Ενδιαφέρον θέμα διότι ψάχνω αφυγραντήρα αυτόν τον καιρό.
Λοιπόν...το σπίτι βρίσκεται στο 2ο(και τελευταίο) όροφο σε αττική συνοικία,δεν είναι καινούριο αλλά διαθέτει κουφώματα αλουμινίου.Η θερμοκρασία (όταν δε λειτουργεί το καλοριφέρ) κυμαίνεται αυτές τις μέρες από 15 μέχρι 17 βαθμούς εντός του σπιτιού το οποίο είναι 90τ.μ. αλλά ο ένας χώρος(περίπου 25τ.μ.) ανοίγει σπάνια,αν αυτό έχει σημασία.
Ακριβή μέτρηση υγρασίας δεν έχω κάνει αλλά πέρα από το γεγονός ότι τη νιώθουμε,βλέπω συχνά τα ταβάνια και τα τζάμια ''υγρά'' γι'αυτό και αερίζεται καθημερινά το σπίτι.
Ψάχνω λοιπόν έναν αφυγραντήρα που θα βελτιώσει λίγο την κατάσταση, έχοντας ως βασικό γνώμονα την οικονομία στην κατανάλωση ρεύματος.Είναι σωστή η σκέψη να επιλέξω κάποιον για πολλά τετραγωνικά μέτρα ώστε να δουλεύει άνετα και να μη ζορίζεται στη λειτουργία του ή να πάρω κάποιον μικρότερο-φθηνότερο ο οποίος είναι κατάλληλος π.χ. για 40-50τ.μ. και να τον μεταφέρω μέσα στην ημέρα από δωμάτιο σε δωμάτιο;Επίσης,δεν ξέρω αν πρέπει να κινηθώ προς κάποιον με ζεόλιθο ή με συμπιεστή.
Ο θόρυβος δε με απασχολεί ιδιαίτερα.
Διαβάζοντας κριτικές κατόχων στο skroutz, έχω βρει πολλούς(σε τιμές από 170-230€) και έχω μπερδευτεί
Hobby PD20-SDE
Rohnson R-9116 )
Electrolux EXD25DN3W
Inventor Eva II E2-ION16L
Princess DYD-N20A
Delonghi DEX-16
Inventor Rise 8lt
Meaco DD8L Junior (υπάρχει και ο DD8L αλλά τα 650W μου φαίνονται πολλά)!
Olimpia Splendid Aquaria 22
Philco-PDH-716EA
Meaco 12L Platinum
Προτάσεις δεκτές!