Ο ΚΟΚ που έβαλα ήταν όπως ίσχυε την ημέρα που τον έβαλα.Αρχικά δημιουργήθηκε από SCBR1000RR
ΒΤW o κώδικας έχει δεχθεί κάποιες αλλαγές δέν ξέρω πού τον έχεις βρεί εσύ εγώ έχω την τελευταία έκδοση του, το Νοέμβριο για να γίνω δάσκαλος, την δίνω στο υπουργείο, εάν έχει αλλάξει κάτι δεν είναι κακό να το προλάβουμε.
Αρχικά δημιουργήθηκε από SCBR1000RR
επειδή τυχαίνει να έχω μπροστά μου τώρα το ΚΟΚ που έχει ανανεωθεί και επειδή ο δάσκαλος μου είναι και δικηγόρος αναφέρεται όπως πολύ καλά θυμάμαι σε γενική ΥΠΟΧΡΈΩΣΗ του οδηγού για τον προσδιορισμό των αποστάσεων. . . . . .
...
Στήν παράγραφο 1 ορίζεται η γενική υποχρέωση του οδηγού να έχει τον πλήρη έλεγχο του οχήματος του ώστε να μπορεί να εκτελεί τους απαραίτητους χειρισμούς.
Άν ο οδηγός χάσει τον έλεγχο του οχήματος του θα είναι αποκλειστικά υπαίτιος για όποιο ατύχημα προκαλέσει, εκτός βέβαια εάν η απώλεια του ελέγχου οφείλεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σε εξωγενείς παράγοντες.
Δεν διαφωνώ για τη γενική υποχρέωση του οδηγού.
Όμως επαναλαμβάνω ότι η υποχρέωση εξαντλείται σε αυτά που "μπορεί" να προβλέψει.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα στα δικαστήρια, ειδικά στην περίπτωση των τροχαίων, δεν είναι η ερμηνεία του νόμου, είναι να καταλάβουν οι δικαστές πώς έγινε το ατύχημα.Αρχικά δημιουργήθηκε από SCBR1000RR
Βέβαια υπάρχουν και δικαστικές αποφάσεις που αναιρούν αυτά που γράφω παραπάνω, τίποτα δέν μπορεί να θεωρηθεί απόλυτο στο δικαστήριο.
Να καταλάβουν δηλαδή τα πραγματικά περιστατικά του.
έχεις pm