Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 33 από 33

Θέμα: XTX.. ενα προσωπικό review συμβίωσης.

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Vstrommer71

Η σύγκριση σου είναι άκυρη διότι:

1) μιλάμε για ενα μηχανάκι 5ετίας + άρα και τεχνολογίας αντίστοιχης.
    2) Το κόστος του συγκεκριμένου είναι στα 3500-4000 πλέον (το review είναι 2,5 ετών παλιό). Πόσο έχει το αντιστοιχο ΚΤΜ είπαμε;
    3) Το ΚΤΜ είναι 150 κιλά & 6τάχυτο και το ΧΤΧ όπως είπα στα αρνητικά 5τάχυτο & 170 ΣΤΕΓΝΑ!!! (για την κατανάλωση πάει αυτό)

και το κυριότερο... Προσπάθησε να κάνεις μεταπώληση σε ΚΤΜ 5ετίας , και σύγκρινε επίσης το ιστορικό βλαβών ΣΕ ΜΕΣΟ ΟΡΟ με τα ΧΤ και έλα να ξαναμιλήσεις. Συν το θέμα της αντιπροσωπείας (after sales) της ΥΑΜΑΗΑ που δεν νομίζω οτι επιδέχεται σύγκρισης.

Και μιλάμε οτι το ένα μηχανάκι κάνει 3500-4000 και το άλλο με τα super-duper περιφερειακά (όντως) μπορεί να πάει και στα 6500 (για ίδιας χρονολογίας μιλάμε)!

Πέραν των παραπάνω... το ΚΤΜ είναι ενα καυλιάρικο μηχανάκι που όντως μπορεί να είναι ξυράφι.. .ALL arround όμως φιλέ μου δεν είναι. Μερικές φορές όπως είπα , συμβιβάζεσαι γιατί δεν μπορείς να έχεις 10 μηχανές στο γκαράζ σου. Αν μπορουσα θα είχα και ΚΤΜ 990, και ενα R1 , και ενα Triumph 1050, και ενα παπάκι για τα καθημερινά. Επειδή όμως , τέτοια άνεση δεν υπάρχει και μόνο Ι.Χ. με μοτό μπορεί να συντηρηθεί κάνεις επιλογή βάση αναγκών και κάλυψης μέχρι και 70% του γούστου και προχωράς.
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Vstrommer71

Η σύγκριση σου είναι άκυρη διότι:

1) μιλάμε για ενα μηχανάκι 5ετίας + άρα και τεχνολογίας αντίστοιχης.
    2) Το κόστος του συγκεκριμένου είναι στα 3500-4000 πλέον (το review είναι 2,5 ετών παλιό). Πόσο έχει το αντιστοιχο ΚΤΜ είπαμε;
    3) Το ΚΤΜ είναι 150 κιλά & 6τάχυτο και το ΧΤΧ όπως είπα στα αρνητικά 5τάχυτο & 170 ΣΤΕΓΝΑ!!! (για την κατανάλωση πάει αυτό)

και το κυριότερο... Προσπάθησε να κάνεις μεταπώληση σε ΚΤΜ 5ετίας , και σύγκρινε επίσης το ιστορικό βλαβών ΣΕ ΜΕΣΟ ΟΡΟ με τα ΧΤ και έλα να ξαναμιλήσεις. Συν το θέμα της αντιπροσωπείας (after sales) της ΥΑΜΑΗΑ που δεν νομίζω οτι επιδέχεται σύγκρισης.

Και μιλάμε οτι το ένα μηχανάκι κάνει 3500-4000 και το άλλο με τα super-duper περιφερειακά (όντως) μπορεί να πάει και στα 6500 (για ίδιας χρονολογίας μιλάμε)!

Πέραν των παραπάνω... το ΚΤΜ είναι ενα καυλιάρικο μηχανάκι που όντως μπορεί να είναι ξυράφι.. .ALL arround όμως φιλέ μου δεν είναι. Μερικές φορές όπως είπα , συμβιβάζεσαι γιατί δεν μπορείς να έχεις 10 μηχανές στο γκαράζ σου. Αν μπορουσα θα είχα και ΚΤΜ 990, και ενα R1 , και ενα Triumph 1050, και ενα παπάκι για τα καθημερινά. Επειδή όμως , τέτοια άνεση δεν υπάρχει και μόνο Ι.Χ. με μοτό μπορεί να συντηρηθεί κάνεις επιλογή βάση αναγκών και κάλυψης μέχρι και 70% του γούστου και προχωράς.
    3) τα κιλα με την καταναλωση (ειδικα στο ταξιδι) δεν εχουν σχεση. Για την ακριβεια, στο ταξιδι καμια και στη πολη μικρη. Το 6ταχυτο κιβωτιο του 690 ειναι λιγοτερο ευρυ απο το 5ταχυτο του ΧΤ

Υποθετω το ΧΤ θα εχει πιο φτηνα σερβις απο το 690, αλλα περαν καποιων γκρεμλινς των πρωτων μοντελλων, το 690 ειναι αξιοπρεπεστατα αξιοπιστο, και για καθημερινη χρηση το βασικοτερο του ελλατωμα σε σχεση με το χτ ειναι η λιγοτερο ανετη σελα του.
    Η διαφορα τιμης ειναι πραγματικοτητα, αλλα οι αποψεις που θελουν το πιο ραλλιαρικο μηχανακι να ειναι μη πρακτικο καθημερινα ειναι πολυ περισσοτερο μυθος παρα πραγματικοτητα.

Οι καταναλωσεις που εχουν αναφερθει για το ΧΤ μου κανουν πολυ εντυπωση. Στο 950 εχω τα ιδια νουμερα περιπου, και εντος και εκτος.
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    τα κιλα με την καταναλωση (ειδικα στο ταξιδι) δεν εχουν σχεση
    ??????

Δεν νομίζω... σίγουρα τα κιλά δεν είναι πολλά σε σύγκριση 20(πάνω κάτω), αλλά δεν παύουν να παίζουν ρόλο στην κατανάλωση ειδικά όπως λές μέσα στην πόλη καθώς το πρόσθετο βάρος, θέλει και περισσότερη δύναμη στο γκάζι. Άρα έχει και περισσότερο καύσιμο σε κατανάλωση.

Επί παραδείγματι... το ίδιο τραβάει ενα Ι.Χ. ας πούμε του 1 τόνου περίπου με ενα Jeep των 2 τόνων περίπου;.. ξέρω.. ξέρω. Μεγάλη διαφορά κιλών αυτή αλλά δεν παύει να είναι ενα μέτρο σύγκρισης οτι τα κιλά παίζουν ρόλο στην κατανάλωση καυσίμου , ειδικά στις χαμηλές ταχύτητες.

Πάντως μην απορείς για την κατανάλωση του ΧΤΧ.. είναι μετρημένο και θα δείς οτι πολλοί κάτοχοι που απαντούν και εδώ , έχουν την ίδια μέτρηση και άποψη. Είναι ακριβώς επειδή είναι "ψόφιο" όπως το παραδέχομαι και εγώ για τα 660cc που έχει.

Τώρα για την άποψη του ΚΤΜ , επειδή το έχω οδηγήσει.. για κάθε μέρα πέραν της σέλας όπως λές είναι μια χαρά (ποτέ δεν είπα οτι δεν είναι! ) Αλλά μιλάμε για μέσα στην πόλη και σφιχτά στριφερά κομμάτια πέριξ αυτής σε σύντομες διαδρομές και χρονικά διαστήματα. Τι γίνεται αν θες να πάς εκδρομή ή γενικά να οδηγήσεις πολλές ώρες;... πας για σφραγίσματα.. έχει κραδασμούς και αρκετούς μάλιστα , απο όσο διαπίστωσα. Εκεί είναι που ο συμβιβασμός με το ΧΤΧ στο να μην είναι ξυράφι του δίνει το πλεονέκτημα να πάει και κανά ταξίδι μέχρι Ναύπλιο, Πόρο κτλ... χωρίς να σου σπάσει τα δόντια.. Αυτό ώς συμπέρασμα οδηγώντας και τα δύο μηχανάκια.

Για το service.. σαν τιμή δεν είναι πιο ακριβό. Εκείνο που το κάνει να κοστίζει ακριβότερα είναι οτι θέλει πιο σύντομα χρονικά διαστήματα service απο το ΧΤ, .. λογικό βέβαια λόγω της αγωνιστικής "φύσης" του μοτέρ του.

Γαμάτο μηχανάκι το ΚΤΜ φίλε λοιπόν...απλά οχι all arround όπως είπα.
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123

Παρόμοια θέματα

1. Ένα ποίημα για χάρη της
    από Julius στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 25/11/2003, 17:37
  2. Ένας τύπος πηγαίνει μια μέρα σε ένα μπαρ
    από niko13g στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 14/11/2003, 08:14
  3. Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 12/11/2003, 10:23