εδω και δυο μερες εχω βαλει το διπλο σταντ της HEPCO & BECKER και ειμαι ικανοποιημενος, καλη τιμη (119) και καλη ποιοτητα.
εδω και δυο μερες εχω βαλει το διπλο σταντ της HEPCO & BECKER και ειμαι ικανοποιημενος, καλη τιμη (119) και καλη ποιοτητα.
Με μιά έκπτωση που έγινε λόγο κάποιας γνωριμίας πήρα της Suzuki με 155€. Λέω να μη ρισκάρω όμως βαζοντάς το μόνος μου από τις οδηγίες που έχει.![]()
Μπορείς να το βάλεις αλλά με βοήθεια απο κάποιο φιλαράκι σου.Επίσης θα θέλεις γράσο και locktide για να γίνει καλή δουλειά.
αντε και καλη εφαρμογή![]()
Fly With It!!
Νομίζω ότι το μαμίσιο είναι καλύτερη επιλογή.Για τα άλλα δεν είσαι και τόσο σίγουρος για την σταθερότητά τους και είναι κρίμα να το βρεις ξάπλα το εργαλείο...
Το γράσο το καταλαβαίνω αλλά το locktide δε ξέρω καν τι είναι..Αρχικά δημιουργήθηκε από Suner
Μπορείς να το βάλεις αλλά με βοήθεια απο κάποιο φιλαράκι σου.Επίσης θα θέλεις γράσο και locktide για να γίνει καλή δουλειά.
αντε και καλη εφαρμογή![]()
Για πες λοιπόν..
![]()
Επειδή forum μονο με παρακολούθηση δεν γίνεται, αλλά θέλει και συμμετοχή, να πω και εγώ την εμπειρία μου...
Με την αγορά της μηχανής χωρίς δεύτερη σκέψη τοποθέτησα διπλό σταντ, κάγκελα μπροστά, τριπλέτα-βαλίτσες πίσω, όλα από την μαμά HEPCO & BECKER. Ίσως η πιο ακριβή λύση, αλλά οι διαφορές είναι μεγάλες. Την αγαπάμε την μηχανή μας, την χρησιμοποιούμε κάθε μέρα, και τα 30, 40 ή και 50 euros διαφοράς, θα τα απολαμβάνουμε κάθε μέρα κατά την διάρκεια της συμβίωσης. Τα βάζεις σε δόσεις και απλά τα πληρώνεις, λέω εγώ τώρα...
Πλαινές βαλίτσες και διπλό σταντ HEPCO & BECKER είχα και στο Freewind, όπως είχε έρθει από Γερμανία (εισαγωγής) και ήμουν απολύτος ευχαριστημένος.
Σε πολλά forums και γενικότερα ξένα sites είχα διαβάσει τα καλύτερα για το συγκεκριμένο σταντ.
Εύκολη τοποθέτηση, καλή τιμή, γερμανική κατασκευή- στιβαρό και κυριλέ, σταθερό, πολύ καλό μοχλικό και ότι ψάχνει κανείς από το διπλό του σταντ.
Το μοναδικό αρνητικό του σημείο??
Χαμηλώνει αρκετά η μοτοσυκλέτα! Και όταν λέμε αρκετά? Ε αρκετά.
Σε άσφαλτο με δικάβαλο και λακούβα σε ομαλή στροφή, έχω πετάξει σπίθες. Αν και δεν το πίστευα, το δοκίμασα και μόνος μου χωροπιδώντας μεσα σε στροφή, και όντως βρίσκει...
Σε χώμα δικάβαλο και τριπλέτα? Δεν το συζητάω...
Σε αυλακώσεις, αντίστοιχα πεζοδρόμια, θέλει πάρα πολύ προσοχη...
Στην πραγματικότητα βρίσκουν πρώτα οι δύο κάθετες βάσεις (νούμερο 2 και 3 στο σκίτσο) που στηρίζουν το σταντ και μετά κατα την έξοδο της πίσω ρόδας από την αυλάκωση, βρίσκει το ίδιο το σταντ (1). Ανάλογα με πόσα πας, μιλάμε για ταχύτητες 20-30χμλ/ω, και πάντα με φορτίο, αλλά και πόσο έχεις τερματίσει την πίσω ανάρτηση φρενάροντας, φοβούμενος ότι περνάς με πολλά το εμπόδιο, θα είναι και ανάλογη η πίεση που θα δεχθεί το σταντ.
Προσωπικά σε μία περσινή εξόρμιση Κεφαλλονιά-Ιθάκη-Γύρο Πελλοπονήσου (δικάβαλο, τριπλέτα, σκηνή κτλ...) με αρκετά χωμάτινα χιλιόμετρα είχα σαν αποτέλεσμα τα εξής:
1) Λασκάρισμα του μεταλλικού πύρου (νούμερο 5 στο σκίτσο) που στηρίζει το τερματικό λαμάκι μαζί με το λάστιχο, από τα πολλά χτυπήματα
2) Χάσιμο του παραπάνω εξαρτήματος κάπου στον Ταύγετο
3) Στράβωμα της βάσης που στηρίζεται το παραπάνω εξάρτημα (βέλος), η οποία ουσιαστικά είναι μέρος της εξάτμησης
4) Τερματισμός του σταντ με αποτέλεσμα να βρίσκει η αλυσίδα όταν δεν είχε φορτίο ή στις λακούβες...
5) Νεύρα πολλά και πατέντες της πατέντας με ότι εργαλεία είχα κτλ...
Τέλικά? Γυρνώντας Αθήνα, δωρεάν το εξάρτημα από τα παιδιά στο PRS, επισκευή από τον μηχανικό μου και επαναφορά της βάσης στην εξάτμηση, (χρειάστηκε και οξυγονοκόλληση...) και όλα καλά!!
Δεν ξέρω τι θα γινόταν με άλλο σταντ ή με άλλον οδηγό. Μπορεί κάποιο Ιταλικό να είχε σπάσει, μπορεί της "μαμας" (μαλακίες, ότι θέλει φέρνει ο Σφακ και το μοσχοπουλάει...) να μην έβρισκε καν.
Μπορεί να είχα κάνει και ζημιά στην μηχανή.
Για μένα οι Γερμανοί μου βγάζουν κάτι θετικότερο από τους Ιταλούς. Να τα ψάξουμε τα οικονομικά, αν και στην προκειμένη περίπτωση το Γερμανικό βγαίνει φθηνότερο... Ολοι περνάμε δύσκολες ώρες, αλλά με δεδομένο ότι βγαίνουμε για ποτό και μας κόβουν τον κ@λ@, ας πάρει ο καθένας ότι του γεμίζει το μάτι άσχετα με το κόστος μιας και θα το χρησιμοποιεί κάθε μέρα...
![]()
Φίλε PanVas,να γράφεις πιο συχνά στο Forum...![]()
Ρώτησα χθες για διπλό σταντ. Μου φαίνεται της Motech (μπορεί να κάνω κ λάθος) στα 145?.
Το θέμα δεν είναι μόνο η τιμή.
Μου είπε ότι το παίρνεις με δεδομένο ότι θα βρίσκει κάποιες φορές κάτω...
Εγώ ρε παιδιά ανεβαίνω κάθε μέρα πεζοδρόμιο για να παρκάρω τη μηχανή...αν είναι να βρίσκει συνεχώς τότε τι να το κάνω;
Στα αλήθεια εμένα δε μου ακούγεται κ πολύ χρήσιμο... Αν είναι μόνο για να λαδώνω την αλυσίδα φωνάζω ένα φιλαράκι κ το κάνουμε στο λεπτό.
Όσο για τη σταθερότητα που προσφέρει...εντάξει ρε παιδιά τη μηχανή στο 99% τον περιπτώσεων την παρκάρουμε σε καλό έδαφος στην πόλη κ δεν έχει πρόβλημα ενώ σε πλοία πόσες φορές να μπεις τον χρόνο; Όσες φορές κ αν μπήκα δεν είχα πρόβλημα...
Εσείς που έχετε βάλει τι λέτε;
Μου τρακάρανε το Z και με αναγκάσανε να αγοράσω V-Strom
1)Λάδωμα - καθάρισμα αλυσιδας γρήγορα, ευκολα και πολύ πιό άνετα απο το καθάρισμα με ενα φιλαρακι...
2)Σφίξιμο αλυσίδας χωρίς τη βοήθεια απο το φιλαράκι, οπου και οποτε γουστάρω.
3)Πρατήριο βενζίνης, γέμισμα ντεποζιτου μέχρι το τέρμα.
4)Ταξίδι, πλαϊνές τσάντες, χειρισμός πιο εύκολος.
Ανεβαίνω κ εγώ πεζοδρόμια με το Motech μου και δεν αγκλιζει απο κάτω.
Κάνω ταξίδια με συνεπιβάτη και δεν αγκίζει απο κάτω
Off road δεν εκανα σε βράχια κτλ έτσι δεν ξέρω να σε πω.
Γούστα είναι.
![]()
Fly With It!!
και κάτι που ξέχασα.
118 ευρά με την εφαρμογή.(Κύπρος)
και στην Ελλάδα καπου τόσο πάει.
Ψάξε το.. Γίνεται![]()
Fly With It!!
Από όλα αυτά που μου είπες σε αυτό που πραγματικά είναι χρήσιμο είναι το καθάρισμα της αλυσίδας. Όλα τα άλλα γίνονται αρκετά εύκολα ώστε να μην σου είναι απαραίτητο.
Αλλά αν όπως λες δεν βρίσκει από κάτω, ή τουλάχιστον να βρίσκει σπανίως, τότε είναι υπό σκέψη...
Το θέμα είναι αν είσαι φορτωμένος με τριβάλιτσο κ δικάβαλος κ πετύχεις μια λακουβίτσα (πράγμα πολύ πιθανό στους ελληνικούς δρόμους) να μη σου μείνει στο χέρι το διπλό σταντ.Στην ευθεία χαίρω πολύ ότι δεν θα βρίσκει...
Αυξάνει καθόλου το βάρος της μηχανής; Μη ζυγίζει ας πούμε 20 κιλά παρά πάει...αν και από ότι τα είδα δε νομίζω να είναι τόσο βαρύ.
Α κάπου που χρησιμεύει επίσης, είναι να μην πέφτει το βάρος της μηχανής στα λάστιχα ειδικά αν η μηχανή μένει για μεγάλο χρονικό διάστημα ακίνητη...
Μου τρακάρανε το Z και με αναγκάσανε να αγοράσω V-Strom
Το σήκωσα με το χέρι και απο ότι υπολογίζω είναι 3 κιλάκιαΑρχικά δημιουργήθηκε από nickmavros
Αυξάνει καθόλου το βάρος της μηχανής; Μη ζυγίζει ας πούμε 20 κιλά παρά πάει...αν και από ότι τα είδα δε νομίζω να είναι τόσο βαρύ.
![]()
το motech επίσης είναι πιο συμμαζεμένο στα πλαγια απο το μαμίσιο και πλάγιαζεις τη μηχανη (ω ναι ,πλαγιαζει πολυ η άτιμη),
χωρίς να τρίβεις το σταντ.
σιγουρα χαμηλώνει η μηχανη αλλά κάπου στα 1,5 εκατοστα απο οτι θυμάμαι. Στις λακουβίτσες δεν βρίσκει.Ξέρω απο πρώτο χέρι γιατι και στην Κύπρο οι δρόμοι μας συναγωνιζονται τους Ελληνικούς![]()
Fly With It!!
Και κάτι ακόμα.. όσο τη κοιτώ επάνω στο διπλό, συνειδητοποιώ.. ό,τι είναι πολύ "γαϊδούρι" λέμε!!!!![]()