Σελίδα 6 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 90 από 94

Θέμα: Στροφή και βάρος στα μαρσιπιέ.

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    .... μπορεί και να είμαι κότα βέβαια....
    για κατι τετοιες στιγμες ζω!!!
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

sosTa? ..... paliaaaa :-)
    Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
    για κατι τετοιες στιγμες ζω!!!
    με τέτοιο χρόνο απόκρισης φίλε, πρέπει να τρως πολύ κορνάρισμα στα φανάρια...

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Nostra
    με τέτοιο χρόνο απόκρισης φίλε, πρέπει να τρως πολύ κορνάρισμα στα φανάρια...
    τι να κανουμε ρε τασουλη δε γενηθηκαμε ολοι γρηγοροι σαν εσενα :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Banned Το avatar του/της anco
    αυτες τις μερες δοκιμασα ενα SS ενος φιλου μετα απο 4 χρονια απουσιας με οδηγηση SS μοτο.

Καλα η 1η ωρα ηταν δυσβασταχτη λογο οτι η θεση οδηγησης ηταν για πολλα χρονια αλλη.

Θυμηθηκα οτι για να στριψω δεξια π.χ εκανα.

1) Κανω ενα βημα εμπρος με το δεξι ποδι (δηλαδη παταω πανω στον μαρσπιε τον εσωτερικο σαν να θελω να κανω βημα)

αυτοματα το κορμι ερχετε μπροστα και το αριστερο εξωτερικο ποδι ειναι στο εσωτερικο του ντεποζιτου κοντρα, και το πελμα ειναι

μεταξι (δαχτυλα και καμαρα ποδιου)

2) Πιεζω το δεξι clip-on και παραληλα χαλαρωνο την πιεση στον αριστερο. (οι καλοι αναβατες εχουν και το trail-braking για διορθωμα)

3) Στην εξοδο παταω δυνατα τον εξωτερικο μαρσπιε και κανω πισω το κορμι για μεταφορας μαζας.

4) Ταυτοχρονα τραβαω το εσωτερικο clip-on προς εμενα (για ενα αμεσω και δυνατο pick-up)

Μετα απο 4 χρονια απουσιας και με τα σημερινα SS ειναι παιχνιδι.

Δεν ξερω αν ειναι σωστα αλλα εμενα αυτο μου αρεσει και δουλευει.

Δεν νομιζω οτι στα GP οτι απλα κανουνε counter, γιατι αν δειτε αυτοι πηδανε στην κυριολεξεια απο την μια πλευρα την σελας στην αλλη.

Δειτε το βιντεο εδω

http://vimeo.com/3330346

που ο τυπος παει βολτα στις στροφες χωρις να κρατα το τιμονι καθολου, απλα παταει στα μαρσπιε και βοηθαει με το κορμι.

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
    εχω την εντυπωση οτι ειναι προτιμοτερον να φορτισεις περισσοτερο το εσωτερικο, ωστε να χαμηλωσεις κι αλλο το κεντρο βαρους κατα την εισοδο στην στροφη.

οι γρηγοροι ας με διορθωσουν αν καμω λαθος.
    Όχι όχι αυτό είναι λάθος φίλε. Γρήγορος δεν είμαι ούτε γνώστης αλλά είναι σίγουρα το εξωτερικό. Τους λόγους τους αφήνω στους πιο έμπειρους, που γνωρίζουν το πως και το γιατί, για να μη μεταφέρω λάθος τα όσα είχα διαβάσει.

Το σίγουρο είναι πάντως πως ασκούμε πίεση στο εξωτερικό. Όταν ασκούμε πίεση στο εσωτερικό είναι σαν να προσπαθούμε να κάνουμε τον πίσω τροχό να χάσει πρόσφυση.

Αν βρω μια χαρακτηριστική φωτό που είχα δει, στην οποία φαίνεται η πίεση που ασκεί η μπότα στο εξωτερικό θα την ποστάρω.

Edit. Α καλά! Δεν είδα πως έχει 6 σελίδες το θεματάκι. Πάω να διαβάσω και τις υπόλοιπες 5. Παρακαλώ θεωρήστε το άκυρο το παραπάνω αφού είμαι σίγουρος πως το θέμα έχει προχωρήσει.
    Sent from me using a computer.

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Γενικά, δύναμη ασκούμε στο εξωτερικό μέρος της μοτοσυκλέτας. Πχ σε αριστερή στροφή, η δεξιά πλευρά μας (χέρια, πόδια) ασκεί δύναμη, μας κρατάει επάνω στη μοτοσυκλέτα. Το αριστερό χέρι και πόδι απλά κρέμονται χαλαρά. Θα μπορούσαν κάλλιστα να μην υπάρχουν καθόλου και θα είχαν ακριβώς την ίδια επίδραση στη μοτοσυκλέτα μας.
    Life begins at 45°.

D-11 Earth Mover Το avatar του/της Tpap
    Υπάρχουν μαστόδοντα που αν πατήσεις αποφασιστικά το εσωτερικό μπάινει πολύ καλλίτερα το μηχανάκι...

Υπάρχουν και άλλα που θένε κεφαλοκλίδωμα, στραγγαλισμό και γονάτισμα για να αρχίσουν να στριβουν και να μην πάς ίσια...

@blitser: αν στο δικό μου πάτήσω εξωτ μαρσπιέ, πρέπει τότε να δυναμώσω πολύ τα δικέφαλα γιατί αλλιώς δεν θα στρίψει ποτέ...

Για SS μιλάμε. Τα υπόλοιπα δε στρίβουν :P

Σοβαρότερα, όμως, δεν πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί κοινοί θνητοί που επηρρεάζουν το μηχανάκι τους πατώντας στα μαρσπιέ (σε SS πάντα). Νομίζω είναι εκεί απλά για να σε στηρίζουν.
    Life begins at 45°.

στο θρεντ έχουν απαντήσει 2 αγωνιζόμενοι και ένας εκπαιδευτής CSS και εσείς συνεχίζετε να λέτε τα δικά σας ...

καλό

Ήταν πολλές σελίδες, μόλις γύρισα σπίτι, βαριέμαι και είδα την απάντηση στον τραπ. Γουωτέβερ. Ας το κλειδώνατε τότε, αφού έχει κλείσει το θέμα
    Life begins at 45°.

Αντάρτικο... Το avatar του/της Allst@rf
    επειδή οι περισσότεροι από μας δεν ξέρουμε τι σημαίνει pivot steering ,με πρώτο και καλύτερο εμένα,θα καταθέσω την άποψη μου μέσα από αυτα τα λίγα που εχω διδαχθεί στο σχολείο και όσα εχω δει πρακτικά στην πίστα.
    Μας είχαν πει ότι δεν πρέπει να σφίγγουμε και να βάζουμε βάρος στο τιμόνι καθόλου και όλο το βάρος μας να το διαχειρίζονται τα πόδια ,είτε για στήριξη είτε για φρεναρίσμα είτε για επιτάχυνση.
    Έχοντας αυτό υπόψιν μου λοιπόν αφότου εχω στρίψει και βγαίνω από την στροφή θα πρέπει να φέρω το σώμα μου πάλι σε όρθια θέση .για να μην στηριχτώ από το τιμόνι λοιπόν αφού αυτό θα μου χαλάσει την ηρεμία του συνόλου ,βάζω βάρος στο εξωτερικό μαρσπιε για να μπορέσω να μεταφέρω το κορμί μου πάλι σε όρθια θέση ή ανάλογος την περίπτωση να είμαι έτοιμος για να προετοιμασω το σώμα του για την αμέσως επόμενη.
    Ρωτώντας έναν αγωνιζόμενο για το θέμα μου είπε ότι ,βάρος στο εξωτερικό μαρσπίε βάζουμε κατά την έξοδο της στροφής για να φορτίστουμε την ανάρτηση με πρόσθετο βάρος για πιο πολύ προσφύση στην έξοδο που θέλουμε να έχουμε όσο περισσότερο γκάζι γίνεται.τώρα πως λειτουργεί το όλο σύστημα μακάρι να κάνω το σχετικό level μπας και ξεστραβωθω...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Allst@rf
    επειδή οι περισσότεροι από μας δεν ξέρουμε τι σημαίνει pivot steering ,με πρώτο και καλύτερο εμένα,θα καταθέσω την άποψη μου μέσα από αυτα τα λίγα που εχω διδαχθεί στο σχολείο και όσα εχω δει πρακτικά στην πίστα.
    Μας είχαν πει ότι δεν πρέπει να σφίγγουμε και να βάζουμε βάρος στο τιμόνι καθόλου και όλο το βάρος μας να το διαχειρίζονται τα πόδια ,είτε για στήριξη είτε για φρεναρίσμα είτε για επιτάχυνση.
    Έχοντας αυτό υπόψιν μου λοιπόν αφότου εχω στρίψει και βγαίνω από την στροφή θα πρέπει να φέρω το σώμα μου πάλι σε όρθια θέση .για να μην στηριχτώ από το τιμόνι λοιπόν αφού αυτό θα μου χαλάσει την ηρεμία του συνόλου ,βάζω βάρος στο εξωτερικό μαρσπιε για να μπορέσω να μεταφέρω το κορμί μου πάλι σε όρθια θέση ή ανάλογος την περίπτωση να είμαι έτοιμος για να προετοιμασω το σώμα του για την αμέσως επόμενη.
    Ρωτώντας έναν αγωνιζόμενο για το θέμα μου είπε ότι ,βάρος στο εξωτερικό μαρσπίε βάζουμε κατά την έξοδο της στροφής για να φορτίστουμε την ανάρτηση με πρόσθετο βάρος για πιο πολύ προσφύση στην έξοδο που θέλουμε να έχουμε όσο περισσότερο γκάζι γίνεται.τώρα πως λειτουργεί το όλο σύστημα μακάρι να κάνω το σχετικό level μπας και ξεστραβωθω...
    Αμα εχεις 220 στην ευθεια στα Μεγαρα και κανεις 4 φορες φρενο χωρις χερια, τελειωσες. Ακομα και στα GP δεν παιζει τετοιο σεναριο.

Στην επυταχινση το πολυ πολυ να σφηνωσεις πισω αμα ειναι 1000αρι.

Αρχικά δημιουργήθηκε από anco
    Αμα εχεις 220 στην ευθεια στα Μεγαρα και κανεις 4 φορες φρενο χωρις χερια, τελειωσες. Ακομα και στα GP δεν παιζει τετοιο σεναριο.

Στην επυταχινση το πολυ πολυ να σφηνωσεις πισω αμα ειναι 1000αρι.
    μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος ;τι εννοείς τελείωσες;και αν είναι έτσι για ποιο λόγο υπάρχουν τα stomp grip;

Αρχικά δημιουργήθηκε από Allst@rf
    μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος ;τι εννοείς τελείωσες;και αν είναι έτσι για ποιο λόγο υπάρχουν τα stomp grip;
    συγνωμη που το εγραψα ετσει.

Αν εχεις 200 και πατησεις φρενο και η μονη κοντρα ειναι τα ποδια στο ντεποζιτο, μετα απο 4 γυρους θα εισαι off, και αν δεν εισαι θα πρεπει

να εχεις χαλαρους ρυθμους μαλλον.

Τα stomp επειδη τα ειχα και εγω δεν ειναι δε και τοσο φρενο στην τσουλιθρα πανω στην σελα οσο το να εχουν το εξωτερικο ποδι γραπωμενο.

Απλα αν κανεις τετοια οδηγηση σε πιστα με ρυθμους γρηγορους δεν θα αντεξει το κορμι για πολυ, οσο γυμνασμενος και να εισαι.

Στο λεω γιατι το 2005 με εκπαιδευτη τον Αλκη Συνιωρη του παραπονεθηκα για κουραση και μου ειπε οτι οσο και να εισαι fit δεν αντεχεις.

Αρχικά δημιουργήθηκε από anco
    συγνωμη που το εγραψα ετσει.

Αν εχεις 200 και πατησεις φρενο και η μονη κοντρα ειναι τα ποδια στο ντεποζιτο, μετα απο 4 γυρους θα εισαι off, και αν δεν εισαι θα πρεπει

να εχεις χαλαρους ρυθμους μαλλον.

Τα stomp επειδη τα ειχα και εγω δεν ειναι δε και τοσο φρενο στην τσουλιθρα πανω στην σελα οσο το να εχουν το εξωτερικο ποδι γραπωμενο.

Απλα αν κανεις τετοια οδηγηση σε πιστα με ρυθμους γρηγορους δεν θα αντεξει το κορμι για πολυ, οσο γυμνασμενος και να εισαι.

Στο λεω γιατι το 2005 με εκπαιδευτη τον Αλκη Συνιωρη του παραπονεθηκα για κουραση και μου ειπε οτι οσο και να εισαι fit δεν αντεχεις.
    και αυτό που σου είπε ο σινιωρης σημαίνει ότι πρέπει να σφίγγουμε και το τιμόνι στα φρεναρίσματα για να μην κουραστούμε;

Σελίδα 6 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Και αερα στα πανια μας
    από Meni0s στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 32
    Τελευταίο μήνυμα: 10/05/2007, 13:41
  2. Θέση ποδιών στα μαρσιπιέ
    από npat στο forum Οδήγηση: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 25/04/2007, 14:15
  3. και ενα στα αγγλικα....
    από SPORAKIAS στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ