Σελίδα 4 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 80

Θέμα: ΠΡΟΒΛΗΜΑ CBR600F4i

μουσικο μελος Το avatar του/της GiannisBlessed
    εμενα αλλαξε συνηθειες και δουλευει οσο το μοτερ ειναι κρυο.με το που παει στους 40-42 βαθμους παει στο μηδεν.
    εγω λεω να κανω κατι διαφορετικο....
    λογικα στον αξονα της μηχανης καπου εχει ενα μαγνητακι και οταν περναει γυρνωντας απο το "ματι"(τον σενσορα ντεεε )δινει σημα.
    ετσι δουλευε το κοντερ της koso που ειχα στο bros.
    ετσι δουλευουν και πολλα κοντερ ποδηλατων.
    στο bros εβαζες ενα μαγνητακι σε μια απο τις βιδες στο δισκοφρενο.μετα στερεωνες τον αισθητηρα και καθε φορα που περνουσε το μαγνητακι εδεινε σημα.
    του εδεινες στις ρυθμησεις την περιμετρο της ροδας και αυτο μονο του εκανε τους υπολογισμους.
    σε εμας λειτουργει το ιδιο αλλα η σχεση ειναι φιξ.(δεν ρυθμιζεται εκτος και αν αγοραστει κατι σαν το λεγομενο speedo healer που δεν κανει κατι αλλο απο το να διορθωνει την σχεση αυτη αν αλλαξει.πχ αλλα λαστιχα η γραναζια κτλ.)
    σκεφτηκα λοιπον......
    γιατι ο κολοσενσορας να ειναι εκει μεσα?
    ειδα σε ενα μπαντιτ ειναι στο καπακι του γραναζιου.
    μπορουμε λογικα λοιπον κανοντας μια τρυπα στο γραναζι μας και φυτευοντας ενα μαγνητακι μεσα να προσαρμοσουμε και τον σενσορα και τελος.τον παλιο τον σενσορα τον ξεσυνδεουμε αλλα δεν τον ξεβιδωνουμε για να μην τρεχουν τα λαδια καταραχτης και φισωνουμε τον καινουριο....
    ε? :wacko:

Λοιπόν παιδιά, μετά από 2 βδομάδες κατάφερα κι εγώ να τελειώνω με το θέμα του αισθητήρα...

Ήρθε επιτέλους από Ιταλία, σε πολύ καλή κατάσταση ευτυχώς και τον έβαλα και ξεμπέρδεψα...

μου στοίχισε 36 Ευρώ και η τοποθέτηση μου πήρε πάνω κάτω μισή ώρα...

Απλά θα επισημάνω το εξής...

με μία μικρή μανέλα με δεκαράκι καρυδάκι,επεμβαίνοντας από πάνω από το καπάκι της αλυσίδας και πίσω από την ανάρτηση βγήκε πανεύκολα...

εννοείται βγήκε το αριστερό φαίρινγκ, αποσυνδέθηκαν (σταντ, πηνία,πίσω πλεξούδα) και μετακινήθηκαν λίγο οι υπερχειλίσεις για ευκολία...

ο παλιός θα υποστεί χειρουργείο από περιέργεια :-P.

φίλε giannisblest, για πάνω κάτω 36 ευρώ αξίζει η πατέντα???

μα δεν ειναι για τα λεφτα η πατεντα...ειναι για την διευκολυνση μας σε περιπτωσει που τα ξανα παιξει και ο καινουριος.αλλα αφου λες οτι ειναι ευκολο να αλλαχτει μαλλον δεν υπαρχει λογος να γινει καμια πατεντα..
    36ε καινουριος??

νομπελιστας χημειας!!! Το avatar του/της pilotos_xtreme
    Αρχικά δημιουργήθηκε από DgCbrF4i
    Λοιπόν παιδιά, μετά από 2 βδομάδες κατάφερα κι εγώ να τελειώνω με το θέμα του αισθητήρα...

Ήρθε επιτέλους από Ιταλία, σε πολύ καλή κατάσταση ευτυχώς και τον έβαλα και ξεμπέρδεψα...

μου στοίχισε 36 Ευρώ και η τοποθέτηση μου πήρε πάνω κάτω μισή ώρα...

Απλά θα επισημάνω το εξής...

με μία μικρή μανέλα με δεκαράκι καρυδάκι,επεμβαίνοντας από πάνω από το καπάκι της αλυσίδας και πίσω από την ανάρτηση βγήκε πανεύκολα...

εννοείται βγήκε το αριστερό φαίρινγκ, αποσυνδέθηκαν (σταντ, πηνία,πίσω πλεξούδα) και μετακινήθηκαν λίγο οι υπερχειλίσεις για ευκολία...

ο παλιός θα υποστεί χειρουργείο από περιέργεια :-P.

φίλε giannisblest, για πάνω κάτω 36 ευρώ αξίζει η πατέντα???

αντε ξεμπερδεψες και συ!!!! ποτε ξανα καμενος αισθητηρας μας ευχομαι!!!!
    οντως η εργασια κραταει κανα μισαωρο με μια ωρα ,εξαρταται ποσο χοντρα χερια εχεις!!! αλλα ειναι λιγο λουκι ,εμενα με παιδεψε κυριως στα κολαρα που εμποδιζαν την 2η βιδα να βγει και να μπει.
    Θέλω να με πας εκεί που όλα είναι ωραία
    και να 'χω πάντοτε παρέα
    σου λέω θέλω να με πας
    Θεσσαλονίκη με φεγγάρι
    όλους τους πόνους μου να΄πάρει
    να ξημερώσεις στο Βαρδάρη
    εκεί για πάντα να με πας

ρε μαγκες με ψησατε τρελα τωρα να το φτιαξω...
    πειτε καποιος απο που να το παρω φτηνα!!!τα λεφτα μου μεσα!!
    36ε απο που?

νομπελιστας χημειας!!! Το avatar του/της pilotos_xtreme
    γιαννη πατα εδω http://www.go4it.gr/smf/index.php?topic=1525.0

ειναι μαγαζια με μεταχειρισμενα ανταλακτικα.ξεκινα και παρε τηλεφωνο σε ολα. καποιος θα τον εχει. λογικα θα σου πουνε 30 ευρο. αν σου πουνε παραπανω αστο δεν αξιζει.μολις βρεις ,βεβαιωσου οτι δουλευει,ρωτα τους και επεμενε,γιατι κ γω τη 1η φορα τη πατησα.

μολις βρεις και τον παρεις ,τοτε η ακολουθα τα βηματα που γραψαμε πιο πανω,η αν εχεις λεφτα πηγαινε σε ενα μαστορα να στο βαλει.

προσωπικα εμενα,με εκνευριζε αφανταστα που δε δουλευε το κοντερ,οποτε φανταζομαι και για σενα το ιδιο θα ειναι
    Θέλω να με πας εκεί που όλα είναι ωραία
    και να 'χω πάντοτε παρέα
    σου λέω θέλω να με πας
    Θεσσαλονίκη με φεγγάρι
    όλους τους πόνους μου να΄πάρει
    να ξημερώσεις στο Βαρδάρη
    εκεί για πάντα να με πας

Αρχικά δημιουργήθηκε από giannisblest
    μα δεν ειναι για τα λεφτα η πατεντα...ειναι για την διευκολυνση μας σε περιπτωσει που τα ξανα παιξει και ο καινουριος.αλλα αφου λες οτι ειναι ευκολο να αλλαχτει μαλλον δεν υπαρχει λογος να γινει καμια πατεντα..
    36ε καινουριος??

Οχι . . . Μεταχειρισμένος από To E-bay (ιταλιας) σε ένα κατάστημα... εκανε κανα 2 βδομάδες να έρθει...

Σε μαγαζί πήγα και το παράγγειλα...

καλησπερα μαγκες.
    το προβλημα με τον αισθητηρα νεκρας λυθηκε!!
    ανεξοδα.
    ο αισθητηρας νεκρας ειναι μια βαλβιδουλα-διακοπτακι βιδωμενο στην αριστερη πλευρα του μοτερ κοντα στον επιλογεα ταχυτητων σαν μικρο μπουζακι.
    δειτε εδω

λοιπον αυτο το σκατουλακι ηταν ιδιο με του μπρος αλλα και με ενως ninja 636 που ειδα.
    αρα υποθετω οτι ειναι κατι κοινο που χρησημοποιουν οι κατασκευασται.
    το προβλημα δημιουργηται γιατι η ακρη του διακοπτη με τον καιρο φθιρεται και καποια στιγμη δεν κανει επαφη.
    στην αρχη κανει οσο ειναι κρυα η μηχανη και οταν ζεστενεται ενω εχεις νεκρα δεν αναβει το λαμπακι και στο τελος οσο συνεχιζεται η φθορα σταματαει τελειως να αναβει.
    το προβλημα μου το ελυσα ως εξης.
    εβγαλα τον αισθητηρες απο δυο μοτερ μπρος που εχω και καθονται.και με μεγαλη μου εκπληξη διαπιστωσα οτι ειναι ιδιοι με του cbr και μαλιστα αρκετα πιο φθαρμενοι απο αυτον του cbr.
    το περιεργο ειναι οτι στα μοτερ αυτα ο διακοπτης δουλευε κανονικοτατα παρ'ολη την προχωρημενη φθορα του.
    προσεξα λοιπον οτι στα μπρος η χαλκινη ροδελα εχει το μισο παχος απο του cbr.
    αυτο φερνει τον διακοπτη λιιιγο πιο μεσα οποτε και κανει επαφη.
    αλλαξα ροδελες και εδω και αρκετο καιρο η νεκρα δουλευει κανονικα.
    για ποιον λογο αραγε η χοντα εβαλε πιο χοντρη ροδελα???
    χμμμμμμμμ

εκανα και ενα γρηγορο σχεδιο που θα προσπαθησω να εξηγησω τα παραπανω με εικονα.
    αριστερα ειναι με ροδελα μπρος οταν ηταν καινουριος και μετα απο πολλα χιλιομετρα.ενω τα 2 δεξια με χοντρη ροδελα cbr(παλι καινουριο vs παλιο).
    λογο της μεγαλυτερης αποστασης δεν μπορει να χρησημοποιησει ολη την υπαρχουσα διαδρομη που εχει.το μαυρο ειναι ελασμα που σπρωχνει τον διακοπτη για να κλεινει κυκλωμα.
    γιατι αραγε χοντρητερη ροδελα...?χμ....

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	αισθητηρας νεκρας.jpg 
Προβολές:	308 
Μέγεθος:	32,3 KB 
ID:	244826

Παλαιό μέλος Το avatar του/της sakisvolos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από giannisblest
    καλησπερα μαγκες.
    το προβλημα με τον αισθητηρα νεκρας λυθηκε!!
    ανεξοδα.......

.......γιατι αραγε χοντρητερη ροδελα...?χμ....
    Καλησπέρα! Κάποιο λόγο είχε η χόντα που έβαλε χοντρή ροδέλα...
    Όσο για τη λεπτότερη ροδέλα που έβαλες καλά έκανες υπάρχει όμως ένα αλλά...
    Εσύ πήγες πιο μέσα όλον τον ''αισθητήρα'' νεκράς για να πατήσει,στις περιπτώσεις αυτές όμως θέλει
    λίγη προσοχή αν σου έβρισκε μέσα το στέλεχος του ''αισθητήρα'' ? τι θα γινόταν?
    Δε θα έκανες ζημιά στο έλασμα που έχει από μέσα? Στο δικό μου πάντως χωρίς ροδέλα
    που έχει κι εμένα χοντρή δεν πάει μέσα να πατήσει και δε δοκίμασα να δουλέψω το σασμάν
    (να βάλω ταχύτητα δηλαδή)... Έτσι πήρα καινούργιο 9€ είχε!!!

Φιλικά πάντα

πολυμηχανο μελος Το avatar του/της motomaniac
    9e τι? ρε παιδια εμενα με εχει τρελανει με τις ζημιες της. χοντακιας με κοκκινο ασπρο μπλε αιμα ειμαι και παλι χοντα θα ξαναπαιρνα αλλα.. μια ο ανορθωτης μια ο τεντωτηρας καδενας, τωρα ο αισθητηρας κενης. και σημερα διαπιστωσα γιατι οσα CBR εχω δει φορανε μαργαριτα πισω ενω εμπρος οχι. γιατι ο πισω δικσος ραγιζει κυριοι.. ναι ραγιζει. αυριο θα βγαλω φωτο ακι θα ανοιξω θεμα. για τον αισθητηρα θα ηθελα βοηθεια.

Αρχικά δημιουργήθηκε από motomaniac
    9e τι? ρε παιδια εμενα με εχει τρελανει με τις ζημιες της. χοντακιας με κοκκινο ασπρο μπλε αιμα ειμαι και παλι χοντα θα ξαναπαιρνα αλλα.. μια ο ανορθωτης μια ο τεντωτηρας καδενας, τωρα ο αισθητηρας κενης. και σημερα διαπιστωσα γιατι οσα CBR εχω δει φορανε μαργαριτα πισω ενω εμπρος οχι. γιατι ο πισω δικσος ραγιζει κυριοι.. ναι ραγιζει. αυριο θα βγαλω φωτο ακι θα ανοιξω θεμα. για τον αισθητηρα θα ηθελα βοηθεια.
    Όλα είναι σχετικά με τις βλάβες , και ανάλογο με το πόσα χλμ αγόρασες μεταχειρισμένο το δικό σου μηχανακι και αν είναι πραγματικά.
    Πάμε τώρα τεντωτηρας μια φορά αγοράζεις έναν ΑPE και τέρμα.
    Ανορθωτής αν σου βγάλει ζημία , δεν βγάζουν όλα από ότι εχω δει.
    Τον αλλάζεις με έναν custom και τέρμα και αυτός.
    Τώρα τις νεκρας δεν μπορούμε να το πούμε ακριβός βλάβη μιας και τρώγετε σε αυτό το σημείο σαν αναλώσιμο και θέλει αλλαγή , δεν είναι και ακριβό και δεν Θα σε αφήσει και πουθενά η μηχανή οπως και με τον τεντωτηρα εκτός και είναι διαλυμένος από τα πολλά χλμ και δεν έγινε και ποτέ αλλαγή καδένας.
    Δίσκος δεν είχα ποτέ πρόβλημα ούτε σε όσους ξέρω , τον άλλαξα μετά από αρκετά χλμ ( δεν ηθελε ακομα ) και έβαλα μια μαργαρίτα braking για αισθητικούς λόγους και κόστος.
    Πάντα μιλώ για το ψεκαστώ του 2001 και μετα.
    Dankannn

CBR 600F THE BEST

ψεκαστο ναι. ανορθωτης μπηκε αφτερμαρκετ και καηκε επισης. τωρα τον εχω σε αλλη θεση να ψυχεται περισσοτερο κι ειμαι απροβληματιστος μεχρι στιγμης. τεντωτηρας εγινε φτιαχτος αντιγραφη αλλα και βελτιωση στο σχεδιο της ape (δικης μου εμπνευσης) ωστε να ειναι πληρως ρυθμιζομενος αλλα πιο αξιοπιστος. επισης κανενα προβλημα. τον δισκο το βραδυ φωτο. η μηχανη ειχε περιπου 50.000χλμ και ειναι απεφτη. την πηρα απο 45αρη οικογενειαρχη. τωρα εχει 53000. και ηδη εβγαλε οτι πουλαει το wemoto.com για τα cbr. τυχαιο? δε νομιζω. + οτι εβγαλε και τσιμουχακι αντλιας νερου κι εσταζε λαδια. προσωπικη εργασια κοστος μηδεν. αλλαχτηκε αλλα με χαλασε που το αλλαξα.

η συγκριση με το προηγουμενο CBR600F3 που ειχα ειναι αναποφευκτη φιλοι μου. τετοιο σκυλι σαν εκεινο δεν θα ξανακυλισει τις ροδες του ποτε... αμετρητα χιλιομετρα με 60000 μου το κλεψανε νομιζω με σερβις οποτε το θυμομουν. (οχι σπανια παντως και σιγουρα μια φορα το χρονο) με ζεσταμα τυπου δυο κουφιες κι εφυγα χειμωνα με κρυα και παγωνιες σττην κοζανη φοιτητης. μονο του μειονεκτημα η υψηλη του καταναλωση ελεω αρυθμιστων καρμπς (πλουσια) το νεο εχει δυναμη σε σχεση με το παλιο ειναι πιο νευρικο και πιθανων πιο στριφτερο (δεν το εχω πιεσει σημερα ωβαζω καινορια λαστιχα)

αυτα. οποιαδηποτε αλλη απορια μπορει να απαντηθει μιας και θεωρω οτι πλεον εχω μια καποια πειρα.

θα αλλαξω και την ροδελα σημερα στον αισθητηρα κενης γιατι με νοχλει οταν σβηνει με το σταντ.

Αρχικά δημιουργήθηκε από motomaniac
    + οτι εβγαλε και τσιμουχακι αντλιας νερου κι εσταζε λαδια. προσωπικη εργασια κοστος μηδεν. αλλαχτηκε αλλα με χαλασε που το αλλαξα.
    Θα λες το oring που παει στο καρτερ μεσα , το βαζεις στο πλαι η στο κεντρικο stand ?
    Ψυκτρα εχεις στον ανορθωτη ?
    Dankannn

CBR 600F THE BEST

εχω και κεντρικο συνηθως την αφηνω στο πλαινο εκτος αν ειναι να μεινει μερες. τοτε ορθια. ανορθωτη με ψυκτρες ειχα και ξαναεβαλα. τωρα βιδωνει πανω στο φτερο το πισω απο την πανω μερια. παω να βγαλω φωτο. θα τις ανεβασω αυριο.

Να το βαζεις στο κεντρικο , αν το αφηνεις στο πλαινο παει το λαδι στο πλαι απο αριστερα και
    γλυφει.
    Πια μαρκα εβαλες ανορθωτη ?
    Dankannn

CBR 600F THE BEST

Σελίδα 4 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 24/12/2016, 20:37
  2. Προβλημα Power Commander ΙΙΙ CBR600F4i!
    από speedy368 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 29/05/2013, 15:11
  3. cbr600f4i προβλημα με μετρητη ταχυτητας
    από petros1972 στο forum Honda CBR series
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 17/12/2012, 16:08
  4. έχει πρόβλημα ο server?
    από milaber στο forum Προτάσεις & σχόλια
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 04/03/2004, 08:12
  5. 'Ανεξιχνίαστο' Τεχνικό Προβλημα ... HELP