Σελίδα 5 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 75 από 82

Θέμα: Super Tenere - XTZ 1200

Δεν λές και κάτι καινούριο!
    Όλες οι εταιρείες το ίδιο πράγμα κάνουν, κοίτα τα Hayabusa, R1, Cbr, Ducati κλπ.
    Πολλή δύναμη για ''λίγους''! Οι περισσότεροι που τα έχουν ούτε κάν το μισό γκάζι δεν έχουν ανοίξει.
    Στα street μηχανάκια αλλάζει απλώς το περιτύλιγμα(ταχύτητα) ενώ στα adventure μηχανάκια είναι η περιπέτεια.
    Άσε τον κόσμο να αγοράζει ότι γουστάρει και τον κάνει ευτυχισμένο.

Εκδικητικό μέλος Το avatar του/της John Steed
    Καλοτάξιδο!

"Qu ils mangent de la brioche"

Ο σημειολόγος Το avatar του/της spyro
    Αρχικά δημιουργήθηκε από daz
    .............
    Το πρόβλημα αδερφικέ μου φιλε daz δεν εμφανίστηκε μόνο στο νέο ST, αλλά έχει εμφανιστεί ως τάση τα τελευταία χρόνια σε όλες τις εταιρίες. Το πρόβλημα δεν είναι οι εταιρίες αλλά εμείς. Εμείς είμαστε οι εξυπνάκιδες που σπρώχνουμε τις εταιρίες προς συγκεκριμένες μαλακισμένες κατευθύνσεις.

Ώρες ώρες νομίζω οτι τα τμήματα R&D και Marketing των εταιριών μας έχουν για πολύ ηλίθιους. Βέβαια μπορεί και είμαστε αφού πάμε και αγοράζουμε με τέτοια κριτήρια. Πολλά κυβικά, Πολλά άλογα, πολλά ηλεκτρονικά κτλ γενικά ότι μπορούμε να ποσοτικοποιήσουμε στο χαρτί και στους αριθμούς. Ανάλογες στρεβλώσεις εμφανίζει και η κατηγορία των ss.

Τα παραδείγματα πολλά. Vfr 1200, GS 1200 adv, ducati 1200 κτλ. Ακόμα και η ριμάδα η ΚΤΜ έχει ψαρώσει και ετοιμάζει Adv 1200 !!!!!

Χρόνια τώρα προσπαθεί ο κόσμος στο advrider να αποφανθεί πιο είναι καλύτερο μεταξύ του 990 και του gs. Ε τελικά αισθάνομαι ότι την απάντηση την έδωσε από μόνη της η ΚΤΜ που πάει στα 1200 κυβικά. Σαν να σου λέει οκ τον χάσαμε τον πόλεμο και θα πάμε στα 1200. Είμαι σίγουρος ότι το αυτοκόλλητο «Ready to race» θα υπάρχει και εκεί περίτρανα να υπενθυμίζει τις αγωνιστικές καταβολές του!!!!

Αντί να πάει ένα βήμα παραπέρα και να καλυτερεύσει ένα από τα πιο ομοιογενή δίτροχα που έχουν εμφανιστεί ποτέ (μετά απο τόσες χιλ προβλήματα ακόμα τη πλαστική τρόμπα της magura βαζει), πάει να φτιάξει ένα νέο Αυστριακό GS.

Όλο και περισσότερο βλέπω γύρω μου μηχανάκια φτιαγμένα από το marketing department και όχι από οδηγο-μηχανικούς (βλ. πρόσφατα μοντέλα της Honda) και με στεναχωρεί. Το είχα ξανα αναφέρει παλιότερα για την ιστορία με τον αρχιμηχανικό της Honda που παρουσίαζε το VFR 1200 και κατά την διαδικασία των ερωτοαπαντήσεων παραδέχεται ότι το μηχανάκι είναι αποτέλεσμα μιας μάχης παραχωρήσεων μεταξύ του τμήματος του και του τμήματος marketing!! Ξεκάθαρα λέμε!!!!! τι να σου κάνει και η καημένη η Yamaha.

Πάντως να πώ και του στραβού το δίκιο εμένα σχεδιαστικά το Super Tennere μ'αρέσει

skid in broadside Το avatar του/της chr1s_86
    Αρχικά δημιουργήθηκε από spyro

Όλο και περισσότερο βλέπω γύρω μου μηχανάκια φτιαγμένα από το marketing department και όχι από οδηγο-μηχανικούς (βλ. πρόσφατα μοντέλα της Honda) και με στεναχωρεί. Το είχα ξανα αναφέρει παλιότερα για την ιστορία με τον αρχιμηχανικό της Honda που παρουσίαζε το VFR 1200 και κατά την διαδικασία των ερωτοαπαντήσεων παραδέχεται ότι το μηχανάκι είναι αποτέλεσμα μιας μάχης παραχωρήσεων μεταξύ του τμήματος του και του τμήματος marketing!! Ξεκάθαρα λέμε!!!!! τι να σου κάνει και η καημένη η Yamaha.
    Έτσι είναι κι είναι κρίμα...
    Give me fuel, Give me fire

Αρχικά δημιουργήθηκε από taksidiotis25
    [.....
    καλοταξιδο και να το χαρεις ...

να του κανεις γρηγορα 5-10000 χλμ και να μας πεις εντυπώσεις....

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Ναι Σπύρο έτσι είναι. Η κάθε εταιρεία έχει μηχανικούς που μπορούν να κάνουν θαύματα και σχεδιαστές που η φαντασία τους οργιάζει. Θάβει όμως όλη την δημιουργικότητα μέσα απ' τα τμήματα μαρκετιν.

Τι θα συνέβαινε άραγε αν άφηνε όλους αυτούς να σχεδιάσουν και τα κατασκευάσουν την μοτοσυκλέτα που θα ήθελαν? Η απάντηση βρίσκεται στις διπλανές σελίδες της ιστορίας.

Παλαιότερα οι μοτοσυκλέτες αντιπροσώπευαν τους δημιουργούς τους. Ήταν τέκνα των σχεδιαστών τους. Τρανή απόδειξη η αισθητικά εκπληκτική 916 του Μασιμο Ταμπουρίνι.

Και φυσικά για όλα αυτά, ο καταναλωτής δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Ποτέ δεν ήταν.

Sent from me using a computer.

Moderator
    Φίλε Ταξιδιώτη να της φερθείς όπως της αρμόζει. Λιώσε τη στα χλμ.

Καλά ταξίδια.

Ντομινίκ Στρος Ταμίας Το avatar του/της peskandritsos
    Το να γερνάς είναι καλύτερο από την εναλλακτική λύση: δηλαδή να πεθαίνεις νέος!!!

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Αρχικά δημιουργήθηκε από spyro
    Το πρόβλημα αδερφικέ μου φιλε daz δεν εμφανίστηκε μόνο στο νέο ST, αλλά έχει εμφανιστεί ως τάση τα τελευταία χρόνια σε όλες τις εταιρίες. Το πρόβλημα δεν είναι οι εταιρίες αλλά εμείς. Εμείς είμαστε οι εξυπνάκιδες που σπρώχνουμε τις εταιρίες προς συγκεκριμένες μαλακισμένες κατευθύνσεις.

Ώρες ώρες νομίζω οτι τα τμήματα R&D και Marketing των εταιριών μας έχουν για πολύ ηλίθιους. Βέβαια μπορεί και είμαστε αφού πάμε και αγοράζουμε με τέτοια κριτήρια. Πολλά κυβικά, Πολλά άλογα, πολλά ηλεκτρονικά κτλ γενικά ότι μπορούμε να ποσοτικοποιήσουμε στο χαρτί και στους αριθμούς. Ανάλογες στρεβλώσεις εμφανίζει και η κατηγορία των ss.

Τα παραδείγματα πολλά. Vfr 1200, GS 1200 adv, ducati 1200 κτλ. Ακόμα και η ριμάδα η ΚΤΜ έχει ψαρώσει και ετοιμάζει Adv 1200 !!!!!

Χρόνια τώρα προσπαθεί ο κόσμος στο advrider να αποφανθεί πιο είναι καλύτερο μεταξύ του 990 και του gs. Ε τελικά αισθάνομαι ότι την απάντηση την έδωσε από μόνη της η ΚΤΜ που πάει στα 1200 κυβικά. Σαν να σου λέει οκ τον χάσαμε τον πόλεμο και θα πάμε στα 1200. Είμαι σίγουρος ότι το αυτοκόλλητο «Ready to race» θα υπάρχει και εκεί περίτρανα να υπενθυμίζει τις αγωνιστικές καταβολές του!!!!

Αντί να πάει ένα βήμα παραπέρα και να καλυτερεύσει ένα από τα πιο ομοιογενή δίτροχα που έχουν εμφανιστεί ποτέ (μετά απο τόσες χιλ προβλήματα ακόμα τη πλαστική τρόμπα της magura βαζει), πάει να φτιάξει ένα νέο Αυστριακό GS.

Πάντως να πώ και του στραβού το δίκιο εμένα σχεδιαστικά το Super Tennere μ'αρέσει

Den ειναι ακριβως ετσι.

1) Απο που κι ως που ειναι καποιος ηλιθιος επειδη θελει μεγαλο ον-οφφ? Τα μεγαλα ον-οφφ δεν εγιναν τοσο δημοφιλη τυχαια. Ο κοσμος καταλαβε οτι ειναι καταπληκτικα ταξιδιωτικα και καθημερινης χρησης οχηματα. Εδω τα βαραντερο με αρχαια γεωμετρια και κατανομες μαζας εχουν χρηση ακομα και μες την πολη. Και αμα λαχει ανεβοκατεβαινουν και σκαλοπατια οπως φανταζομαι ειδες σε σχετικο βιντεο (οχι τα βαραντερο). Αλλα επειδη εμεις οι ανθρώποι ειμαστε εγωκεντρικοι νομιζουμε οτι οταν δεν υπαρχει στην αγορα το μηχανακι που ακριβως νομιζουμε οτι θελουμε, κατι τρεχει στα γυφτικα.

2) Η ΚΤΜ ναι μεν βγαζει 1200 για τους δρομισιους, αλλα βγαζει και 800 και τους βουνισιους. Τι καλλιτερο? Ασε που παιζει το 1200 να ερθει και με επιλογη 17/19 και 18/21 τροχων.

ΥΓ
    οσο για την πλαστικη μαγκουρα σιγα τ'αυγα. Οταν σου τελειωσει η εγγυηση δινεις 100 ευρω και ξενοιαζεις απαξ και δια παντος και εχεις συμπλεκτη που μπορει να δουλεψει μεχρι και με ελαιολαδο. Τα μεγαλα ΚΤΜ απευθηνονται σε αναβατες που ΘΕΛΟΥΝ να φερουν την μηχανη στα μετρα τους. Σε αναβατες που one size doesn't fit all. Θα αλλαξουν και ελατηρια στις αναρτησεις, θα εχουν δευτερο ζευγαρι τροχων αν θελουν, θα κανουν και ο καθεις τις πατεντες τους κατα πως σκαμπαζουν και τους βολευει. Δεν μπορεις να εχεις και το σκυλο χορτατο και την πιτα ολοκληρη. Εναλλακτικα, υπαρχουν και τα γιαπωνεζικα και τα γερμανικα.
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig

ΥΓ
    οσο για την πλαστικη μαγκουρα σιγα τ'αυγα. Οταν σου τελειωσει η εγγυηση δινεις 100 ευρω και ξενοιαζεις απαξ και δια παντος και εχεις συμπλεκτη που μπορει να δουλεψει μεχρι και με ελαιολαδο. Τα μεγαλα ΚΤΜ απευθηνονται σε αναβατες που ΘΕΛΟΥΝ να φερουν την μηχανη στα μετρα τους. Σε αναβατες που one size doesn't fit all. Θα αλλαξουν και ελατηρια στις αναρτησεις, θα εχουν δευτερο ζευγαρι τροχων αν θελουν, θα κανουν και ο καθεις τις πατεντες τους κατα πως σκαμπαζουν και τους βολευει. Δεν μπορεις να εχεις και το σκυλο χορτατο και την πιτα ολοκληρη. Εναλλακτικα, υπαρχουν και τα γιαπωνεζικα και τα γερμανικα.
    Τι μηχανή είπαμε ότι έχεις???? :rotflmao: :rotflmao:
    Το να γερνάς είναι καλύτερο από την εναλλακτική λύση: δηλαδή να πεθαίνεις νέος!!!

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Αρχικά δημιουργήθηκε από peskandritsos
    Τι μηχανή είπαμε ότι έχεις???? :rotflmao: :rotflmao:
    ασε, μ' εχει πρηξει το χαρχαλο...
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
    ....
    Μωρέ ηλίθιος δεν είναι κανένας. Τουλάχιστον όχι γι' αυτόν το λόγο.

Και κανένας δεν είπε πως τα μεγάλα δεν έχουν λόγο ύπαρξης. Ποιός μπορεί να κατηγορήσει τον panvas που πήρε 1200άρι? Κανείς.

Απλά η χρήση τους είναι πιο εξειδικευμένη. Φτιάχτηκαν για όσους χρειάζονται (ή θέλουν) το κάτι παραπάνω. Μπορεί να είναι λιγότερο On-off (στα χέρια των κοινών θνητών) αλλά στο ταξίδι μπορούν να δώσουν αυτό το κάτι παραπάνω σε όλους.

Το ιδανικό όμως στην κατηγορία On-off είναι τα 800άρια όπως και στην κατηγορία ss τα 750 που καταργήθηκαν λόγο μάρκετιν. Δεν υπήρχε βλέπεις αυτός ο κυβισμός πλέων στους αγώνες, οπότε δεν είχαν λόγο ύπαρξης.

Αν σε ρωτήσω όμως κατά πόσο είναι σωστό να βγάζει κάποιος ένα μηχανάκι 1200cc με 17,000 ευρώ απ' την στιγμή που το μοναδικό που υπάρχει στην γκάμα του είναι ένα ποδήλατο με καμιά 40 άλογα, τι θα μου απαντήσεις? Πρόσεξε γιατί αν μου πεις πως αφού πουλάει καλά έκανε και το έβγαλε θα έρθεις στα λόγια μου!

Κοίτα να δεις πως βλέπω εγώ τα πράγματα.

Το τμήμα μαρκετιν της honda έκανε έρευνα και αποφάνθηκε πως στον κόσμο χρειάζεται αυτό το έκτρωμα που έβγαλε. Γιατί σου λέει είναι ον-οφφ αλλά δεν είναι. Είναι street αλλά είναι και On-off που δεν είναι. Και στον κόσμο αρέσει αυτό! Άρα θα πουλήσει! Βάλε το μηχανάκι λοιπόν σε ένα δρόμο, βάλε και το δρόμο να τρέχει γρήγορα και αυτό ήταν. Κατάλαβες? Πάμε παραπκάτω..

Βλέπω λοιπόν εγώ αυτό που έβγαλε η Honda και λέω.. Α να τι μου χρειάζεται! Για να το βγάλει η honda κάτι θα ξέρει. Για κάτσε να δω τι λέει πως είναι! Αχα είναι on-off αλλά δεν είναι ε? Καλό αυτό! Συνδιάζει τα χαρακτηριστικά ενός on-off αλλά είναι street. Τι μας λες? Για δες ρε τι δεν είχαμε τόσο καιρό! Ένα road runer!

Οι εταιρείες βγάζουν αυτό που νομίζουν πως θέλω εγώ και εγώ νομίζω πως μου χρειάζεται αυτό που βγάζουν οι εταιρείες.

Το σταματάω εδώ γιατί άρχισα να μπερδεύομαι ακόμα και εγώ.

H ktm αν άφηνε το 990 και έβγαζε το 800άρι (που δεν μπορούσε να μην το βγάλει γιατί τότε θα ήταν ηλίθια σαν τη yamaha) θα είχε εσωτερικό ανταγωνισμό.
    Αν το καταργούσε θα ήταν πάλι ηλίθιο εκ μέρους της, γιατί το 990 είναι εμπορικότατο και επιπλέων, το μικρό δεν μπορεί να αντικαταστήσει το μεγάλο σε όλα. Δλδ μπορεί αλλά δεν θα κάνει τη διαφορά που σε μερικούς είναι απαραίτητη.
    Οπότε κάνε ένα κλίκ παραπάνω στην μεγένθηση να πάει να παίξει με τα μεγάλα και να αφήσει τους πιτσιρικάδες στην ησυχία τους.

Moderator
    Ελπίζω να μην παρεξηγηθεί κάποιος αν του αποκάλεσα το μηχανάκι του έκτρωμα. Αν θέλει ας αποκαλέσει έτσι και το δικό μου! Και φυσικά του δίνω κάθε δικαίωμα να με πει "αρπαγμένο" που πήρα μονοκύλινδρο για να κάνω τόσα χλμ κτλ κτλ.

Υγ.

Αρχικά δημιουργήθηκε από daz
    Ελπίζω να μην παρεξηγηθεί κάποιος αν του αποκάλεσα το μηχανάκι του έκτρωμα. Αν θέλει ας αποκαλέσει έτσι και το δικό μου! Και φυσικά του δίνω κάθε δικαίωμα να με πει "αρπαγμένο" που πήρα μονοκύλινδρο για να κάνω τόσα χλμ κτλ κτλ.

Υγ.
    Εισαι αρπαγμένος, και πάρε το χαρχαλοέκτρωμά σου και πέτα το από τα Μετέωρα στο επόμενο ταξίδι...:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Σελίδα 5 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Yamaha Super Tenere Worldcrosser 1200
    από MG-KTiNoS στο forum Yamaha
    Απαντήσεις: 39
    Τελευταίο μήνυμα: 26/08/2012, 15:13
  2. Xtz 750 Super Tenere...
    από Pavlox στο forum Yamaha XT series
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 13/09/2007, 13:40
  3. Yamaha XTZ 750 Super Tenere.........
    από Desperado στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 28/11/2005, 11:55

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι OFF