Άμα είσαι λίγο αφελής και "χάψεις" τα βρεφονηπιακού σταθμού επιχειρήματα και υποσχέσεις περι λαγνοθεραπαινίδων του beli dance...
...το λιγότερο που θα σου συμβεί είναι να συνεχίσεις τον περίπατό σου...ξελαφρωμένος από πορτοφόλι, φωτογραφική ή κινητό...
Κάθησα για ένα γλυκό τσάι με μέντα...που το πετυχαίνουν εξαιρετικά, σε τέτοιου είδους λαϊκά καφενεδάκια....
![]()
Η "βασίλισσα" στη σκιά της αλέας με κοιτάζει διερευνητικά για να μαντέψει τις προθέσεις μου...
Ήταν 10 Μαίου και κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει πλοίο για Σικελία το βράδυ...
Το επόμενο θα έφευγε μετά από 3 μέρες...Έτσι πήρα τη μηχανή για μιά βόλτα στο La Goulet, το λιμάνι γύρω στα 6-7 χλμ, να δω άμα το πλοίο θα φύγει κανονικά (γιατί από τον Οκτώβριο μέχρι και το Μάϊο τα δρομολόγια είναι αραιά και όχι πολύ στάνταρ) και επιστρέφοντας ξανά στην Τύνιδα "περί έναν καφέ", θα αποφάσιζα για τη συνέχεια...
Είχα αφήσει τα πράγματα να προχωρούν μόνα τους...χωρίς πιεσμένα προγράμματα, χρονοδιαγράμματα, κωλοδιαγράμματα και πάσης φύσεως ...ράμματα...
...και όλα πήγαιναν καταπληκτικά...
Ο τροχονόμος που αντικατέστησε τη "βοϊδομάτα" σταμάτησε την κυκλοφορία(!) για να κατεβάσω τη μηχανή από το πεζοδρόμιο και αφού αλληλοχαιρετηθήκαμε ξεκίνησα την απογευματινή μου βόλτα παραλιακά για το La Goulet...
![]()
Με το που φθάνω στο λιμάνι πλακώνουν πιτσιρικάδες που πουλάνε οτιδήποτε μπιχλιμπίδι μέχρι και αμφορείς...
Εκτός της πραμάτιας τους, πουλάνε και άχρηστη εξυπηρέτηση για το πού είναι τα γραφεία, που να σταματήσεις, που βγάζεις εισιτήρια, από που θα πας στο τελωνείο στη συνέχεια και άλλα τρελλά...
...λες και στην Αφρική φτάσαμε με αερόστατο!
Εδώ στη φωτογραφία μέχρι να πάω στα γραφεία της εταιρίας να ρωτήσω για το καράβι, μου έχουν κολλήσει και αυτοκόλλητο για να έχω προνομιακή σειρά στον έλεγχο για το πλοίο που θα φύγει σε λίγο με την ίδια εταιρία αλλά για ...Μασσαλία!
Το βίσμα για τη σειρά και το τουμπερλέκι πακέτο 2 ευρώ! Ήταν άτυχος ο πιτσιρικάς γιατί δεν θα ταξίδευα για Μασσαλία...Παρ΄όλα αυτά μου χάρισε ένα πλατύ χαμόγελο στη φωτογραφία...
![]()