Σελίδα 5 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 75 από 85

Θέμα: Screw extractor (εξωλκείς σπασμένων βιδών)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της silkman
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Acacius Προβολή μηνύματος
    Οι, κατά τα άλλα οικονόμοι και μετρημένοι, Γερμανοί έχουν το ρητό "Καλύτερα να το έχεις, παρά να το χρειάζεσαι" (Haben ist besser als brauchen). Κάπως έτσι έχω εργαλεία που δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ ενώ στο Λιντλ τρίβουν τα χέρια τους με άτομα σαν εμένα.
    Ειδικά απο Lidl θα καταλαβεις το λαθος μόλις πας να τα χρησιμοποιησεις.

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Tallyban Προβολή μηνύματος
    Για εξαγωγή της τελευταίας φλούδας σπασμένης βίδας τροχιζεις ανάποδα ένα κανονικό τρυπάνι,εύκολο είναι.
    Αριστερόστροφα τρυπάνια πιθανόν να χρησιμοποιούνται σε περιβάλλον παραγωγής,σε πολυτρυπανα που αντιστρέφεται η κίνηση(με επιφύλαξη)
    Μια βιδα μπορεί να σπάσει και από υπερβολικό σφίξιμο. Σε αυτη την περίπτωση αν πάμε να την τρυπησουνε μπορεί να την βάλουμε πιο μέσα ή να σφίξει περισσότερο. ένα αριστερόστροφο τρυπανι μπορεί να την τρυπήσει χωρίς να την βιδωσει περισσότερο ή ακόμα και να την αφαιρέσει.

Η τελευταία φλούδα τι είναι? Τι είναι το χέρι μας, τόνος?

Τα τριπανια βγάζουν τα γρέζια εξω. Αν το τροχισεις αναποδα τα κρατάει μέσα και είναι ένας καλός τρόπος να το σπάσεις μέσα.

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Εγώ φίλε Ταλιμπαν θα σε ρωτήσω μόνο αν έχεις τροχισει τρυπάνι δεξιοστροφο αριστερόστροφα. Μόνο αυτό και πόση ώρα σου πήρε. Γιατί εγώ έφαγα μια μέρα και το μισό μήκος ενός 6mm τρυπάνιου και δουλειά δεν έκανα

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vaska Προβολή μηνύματος
    Εγώ φίλε Ταλιμπαν θα σε ρωτήσω μόνο αν έχεις τροχισει τρυπάνι δεξιοστροφο αριστερόστροφα. Μόνο αυτό και πόση ώρα σου πήρε. Γιατί εγώ έφαγα μια μέρα και το μισό μήκος ενός 6mm τρυπάνιου και δουλειά δεν έκανα
    Αφού οι αυλακιες είναι δεξιοστροφες πως να τροχισθει ανάποδα;
    Μου φαίνεται αδύνατο.

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από JNP Προβολή μηνύματος
    Μου φαίνεται αδύνατο.
    Είναι αδύνατον. Ο vaska απλώς τρολλάρει τις ταλιμπάνιες θεωρίες.....
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από silkman Προβολή μηνύματος
    Ειδικά απο Lidl θα καταλαβεις το λαθος μόλις πας να τα χρησιμοποιησεις.
    Για εξωλκείς του λιντλ δεν ξέρω, έχει όμως άλλα καλά έως πολύ καλά (για την τιμή τους) εργαλεία όπως το κασετινάκι με την καστάνια 1/4 που έβγαλε πρόσφατα....
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bowleno Προβολή μηνύματος
    Για εξωλκείς του λιντλ δεν ξέρω, έχει όμως άλλα καλά έως πολύ καλά (για την τιμή τους) εργαλεία όπως το κασετινάκι με την καστάνια 1/4 που έβγαλε πρόσφατα....
    Καλά, σκέτο δεν είναι.

Το, καλό για τα λεφτά του, είναι καλό για τα λεφτά του, όχι καλό.

Το καλό για τις ανάγκες μου, είναι καλό για τις ανάγκες μου, όχι καλό.

Το καλό για τα λεφτά του μπορεί να είναι κακο για τις ανάγκες μου και το καλό για τις δικές μου ανάγκες, μπορεί να είναι κακο για τις ανάγκες κάποιου άλλου.

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από silkman Προβολή μηνύματος
    Ενδιαφερον το θεμα εξωλκεις και καλό να τα ξέρουμε αυτά αλλά προσωπικά ποτέ δεν παίρνω τέτοια εργαλεία εκ των προτέρων "για να τα έχω". Οπως και δεν έχω πάρει ακόμα μυτοτσίμπιδο ασφαλειών γιατί δεν μου έχει χρειαστεί.

Μόλις εμφανιστεί η ανάγκη πχ σπασμενη βίδα, κάνω παύση και φέυγω προς αναζήτηση του σωστού εργαλείου γιατί και να το έχεις απο πριν α) μπορεί να μην είναι καλό ή ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι και β) πες οτι αγοράζεις σετάκι που δεν έχει το μέγεθος της βίδας που μόλις ματσακόνιασες.
    Αν τα πάρεις όταν τα χρειαστείς πιθανότατα θα τα πληρώσεις χρυσάφι ή θα πετάξεις τα λεφτά σου σε κάτι που θα σου δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα.

Ένα σετ γενικής χρήσης (σαν αυτό που πήρε ο γαύρος πχ αλλά όχι απαραίτητα τόσο ακριβό) καλό είναι να υπάρχει. Αν γενικά ασχολείσαι με το άθλημα.

Το πρόβλημα ομως με αυτά είναι, πως όσους εξωλκεις και να έχεις δεν είναι απίθανο να μη κάνεις δουλειά με κανένα και να καταφύγεις σε άλλες μεθόδους. Πχ ηλεκτροκόλληση και γέμισμα σε παξιμάδι, τρυπημα και καθάρισμα ή τρύπημα και Helicoil. Στο πρώτο δε θα αναφερθώ, το δεύτερο ειναι δύσκολο έως αδυνατο και το τρίτο το ίδιο κοστοβορο και πρέπει πάντα να είναι η τελευταία λύση.

Οπότε είτε έχεις ένα σετάκι μήπως σε ξελασπωσει σε μια δύσκολη στιγμή πριν αρχίσεις το ψάξιμο με τις υπόλοιπες επιλογές ή θα φας πολύ χρόνο και αρκετό χρήμα.

Όλα αυτά χρειάζονται και κάποια εμπειρία, να ξέρεις πότε θα δουλέψει ο εξωλκεας. Πχ αν η βίδα σπάσει λόγο θερμοκρασίας από αυξημένες τριβές λόγο σκουριάς πιθανότατα θα βγει με τον εξωλκεα. Αν έχει μαζέψει το σπείρωμα και το έχει κάνει κουβάρι, δε χρειάζεται καν να δοκιμάσεις εξωλκεα. Μια αλενοβιδα με χαλασμένο κεφάλι πάλι μπορεί να βγει με τον εξωλκεα. Ειδικά με κεφαλή τύπου κουμπιού.

Παλαιό μέλος
    Ξεκινάς τα διαδοχικά τρυπηματα με τα δεξιόστροφα,και τη φλούδα που έχει μείνει τη βγάζεις με(τροχισμενο) αριστεροστροφο ή εξωλκεα(που δε δουλεύει ποτέ).
    Το γρεζι είναι πολύ μικρό στη τελευταία φλούδα,κανένα πρόβλημα.

Επισης , εχουν και ενα αλλο πολυ καλο ρητο. Που με βρισκει συμφωνο, οσον αφορα τα εργαλεια, και οχι μονο.
    Wer billig kauft, kauft 2 mal.
    Οποιος αγοραζει φθηνα, αγοραζει 2 φορες.... Ενοωντας οτι αφου πεταξεις τα χρηματα σου την πρωτη φορα, μετα ξανααγοραζεις κατι καλυτερο..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Tallyban Προβολή μηνύματος
    Το γρεζι είναι πολύ μικρό στη τελευταία φλούδα,κανένα πρόβλημα.
    Η διαδικασία απαιτεί πολύ κοφτερό μάτι ώστε να ποντάρεις ακριβώς στο κέντρο και να τρυπήσεις εντελώς κάθετα, που σε πολλές περιπτώσεις αν δε δουλεύεις στον πάγκο με κάθετο δράπανο είναι σχετικά δύσκολο.

Παλαιό μέλος
    Σίγουρα,στο πάγκο με σταθερό δράπανο είναι πιο εύκολο.
    Πάντως,σε πολύ δύσκολες περιπτώσεις ξεχνάς τα τρυπάνια και πάς για φρεζακια 3mm καρβιδίου.

Μου φαίνεται αδύνατο.
    Δεν με ενδιέφερε τι θα κάνει τα γρεζια να κόψει ανάποδα ήθελα. Ουσιαστικά πρέπει να αλλάξεις την γωνία των κοπτικών ακμων. Θεωρητικά θα έπρεπε να δουλέψει. Δεν τα κατάφερα ποτέ
    Και όλα αυτά επειδή ένα γαμωτρυπανο του λιντλ κόλλησε και δούλευε μόνο αριστερόστροφα. 5 τρύπες ήθελα να κάνω ήμουν στο πέρα πουθενά και δεν τα κατάφερα. Έκανα 100 χλμ να φέρω τα δικά μου εργαλεία να τελειώσω. Την επόμενη φορά που θα μου πει πελάτης μη σε νοιάζει έχω εγώ εργαλεία θα πάρω μαζί μου βανακι με όλα τα δικά μου

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vaska Προβολή μηνύματος
    Δεν με ενδιέφερε τι θα κάνει τα γρεζια να κόψει ανάποδα ήθελα. Ουσιαστικά πρέπει να αλλάξεις την γωνία των κοπτικών ακμων. Θεωρητικά θα έπρεπε να δουλέψει. Δεν τα κατάφερα ποτέ
    Και όλα αυτά επειδή ένα γαμωτρυπανο του λιντλ κόλλησε και δούλευε μόνο αριστερόστροφα. 5 τρύπες ήθελα να κάνω ήμουν στο πέρα πουθενά και δεν τα κατάφερα. Έκανα 100 χλμ να φέρω τα δικά μου εργαλεία να τελειώσω. Την επόμενη φορά που θα μου πει πελάτης μη σε νοιάζει έχω εγώ εργαλεία θα πάρω μαζί μου βανακι με όλα τα δικά μου
    Ειναι αδύνατο να πετύχεις την σωστή κοπτικη γωνία (112 μοιρες περίπου) τροχισματος αριστεροστροφα γιατί λείπουν το αυλάκια.Θα έπρεπε και τα αυλάκια να είναι ανάποδα για να τα καταφέρεις.

Ειναι αδύνατο να πετύχεις την σωστή κοπτικη γωνία (112 μοιρες περίπου) τροχισματος αριστεροστροφα γιατί λείπουν το αυλάκια.Θα έπρεπε και τα αυλάκια να είναι ανάποδα για να τα καταφέρεις.
    Το εμπέδωσα να είσαι σίγουρος. Αφού δεν τα κατάφερα κι έκανα την δουλειά μου αλλιώς με έπιασε το μαλακισμένο πείσμα που με πιάνει ώρες ώρες και για 4 ώρες έκανα προσπάθειες. Μέχρι που το σιχτίρισα και το πέταξα σε ένα χωράφι το μαλακισμένο
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Σελίδα 5 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 107
    Τελευταίο μήνυμα: 24/04/2023, 17:11
  2. Οξειδωση βιδων και σκελετου.
    από edmarios στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 29/04/2014, 14:49
  3. Προστατευτικά Βιδών Πινακίδας.
    από suzukimaniac στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 09/01/2011, 13:27
  4. αποσταση μεταξυ βιδων για καθρέφτες,r6 2006
    από kostaspetrou στο forum Υamaha R6, R7, R1, R...
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 03/08/2010, 16:56
  5. ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ...Paris Hilton screwing at poolside!!
    από kalgeorge στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 18/10/2005, 15:54

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF