Νομίζω ότι δουλεύουν αυτόματα. Θέτεις κάποιο επιθυμητό επίπεδο υγρασίας και αναβοσβήνουν μόνα τους.
Όπως το κλιματιστικό με τη θερμοκρασία.
Νομίζω ότι δουλεύουν αυτόματα. Θέτεις κάποιο επιθυμητό επίπεδο υγρασίας και αναβοσβήνουν μόνα τους.
Όπως το κλιματιστικό με τη θερμοκρασία.
Οταν αεριζεις το σπιτι θα ειναι κλειστος δεν εχει νοημα να δουλευει, εγω εχω παρει αυτον μετα απο συσταση 2 φιλων: http://www.inventoraircondition.gr/s...-tis-ygrasias/
Τον εχω 2 μηνες και η μυρωδιες εξαφανιστηκαν, ο αερας ειναι ελαφρυτερος και ελαφρως ποιο ζεστος, που σημαινει οικονομια στην θερμανση, αν και λεει τελειως αθορυβος δεν ειναι αλλα δεν πιστευω οτι υπαρχει τετοιος, παραδοξως δεν με ενοχλει οταν κοιμαμαι.
Υποψιν μενω 50 μετρα απο την θαλασσα, τις πρωτες 2 μερες δουλευε ασταματητα μεχρι να κατεβασει την υγρασια, καλη συμπαγης κατασκευη, εχει φιλτρο που πλένεται δοχειο που χωραει 3,5 λιτρα (Armony20) και υποδοχη για παροχη σε αποχετευση, η επιθυμητη υγρασια ρυθμιζεται και σταματαει αυτοματα.
Υποψιν δεν θα χρειαστει να αγορασετε ξανα απιονοσμενο νερο![]()
Εννοείται οτι με το που θα ανοίξεις το παραθυρο θα κλεισεις το μηχανακι.
Παιζει σημαντικό ρολο το σημείο που θα τον τοποθετησεις.
Αν τον χωσεις σε καμία γωνια μεσα σε ενα απομακρυσμενο δωμάτιο, μην περιμένεις να εχεις σωστή αφυγρανση στο υπολοιπο σπίτι.
Gagourus agamitus Parthenopipitsus!
Θα είχε ενδιαφέρον η σύγκριση ανάμεσα στούς δύο τρόπους λειτουργίας (κομπρέσορας ή ζεόλιθος), τα υπερ και τα κατά
μαλλον ο splendid 28αρης δεν μου κανει...
ειναι αρκετα ακριβος σαν κοστος (370€)...εχει μεγαλη καταναλωση ρευματος (570watts) και η ικανοτητα αφυγρανσης δεν ειναι κατι τρελο (28lt/24h)...
οποτε παμε ή για τον meaco που ειναι ο πιο μικρος σαν αποδοση (20lt/24h) αλλα ειναι 255watts...
ή για τον splendid 22αρη που παιζει καλα απο αποδοση (22lt/24h) και τα παει καλα και στην καταναλωση ρευματος 250watts...αλλα εχει καμια 100αρα ευρω παραπανω..
ή για τον inventor 30 που ειναι το πιο "κτηνος" με 30lt/24h, καλη τιμη στο 300αρι οπως ο meaco αλλα παιζει με 465watts..στα συν του οτι εχει χρονοδιακοπτη και μπορει να ρυθμιζεται για το 24ωρο ποτε να αναβει και ποτε να κλεινει...
συγκριση..
Προσπαθώ να σας πω ότι το 30 lt/ημέρα ή 10 ΄40 δεν έχει σημασία .
Σημασία έχει σε τι θερμοκρασία περιβάλλοντος επιτυγχάνονται...
ναι, προσπαθησα περυσι, μολις τα πηρα, να τα βαλω σε λειτουργια αφυγρανσης και εβγαζαν κρυο αερα...
οποτε ειναι ακυρα να δουλευουν σαν αφυγραντηρες τον χειμωνα γιατι μπορει η υγρασια να πεφτει αλλα ταυτοχρονα πεφτει και η θερμοκρασια του χωρου..
γι'αυτο μπηκα στην διαδικασια να ψαχνομαι για αφυγραντηρα...
αλλα δεν μιλαω για την λειτουργια αφυγρανσης....οταν δουλευουν κανονικα στην λειτουργια "heat" δεν ξηραινουν την ατμοσφαιρα λογω τροπου λειτουργιας?
το καταλαβαινεις και στον λαιμο το βραδυ που κοιμασαι και στα ματια που ψιλοξεραινονται κατα την διαρκεια της ημερας...
ολοι οι συμπιεστες δουλευουν απο 5-35 κελσιου...πιο κατω παγωνουν και κανουν "αποψυξη"...
ο desiccant επιλεγεται λογω μικροτερων watts σε σχεση με τους συμπιεστες αλλα πλεον οι νεοι συμπιεστες παιζουν σε πολυ καλα επιπεδα καταναλωσης...βλ. meaco και olympia splendid...
απ'οτι καταλαβαινω με τον συμπιεστη εχεις περισσοτερη "δυναμη"...σε σχεση με τον ζεολιθο...
εδω μια μικρη συγκριση...
Ναι όταν αυξάνεται η θερμοκρασία μειώνεται η σχετική υγρασία και αποβάλουμε νερό (με ότι είδος θέρμανσης) αλλά δεν είναι ανθυγιεινό
όπως όταν κάνει ζέστη σε κορεσμένο από υδρατμούς περιβάλλον.
Οπότε σε τέτοιες συνθήκες δεν χρειάζεσαι αφύγρανση.
Όταν το βράδυ αυξάνεται η σχετική υγρασία λόγω πτώσης θερμοκρασίας βάζεις αφυγραντήρα.
Όπως καταλαβαίνεις αν το παρακάνεις στην αφύγρανση τις ώρες που δεν θερμαίνεις το σπίτι όταν ανάψεις θέρμανση θα έχεις την αίσθηση "ξηρότητας".
Είναι μια ισορροπία που θα πετύχεις με δοκιμές.
Δεν είναι όπως όταν έχεις ένα υπόγειο αντλιοστάσιο πχ που θές συνεχή αφύγρανση για να μην σαπίσουν τα πάντα.
συμφωνουμε απολυτα...
οποτε οταν αεριζω και λειτουργω κλιματιστικα δεν θα παιζει και αφυγραντηρας...ο αφυγραντηρας κυριως νυχτα κατα την διαρκεια υπνου και ισως σε πολυ χαλια μερες λιγο το μεσημερι λογω νυχτερινου τιμολογιου και βραδυ που σταματανε τα κλιματιστικα και δουλευει το καλοριφερ...
δηλαδη η "σειρα" θα ειναι καπως ετσι:
πρωϊ πρωϊ αερισμος και δεν λειτουργει τιποτα...
τελειωνει ο αερισμος και μπαινουν τα κλιματιστικα για να φερουν το σπιτι σε μια καλη θερμοκρασια...
απογευμα κλεινουν κλιματιστικα και λειτουργει καλοριφερ (για να εχουμε και ζεστο νερο για μπανιο)...
πριν πεσουμε για υπνο, κλεινει καλοριφερ και παιρνει μπροστα ο αφυγραντηρας ο οποιος και δουλευει ολη την νυχτα για να κρατησει ενα καλο επιπεδο ζεστης και υγρασιας μεχρι το πρωϊ που θα κλεισει για να γινει αερισμος...
στις μερες που βρεχει πολυ και συνεχομενα ο αφυγραντηρας θα παιζει και κατα την διαρκεια της ημερας για να ερχεται το σπιτι πιο ευκολα σε επιθυμητα επιπεδα και για να στεγνωνουν και τα ρουχα (αφου εξω δεν θα γινεται)...
Μόλις σήμερα το πρωί παρέλαβα τον MEACO DD8L και φυσικά έθεσα αμέσως σε λειτουργία .
Είναι καλής ποιότητας κατασκευής , κομψός ,μικρού όγκου , ελαφρύς (6,5 Kg) και σχεδόν αθόρυβος (στη χαμηλή λειτουργία του fan ) .
Έχει μικρό δοχείο απορροής (2Kg) που σχεδόν γέμισε τις πρώτες 4 ώρες λειτουργίας .
Αποβάλλει θερμό αέρα της τάξης του 1/5 (?) ενός μικρού αερόθερμου , αποτέλεσμα να προκαλέσει το κλείσιμο του καλοριφέρ επειδή αρχικά τον τοποθέτησα στο δωμάτιο που βρίσκεται ο θερμοστάτης.
Τοποθετώντας τον σε δωμάτιο πρώην καπνιστή με οσμή παλιάς τσιγαρίλας και με χρήση της λειτουργία του ιονιστή που διαθέτει , απέβαλλε κάθε οσμή που δεν έφευγε με απλό εξαερισμό.
Το σπίτι μου βρίσκεται στις παρυφές της Πεντέλης , τόπος που φημίζεται για ξηρό κλίμα άρα το καλοκαίρι θα μου είναι αχρείαστος .
Επίσης δεν έχω ούτε χρειάστηκα μέχρι τώρα κλιματιστικό . Τις πιο θερμές 5-10 ημέρες του χρόνου ένας ανεμιστήρας λύνει το πρόβλημα.
Κάθε περιοχή έχει ξεχωριστές ανάγκες , πχ στην Καρδίτσα , όσες φορές την επισκέπτομαι και ειδικά το καλοκαίρι , περνώ , λόγω υγρασίας τον περισσότερο χρόνο κάτω από το ντους του ξενοδοχείου..
Θέλω να πω.. Διαφορετικές οι ανάγκες.
Επειδή λόγω διαρρύθμισης θα χρειαστεί να αγοράσω και δεύτερη συσκευή θα σας παρακολουθώ ενώ παράλληλα θα παρακολουθώ και το μηχάνημα που αγόρασα αναφέροντας την συμπεριφορά του.
Δυο λινκ της εταιρίας για χαρακτηριστικά αφυγραντών της με ζεόλιθο και με κομπρέσορα.
http://www.sanihellas.gr/%CE%B1%CF%8...l-dd8l-junior/
http://www.sanihellas.gr/%CE%B1%CF%8...eaco-platinum/
Inventor κ εγω προσφατα,μεγαλη διαφορα στην ατμοσφαιρα,σιγουρα αξιζει η δαπανη.
θεωρω οτι στα επομενα χρονια η χρηση αφυγραντηρων θα ειναι με μονιμη τοποθετηση οπως τα αρκουδισιον...
Καλησπέρα !!
Τον αφυγραντήρα δεν θα τον βάζεις να δουλεύει όταν εχεις το σπίτι ανοιχτό και αερίζεται......
Τα μηχανήματα αυτά ούτε και εμες τα γνωρίζαμε αλλά ελα που τα μάθαμε, με την βοηθεια των υπάλληλων στο κατάστημα που το αγοράσαμε ,προσωπικά εγώ, εχω αγοράσει τον Rohnson R-9112 http://www.electroniki.gr/air-condit...rohnson-r-9112 ,κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά, οι ώρες που τον βάζουμε να δουλευει είναι οι ώρες που λείπουμε από το σπίτι μας όλοι για τις δουλειές μας,το βραδυ για πχ τον εχουμε κλειστο και φυσικά όταν αεριζεται το σπίτι δεν δουλευει , γιατι δεν υπάρχει λόγος και μέχρι τώρα έχουμε δει μεγάλη διαφορά.
Γιατί τον κλείνετε οταν είστε σπιτι;
Ενοχλεί ο θόρυβος;
Gagourus agamitus Parthenopipitsus!