Η διαφορά στα σημάδια ευθυγράμμισης που ανέφερα προέκυψε μετά από αλλαγή αλυσίδας.
Πήγα στο μηχανικό που την άλλαξε για να ξανακάνει τη ρύθμιση και παρότι το πρόσεξε ιδιαίτερα, η διαφορά παρέμεινε.
Μάλλον εκεί κάθεται ο τροχός πλέον.
Κοιτα δεν ξερω που καθεται τι αλλα...ολα μα ολα τα μανιουαλ λενε να αντιστοιχεί η αριστερη με τη δεξια μερια-σημαδια ακριβως..εκτος αν ειναι κατι στραβο και το εφερε ο μαστωρας ετσι στα ισια του οποτε παλι εχεις θεμα!!![]()
Throttle that mysterious friend of ours
Aν ο τροχός κάθεται όντως στραβά τότε πρέπει να διορθωθεί άμεσα.
Ομως το ZR7 δυστυχώς έχει ενα θέμα με τους ρεγουλατόρους της αλυσίδας. Είναι λίγο της πλάκας το σύστημα, και τα πλακακια εχουν μεγαλύτερες τρύπες απ οτι έπρεπε με αποτέλεσμα να κινούνται πανω στο ψαλίδι χωρίς να κινείται ο άξονας.
Ετσι δείχνουν λίγο οτι ναναι στην πράξη αφού ρυθμίζεις σωστά βασει των ενδείξεων, σφίγγεις και οι ενδείξεις πανε περίπατο χωρίς να έχει κινηθεί ο άξονας.
Μπορείς να μετρήσεις σωστά αν εχεις ενα παχύμετρο και θα πρέπει να παρεις τις ίδιες ενδείξεις μετρώντας τα ίδια σημεία και απο τις 2 πλευρές για να είσαι σωστός.
πχ αν μετρήσεις την απόσταση απο τον αξονα του τροχού μεχρι το τερμα του ψαλιδιού.
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
Thanx! Θα το μετρήσω το συντομότερο.
Μπορεί να γίνει και έλεγχος με ''μπακαλίστικη'' μέθοδο, γυρνώντας τον τροχό με την φορά της κίνησης και κοιτώντας από πίσω από την μοτό άν είναι
ευθυγραμισμένα τα γρανάζια μπροστά και πίσω. Αν δεν είναι η αλυσίδα κάνει ένα περίεργο ''κλώτσημα'' την στιγμή που φεύγει
από το πισινό γρανάζι ......................
"ελλαδα ειναι η χωρα οπου ο λαζοπουλος κανει σατιρα και ο αρκας προπαγανδα....(!)"
Τώρα που το διαβάζω αυτό, θυμήθηκα ότι μετά την αλλαγή ελαστικών που μπήκε και βγήκε η πίσω ρόδα, είδα ένα "γυαλιστερό δαχτυλίδι" στο πίσω γρανάζι χτες... Που σημαίνει πως μπήκε στραβά και τρίβεται η αλυσίδα στο πλάι από τα δόντια.
Όπως μου είπε ο μηχανικός (και διαπίστωσα και ο ίδιος), η καινούρια αλυσίδα έχει πάνω γράσο από τον κατασκευαστή της.
Μέχρι πόσα χλμ μπορούμε να κάνουμε πριν τη γρασάρουμε εμείς για πρώτη φορά;
Ομολογώ ότι έχω μπερδευτεί σχετικά με τη λίπανση της αλυσίδας.
Το service manual συνιστά σπρέι και, αν δεν υπάρχει, βαλβολίνη 90W.
Έβαζα για χρόνια σπρέι, αλλά δεν ήμουν ιδιαίτερα ικανοποιημένος.
Ένας μηχανικός μου είπε ότι το σπρέι δεν κάνει δουλειά αν δεν είναι κάποιο πολύ ακριβό και πρότεινε βαλβολίνη. Τη δοκίμασα και ίσως είναι καλύτερη αν εξαιρέσουμε ότι λερώνει.
Ένας άλλος μου είπε ότι το καλύτερο είναι το στερεό γράσο (πχ γρασογραφίτης) γιατί δεν φεύγει εύκολα, δεν λερώνει και προσφέρει καλύτερη λίπανση για περισσότερα χλμ.
Τελικά τι είναι καλύτερο;
Αν τα σπρέι δεν κάνουν σωστή δουλειά, τότε γιατί στο εμπόριο κυκλοφορούν μόνο τέτοια για τη λίπανση της αλυσίδας;