούσα διέλυε τις αλυσίδες (530 εχει) για πλάκα κι είχα βάλει μια tsubaki super duper ενισχυμένη η οποία ήτα του τύπου με τα πλακακια σαν ερπύστριας με φλατ πλευρες, και είχε τεράστιο βάρος το οποίο είχε τελικα αρνητική επιδραση σε όλα.
    Στο τέλος αντι να χαλάσει αυτη μου διέλυσε την γραναζιέρα, αλλά αυτό είναι αλλη ιστορία...
    Αλυσίδα άλλαζα κάθε 20,000 με τις regina και κάθε 30,000 με 37,000 (δεν τις συντηρώ σωστά) με did.

Καμία φορά δεν άλλαξα αλυσίδα λόγο υπερβολικής φθοράς, τις άλλαζα λόγο κολλημένων κρίκων. Ακόμα και αυτήν που την κράτησα 37,000χλμ! Και όχι, δεν οδηγώ καθόλου ήρεμα, απόδειξη ότι δεν μπορώ να κρατήσω πίσω λάστιχο με τίποτα.

Θέλω να πω ότι δεν μου "τέντωσε" καμία αλυσίδα.

Αν τις άλλαζα επειδή τις έκανε λάστιχο, μπορεί να έβαζα την zvmx αντί για την vx2 ώστε να μου αντέξει λιιιιγο περισσότερο (ίσως) αν και στην διάσταση 520 η αντοχή δεν έχει καμία διαφορά απ' τον κατασκευαστή ενώ η ανθεκτικότητα είναι μόλις 2κν περισσότερη (ππρια δλδ).

Αν είχα πιο δυνατό μηχανάκι με 525 αλυσίδα και μου έκανε λάστιχο την vx2 θα έβαζα την zvmx για να αντέξει περισσότερο χρόνο ή θα παρέμενα στην vx2 για καλύτερες επιδόσεις (η αντοχή στον εφελκισμό ππρια διαφορές έχει και πάλι).
    Αν είχα αδύναμο μηχανάκι με 525 θα ήταν λάθος να βάλω την zvmx γιατί θα μείωνα τις επιδόσεις χωρίς να πετύχω τίποτα απολύτως.

Το παραμύθι με τις σουπερ ντούπερ ενισχυμένες κρατάει (κατά τη γνώμη μου, για να μη το παίξω και τερενς) από την δεκαετία του 90 που οι αλυσίδες ήταν λίγο για κλάματα και τα ορινγκ τα είχαμε μόνο για να πιάνουμε κοτσίδα τη χαίτη.

Παρόμοια θέματα

1. SuperMoto, αυτος ο άγνωστος τρόπος
    από GOGOS2612 στο forum Track Days
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 17/04/2013, 15:10
  2. Αλυσίδα αυτός ο άγνωστος!
    από derd στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 07/07/2006, 11:27
  3. Ξέρει αυτός...
    από NLS στο forum Αντιπαραθέσεις