Σελίδα 27 από 34 ΠρώτοΠρώτο ... 172223242526272829303132 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 391 έως 405 από 498

Θέμα: Λάστιχα για βαριά On-Off (Γενική συζήτηση)

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ggs Προβολή μηνύματος
    MitasE07.. Μοιάζουν λίγο με τα Heidenau k60
    Έχεις καμιά άποψη για τα MitasE09?

Χμμμ..

(εξάτμιση βρες σύντομα εσύ..)
    Ναι αρκετά μαλακα. Καλύτερα τα 10.Για τα Mitas vs Heidenau διάβασε advride.com.

Προσωπικά μετά από πολλά χιλιόμετρα με Mitas και περίπου 2000 με Heideyκαι με την εμπειρία του Γιάννη στη Λατινικη Αμερική τα Heidenau τα θεωρώ πολύ πίσω και στη λάσπη απλά άχρηστα.

Ψάξε πάρε γνώμες από ανθρώπους που έχουν φορέσει τα Μιτας και όχι που έχουν άποψη από φωτογραφίες. Στο advride θα βρεις άπειρο υλικό.

Πιο πίσω θα βρεις και την αναλυτική μου άποψη για τα Μιτας.

Για άσφαλτο μετά από 8000 με Dunlop Trailsmart το καινούργιο δε ξαναλαζω ασφαλτινο λάστιχο.

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Μερσι daz. Όταν λες τελειώνει εύκολα το πίσω Tkc80?
    Πόσα χλμ σου έβγαλε στο τενερε;
    Λίγο πόλη και λίγο επαρχιακό στη θεσ/κη σε καθημερινή χρήση.
    Θεσ/κη - Γαστούνη απ' τα βουνά (άσφαλτος, ελάχιστο πατημένο χώμα).
    Λίγο βουνίσιο στροφιλίκι και λίγο χώμα στη πελ/σο σε διάφορες βόλτες.
    Επιστροφή Θεσ/κη από Εγνατία με 130 στο κοντέρ και τη μηχανή φορτωμένη.

Τα τακούνι είχε μείνει μισό κάπου στα 2000 και πολλά λέω.

Δε τα έλιωσα ποτέ γιατι την επόμενη μερά η μηχανή κούναγε λες και είχε κόψει πλαίσιο. Υπεύθυνο αποδείχτηκε το πίσω λάστιχο. Πιθανότατα ζεστάθηκαν πολύ στην εγνατία και όταν κρύωσαν στραβωσε το πίσω? Δεν ξέρω! Πάντως στα 120 άρχιζε τα τσιφτετέλια την επόμενη μέρα. Αλήθεια λέω ότι εγνατία δε το πήγα πάνω από 130 (κοντέρ τενερε) αλλά ξέρεις ότι δεν κάνω στάσεις. (οι πιέσεις ήταν σωστές και τσεκαρισμενες)

Έτσι όπως το είδα το λάστιχο στα χέρια μου θα έβγαζε 4000 ενώ σε κάποιον ίσως πιο προσεκτικό όχι πάνω από 5000. (με παρόμοια χρήση δύσκολο).

Το εμπρός μου έμεινε και το αγάπησα. Πολλά χλμ στην ασφαλτο, απόλυτα προβλέψιμο στο όριο, άριστη πληροφόρηση (όπως τα περισσότερα τακουνάτα), πολύ καλό στο βρεγμένο, καταπληκτικό σε στεγνό πατημένο χώμα, υποφερτό σε κροκάλα (γμ το βάρος της μηχανής μου). Σε βρεγμένη πέτρα τα βρίσκει σκούρα όπως επίσης και σε μπαγιάτικη λάσπη.
    Το συνδυάζω με διαφορετικά πίσω ελαστικά, tkc πίσω δεν ξανέβαλα ποτέ. Όχι επειδή στράβωσε, επειδή ειδα ότι δε βγάζει τα χλμ που ήθελα. Συνήθως πίσω βάζω κάτι πιο ασφάλτινο αλλά να έχουν και λίγο τακουνάκι για χώμα. Τώρα έχω το δευτερο ζευγάρι dunlop trialmax που αντικατέστησαν τα bridgestone trialwind tw42. Και τα δύο εχουν καλή διάρκεια στην άσφαλτο αλλά όχι τόσο καλή απόδοση στο χώμα οπότε δε συνεχίζω. Για τα trialwind έχω γράψει κάμποσα στο αρχικό ποστ.

Εdit. Πέρα απ' το tkc 80 εμπρός δεν ξέρω τι να σου προτείνω για πίσω. Θα δοκίμαζα αυτά που λένε Μιχάλης και Γιώργος.

Επίσης έχω ακούσει καλά λόγια για τα ακριβά sahara. Σε βαρύ μηχανάκι όμως δεν ξέρω τι θα κάνουν.
    Τελευταία τροποποίηση από daz; 16/11/2016 στις 21:55.
    Sent from me using a computer.

Λεπτομέρεια:
    Στη σοβαρή λάσπη μόνο ένα λάστιχο δουλεύει.
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	a-guide-to-motorcycle-tires-part-3-final-48943_2.jpg 
Προβολές:	126 
Μέγεθος:	74,7 KB 
ID:	374059
    Ολα τα άλλα είναι συμβιβασμοί.

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από taisteal Προβολή μηνύματος
    Λεπτομέρεια:
    Στη σοβαρή λάσπη μόνο ένα λάστιχο δουλεύει.
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	a-guide-to-motorcycle-tires-part-3-final-48943_2.jpg 
Προβολές:	126 
Μέγεθος:	74,7 KB 
ID:	374059
    Ολα τα άλλα είναι συμβιβασμοί.
    Με αυτό όμως πόσο θα συμβιβαστείς μέχρι να φτάσεις στην άσφαλτο?

Το tkc 80 το πίσω δε το πήγα λάσπη (γενικά την αποφεύγω) αλλά πιστεύω ότι αν δεν κλείνεις το γκάζι καθαρίζει ικανοποιητικά για τη χάραξη που έχει.

Λάστιχα όπως τα Τ63 δεν είναι καθόλου για άσφαλτο σε βαριές μηχανές. Ένα ζευγάρι που έχω δε τα έχω πάει πάνω από 90 μαχ 100 στην άσφαλτο και μέχρι να τελειώσει δεινοπαθώ και εγώ και αυτό.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Λίγο πόλη και λίγο επαρχιακό στη θεσ/κη σε καθημερινή χρήση.
    Θεσ/κη - Γαστούνη απ' τα βουνά (άσφαλτος, ελάχιστο πατημένο χώμα).
    Λίγο επαρχιακό και λίγο χώμα στη πελ/σο σε διάφορες βόλτες.
    Επιστροφή Θεσ/κη από Εγνατία με 130 στο κοντέρ και τη μηχανή φορτωμένη.

Τα τακούνι είχε μείνει μισό κάπου στα 2000 και πολλά λέω.

Δε τα έλιωσα ποτέ γιατι την επόμενη μερά η μηχανή κούναγε λες και είχε κόψει πλαίσιο. Υπεύθυνο αποδείχτηκε το πίσω λάστιχο. Πιθανότατα ζεστάθηκαν πολύ στην εγνατία και όταν κρύωσαν στραβωσε το πίσω? Δεν ξέρω! Πάντως στα 120 άρχιζε τα τσιφτετέλια την επόμενη μέρα. Αλήθεια λέω ότι εγνατία δε το πήγα πάνω από 130 αλλά ξέρεις ότι δεν κάνω στάσεις. (οι πιέσεις ήταν σωστές και τσεκαρισμενες)

Έτσι όπως το είδα το λάστιχο στα χέρια μου θα έβγαζε 4000 ενώ σε κάποιον ίσως πιο προσεκτικό όχι πάνω από 5000. (με παρόμοια χρήση δύσκολο).

Το εμπρός μου έμεινε και το αγάπησα. Πολλά χλμ στην ασφαλτο, απόλυτα προβλέψιμο στο όριο, άριστη πληροφόρηση (όπως τα περισσότερα τακουνάτα), πολύ καλό στο βρεγμένο, καταπληκτικό σε στεγνό πατημένο χώμα, υποφερτό σε κροκάλα (γμ το βάρος της μηχανής μου). Σε βρεγμένη πέτρα τα βρίσκει σκούρα όπως επίσης και σε μπαγιάτικη λάσπη.
    Το συνδυάζω με διαφορετικά πίσω ελαστικά, tkc πίσω δεν ξανέβαλα ποτέ. Όχι επειδή στράβωσε, επειδή ειδα ότι δε βγάζει τα χλμ που ήθελα. Συνήθως πίσω βάζω κάτι πιο ασφάλτινο αλλά να έχουν και λίγο τακουνάκι για χώμα. Τώρα έχω το δευτερο ζευγάρι dunlop trialmax που αντικατέστησαν τα bridgestone trialwind tw42. Και τα δύο εχουν καλή διάρκεια στην άσφαλτο αλλά όχι τόσο καλή απόδοση στο χώμα οπότε δε συνεχίζω. Για τα trialwind έχω γράψει κάμποσα στο αρχικό ποστ.

Εdit. Πέρα απ' το tkc 80 εμπρός δεν ξέρω τι να σου προτείνω για πίσω. Θα δοκίμαζα αυτά που λένε Μιχάλης και Γιώργος.

Επίσης έχω ακούσει καλά λόγια για τα ακριβά sahara. Σε βαρύ μηχανάκι όμως δεν ξέρω τι θα κάνουν.
    Τα Sahara (που ήταν το αγαπημένο μου λάστιχο στο τενερε), τα Heidenau k60 και τα mitas e07 τα θεωρώ περίπου στην ίδια κατηγορία. Ένα λάστιχο για να τα κάνεις όλα.

Χωρίς να ξέρω τα Heidenau και τα mitas, το Sahara στο χώμα ήταν καλό μέχρι να αρχίσει να δυσκολεύει το πράγμα.

Έλεγα αν υπήρχε κάποιο λάστιχο με κάπως καλύτερη απόδοση σε πιο δύσκολες συνθήκες χωρίς να με νοιάζει πολύ η διάρκεια του μιας και θα είναι 2ο.

Εντάξει, όχι σαν την ερπυστρια που έβαλε ο άλλος από πάνω..

Αρα θέλουμε τη μέση λύση,ένα λάστιχο πασπαρτού που να συμπεριφέρεται αξιοπρεπώς σε άσφαλτο και χώμα.
    Τώρα ο καθένας μας έχει διαφορετικές εμπειρίες και μηχανάκι,και ανάλογα εκφέρει άποψη.(άκομψα ή μη).
    Τελευταία τροποποίηση από taisteal; 17/11/2016 στις 20:44.

Moderator
    Αρα θέλουμε τη μέση λύση,ένα λάστιχο πασπαρτού που να συμπεριφέρεται αξιοπρεπώς σε άσφαλτο και χώμα.
    Τώρα ο καθένας μας έχει διαφορετικές εμπειρίες και μηχανάκι,και ανάλογα εκφέρει άποψη.
    Εγώ πιο πολύ βλέπω να συμφωνούμε και όλες οι απόψεις να συγκλίνουν στα ίδια συμπεράσματα!
    Τελευταία τροποποίηση από MikeG; 16/11/2016 στις 22:29.

Moderator
    Τα Sahara (που ήταν το αγαπημένο μου λάστιχο στο τενερε), τα Heidenau k60 και τα mitas e07 τα θεωρώ περίπου στην ίδια κατηγορία. Ένα λάστιχο για να τα κάνεις όλα.

Χωρίς να ξέρω τα Heidenau και τα mitas, το Sahara στο χώμα ήταν καλό μέχρι να αρχίσει να δυσκολεύει το πράγμα.

Έλεγα αν υπήρχε κάποιο λάστιχο με κάπως καλύτερη απόδοση σε πιο δύσκολες συνθήκες χωρίς να με νοιάζει πολύ η διάρκεια του μιας και θα είναι 2ο.

Εντάξει, όχι σαν την ερπυστρια που έβαλε ο άλλος από πάνω..
    Τελικά πρέπει να τα δοκιμάσω αυτά τα sahara!

Γιώργο οτιδήποτε με καλύτερες επιδόσεις στο χώμα θα είναι για πολύ λίγη άσφαλτο!

Τα Τ63 έχω για τέτοιες αποστολές αλλά θέλουν σούπερ προσοχή με το γκάζι στην άσφαλτο.

Οκ.. Θα ξανά σκεφτώ την λύση να πάρω κάποιο από τα παραπάνω (Sahara, e07, k60) που τα κάνουν όλα.
    Θεωρώ απίθανο κάποιο απ αυτα να είναι καλύτερο ή ίδιο με το dunlop στην άσφαλτο..
    Στο χώμα σίγουρα θα είναι..
    Τα Sahara τα ξέρω, ίσως δοκιμάσω ένα απ τα άλλα δυο

Θες ένα λάστιχο να αντέχει τις συμπλεκτιές στο χώμα..

Θες ένα λάστιχο να αντέχει τις συμπλεκτιές στο χώμα..

Τι μλκς...

Αν δεν βρεις εξάτμιση, θα θέλω ενα λάστιχο που να αντέχει δύο ιπποποταμους στο χώμα...

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Τα Sahara δε κάνουν για βαργια μηχανακια ψηλε.

Το καλύτερο χωματινο ελαστικό για βαριά μηχανάκια είναι το Τ63. Μη περίμενεις όμως πάνω από 3000 με 4000 χλμ.

Τα λάστιχα στη φωτογραφία είναι αμιγώς για enduro μοτοσυκλέτα. Θεωρητικά δεν έχουν έγκριση για χρήση στο δρόμο. Αν κάποιος θέλει να συναντήσει το χαρο ας τα φορέσει και να κάνει μερικά ασφαλτινα χιλιόμετρα σε βαρύ μηχανακι.

Από εκεί και πέρα δοκιμάζουμε όλοι και κουμπωνουμε σε ότι μας ταιριάζει. Όλα τα άλλα είναι να χαμε να λέγαμε.
    Τελευταία τροποποίηση από MikeG; 16/11/2016 στις 22:33.

Moderator
    Τι μλκς...

Αν δεν βρεις εξάτμιση, θα θέλω ενα λάστιχο που να αντέχει δύο ιπποποταμους στο χώμα...

Να τα μας ο χοντάκιαααααας!!!!

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MikeG Προβολή μηνύματος
    Μη περίμενεις όμως πάνω από 3000 με 4000 χλμ.
    Δε τα έχω τελειώσει ακόμα αλλά εκεί τα υπολογίζω με σούπερ προσοχή στην άσφαλτο. Αν έχει πολύ άσφαλτο πριν το χώμα, είναι κρίμα για τα λάστιχα.

Κώστας - "Ανήσυχο" Μέλος Το avatar του/της el-Gatto
    Γιώργο...έχουν(με) πληρώσει πολλοί(πολλά) ,για να βεβαιωθούμε τελικά ότι ,ημι'χωμάτινο κ βαρΓιές = Conti Tkc80

Τα φτηνά αποδεικνύονται ακριβά (είτε γιατί τελειώνουν γλήγορα ,είτε γιατί σε ρίχνουν κάτω κ τα σκας για ζημιές κ γιατρούς)

Για το εμπρός > Tkc80 > κ μην κοιτάς τίποτ'άλλο.(είναι όπως τα λέει ο daz)

Για το πίσω ,δεν έχει καμία σχέση η διάρκεια του 130αριού με το 150άρι.
    Αλλος σκελετός ,άλλη γόμα ,άλλος δείκτης ταχύτητας κ φορτίου.
    Αν δεν πηγαίνεις με πάνω απο 130 παρατεταμένα σε άσφαλτο ,βγάζουν άνετα 5-6Κ ,σε r1200gs ,φαντάσου στο δικό σου.
    Επίσης ,αυτό που περιγράφει ο daz ,πρέπει να είναι μεμονομένη περίπτωση.
    Ο XLGeorge τα φοράει χρόνια στο Τρανσάλπ του (120 πίσω!!!) ,και χωρίς να είναι καθόλου φιδολός στο γκάζι στην άσφαλτο (βασικά τάπα παει) το πίσω το κρατάει μέχρι να γίνει σλίκ χωρίς οδηγικό πρόβλημα.

Αν είχα την μοτοσυκλέτα σου ,για την χρήση που περιγράφεις ,το μοναδικό ζευγάρι που θα δοκίμαζα εκτός των Tkc80 ,θα ήταν τα ολόφρεσκα Anakee Wild ,τα οποία έχουν πολύ καλές κριτικές για απόδοση κ επίδοση ,κ σε κράτημα ,αλλά κ σε διάρκεια.

Θα χαρώ να συντροχιαστούμε χωμάτινα.
    Μάστορα άσε κάτω τη σέλα, θα τ'αλλάξω μόνος μου τα λάδια!
    " the PouroDuro team "

Παρόμοια θέματα

1. Enduro Training III - Off road school για μεγάλα on-off
    από Nik0s στο forum Χωμάτινο τερέν
    Απαντήσεις: 44
    Τελευταίο μήνυμα: 19/01/2008, 14:26
  2. Λαστιχα Street σε on-off
    από harlek στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 29/08/2005, 14:00
  3. Ερώτηση για συγκριτικό On-Off 650 στο 0-300
    από Innersense στο forum Suzuki V-Strom series