Σελίδα 3 από 9 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 132

Θέμα: Ta fwta sas, ftew?

Ειναι ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ για να μπορεις να οδηγεις σε δημοσιους δρομους και οχι πιστοποιηση...

Ειναι επισης προυποθεση να πληρωσει η ασφαλιστικη τον παθοντα στην περιπτωση που φταις ή που βγει εναντιον σου αποφαση δικαστηριου...Χωρις διπλωμα σε τρεχει στα δικαστηρια να εισπραξει τα λεφτα που εδωσε....Οποτε παει το σπιτι,η μηχανη,το αυτοκινητο και ισως η ελευθερια του ατομου...

Ασε που κυκλοφορουν το 1/4 με 1/5 των οχηματων ανασφαλιστα....

Μιλαμε για τρελα λεφτα και τεραστια ποσα αποζημιωσεων σε θυματα τροχαιων...Δεν μιλαμε για πενταροδεκαρες ή μια πορτα...

Εγω πιστευω οτι οποιος κυκλοφορει χωρις διπλωμα ειναι τουλαχιστον ανευθυνος...Προς τον εαυτο του κυριως...

ΥΓ Το δικαστηριο αποφασιζει βαση των συνθηκων του ατυχηματος και οχι του διπλωματος...Αν δεν φταις βγαινεις,αν αποδειχτει,αθωος...Αλλα τρως και μια μυνηση αυτεπαγγελτα για το διπλωμα....Δεν ξερω αν ειναι μπερδεμενη κατασταση ποσο θα ειναι σε βαρος του αυτου που δεν εχει διπλωμα...

Θαυμαστε το.... Το avatar του/της edmarios
    Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek
    το "όχι δίπλωμα --> ΟΧΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗ" το σκεφτήκατε καθόλου;;;;

αν οδηγείς χωρίς δίπλωμα γιατί σνομπάρεις το δίπλωμα και θεωρείς πως είσαι μεγάλο τιμόνι, και χτυπήσεις κάποιον, πώς θα καλυφθεί αυτός για τα ιατρικά του έξοδα;;;

Εμενα τοτε πως με ασφαλιζε η Εγνατια χωρις διπλωμα οταν ημουν με παπι
    Και απλα μου ειχαν πει οτι σε περιπτωση τρακαρισματος η ασφαλεια μου καλυπτει ολους τους αλλους που εχουν διπλωμα εκτος απο εμενα... Αλλα η ασφαλεια ηταν στο ονομα μου...!!! Και δεν ειχα δωσει κανενος αλλου το διπλωμα ουτοσωστε να των δηλωσω σαν οδηγο...!!!

HUSKY TE450 Το avatar του/της SeNNinhA
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    Ρε Γιάννη τα έχεις μπερδέψει.

1. Το παλικάρι εδώ καθαρά έφταιγε
    2. Φυσικά και τα δικατήρια δικάζουν βάσει των νόμων κι ισχύουν αυτά που λες, αλλά
    3. το να προσπαθούμε να φτιάξουμε μια ΣΟΒΑΡΗ "κοινότητα" αναβατών σε τούτο εδώ το μπουρδέλο που έχουμε για χώρα, ξεκινάει με την προϋπόθεση ότι όταν καβαλάς έχεις δίπλωμα.

ΟΛΑ τα υπόλοιπα τα νομικά κλπ τα αφήνω για τους δικηγόρους που είναι ειδικοί επί του θέματος και δεν παίρνω κανέναν στον λαιμό μου.
    Τι ακριβώς μπερδεύω?

1) Δήλωσα εξ'αρχής και επανειλημένως ότι πιστεύω πως έφταιγε.
    2) Φυσικά και πιστεύω ότι επιβάλλεται να βγάλεις δίπλωμα πριν να οδηγήσεις.

Η ενστασή μου είναι στην άποψή σου (τουλάχιστον όπως την κατάλαβα εγώ) ότι αφού δεν έχεις δίπλωμα φέρεις την ευθύνη και δεν το ψάχνω παραπέρα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper

Σκέψου τι ωραία θα τα λέγαμε αν πίσω απο την πόρτα που του άνοιξε την τρύπα, υπήρχε ένα 2χρονο παιδάκι που θα το είχε κάνει αλοιφή.....

Μετά ελάτε να μου πείτε εάν θα εξέταζε ο δικαστής το αν είχε δίκιο βάσει ΚΟΚ ή όχι....
    Αυτό το παραπάνω δεν μου άρεσε. Όχι για την συγκεκριμένη περίπτωση αλλα γενικά. Γιατί εαν όντως ο δικαστής και τα γεγονότα έδειχναν ότι δεν έφταιγε τελικά για την σύγκρουση δεν θεωρώ ότι μπορείς να πεις ότι φταίει και για τους όποιους τραυματισμούς των επιβατών διότι απλά δεν είχε δίπλωμα. Οπότε πάω και συντάσομαι με την γνώμη του δικαστή για την υπαιτιότητα και αφήνω στην άκρη την ύπαρξη διπλώματος.

Και πιάνω βέβαια το θέμα δίπλωμα σαν ενα ξεχωριστό και σοβαρό επίσης θέμα αλλα χωρίς να το συσχετίζω με το ατύχημα διότι ούτως ή άλλως αφού έχεις πάρει το δίπλωμα ουσιαστικά εξακολουθείς να μην ξέρεις τίποτε και να είσαι το ιδιο επικίνδυνος. 'Ολοι σχεδόν έχουν διπλώματα αλλα σοβαρά ατυχήματα εξακολουθούν να προκαλούν.

Θεωρώ ότι περισσότερο σοβαρή και από δίπλωμα είναι η ύπαρξη ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ και αυτό είναι κάτι που καλιεργείται από πολύ μικρή ηλικία και μέχρι να έρθει η στιγμή να πάρεις το δίπλωμα. Τα παιδιά μιμούνται συνήθως ότι βλέπουν και άρα μιμούνται τον μπαμπά τους κυρίως. Έτσι είναι κυρίως στο χέρι μας να τους παρέχουμε σωστές βάσεις, αξίες και κυρίως ΣΕΒΑΣΜΟ στους άλλους ώστε όταν έρθει η ώρα να οδηγήσουν να το κάνουν με σωστό και όχι λάθος τρόπο.

Αυτο ισχυει,οχι διπλωμα--->οχι ασφαλιση...

Αλλα περιπου ετσι...Η ασφαλιστικη ειναι υποχρεωμενη να αποζημιωσει..Αλλα μετα ζηταει ολο το ποσο πισω απο τον ασφαλισμενο και βαση νομων τα περνει...

Αρχικά δημιουργήθηκε από SeNNinhA
    Θεωρώ ότι περισσότερο σοβαρή και από δίπλωμα είναι η ύπαρξη ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ και αυτό είναι κάτι που καλιεργείται από πολύ μικρή ηλικία και μέχρι να έρθει η στιγμή να πάρεις το δίπλωμα. Τα παιδιά μιμούνται συνήθως ότι βλέπουν και άρα μιμούνται τον μπαμπά τους κυρίως. Έτσι είναι κυρίως στο χέρι μας να τους παρέχουμε σωστές βάσεις, αξίες και κυρίως ΣΕΒΑΣΜΟ στους άλλους ώστε όταν έρθει η ώρα να οδηγήσουν να το κάνουν με σωστό και όχι λάθος τρόπο.

Και αυτο πρεπει να υπαρχει και διπλωμα να εχεις....Δεν αναιρει το ενα το αλλο...Ουτε μειωνει την αξια του διπλωματος η υπαρξη παιδειας στον δρομο...

Δεν είναι έτσι. Η ασφάλεια αφορά και ακολουθεί το όχημα και όχι τον οδηγό του οχήματος. Ο καθένας μπορεί να έχει στην κατοχή του οποιοδήποτε όχημα κι ας μην το οδηγεί. Μπορούν να το οδηγούν άλλοι. Έτσι το όχημα οφείλει να είναι ασφαλισμένο άσχετα εαν ο κάτοχός του έχει ή δεν έχει δίπλωμα. Και έτσι γίνεται δηλαδή.

Ναι αλλα υποτιθεται οτι ο ιδιος οδηγει το οχημα του και δεν διαθετει διπλωμα....Δεν μιλαμε για περιπτωσεις που το πηραμε το 1000 στο ονομα της γιαγιας....

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Αρχικά δημιουργήθηκε από SeNNinhA
    Δεν είναι έτσι. Η ασφάλεια αφορά και ακολουθεί το όχημα και όχι τον οδηγό του οχήματος. Ο καθένας μπορεί να έχει στην κατοχή του οποιοδήποτε όχημα κι ας μην το οδηγεί. Μπορούν να το οδηγούν άλλοι. Έτσι το όχημα οφείλει να είναι ασφαλισμένο άσχετα εαν ο κάτοχός του έχει ή δεν έχει δίπλωμα. Και έτσι γίνεται δηλαδή.
    Γιαννη, επειδή έχω το ασφαλιστήριο μου μπροστά μου, κάνε κι εσύ το ίδιο και δες ΠΟΙΟΥΣ οδηγούς καλύπτει η ασφάλειά σου.... Η δική μου καλύπτει, τον οδήγό, και του 1ου βαθμού συγγενείας (οι οποίοι και πρέπει να έχουν και δίπλωμα)....
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Αν δεν έχεις δίπλωμα και σε χτυπήσουν ενώ δεν φταίς εσύ καθόλου τότε τι γίνεται;
    Σε αυτή την περίπτωση ποιός πληρώνει ποιόν;

Αν αποδειχτει οτι φταιει ο αλλος φυσικα πληρωνει ο αλλος....

Σνιπερ οποιος εχει διπλωμα μπορει να οδηγησει οποιοδηποτε οχημα και ισχυουν κανονικα οι ασφαλειες...Δεν μπορουν να μην αποζημιωσουν...

Ολα που εχω δει αυτο γραφουν,αλλα λενε μονο για τον ληπτη της ασφαλειας,αλλα δεν μπορουν νομικα να το ακολουθησουν...Οποιος εχει διπλωμα τον καλυπτει οτι και να λεει...

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Μάλιστα....

Δεν πρόκειται να βγάλουμε άκρη.

Κάντε ο καθένας ό,τι σας φωτίσει.
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Θαυμαστε το.... Το avatar του/της edmarios
    Αρχικά δημιουργήθηκε από costas81
    Αν δεν έχεις δίπλωμα και σε χτυπήσουν ενώ δεν φταίς εσύ καθόλου τότε τι γίνεται;
    Σε αποζημιωνη κανονικα απλα μετα εχεις μια αυταπαγγελτη απο την αστυνομια... εκτος αν δεν καλεσεις αστυνομια...!! Εγω τουλαχιστον ετσι ξερω..!

ΜΑΝΟΣ para siempre Το avatar του/της vangelis 64
    Φταίει αυτός χωρίς το δίπλωμα ΠΑΝΤΑ!!Διότι τι σκατά γυρεύει στο δρόμο πάνω σ' ένα όχημα που δεν τού επιτρέπεται να οδηγεί!!
    moto perpetuo

Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
    y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
    hasta luego.
    -------------------------------------------------------------------
    [FONT=courier new]Paco de Lucia[/FONT]

Αναλλοίωτος Το avatar του/της Akatanomastos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek
    πού τα κατεβάζετε αυτά τα τρομερά στατιστικά θα 'θελα να ΄ξερα...

ο άλλος παραπάνω: "90 στους 100 οδηγούν χωρίς δίπλωμα"
    +1

ε ναι ρε παιδια, ελεος, επειδη ειμαστε (μ)πορντελο, και ειναι πολλοι αυτοι που εχουν κανει την μ@λ@κια δεν παει να πει πως οι 90/100 το κανουν..

αυτο βεβαια ειναι αλλο θεμα,

το παιδι εδω προφανως και εφταιγε, ο αλλος αναψει δεν αναψει φλας δικαιουται να κανει ΟΤΙ θελει στον δρομο ΕΣΥ πρεπει να χεις ικανοποιητικη αποσταση για να τα προλαβεις ολα
    -It's 106 miles to Chicago. We've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses.
    - Hit it.
    -------------------------------------------------------------------------------
    όλα αυτά, είναι απλά μέρος του πανυγηριού που λέγεται ζωή..
    ------------------------------------------------------------------------------
    νέα προσθήκη

Definition of a bad boy

Πληρώνει ΠΑΝΤΑ αυτός που φταίει άσχετα με διπλώματα. Απλά η ασφαλιστική θα πληρώσει και εαν δεν έχεις δίπλωμα και φταίς τότε θα στα ζητήσει από εσένα μετά ότι πλήρωσε.

SNIPER: δεν έχω τα χαρτιά μπροστά μου αλλα πήρα τηλέφωνο τον ασφαλιστή μου και ήταν κατηγορηματικός

1) Η ασφάλεια καλύπτει το ΟΧΗΜΑ ανεξάρτητα από τον οδηγό του

2) Για να ασφαλίσεις ενα όχημα δεν είναι απαραίτητο να έχεις δίπλωμα

Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
    Φταίει αυτός χωρίς το δίπλωμα ΠΑΝΤΑ!!Διότι τι σκατά γυρεύει στο δρόμο πάνω σ' ένα όχημα που δεν τού επιτρέπεται να οδηγεί!!
    Ελπίζω να το είπες χαριτολογώντας και μόνο γιατί είναι μεγάλη παπαριά

Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64

καθόταν επάνω και το χάζευε!!
    δεν το οδηγούσε!
    αν είσαι σταματημένος πάνω στην μηχανή και έρθει ένα αμάξι και σε τσακίσει τι θα σου πούνε μετα?

Σελίδα 3 από 9 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. TDM 850 Ta fwta sas please !!
    από The_Scientist στο forum Yamaha TDM series
    Απαντήσεις: 53
    Τελευταίο μήνυμα: 01/11/2008, 09:31
  2. Versys h TDM?Dwste mou ta fwta sas
    από 700_Thespieis στο forum Νέα
    Απαντήσεις: 31
    Τελευταίο μήνυμα: 18/04/2007, 09:55
  3. Ta fwta sas
    από xtrm600 στο forum Kawasaki Z series
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 06/04/2006, 16:58
  4. Gia dwste ta fwta sas oi taxidiwtes...
    από o_gavros στο forum Πληροφορίες
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 26/02/2005, 06:54
  5. ta fwta sas!!!
    από NIKOS_21 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 17/03/2004, 22:43

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας