Σελίδα 5 από 8 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 75 από 120

Θέμα: Τι μουσικη ακουτε?

Ρόκερ, ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ. Το avatar του/της conkark
    Αρχικά δημιουργήθηκε από vtzitzis
    Πολλή κλασσικξή μουσική με ιδιαίτερη προτίμηση στα κοντσέρτα για βιολί,jazz από Django Reinhardt μέχρι Aziza Moustafa, Paco de Lucia το παλιό καλό ροκ,η βραζιλιάνικη μουσική(όχι αυτή που ακούμε στα καρναβάλια!)και βέβαια soul,funk....τέτοια.

Από την σύγχρονη ελληνική σκηνή μού αρέσουν πολύ οι Παπάζογλου,Περίδης,Θηβαίος και γενικά εκτιμώ βαθύτατα όλους τούς δημιουργούς που προσπαθούν,με την αγάπη τους για τη μουσική,να βάλουν λίγη ποιότητα στη ζωή μας.
    Μού αρέσει επίσης πολύ το ρεμπέτικο(Μαρκος,Παπαϊωάνου,Χατζηχρήστος κ.ά.)λατρεύω τον μεγάλο Γιώργο Ζαμπέτα και προσκυνώ στη μεγαλοφυία που λέγεται Μανώλης Χιώτης.

Φίλε Κωνσταντίνε καλά την ξεκίνησες τηην κουβέντα σου περί ψυχαγωγίας και διασκέδασης,αλλά μετά τα μπέρδεψες τα πράγματα.
    Από πού κι ως πού το ουσάκ και το χιτζάζ,το ζεϊμπέκικο και το απτάλικο έρχονται εξ ανατολών,βαρβαρόθεν όπως αφήνεις να εννοηθεί?Ξέρεις για τι πράγματα μιλάς?

Τ ο ουσάκ λοιπόν και το χιτζάζ και το νιαβέντ και τα υπόλοιπα,είναι στην κυριολεξία δρόμοι τής Κωνσταντινούπολης ή τής Σμύρνης-δεν θυμάμαι-που οδηγούν στην πλατεία Taqsim(ταξίμι που λέμε)
    Αυτοί οι "δρόμοι" λοιπόν είναι αρχαιοελληνικοί και ονομάζονται Δώρειος,Φρύγιος,Λύδιος κλπ.
    Οσο για το ζεϊμπέκικο είναι ελληνικός πολεμικός χορός και οι ζεϊμπέκηδες ήταν βέβαια πολεμιστές και όχι μεθυσμένοι!!!
    Η λέξη δε ετυμολογείται από το Ζεύς και μπέκος=ψωμί.
    Είμαι κι εγώ μουσικός και κιθαρίστας σαν κι εσένα ,Βαγγέλης το όνομα,και δεν σού κρύβω πως με πείραξε η κουβέντα σου για τα "μπουζουκοτράγουδα τής αμορφωσιάς".
    Σού στέλνω λοιπόν μια εικόνατού σχεδόν τελειόφοιτου δημοτικού και εκδορέως το επάγγελμα Μάρκου Βαμβακάρη με πολλή αγάπη.

"Τα ματόκλαδά σου γέρνεις
    νου και λογισμό μού παίρνεις"

Φίλε και συνάδελφε Βαγγέλη, οι απόψεις περί της ελληνικότητας των ανατολίτικων ονομασιών διίστανται. Εγώ πάντως δεν γνωρίζω κάποια ελληνική λέξη "χιτζάζ", ούτε "ουσάκ". Ο ζεϊμπέκικος χορός σου θυμίζει βήματα πολεμιστή ή μεθυσμένου; Θα ήθελα μια απάντηση με ειλικρίνεια όμως. Όσο για την ετυμολογία απ'το Ζεύς και ψωμί, προσωπικά δεν κατανοώ την συνάφεια με το εν λόγω αντικείμενο. Να υποθέσω ότι ο Δίας τους έδινε ψωμί, κι αυτοί χόρευαν πολεμικά; Επί του ζεϊμπέκικου, έχω πληροφορηθεί από έλληνα της Πόλης, και μου είπε περί μεθυσμένων, όπερ και είναι οφθαλμοφανέστατο απ'τον ίδιο το χορό, άρα και πιό πειστικό. Περί του "τσιφτετελίου", στο οποίο 'πάτησαν' και όλοι οι ρεμπέτες, μήπως ΚΑΙ αυτό προέρχεται απ'την αρχαία Ελλάδα; Εξάλλου την εποχή που γραφόντουσαν αυτά τα τραγούδια, στην Πόλη και στη Σμύρνη και σ'άλλα μέρη της Τουρκίας, οι εντοπιότητα των πληθυσμών ήταν ΚΑΙ ελληνική, ΚΑΙ τούρκικη, ΚΑΙ αρμένικη, ΚΑΙ κούρδικη κλπ. Το ποιός πήρε από πού, η ίδια η ιστορία δεν έχει αποφανθεί επιστημονικά.
    --Προσωπικά, το θέμα δεν το εξετάζω επί του φρυγίου ή δωρικού ή μιξολιδικού δρόμου, για να εντρυφήσω στο ανατολίτικο τραγούδι, που κάποιοι κύκλοι θέλουν δια της βίας να μου επιβάλλουν και ως σημερινό τρόπο ζωής. Αυτό το τραγούδι για μένα, ανήκει σε άλλες εποχές. Αν θέλουμε να το οικοιοποιηθούμε και νατο διατηρήσουμε ως πολιτιστική μας κληρονομιά εντάξει. Αλλά σήμερα, οι Έλληνες είναι μορφωμένοι, και ασφαλώς δεν μπορούν να συγκρίνουν τον απλοϊκό στίχο των συνθετών εκείνης της εποχής, (οι οποίοι δεν είχαν ούτε και γνώσεις γραφής), με το σημερινό καλό τραγούδι. Και το παράδειγμα των δύο στίχων που παραθέτεις, έχει μείνει πίσω. Δηλαδή τόσο απλοϊκό στίχο, μόνο σε σκυλοπόπ συναντά κανείς. Παράδειγμα: Πάρε δείγμα γραφής των στίχων του Ορφέα Περίδη, ή τη "μικρή πατρίδα" του Θηβαίου, ή τον "προσκυνητή" του Αλκίνοου Ιωαννίδη. Δεν νομίζω ότι είναι το ίδιο. Και ο κάθε εχέφρων και λογικός άνθρωπος μπορεί να το εντοπίσει αμέσως. Και αλίμονο αν περιμέναμε να μας διδάξει στιχουργική επιπέδου ένας εκδορέας, που μόνος σου ονομάζεις. Τότε, να κλείσουν τα πανεπιστήμια μουσικολογίας και φιλολογίας, φιλοσοφίας κλπ. Όπως εκ παραλλήλου, όλοι οι τομείς της ζωής μας έχουν αναπτυχθεί ή εξελιχτεί. Μπορείς να συγκρίνεις ένα αμάξι του '30 με ένα σημερινό; Ή πρέπει να οδηγούμε όλοι μηχανές με προπολεμική τεχνολογία; Άρα, τα τραγούδια εκείνης της εποχής ήταν καλά ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥΣ, διότι εξέφραζαν ένα μέρος του τότε πληθυσμού. Επί πλέον, προσωπικά, μου τη σπάνε οι φωνητικές αμανετζίδηκες τσαλκάντζες με τα ημιτόνια, που παράλληλες ακούμε απ'τον χότζα στο τζαμί.
    ---Επειτα, στο τραγούδι δεν υπάρχει μόνο ρυθμός (να παραδεχτούμε αρχαίος ελληνικός), αλλά και μελωδία. ΚΑΙ η μελωδία του είναι και αυτή ελληνική; Τότε γιατί σε όλα τα τριτοκοσμικά κράτη είναι η ίδια; Και μιλάμε ακόμα και για συνταύτιση ολόκληρων τραγουδιών! Αλλά και να παραδεχτούμε ότι ΟΛΑ είναι αρχαία ελληνικά γνήσια, τί σημαίνει αυτό; Ότι πρέπει να ακούμε και καλά, αρχαία ελληνική μουσική; Με ποιό επιχείρημα; Ωραία, κι εγώ σου λέω ότι η Σαπφώ απ'τη Λέσβο, έγραφε ποίηση σε ρυθμό εννέα όγδοα. Αλλά και τί μ'αυτό; Μήπως οι υπόλοιπες δραστηριότητές μας είναι αρχαιοελληνικές; Δεν είδα κανένα συνέλληνα-νεοέλληνα να φοράει χλαμίδα ή φουστίτσα! Ή μήπως μιλάμε αρχαία ελληνικά; Επίσης, τα σκυλάδικα, από πού προήλθαν, και με ποιό τραγούδι σχετίζονται άμεσα; Και καταθέτω προσωπική άποψη, ότι αισθάνομαι υποβιβασμένος σαν άνθρωπος και πολίτης αυτής της χώρας, να εντρυφώ και να ενστερνίζομαι θέματα πολιτισμικά κοινά με τους τριτοκοσμικούς λαούς, τους οποίους ΣΕΒΟΜΑΙ σαν ανθρώπινες υπάρξεις, και ουδέν έχω εναντίον τους. Και επίσης διαφωνώ στο να εισπράττω αρχαιοελληνικά πράγματα ΦΙΛΤΡΑΡΙΣΜΈΝΑ από την Ανατολή.
    ---Και δεν είναι ωραίο να θίγεσαι προσωπικά με συζητήσεις και αντιπαραθέσεις, ιδιαίτερα όταν υπάρχουν επιχειρηματολογικά ερείσματα. Εγώ απλά, ονομάτισα "μπουζουκοτράγουδα" τα τραγούδια που παίζονται με μπουζούκι. Αν παιζόντουσαν με κιθάρα, θα ήταν κιθαροτράγουδα. Και πράγματι, ήταν γραμένα από ανθρώπους που δεν είχαν σχέση με το σχολείο. Γιατί σε πείραξε που είπα την αλήθεια; Εάν δεν είναι αλήθεια, να μου αποδείξεις το αντίθετο, κι εγώ ευχαρίστως να το αποσύρω. Τώρα, αν εσύ έχεις αποκτήσει αγωγή μέσω του ανατολίτικου τραγουδιού, σίγουρα θα το υπερασπιστείς με εμπάθεια, και είναι δύσκολο να το δεις απέξω, ακαδημαϊκά και ανεπιρρέαστα.
    ---Εγώ τα ρεμπέτικα, τα αφήνω στην εποχή της δημιούργησής τους, στην εποχή δηλαδή, που είχε τότε σύγχρονο νόημα η συγγραφή τους, και προχωράω στο σήμερα. Στο σήμερα-όχι αυτό που με βομβαρδίζει το κατεστημένο από τα κανάλια του και όχι μόνο, για να επωφελούνται τα διάφορα βρωμοκυκλώματα των ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων με τους μπράβους και τους νονούς της νύχτας- αλλά στο άσπιλο σήμερα το καθαρό, που ΕΓΩ επιλέγω με κριτήρια που με ενάργεια και εμπεριστατωμένα αναλύω στη προηγούμενη τοποθέτησή μου, σχετικά προς ποιά κατεύθυνση οφείλη να κινείται το σύγχρονο τραγούδι. Και αυτά όλα, στα γράφω εγώ που έχω δουλέψει ως τραγουδιστής και κιθαρίστας επί πενταετία, σε ταβέρνες μεγάλες με πρόγραμμα, σε σκυλάδικα της επαρχίας, και σε διάφορα πιάνο μπαρ, και τα σιχάθηκα και τα αηδίασα όλα. Απ'τους "συναδέλφους" με τα πισώπλατα μαχαιρώματα, τους ιδιοκτήτες που ψαλίδιζαν μεροκάματα και ωράρια εκ συστήματος, βλαχοθαμώνες απαίδευτους, κυκλώματα προστασίας, μπάτσους λαδωμένους, πορνίδια με γέρους ξεμωραμένους, καργιόλες που έδειχναν τα στριγκάκια πάνω στα τραπέζια-γιατί κάτω δεν μπορούσαν να χορέψουν- επιδειξίες σκυλάδες καψούρηδες με τραγουδιάρες, μικροφωνιάδες που λαδωνόντουσαν από τραγουδιστές λαμόγια, για να τους δυναμώνουν τα μικρόφωνα, νωθευμένο ουίσκυ, τσαμπουκάδες στη πίστα, μπουνίδι κλπ, κλπ, κλπ. Αυτά όλα συνέβαιναν την εποχή που εγώ δούλευα σε "λαϊκά κέντρα", αλλά ακόμα και τώρα διαιωνίζεται η ίδια κατάσταση. Σε ροκ μαγαζιά όμως, ή σε καλό τραγούδι όπως αυτά που προαναφέρω, ουδέν συμβαίνει εξ'όλων των παρα πάνω. Γιατί άραγε; Μήπως ο κόσμος τους είναι πιό συνειδητοποιημένος. Ρωτάω εγώ. Δεν ξέρω. Και σε χαιρετώ με αυτό: Ο πατέρας μου ήταν από την Κωνσταντινούπολη. Ουδέποτε άκουγε τραγούδια ανατολίτικα, ή χασικλορεμπέτικα που τα άκουγε όλο το περιθώριο της κοινωνίας, του στυλ μαγκίτες με μουστάκια, στραβά καπέλλα, σακκάκι φορεμένο το ένα μόνο μανίκι, μαχαιροβγάλτες, φυλακόβιοι, τσαμπουκάδες με λαιμούς μπουκαλιών στο χέρι, πόρνες κλπ. Ο πατέρας μου είχε άλλη παιδεία...
    --

Υ.Γ. Ο Μανόλης Χιώτης, δεν νομίζω ότι ήταν στο ίδιο επίπεδο με όλους τους άλλους. Βιρτουόζος στο μπουζούκι και στη κλασσική κιθάρα, και επινοητής του οχτάχορδου μπουζουκιού, εισαγωγή ενισχυτών, λατινοαμερικάνικοι ρυθμοί, εισαγωγή πνευστών, άλλο ήθος, και γιαυτό και του επετράπη η είσοδος και η αποδοχή σε όλα τα σπίτια του κοινωνικού συνόλου. Για μένα, καμία σχέση.
    Μικρούς μας μαθαίναν παραμύθια αντί να μας μαθαίνουν πάλη.

Εγώ πάντως παρόλο που όλο και πιο πολύ τζάζ ακούω, ακούω σταθερά ηλεκτρικά μπλουζ (μη τα μπερδεύετε με τις γελοιότητες που χορεύατε αργά για να πιάσετε κάνα κω#αράκι στα νιάτα σας οι πουρόγεροι), μέταλ, κλασσική (λίγο σπάνια πια), οτιδήποτε κάτι μου λέει χωρίς να χαρακτηρίζεται εύκολα (συνήθως instrumental μουσική, συχνά αντι-εμπορική), τη συλλογή μου με κάτι πανκ κομμάτια (είναι μερικά που έχουν πολύ γέλιο), ροκ καταιγίδες με μπλουζ επιρροές (πχ χτες θυμήθηκα το "Johnny the fox meets jimmy the weed" των Thin Lizzy και το έπαιζα σαν ηλίθιος -κόλλησα άσχημα-, για κάνα μισάωρο), και άλλα επιεικώς εξωπραγματικά που δεν είναι της ώρας -πχ τον Zappa, τον McLaughlin, τους King Crimson, τον Pastorius, τον Art Tatum, τον Dennis Chambers, τον Billy Cobham, τον Gambale, τον Scott Henderson, τον Miles Davis, τον John Coltrane, τον Mingus, τον Reindhardt (που προαναφέρθηκε), τον Gillespie, τον Ellington, τη Holiday, τη Fitzgerald και πόσους άλλους ακόμα, τους ξέρεις;

Μήπως δεν παίζει και πιθανότητα να τους μάθεις (αφού βομβαρδίζεσαι με αηδίες, από παντού);

Τα τελευταία χρόνια ακούω περισσότερο τη δική μου μουσική (και φυσικά κάνα δυο φίλοι επιμένουν ευγενικά ότι τους αρέσει -τι τραβάνε ρε οι άνθρωποι), και δεν αναμένεται να τη στρογγυλέψω για το πλατύ κοινό, καθότι η μουσική πάνω από όλα είναι προσωπική υπόθεση, και τη στιγμή που σκέφτεσαι πως να βγάλεις φράγκα από αυτή παύει να είναι.

Ουδέποτε έπαιξα μουσική για φράγκα, ένα δισκάκι που με κάλεσε να παίξω ένας φίλος βγήκε χάλια (αφού γράψαμε τα κομμάτια παιγμένα live, με πρόχειρα σόλα για να βάλουμε άλλα αργότερα, μετά αποφάσισε να κρατήσει τους χάλια αυτοσχεδιασμούς) και φυσικά δεν ακούγεται -κάποιοι έχουν άλλη γνώμη.
    Εννοείται ότι δεν πήρα φράγκο (έβαλα και αρκετά), και εννοείται ότι δεν κυκλοφορεί πια -ευτυχώς.

Και φυσικά και το στουντιάκι μου και οι κιθάρες και όλα βγαίνουν με προσωπική δουλειά (αρκετή ώστε να μην μπορώ να παίξω κιθάρα για μέρες/βδομάδες), γιατί δεν υπήρχε περίπτωση να κάτσω να κρατάω ακκόρντα για κανένα πού#τη.

Είναι θέμα επιλογών...

Όσο για το ρεμπέτικο, μη κοιτάς τί πίνει κάποιος (στη τελική μόνο αυτός ξέρει) άκου τι παίζει, Βαμβακάρης πχ, άπαιχτος, υπάρχουν ομοιότητες σε σκάλες blues και λαϊκούς δρόμους, και στη τελική αυτό που έβγαινε στο τεκέ το απαγορευμένο, έβγαινε εκεί γιατί μόνο εκεί χώραγε.

Σαφώς δε χρειάζεται να έχεις πιεί τα γάρα της αρκούδας για να ακούσεις τέτοια κομμάτια, και το να τα απορρίπτεις σημαίνει ότι υστερείς σε μουσική παιδεία (μουσική παιδεία δεν είναι απαραίτητα το να παίζεις μια Super Locrian γρήγορα, 5 νότες από ένα ινδικό κομμάτι μπορεί να είναι αρκέτες για να ανατριχιάσεις).

Αρχικά δημιουργήθηκε από zireous
    Εγώ πάντως παρόλο που όλο και πιο πολύ τζάζ ακούω, ακούω σταθερά ηλεκτρικά μπλουζ (μη τα μπερδεύετε με τις γελοιότητες που χορεύατε αργά για να πιάσετε κάνα κω#αράκι στα νιάτα σας οι πουρόγεροι), μέταλ, κλασσική (λίγο σπάνια πια), οτιδήποτε κάτι μου λέει χωρίς να χαρακτηρίζεται εύκολα (συνήθως instrumental μουσική, συχνά αντι-εμπορική), τη συλλογή μου με κάτι πανκ κομμάτια (είναι μερικά που έχουν πολύ γέλιο), ροκ καταιγίδες με μπλουζ επιρροές (πχ χτες θυμήθηκα το "Johnny the fox meets jimmy the weed" των Thin Lizzy και το έπαιζα σαν ηλίθιος -κόλλησα άσχημα-, για κάνα μισάωρο), και άλλα επιεικώς εξωπραγματικά που δεν είναι της ώρας -πχ τον Zappa, τον McLaughlin, τους King Crimson, τον Pastorius, τον Art Tatum, τον Dennis Chambers, τον Billy Cobham, τον Gambale, τον Scott Henderson, τον Miles Davis, τον John Coltrane, τον Mingus, τον Reindhardt (που προαναφέρθηκε), τον Gillespie, τον Ellington, τη Holiday, τη Fitzgerald και πόσους άλλους ακόμα, τους ξέρεις;

Μήπως δεν παίζει και πιθανότητα να τους μάθεις (αφού βομβαρδίζεσαι με αηδίες, από παντού);

Τα τελευταία χρόνια ακούω περισσότερο τη δική μου μουσική (και φυσικά κάνα δυο φίλοι επιμένουν ευγενικά ότι τους αρέσει -τι τραβάνε ρε οι άνθρωποι), και δεν αναμένεται να τη στρογγυλέψω για το πλατύ κοινό, καθότι η μουσική πάνω από όλα είναι προσωπική υπόθεση, και τη στιγμή που σκέφτεσαι πως να βγάλεις φράγκα από αυτή παύει να είναι.

Ουδέποτε έπαιξα μουσική για φράγκα, ένα δισκάκι που με κάλεσε να παίξω ένας φίλος βγήκε χάλια (αφού γράψαμε τα κομμάτια παιγμένα live, με πρόχειρα σόλα για να βάλουμε άλλα αργότερα, μετά αποφάσισε να κρατήσει τους χάλια αυτοσχεδιασμούς) και φυσικά δεν ακούγεται -κάποιοι έχουν άλλη γνώμη.
    Εννοείται ότι δεν πήρα φράγκο (έβαλα και αρκετά), και εννοείται ότι δεν κυκλοφορεί πια -ευτυχώς.

Και φυσικά και το στουντιάκι μου και οι κιθάρες και όλα βγαίνουν με προσωπική δουλειά (αρκετή ώστε να μην μπορώ να παίξω κιθάρα για μέρες/βδομάδες), γιατί δεν υπήρχε περίπτωση να κάτσω να κρατάω ακκόρντα για κανένα πού#τη.

Είναι θέμα επιλογών...

Όσο για το ρεμπέτικο, μη κοιτάς τί πίνει κάποιος (στη τελική μόνο αυτός ξέρει) άκου τι παίζει, Βαμβακάρης πχ, άπαιχτος, υπάρχουν ομοιότητες σε σκάλες blues και λαϊκούς δρόμους, και στη τελική αυτό που έβγαινε στο τεκέ το απαγορευμένο, έβγαινε εκεί γιατί μόνο εκεί χώραγε.

Σαφώς δε χρειάζεται να έχεις πιεί τα γάρα της αρκούδας για να ακούσεις τέτοια κομμάτια, και το να τα απορρίπτεις σημαίνει ότι υστερείς σε μουσική παιδεία (μουσική παιδεία δεν είναι απαραίτητα το να παίζεις μια Super Locrian γρήγορα, 5 νότες από ένα ινδικό κομμάτι μπορεί να είναι αρκέτες για να ανατριχιάσεις).

Αγαπητέ συνάδελφε μουσικέ, όλα αυτά που αναφέρεις ως ακούσματά σου, είναι μια χαρά, και συμφωνώ.
    --Έχω όμως ενστάσεις σε άλλα: Δεν συμφωνώ ότι η μουσική πρέπει να μη διαδίνεται, και να τη κρατάς για τον εαυτό σου. Αντίθετα, αν έχεις κάτι να πεις επιβάλλεται να το διαδώσεις. Ιδιαίτερα αν είναι να αφυπνήσεις το κοινωνικό σύνολο, αποκτά βαρύνουσα σημασία το εγχείρημα. Και αναφέρομαι όχι τόσο μουσικολογικά, αλλά στιχουργικά. Θυμάσαι τους θούριους του Ρήγα Φερραίου; Απ'αυτούς εμψυχώθηκε η ελληνική επανάσταση. Απ'το make love, not war των πρώτων χίππυς ροκάδων, δημιουργήθηκαν αντιπολεμικοί πυρήνες σε όλο τον κόσμο, κλπ.
    --Έπειτα, το να βγάλεις φράγκα απ'τη μουσική, μπορεί να είναι και βιοποριστικό επάγγελμα. Έπειτα, πώς θα διαδοθεί, αν δεν κυκλοφορήσει, μέσω εταιρίας, ή ακόμα και προσωπική παραγωγή. Θα υποστείς όλο το οικονομικό πακέτο των cds, και θα τα χαρίζεις; Δεν γίνεται. Απλά είναι ο μόνος τρόπος. Εκτός αν είσαι γυιός του Βαρδινογιάννη και κάνεις φιλανθρωπικό λειτούργημα. Που κι αυτό δεν υφίσταται.
    --Παρατηρώ ότι κρίνεις τα τραγούδια μόνο μουσικολογικά. Και αντίθετα, για να στηρίξεις ή να απορρίψεις κάτι, ΟΦΕΙΛΕΙΣ να έχεις μουσική παιδεία. Ποιός σου είπε ότι όλοι οι έχοντες μουσική παιδεία συμφωνούν συλλήβδην με τα ανατολίτικα; Δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια που μας επέβαλαν την Αρβανιτάκη, και γενηές μεγάλωσαν με σμυρνέικα, έγιναν καλύτεροι από μας; Ολα τα κανάλια που βρίθουν στο μπουζούκι, γιατί το κάνουν; Νιάζονται για να μας δώσουν καλή μουσική παιδεία; Αντίθετα, τα κανάλια έχουν άλλο σκοπό. Μήπως δεν τον φαντάζεσαι; Γιατί δεν δείχνουν ροκ καλλιτέχνες, όσο συχνά δείχνουν μπουζουκάκια; Αστειεύεσαι; Θες ν'αγριέψει η νεολαία και να τους πάρει όλους φαλάγγι; Απλά, προσωπικά δεν ανατριχιάζω εύκολα με ανατολίτικη μουσική, και ιδιαίτερα όταν ακούω ινδικό σιτάρ-ας είναι κι απ'τον Ραβί Σανκάρ- εκτός αν η ανατριχίλα είναι κάτι σαν φρενάρισμα από λάστιχο τροχοφόρου μές το αυτί μου. Έχω ροκ γονίδια. Και εννοώ ό,τι τραγούδι έχει τις προδιαγραφές που εξήγησα στο αρχικό μου ποστ. Όχι απαραίτητα ροκ μουσικολογικά. Διότι ΓΙΑ ΜΕΝΑ, ροκ είναι στάση ζωής , ιδεολογία και τρόπος ντυσίματος, με κατευθύνσεις δημοκρατικές, ηθικές, οικολογικές, αντιπολεμικές, δικαιοσύνης, προβληματισμού, επανάστασης σε ό,τι το φαύλο, απαιτήσεις δικαιωμάτων και υποχρεώσεων,προσφοράς στο σύνολο, μακρυά μαλλιά, τζήν, μπότες, μηχανές και δεν ασχολούμαι με το ανούσιο και αδιάφορο ροκ, ούτε και με τους ψευτοροκάδες. ΜΕ αφορά το μήνυμα και η ουσία. Οσο το να τα σπάω -από εκτόνωση- στα σκυλάδικα, μου προκαλεί κλαυσίγελο.
    ---Και θα σου αντιγράψω απ'το βιβλίο "Ιστορία του ελληνικού τραγουδιού", του Κώστα Μυλωνά, (μεγάλου συνθέτη με διεθνή βραβεία- μελοποίησε και Μενέλαο Λουντέμη), κριτική του για τα τραγούδια του '50 στην Ελλάδα, που όλη η θεματολογία τους ήταν μόνο για έρωτες και χωρισμούς, όπως και σήμερα στα σκυλάδικα τραγούδια: "< ΑΠ' ΤΟΥΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ '50, ΕΛΕΙΠΕ Η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΑΝ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΜΕΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ. ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΝ ΣΑΝ ΕΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ, ΣΑΝ ΜΙΑ ΜΗΧΑΝΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΑΠΑΤΗΛΑ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΑΝ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΦΤΗΝΗ, ΨΕΥΤΙΚΗ, ΑΝΕΡΜΑΤΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΝΕΔΑΦΙΚΗ "ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ" ΤΗΣ ΖΩΗΣ. ΤΟ ΝΑ ΜΗ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΗ ΦΤΗΝΗ ΚΑΙ ΑΝΟΥΣΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΣΤΕΡΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΕΙΓΜΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ. >"
    --Και για μένα, άλλη αξία έχει ο στίχος "χαιρετίσματα στην εξουσία", και άλλη ο στίχος του Πανταζή "μείνε μαζί μου έγγυος, είμαι πολύ φερέγγειος". Όποιος δεν μπορεί να καταλάβει τη διαφορά, προσωπικά λυπάμαι. Και οποιοσδήποτε άνθρωπος και πολίτης θέλει να είναι ενσυνείδητος και ευσυνείδητος, και ελεύθερος-όχι άναρχα δομημένος- οφείλει να κινείται σε αρχές και διαχρονικές αξίες σε όλες του τις δραστηριότητες. Αυτό θα πει παιδεία. Επειδή οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ελευθερία σημαίνει το "κάνω ό,τι μου γουστάρει" και "ό,τι μου υπαγορεύουν οι αισθήσεις μου", ανεξέλεγκτα. Επειδή ασφαλώς είναι πολύ πιο εύκολο. Αλλά δεν σκέφτηκαν ότι έτσι δεν διαφέρουν απ'τα ζώα!
    --Με κιθαριστικούς χαιρετισμούς

Ακούω τα πάντα και το εννοώ. Εκτός από κάτι βίση βανδή και τέτοια.

Από αφρικανική πολυρυθμική μουσική μέχρι κινέζικα τύμπανα. Από σόλο με τον αυλό του πάνα μέχρι The Berzerker. Από yehudi menuhin μέχρι δισολιές judas priest. Από αμανέδες μέχρι γρηγοριανό μέλος. Από gameboy music μέχρι electronica.

Κυρίως όμως θα ακούσω τεχνικά παιγμένες μεταλιές (watchtower, spastic ink, atheist, sadus, theory in practice και πολλά άλλα που ξεχνάω τώρα γιατί χτυπιέμαι εντελώς άρρυθμα με το out for blood των sadus). Απ'όσο με βλέπω πάντως, πολύ πιθανό να το γυρίσω σε βυζαντινή μουσική (το γρηγοριανό μέλος που λέγαμε) γιατί απ'ότι φαίνεται και ο bach με τις φούγκες του ωχριούν σε "περιεχόμενο".

μουσική παιδεία δεν είναι απαραίτητα το να παίζεις μια Super Locrian γρήγορα, 5 νότες από ένα ινδικό κομμάτι μπορεί να είναι αρκέτες για να ανατριχιάσεις).
    Μουσική παιδεία είναι να παίξεις μία νότα και ο άλλος να την ακούσει.

Υπάρχει μία στο Watching the Bobbins των camel.

conkark, δεν λέω ότι πρέπει να βγάζουμε μουσική για να τη βάζουμε στη ντουλάπα μας και να λέμε ΟΚ, το κάναμε. Το ότι δεν με ενδιαφέρει να ακούσω την μουσική άποψη της εταιρίας, του παραγωγού κλπ πάνω στη μουσική μου εννοώ. Με ενδιαφέρει η άποψη του ντράμερ, του πληκτρά, και του μπασίστα περισσότερο, και συχνά με ενδιαφέρει αυτό που γίνεται το μη σχεδιασμένο ανάμεσα σε ανταλλαγές αυτοσχεδιασμών σε μια μπάντα.

Και επειδή ακόμα θεωρώ ότι το μόνο καλό που μπορεί να κάνει το πλήθος (ένα μάζωμα κόσμου πως το λένε) είναι να πάει σε μια συναυλία -αντί για το γήπεδο πχ- σαφώς και οι ροκ καταβολές μου με σπρώχνουν προς τη fusion jazz...

Κάποιες δικές μου μουσικές τις έχω εκπορνέψει στο διαδίκτυο (για κατοχύρωση περισσότερο), παρόλο που απέχουν από αυτό που θέλω αλλά δεν είναι εύκολο να ακούω σε μια μπάντα που συμμετέχω, αν το ψάξεις λίγο είναι εύκολο να τα ακούσεις (μη περιμένεις πολλά).

Σαφώς και δεν με ενδιαφέρουν πάρα πολύ οι στιχουργικές ανησυχίες των νεοελλήνων, είμαι μουσικός, ερασιτέχνης και (από ότι ακούγεται) εξωγήινος όσο αφορά πολλά θέματα (δεν περιμένω να συμφωνούν όλοι μαζί μου, ούτε θα έπρεπε).

Εκτός του ότι είναι καθαρά υποκειμενικό το θέμα τί σου αρέσει μουσικά, ακόμα και ο Jeff Beck που έχει γράψει και κάμποση μουσική ιστορία έχει τάσεις για ανατολίτικες κλίμακες (μη μπερδεύεις ένα τρόπο έκφρασης με τον εκχυδαϊσμό του για το χρήμα από εταιρίες κλπ), όπως και άλλοι μουσικοί της ροκ (πχ Deep Purple), καθώς και το πιο σύγχρονο metal (από Sabbath μέχρι Μetallica και βάλε).

Τώρα αν κάποιοι σου πετάνε ένα μπαλάκι απαισιοδοξίας, κατάθλιψης και ήπιας ηλιθιότητας στα τραγούδια τους... μή το πιάνεις.

Κάποιες δικές μου μουσικές τις έχω εκπορνέψει στο διαδίκτυο

ΩΠ ΩΠ ΩΠ ΩΠΩΠ!

φρέναααααααααααα

1. μην ξανακούσω το "μουσική" σε πληθυντικό. Είναι τελείως μα τελείως άκυρο. όπως και το "κρέατα" "κρασιά" "τυριά" (το σωστό - και ωραίο! - είναι "πολλά είδη κρασιού/τυριού/κρέατος")

ΔΕΝ ΕΚΠΟΡΝΕΨΕΣ ΤΙΠΟΤΑ που πας να γίνεις και νταβάς! χεχε.

Δεν εκπόρνεψες τίποτα! Δεν πληρώνει κανείς για αυτά που έβγαλες... Θα τα εκπόρνευες αν για να τα ακούσει ο κόσμος ζήταγες λεφτά. Όπως δηλαδή θέλουν να κάνουν οι περισσότεροι μουσικοί. (συναυλία είναι κάτι άλλο.)

Μέλος Το avatar του/της lemmys
    τα παντα αναλογα με ην διαθεση και την ορεξη!!!
    ΤΑ ΚΟΥΡΕΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΝΕ

conkark, δεν λέω ότι πρέπει να βγάζουμε μουσική για να τη βάζουμε στη ντουλάπα μας και να λέμε ΟΚ, το κάναμε. Το ότι δεν με ενδιαφέρει να ακούσω την μουσική άποψη της εταιρίας, του παραγωγού κλπ πάνω στη μουσική μου εννοώ. Με ενδιαφέρει η άποψη του ντράμερ, του πληκτρά, και του μπασίστα περισσότερο, και συχνά με ενδιαφέρει αυτό που γίνεται το μη σχεδιασμένο ανάμεσα σε ανταλλαγές αυτοσχεδιασμών σε μια μπάντα.

Και επειδή ακόμα θεωρώ ότι το μόνο καλό που μπορεί να κάνει το πλήθος (ένα μάζωμα κόσμου πως το λένε) είναι να πάει σε μια συναυλία -αντί για το γήπεδο πχ- σαφώς και οι ροκ καταβολές μου με σπρώχνουν προς τη fusion jazz...

Κάποιες δικές μου μουσικές τις έχω εκπορνέψει στο διαδίκτυο (για κατοχύρωση περισσότερο), παρόλο που απέχουν από αυτό που θέλω αλλά δεν είναι εύκολο να ακούω σε μια μπάντα που συμμετέχω, αν το ψάξεις λίγο είναι εύκολο να τα ακούσεις (μη περιμένεις πολλά).

Σαφώς και δεν με ενδιαφέρουν πάρα πολύ οι στιχουργικές ανησυχίες των νεοελλήνων, είμαι μουσικός, ερασιτέχνης και (από ότι ακούγεται) εξωγήινος όσο αφορά πολλά θέματα (δεν περιμένω να συμφωνούν όλοι μαζί μου, ούτε θα έπρεπε).

Εκτός του ότι είναι καθαρά υποκειμενικό το θέμα τί σου αρέσει μουσικά, ακόμα και ο Jeff Beck που έχει γράψει και κάμποση μουσική ιστορία έχει τάσεις για ανατολίτικες κλίμακες (μη μπερδεύεις ένα τρόπο έκφρασης με τον εκχυδαϊσμό του για το χρήμα από εταιρίες κλπ), όπως και άλλοι μουσικοί της ροκ (πχ Deep Purple), καθώς και το πιο σύγχρονο metal (από Sabbath μέχρι Μetallica και βάλε).

Τώρα αν κάποιοι σου πετάνε ένα μπαλάκι απαισιοδοξίας, κατάθλιψης και ήπιας ηλιθιότητας στα τραγούδια τους... μή το πιάνεις.

Aυτό που δεν μπορώ να κατανοήσω είναι το ότι δεν σ'ενδιαφέρει η στιχουργική θεματολογία ενός μουσικού κομματιού, και επικεντρώνεσαι αποκλειστικά στα μουσικολογικά του στοιχεία. Πώς γίνεται αυτό, αφού τραγούδι = μουσική + στίχος. Έτσι όπως μου τα λες συμπεραίνω ότι , είτε ακούς τον "κουρσάρο" ή το "μείνε μαζί μου έγγυος", είναι το ίδιο, και απλά ανάλογα με το κέφι σου εντρυφείς ΚΑΙ στα δύο!
    --Εγώ δεν ισχυρίζομαι να μην ακούμε τίποτα άλλο από ροκ. Όλα μπορεί κανείς να τα ακούει. Αλλά όχι βομβαρδισμός αμανετζίδικος όπως απ'τις τηλεοράσεις. Γιατί έτσι, υποκύπτουμε στο παιχνίδι του κατεστημένου, που μας προετοιμάζει με τηνΤΟΎΡΚΙΚΗ πολιτισμική ΕΞΟΙΚΊΩΣΗ, ενώπιον της ένταξής της στην Ευρώπη, και να γεμίσουμε από τούρκους μετανάστες αγόγγυχτα, λες και όλοι οι άλλοι να μη μας έφταναν. Σε λίγο θα γίνουμε όλοι γιουσουφάκια και χανουμάκια! Αυτό λέω. Κάποια ποιοτική ενασχόληση με το τραγούδι δεν βλάπτει.
    --Εξάλλου ο στόχος της εξουσίας που μας επιβάλλει, είναι αυτός του να τα ακούμε όλα το ίδιο-και καλά όλα είναι μουσική- για να γίνουμε στο τέλος γιαλαντζί ντολμάδες. Προσωπικά δεν σαλατοποιούμαι. Αντιστέκομαι.
    --Όσο για τη τελευταία προτροπή σου λέω αυτό: Όποιος είναι αισιόδοξος και μες τη τρελλή χαρά, μέσα σαυτό το χάλι της κοινωνίας, ή απροβλημάτιστος ή εγωκεντρικός ζαμανφουτίστας ή μάλλον χαζοχαρούμενος πρέπει νάναι!
    --Εξάλλου, κι εσύ δεν ακούς μπλουζ; Ελπίζω να ξες ότι ο όρος blues, σημαίνει i got my blues: έχω τις μαύρες μου. Είναι γενικά παραδεχτό ότι τα καλύτερα τραγούδια έχουν γραφτεί σε καθεστώς stress, απαισιοδοξίας και θλίψης. Δηλαδή μινόρε. Τώρα, αν πάλι αντιλαμβάνεσαι ότι όλα γύρω μας είναι στημένα και κατευθυνόμενα και άρα αυτή η κατάσταση σε απαισιοδοξεί, όπως θα ήταν το λογικό, αλλά θες γιαυτό να ευθυμίσεις, τότε μπορείς ν'ακούς τσιφτετέλια όλη μέρα, όπως το "ανέβα στο τραπέζι μου κούκλα μου γλυκιά", ή να βλέπεις mr Bean στη τηλεόραση :rotflmao:
    --Φιλικά και με χιούμορ

Αρχικά δημιουργήθηκε από tsiros_temp
    ΩΠ ΩΠ ΩΠ ΩΠΩΠ!

φρέναααααααααααα

1. μην ξανακούσω το "μουσική" σε πληθυντικό. Είναι τελείως μα τελείως άκυρο. όπως και το "κρέατα" "κρασιά" "τυριά" (το σωστό - και ωραίο! - είναι "πολλά είδη κρασιού/τυριού/κρέατος")

ΔΕΝ ΕΚΠΟΡΝΕΨΕΣ ΤΙΠΟΤΑ που πας να γίνεις και νταβάς! χεχε.

Δεν εκπόρνεψες τίποτα! Δεν πληρώνει κανείς για αυτά που έβγαλες... Θα τα εκπόρνευες αν για να τα ακούσει ο κόσμος ζήταγες λεφτά. Όπως δηλαδή θέλουν να κάνουν οι περισσότεροι μουσικοί. (συναυλία είναι κάτι άλλο.)

Παρακαλώ να μας εξηγήσει ο φίλος Τσίρος τί εννοεί.
    --Υπάρχει τρόπος, αν πληρώσει και βγάλει κάποιος δισκάκι, να γνωστοποιηθεί δημόσια, χωρίς να διατεθεί στο εμπόριο; Με ποιόν τρόπο; Αν έχεις βρει κάποια άκρη με ενδιαφέρει άμεσα. Γιατί ιδεολογικά και θεωρητικά ακούγεται πολύ ωραία. Αλλά στη πράξη, νομίζω ότι μόνο ο Γκέλερ (ο μάγος) θα μπορούσε να το πετύχει.

Αρχικά δημιουργήθηκε από lemmys
    τα παντα αναλογα με ην διαθεση και την ορεξη!!!
    Η όρεξη πιο πολύ ταιριάζει με το φαγητό. Και η μουσική δεν αποτελεί φαγητό, αλλά ψυχοπνευματική λειτουργία.
    Συναδελφικά

ΥΓ. Προσωπικά δεν είχα ποτέ διάθεση να ακούσω σκυλάδικα, γιατί απλά, μου τη χαλάνε.

[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από tsiros_temp
    [B]Μουσική παιδεία είναι να παίξεις μία νότα και ο άλλος να την ακούσει.

Γιατί μου το χάλασες my friend; Αν είναι έτσι, τότε όλοι μας έχουμε μουσική παιδεία, αφού όλοι μπορούμε να βαρέσουμε μια νότα και ταυτόχρονα να την ακούσουμε, αφού δεν είμαστε κωφάλαλοι! Άρα όσοι παίζουν εφτά νότες είναι τέρατα παιδείας Εκτός αν υπονοείς βαθύτερο μήνυμα.

Υπάρχει τρόπος, αν πληρώσει και βγάλει κάποιος δισκάκι, να γνωστοποιηθεί δημόσια, χωρίς να διατεθεί στο εμπόριο; Με ποιόν τρόπο; Αν έχεις βρει κάποια άκρη με ενδιαφέρει άμεσα. Γιατί ιδεολογικά και θεωρητικά ακούγεται πολύ ωραία. Αλλά στη πράξη, νομίζω ότι μόνο ο Γκέλερ (ο μάγος) θα μπορούσε να το πετύχει.
    Ο Uri είναι μια κοινή απάτη (όπως όλοι οι μάγοι, μέντιουμ, νεροψάχτες, ψυχοαπαυτοτέτοιοι). Δες εδώ... και εδώ... και πάλι...

Όσο για το θέμα της διάδοσης της μουσικής... Θα σε αφήσω να σκεφτείς λιγάκι τα εξής ερωτήματα:
    • Γιατί δημιουργήθηκαν οι δισκογραφικές εταιρίες;
    • Τί σημαντικό εμφανίστηκε την τελευταία δεκαετία;
    • Γιατί η RIAA (Recording Industries) τα έχει παίξει με το φαινόμενο "mp3" και "download";

Αν τα σκεφτείς αυτά τα 2 και λάβεις υπ'όψη σου ότι η δισκογραφικές εταιρίες έχουν κερδοσκοπικό ενδιαφέρον, θα καταλάβεις πολλά!

Μετά, θα σου δείξω κάποια πραματάκια, αν και νομίζω ότι μέχρι τότε θα τα έχεις βρει μόνος σου
    Γιατί μου το χάλασες my friend;
    Δε σου χάλασα τίποτα απολύτως. Όπως ψυλλιάστηκες, υπάρχει βαθύτερο νόημα στα γραφόμενά μου, εξ ου και τα πλάγια στο "ακούσει".
    Ας το πω με άλλα λόγια:
    Είναι μάγκας συνθέτης/οργανοπαίχτης αυτός που με μία νότα μόνο θα καταφέρει να σε κάνει να νοιώσεις ρίγη συγκίνησης.

Admin, the ugly monster Το avatar του/της Alkis
    Αρχικά δημιουργήθηκε από xastoukopsaro
    αν η μουσικη που υπαρχεισ τον υπολογιστη ειναι αυτη που με αντιπρορωμευει τοτε πρεπει να παω σε ψυχολογο!!!

Όσον αφορά την μουσική με τη χρήση υπολογιστή, θα συμφωνήσω σχετικά με κάτι παληκάρια που παίρνουν έτοιμα δείγματα απο εδώ κι από εκεί, και τα βάζουν σε μια σειρά, κι αυτό ήταν.

Αυτό όμως φίλε μου δεν σημαίνει ηλεκτρονική μουσική, είναι καθαρά djλίκι.

Πριν κάποια χρόνια έφτιαχνα κανονικά μουσική με τη χρήση υπολογιστή, ήταν η μόνη μου ασχολία, και σε πληροφορώ, ότι άκουγόταν το είχα παίξει με το χεράκι μου, νότα προς νότα. Άμα ξέρεις μουσική, ο υπολογιστής είναι ένα πολύ αξιόλογο εργαλείο για ενορχηχτρώσεις. Δεν πατάς ένα play και παίζουν μόνα τους Φτύνεις αίμα να τα φτιάξεις. Προφανώς εννοείς τίποτα λαμόγια dj και τους έχουνε μερικοί για θεούς. Αυτοί στην ουσία είναι playbackers και όχι μουσικοί.

Πες μας τώρα ότι και ο Παπαθανασίου ήταν άμουσος.

Σχετικά με τους άλλους που ανέφερες, ο Παπακωνσταντίνου προσωπικά δεν μου αρέσει, αλλά Άσιμος και Σιδηρόπουλος κορυφή. Απίστευτη Ερμηνεία και μουσική. Τίποτα δεν πήγαινε χαμένο.
    Copyright Infinity - All Nights Reserved. The Bastard Administrator from Hell

Admin, the ugly monster Το avatar του/της Alkis
    Αρχικά δημιουργήθηκε από packo
    Nomizo oti tha itan pio dokimo na vazoume playlists imeras, gia na pairnei kai o kosmos idees...

Simera loipon to katastima exei:

1) Astral Projection - Let there be Light
    2) Kode IV - Fearless (Live Version)
    3) Infinity Project - Alien Airport
    4) Ethnica - Intense Visualisation
    5) Trancewave - The Rezwalker
    6) Har-el - Wild Hunt
    8) Section-X - Sector X
    9) SubDivision - Come On
    10) Ascedens - Internal Synch
    11) Astral Projection - Mahadeva
    12) Goa Gill - Near to the Divine

Auta....
    Ωραία χρόνια μου θύμισες. Astral, Trancewave, Juno Reactor...

Να γύρναγα 10 χρονάκια πίσω...
    Copyright Infinity - All Nights Reserved. The Bastard Administrator from Hell

Σελίδα 5 από 8 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 70
    Τελευταίο μήνυμα: 25/12/2009, 17:34
  2. Τι μουσική ¨ακούτε¨ όταν ¨ταξιδεύετε¨; [Part 2][Dj Mix Set Download]
    από Innersense στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 17/08/2006, 20:38
  3. ΑΚΟΥΤΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗ ΜΟΤΟ?
    από bloody_angel στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 37
    Τελευταίο μήνυμα: 11/08/2006, 17:09