Πιθανον, αλλά σπεκς συγκρίνουμε (ότι δίνει ο καθείς...)Αρχικά δημιουργήθηκε από spyro
υπεραισιόδοξο το νούμερο. Η Τ μας δουλεύει. Δεν είναι με τίποτα 198 άδειο. Είναι πάνω απο 210.
Πιθανον, αλλά σπεκς συγκρίνουμε (ότι δίνει ο καθείς...)Αρχικά δημιουργήθηκε από spyro
υπεραισιόδοξο το νούμερο. Η Τ μας δουλεύει. Δεν είναι με τίποτα 198 άδειο. Είναι πάνω απο 210.
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
Ρε 'σείς δεν κάνει το 1050 για τον Νίκο...
τι κάθεστε και τσαμπουνάτε...?![]()
Δεν καταλαβαίνω γιατί το βάλατε στα προτεινόμενα.
Αρχικά δημιουργήθηκε από kachius
Θα γράψω και ένα τελευταίο για το tdm γιατί ξεφεύγουμε από το θέμα (του thread).
Και εμένα μου άρεσε (αρέσει? ) το tdm, γιαυτό άλλωστε είχα πάρει και δεύτερο (!)
αλλά κρίνοντας από τα παρακάτω
είχαμε τελείως διαφορετικό τρόπο οδήγησης.
Όσο και αν προσπάθησα, ποτέ δεν κατάφερα να βγάλω πάνω από 230-240χιλιόμετρα μέχρι ρεζέρβα,
είτε πόλη, είτε ταξίδι (ούτως ή άλλως η πόλη για μένα είναι 80% Α.Ο.)
βάζοντας και αυτό
υποθέτω ότι οδηγείς το tdm στην περιοχή που του αρέσει (χαμηλά-μεσαία) και σε μικρές (σχετικά) ταχύτητες
γι'αυτό το βρίσκεις πιο "στριφτερό" από το cbf.
Προσωπικά η θέση οδήγησης του tdm μου αρέσει πολύ (έτσι πήρα και δεύτερο) αλλά συγκριτικά με άλλα
(μάλλον τα περισσότερα) street...δε στρίβει (συγκριτικά πάντα!).
Και με τον όρο "δε στρίβει" εννοώ κυρίως το αίσθημα που σου δίνει (γιατί μια χαρά στρίβει αυτό...
τα μαλλιά μου όμως ασπρίζανε...)
Και για να το φέρω λίγο εντός θέματος, θα πρότεινα tdm σε πολλούς, αλλά όχι σε κάποιον που ψάχνει να
αντικαταστήσει το cbf600!
Νομίζω ότι o npat το έχει καταλάβει αυτό, αν και φοβάμαι ότι έχουν πάει άδικα τόσες γραμμές καθώς
δεν πιστεύω ότι ήταν ποτέ στις επιλογές του![]()
Είχα tdm 4 χρόνια συνολικά, και στις 2 μέρες με ένα cbf κατάλαβα ότι είναι πολύ πιο street σε όλους τους τομείς. Δε νομίζω όμως ότι έχει σημασία ποιός την έχει μεγαλύτερη...την εμπειρία στα tdm...
ο καθένας οδηγεί διαφορετικά και αντιλαμβάνεται άλλα πράγματα σε ένα μηχανάκι.
Όταν είχα το πρώτο μου (που ήταν και η πρώτη μου μότο) δε μπορούσα να καταλάβω γιατί δεν έχουν όλοι tdm και ασχολούνται με άλλα μηχανάκια...μετά...οδήγησα μηχανάκι![]()
Είναι και πόσο σου ταιριάζει και της ταιριάζεις της κάθε μηχανής .... όσο για τα χιλιόμετρα 280-320 από τέρμα γεμάτο σε άδειο (να έχει δείξει η ρεζέρβα 40 χιλιόμετρα)
Όσο για την μετάβαση και την επόμενη μηχανή γούστα είναι και αυτά... εγώ τώρα γλυκοκοιτάω κ1200s
![]()
*tat tat tat tat tat tat tat tat tat *
We interrupt this broadcast to bring you a special news bulletin
Είχαμε ραγδαίες εξελιξεις, η καμερα του Star ήταν εκεί, περισσότερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων
![]()
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
Το δελτιο του σταρ ξεκιναει σε 5 λεπταΑρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
*tat tat tat tat tat tat tat tat tat *
We interrupt this broadcast to bring you a special news bulletin
Είχαμε ραγδαίες εξελιξεις, η καμερα του Star ήταν εκεί, περισσότερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων
![]()
![]()
αμαν ένα tiger κάτω απο το Νίκο
![]()
10ποντη γόβα και θα φτάνεις μια χαρά!
Νίκο περιμένουμε να σε ακούσουμε... για λέγε.![]()
(Συνεχίζω να πιστεύω ότι δεν είναι αυτό που ζητά...)![]()
Τουλάχιστον εχουμε τη short list![]()
(50 χλμ τον κυνηγούσα για να κατέβει)
![]()
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
Ε ναί λοιπόν. Δοκίμασα το Tiger! Και όχι γύρω-γύρω στο τετράγωνο στην πόλη, αλλά μια κανονική βόλτα από την Αθήνα μέχρι το Ναύπλιο, τους Μύλος και πάλι πίσω. Είχε λίγο απ' όλα: Εθνική οδό μέχρι την Κόρινθο, στροφούλες στα Δερβενάκια, κίνηση μέσα στο Ναύπλιο.
Χίλια ευχαριστώ στον Ηλία που μου έδωσε την ευκαιρία να πάρω μια σχετικά ολοκληρωμένη γεύση απ' το μηχανάκι!
I owe you one mate!
![]()
![]()
Για να μην παρεξηγηθώ, ξεκαθαρίζω ότι τα παρακάτω είναι καθαρά οι δικές μου εντυπώσεις απ' το μηχανάκι, άκρως επηρεασμένες από αυτά που έχω συνηθίσει να καβαλάω και πέρα για πέρα (μα πέρα για πέρα) ΜΗ αντικειμενικές. Επίσης είναι απόψεις του διαμορφώθηκαν μετά από 200-300 χιλιόμετρα στη σέλα, και θα μπορούσαν κάλλιστα να αλλάξουν αν είχα το μηχανάκι περισσότερο χρόνο και συνήθιζα το ιδιαίτερο ύφος και στυλ του.
Τα θετικά πρώτα:
- Κινητήρας υπέροχος! Δυνατός, τραβάει από χαμηλά, χωρίς ξεσπάσματα, γεμάτος παντού. Λίγο τραχύς σε σχέση με το δικό μου τετρακύλινδο αλλά αυτό μάλλον μου άρεσε (σε καμία περίπτωση δεν ήταν ενοχλητικό). Ήχος με ωραία χροιά. Στην εθνική αφήνεις μια έκτη και παίζεις άνετα απ' τα 100 μέχρι τα 200. Αν κατεβάσεις δύο έχεις πολύ ωραίο τράβηγμα που το φχαριστιέσαι κάργα.
- Άνεση επιπέδου "μαγικό χαλί". Λακουβίτσες, ανωμαλίες, ίσα που τις καταλαβαίνεις.
- Στις στροφές (και στις κλειστές και στις ανοιχτές) τρομερή προθυμία να πλαγιάσει, ακόμα και με την ελάχιστη δύναμη.
- Πολύ καλά ζυγισμένη στις χαμηλές ταχύτητες. Μέσα στην πόλη είναι σχεδόν παπί (μέχρι να χρειαστεί να βάλεις πόδι κάτω).
Και τώρα τα αρνητικά:
- Θέση οδήγησης δε μου άρεσε: Κάθεσαι πολύ μπροστά και έχεις τα χέρια σου πολύ ανοιχτά, σαν να κάνεις πουσάπ στο τιμόνι. Μετά τα 160 αέρας τρελός. Στο CBF (που έχει μικρότερη ζελατίνα, και την έχω πάντα στην χαμηλότερη θέση) όταν οι ταχύτητες ανέβουν, βάζεις τον κώλο σου τέρμα πίσω στη σέλα, σκύβεις, μαζεύεις τους αγώνες σου σφίγγεις τους αστραγάλους στο πλαίσιο και πόδια στο ντεπόζιτο, γίνεσαι ένα με το μηχανάκι και μπορείς να πας έτσι για ώρες μέχρι την τελική του---όχι τελείως άνετα, αλλά ανθρώπινα. Στο tiger η σέλα δεν σου δίνει πολλά περιθώρια να κινηθείς προς τα πίσω, τα πόδια ανοίγουν πολύ στο ντεπόζιτο (είναι φαρδύ) και αν πας να σκύψεις αισθάνεσαι ότι τα χέρια σου φτάνουν στ' αυτία σου (άβολα και ψιλογελοία). Αναγκαστικά λοιπόν κάθεσαι "μπαρπάδικα" καμαρωτός-καμαρωτός και αρχίζεις να σκέφτεσαι για ζελατίνες μεγέθους παρμπριζ. Δεν ξέρω, μπορεί να συνηθίζεται, αλλά εμένα αυτό το στυλάκι... δεν!
- Στο στροφιλίκι έχει περίεργη αίσθηση, εντελώς διαφορετική απ' ότι έχω συνηθίσει με το CBF και ούτε αυτό μου άρεσε. Προσπαθώ να εξηγήσω: Με το CBF όταν στρίβω αισθάνομαι ότι το πράγμα πάει "μονοκόματα". Θέλει περισσότερη δύναμη για να πλαγιάσει, αλλά το κάνει "σαν ένα κομμάτι" και αισθάνεσαι κολλημένος στον δρόμο. Με το tiger αισθανόμουν σαν αν κάθομαι κάπου εκεί στα αψηλά παίζοντας το εκκρεμές του Φουκώ. Στρίβει αποτελεσματικότατα και με ελάχιστη προσπάθεια και το αισθάνεσαι πολύ πιο αλαφρύ. Αλλά νιώθω σαν να είμαι εγώ εκεί ψηλά, ο δρόμος εκεί κάααατω, και ανάμεσά μας ένα ελαστικό πράμα. Συγκριτικά (και σαν αίσθηση και μόνο) με το CBF αισθάνομαι σαν να είμαι καβάλα σ' ένα φίδι κολημμένο στο δρόμο, ενώ με το tiger σαν να έχω ζέψει καμηλοπάρδαλη. Προφανώς υπερβάλω και προφανώς δεν αναφέρομαι στην αποτελεσματικότητα της μοτοσυκλέτας (στο πόσο γρήγορα ή καλά μπορεί να πάει). Προσπαθώ απλά να περιγράψω την αίσθηση που μου άφησε.
- Η μοτοσυκλέτα είναι ψηλή χωρίς να μπορώ να καταλάβω τον λόγο. Σαν να μην έφτανε αυτό, έχει μια γελοιωδώς φαρδιά σέλα που σου ανοίγει να πόδια τελείως. Εντάξει είμαι ένα-ογδοντα-κάτι και πατάω είτε με το ένα πόδι άνετα, είτε με τα δύο μέτρια (όχι στις μύτες, αλλά ούτε εντελώς άνετα). Αυτό σε επιτόπιους ελιγμούς (παρκάρισμα-ξεπαρκάρισμα σε ανηφόρες και κατηφόρες) δυσκολεύει την κατάσταση. Αν υπήρχε κάποιος λόγος (αν κέρδιζα κάτι απ' αυτό)... να το δεχθώ... θα το συνήθιζα. Όμως απλά δεν βλέπω κανένα λόγο γιατί θα έπρεπε να είναι έτσι.
Συνολικά, ίσως να μπορούσα να την συνηθίσω και να ζήσω μαζί της, αλλά πάντως δεν θα ήταν η πρώτη επιλογή μου.
Αυτά για την ώρα, μπορεί να σκεφτώ και τίποτ' άλλο αργότερα.
![]()
Πρέπει να γράψω κι ενα αντίστοιχο για το CBF![]()
Aντε Νικ, δύο μηχανάκια εμειναν και τέρμα![]()
![]()
![]()
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
Τουλάχιστον σήμερα ο Νικος έμαθε ΠΩΣ οδηγείται οικονομικά ενα μηχανάκιΑρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
Σαν να το ήξευρα μήπως...![]()
![]()
![]()
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
νπατ...το cbf με τα χλμ που εχει ποσο στο παιρνουν?