:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
...τα είχα διαβασει πριν χρονια στο Scientific American,
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
...τα είχα διαβασει πριν χρονια στο Scientific American,
Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
Δεν χαθηκα καθολου,ειμαι εδω απο το 2005 και εχω καταλαβει παρα πολλα απο τα ατομα που γραφουν εδω μεσα και που εκφραζουν μια τεραστια μεριδα της Ελληνικης πραγματικοτητας,και δυστηχως αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι λεμε οτι λεμε για να λεμε.Δεν εχει να κανει με θρησκιες και ταμπελες,εχει να κανει με της αξιες της ιδιας της ζωης και την προαιρεση του καθενος.
Να εισαι καλα και να χαιρεσαι την οικογενεια σου.![]()
Το "Χάθηκες" πήγαινε στην ροή της κουβέντας και στο ότι εννοεί ο καθένας. Δεν διάβασα πουθενά να είπε κανένας ότι "Ζησε και γαμα τους αλλους να πεθανουν.".
Τώρα άσχετα με ταμπέλες ή οτιδήποτε άλλο, εγώ προσωπικά με θέματα υγείας δεν ρισκάρω.
Προς ενημέρωση να πω ότι στηρίζω τεχνικά το 3ο ειδικό σχολείο της Πάτρας και σε πληροφορώ ότι κανονίζω να είναι το μόνο ραντεβού της ημέρας γιατί μετά αρρωσταίνω και γυρίζω σπίτι κουρέλι.
Ευχαριστώ για τις ευχές.
![]()
![]()
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).
Δεν μπορω να συμφωνησω περισσοτερο.Αρχικά δημιουργήθηκε από benny
εμενα αυτη η υποκρισια δεν μου καθεται καλα.
λυπομαστε αυτα τα παιδακια αλλα δεν γινεται να τα αγαπαμε αφου δεν εχουμε καμια σχεση μαζι τους.δυστυχως το λυπαμαι ως λεξη δεν ακουγεται ευχαριστα αλλα και με την "αγαπη" το εχουμε παρακανει.
σε κοινωνιες οπως η ελληνικη που ακομα και 100% υγιείς να εισαι, παλευεις καθημερινα για την αξιοπρεπεια σου , το να κρατησεις ενα παιδι με καποιο σοβαρο συνδρομο ή αναπηρια ειναι εγκληματικο και προκυπτει απο αδυναμια και ταμπου απεναντι στο θανατο.ηθικα ζητηματα που εχει δημιουργησει κυριως η θρησκεια και τα οποια δυστυχως ακομα και σημερα ειναι ευαισθητα.
εννοειται οτι μιλαω για διαγνωση πριν τη γεννα.
απ τη στιγμη που το κρατος δεν βοηθαει τις οικογενεις με αντιστοιχα προβληματα, ο γονιος ειναι υποχρεωμενος να περνα ολη τη μερα μαζι του, πραγμα που δεν επιτρεπει στον γονιο να ζησει φυσιολογικα ως δραστηριος ενηλικας.επομενως μιλαμε για μια εκφυλισμενη κατασταση.μιλαμε δηλαδη για μια ζωη εις βαρος μιας αλλης.
το διλλημα ειναι αναμεσα σε ενα φυσικο θανατο και σ ενα αλλο καθημερινο της ζωης του γονιου που εχει αναλαβει την ευθυνη του.
φυσικα αν ρωτησεις καποιον τετοιο γονιο σε πρωτο επιπεδο θα σου πει οτι εκανε τη σωστη επιλογη και ειναι απολυτα ικανοποιημενος με τη ζωη του. μια τετοια απαντηση ομως δεν εχει αξια μιας και ο ανθρωπος ετσι οφειλει ν αντιμετωπιζει τετελεσμενα συμβαντα.αλλωστε ειναι η μοναδικη ζωη που ξερει και οφειλει να την υπερασπιστει.
οσοι εχουν ζησει μια τετοια ιστορια μπορουν να καταλαβουν οτι απεχει παρασαγκας απ τη θεωρητικη κουβεντουλα.
Παρολαυτα ακομα και αν αλλαζουν οι στοχοι των γονιων αρχικα,και γινονται απο προσωπικοι στοχοι που ειχαν στη ζωη τους,στοχοι για το μονο πως θα μεγαλωσουν το παιδι τους,ακομα και απο αυτο πιστευω ο ανθρωπος μπορει να καταληξει ευτυχης.
Κοιτα, και οι 2 αποψεις σου (αφου το θετεις προσωπικα) ειναι καντε εμβολια και πεταξτε τα αχρηστα μωρα.Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Πάνο μου,
ξεκινάς με το δεν κάνω εμβόλια στο παιδί μου.... τι να συνεχίσουμε μετά;
Δεν νομιζω οτι καποιος περα απο την ''μαζα'' θα εκανε κατι διαφορετικο και επειδη απο την ιστορια του ανθρωπου ξερω οτι η μαζα δεν δημιουργει καμια εξελιξη, απλα καθοδηγειται για διαφορους σκοπους,θα σου πω και γω, τι να συνεχισω μετα?
παντα προσωπικές είναι οι κουβέντες ρε Πανο - δεν ειμαστε πολιτικοί ούτε δικηγόροι (σορρυ Ερρικα- Σεργιο)Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
Κοιτα, και οι 2 αποψεις σου (αφου το θετεις προσωπικα) ειναι καντε εμβολια και πεταξτε τα αχρηστα μωρα.
Δεν νομιζω οτι καποιος περα απο την ''μαζα'' θα εκανε κατι διαφορετικο και επειδη απο την ιστορια του ανθρωπου ξερω οτι η μαζα δεν δημιουργει καμια εξελιξη, απλα καθοδηγειται για διαφορους σκοπους,θα σου πω και γω, τι να συνεχισω μετα?
Τι σημαίνει η μάζα; Αν η μάζα δεν έκανε εμβόλια πχ, παίζει να έχαναν τα παιδιά τους απο ευλογιά κλπ...
Αν βγει αυριο ένα εμβόλιο για το HIV θα αφήσεις το παιδί σου χωρίς να το κάνει;
Για το άλλο, είναι μεγάλη ιστορία....
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
Ετσι ελεγα και γω μεχρι που μπηκα στο moto.grΑρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Η ευγονική υπάρχει στη φυση Αντουάν.![]()
![]()
![]()
![]()
-Have you any famous last words?
-..Not Yet!
-"Not yet"!? Is that famous?
Τι έγινε;Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
Ετσι ελεγα και γω μεχρι που μπηκα στο moto.gr![]()
![]()
![]()
Έλιωσαν τα χιόνια; :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
![]()
Λοιπόν...
έχω ενα κοριτσάκι που πάσχει απο σπαστική ημιπληγία καθώς και έχει και πυραμιδικά ανευρύσματα εγκεφαλικών κυττάρων που επηρρεάζουν κίνηση-λόγο-επικοινωνία. (mild cerebral pulsy state).Την λατρεύω όσο τίποτα άλλο στον κόσμο. Αν μπορούσα να δώσω την ζωή μου για να γίνει καλά θα το έκανα χωρίς άπολύτως κανένα δισταγμό.
Αυτά δεν φαινόντουσαν φυσικά στις όποιες εξετάσεις κατά την κύηση. Μπορουν να το επιβεβαιώσουν και οι γιατροί που διαβάζουν ανά διαστήματα εδώ.
ώς γονιός θα πω το εξής...
Μητέρα και πατέρας έχουν ενα μεγάλο γολγοθά για να δώσουν στο παιδί τους αυτό που χρειάζεται στην Ελλάδα. Σχολεία δεν υπάρχουν γενικά και αυτά που υπάρχουν θέλουν χοντρό βύσμα για να μπεί το παιδί μέσα (βλ. ΕΛΕΠΑΠ). Η κόρη μας κατάφερε και μπήκε.. μην με ρωτάτε πώς... είπα τον τρόπο!
Καθημερινά έχει σχολέιο, θεραπεία λόγου, κινησιοθεραπεία ... δουλέυει 12 ώρες την ημέρα απο 6 μηνών σχεδόν επί του θέματος. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΛΑ... θα βελτιωθεί βέβαια φοβερά όπως και το έχει κάνει.. ΑΛΛΑ ποτέ δεν θα γίνει καλά όπως όλοι μας.
Τι θα αποφάσιζα αν το ήξερα...Ειλικρινά;... να μην γεννιόταν.. και οχι για εμένα και την μητέρα της ... ΓΑΜΗΣΕ ΜΑΣ ΕΜΑΣ!... το παιδί όμως αυτό ταλαιπωρείται αφάνταστα.. δεν μπορεί εύκολα να πάει πουθενά μιας και θέλει συνεχή επίβλεψη, δεν υπάρχει τρόπος να απολαύσει αυτά που λέμε εμείς καθημερινά χωρίς να υπάρξει δική μας αλλά κυρίως δική του ταλαιπωρία σε σκάλες, σε διαδρόμους, σε χώρους μη ευνοϊκούς για αυτό. Έχει κάνει 3 ώς τώρα εγχειρίσεις στο μυικό της σύστημα.. έχει δεί δεκάδες γιατρούς.. μέχρι και στην Μασαχουσέτη στις ΗΠΑ πήγαμε..
Και για την ιστορία... περπατάει με υποβοήθηση δική μας , έχει πλήρη αντίληψη όλων των πραγμάτων και επικοινωνεί αλλά αδυνατεί να κάνει σύνθετες και πολύπλοκες σκέψεις όπως κάνουμε όλοι μας.
Αν λοιπόν γνωρίζαμε απο πριν οτι θα είχε αυτά τα προβλήματα , θα προτιμουσαμε να μην ερχόταν ποτέ. Οι λόγοι είναι αυτοί που είπα παραπάνω.. πρόσθετα στο οτι με το που θα φύγουν οι γονείς του απο την ζωή...(κανείς δεν ζεί αιώνια) σε μια ΕΧΘΡΙΚΗ ΧΩΡΑ για ανθρώπους με τέτοιες ιδιαιτερότητες, θα είναι ΜΟΝΗ ΤΗΣ απέναντι σε κάθε ρεμάλι , κάθε τυχάρπαστο , κάθε καθίκι που δεν θα διστάσει να εκμεταλλευθεί την κατάσταση της....
Οπότε μην μου λέτε για ηθικά και διάφορα άλλα... γιατί έξω απο τον χορό πολλά ακούγονται. Αλλά όταν βιώσετε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ τι τραβάνε αυτά τα παιδιά, τότε μπορεί να αλλάξετε πολλοί γνώμη.
Απο την στιγμή που γεννιέται το παιδί το λατρεύεις όσο τίποτα άλλο στον κόσμο.. αλλά ακριβώς επειδή το αγαπάς τόσο πολύ , γνωρίζοντας το τι θα τραβήξει αν έρθει σε μια δύσκολη κατάσταση (όπως το down syndrome που είναι και βαριάς μορφής) , καλύτερα να μην έρθει ποτέ.. για εκείνο πρώτα και μετά για τους υπόλοιπους!
![]()
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.
Κι εσένα σύντεκνε σου προκάλεσε τον γέλωτα το εν λόγω περιοδικό??? Θυμάμαι πήρα 3-4 τεύχη περιμένοντας το καλύτερο που δεν ερχόταν, μέχρι να διαπιστώσω ότι τελικά δεν θα άλλαζε κάτι και το σταμάτησα.Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Αυτή η πουτάνα η διαφήμιση τα κάνει όλα.
![]()
![]()
Respect Gandalf
@ Gandalf dr685sm
+ όσα θέλεις.
+1000Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Respect Gandalf
Dura lex, sed lex.
Αρχικά δημιουργήθηκε από ERRIKA
Ρε φίλε τι δεν καταλαβαίνεις???
Εμείς ΔΕ θέλουμε παιδάκι με σύνδρομο Down, απλό δεν είναι???
Edit: Και ευγνωμονούμε την επιστήμη που μπορεί να μας προφυλάξει απ'αυτό...
τι θες τωρα ,να σου δωσουμε και βραβειο?
Για εμένα είναι το Vanity Fair της επιστήμης.Αρχικά δημιουργήθηκε από vaska
Κι εσένα σύντεκνε σου προκάλεσε τον γέλωτα το εν λόγω περιοδικό???
(για την τουαλέττα καλό είναι, μην τα ισοπεδώνουμε και όλα...)
:wacko:
Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)