Σελίδα 10 από 11 ΠρώτοΠρώτο ... 567891011 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 136 έως 150 από 162

Θέμα: λαδια τουτου σε μοτο

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Ρε Αρχιμανδριτα, αντι να κανεις μια επιλεκτικη συνοψιση του θρεντ την στιγμη που μπορει ο καθεις να την κανει για τον εαυτο του και καλυτερα, για τι δεν μας βγαζεις απο την αγωνια μας?
    Μιας και το κατεχεις το θεμα, το μονο που αρκει να πεις σε δομημενη επιστημονικη γλωσσα, ειναι οτι:

Δεν μπορει να χρησιμοποιηθει λαδι αυτοκινητου σε μηχανη διοτι:

Οι κινητηρες μοτο στροφαρουν ψηλοτερα και εχουν μεγαλυτερη ειδικη ισχυ αρα γινονται αυτα:
    α)
    β)
    ....
    ω)

και συνεπως χρειαζονται αυτα τα προσθετα:
    α)
    β)
    ...
    ω)

που πληρουν τις προδιαγραφες αυτες
    α)
    β)
    ...
    ω)

και τα οποια δεν υπαρχουν στα λαδια αυτοκινητου.

Ειναι τοσο απλο!

ΥΓ
    1)Το JASO MA για τα κιβωτια το γνωριζουμε ηδη.
    2)Και που,σαι, μη ξεχασεις να παραθεσεις και κανα προσφατο αρθρο με ολες τις σχετικες μετρησεις, αλλα οχι σα το αρθρακι κωμωδια της σελ που παρεθεσες στο προηγουμενο ποστ σου.

-Αυτό που εσύ λες σύνοψη είναι αυτό που δεν είδαμε καθόλου. Σε ποιούς δηλαδή απευθύνεται το link που έδωσες.
    - Είπαμε τόσες φορές αλλά ακόμα δεν έμαθες ότι το jaso ma ΔΕΝ είναι για τα κιβώτια. Είναι για το συμπλέκτη και ναι υπάρχουν λάδια που δεν έχουν την προδιαγραφή αυτή γιατί δεν πλήρωσαν για να την έχουν και όχι απαραίτητα γιατί δεν την καλύπτουν.
    -Έχω ήδη γράψει ότι είναι διαφορετικές οι αναλογίες πρόσθετων στα μοτοσυκλέτας. Αν ήξερα και ποσοστά δε θα ήμουν εδώ τώρα.
    -Έχουν ήδη πουν άλλοι για το πόσο σημαντικό είναι το στροφάρισμα του κινητήρα.
    -Έχω ήδη πει πως όσα γνωρίζω αφορούν μηχανάκια SS αλλά ο αντίλογός σου ήταν ότι την έχεις μεγαλύτερη, την πείρα στις μηχανές.

Γιατί συνεχίζεις την ειρωνία δεν μπορώ να καταλάβω...
    Αλλά μπορώ αν θες να σου απαντώ στο ίδιο ύφος.
    Fun Is Not A Straight Line

Αρχικά δημιουργήθηκε από Arximandritis
    -Αυτό που εσύ λες σύνοψη είναι αυτό που δεν είδαμε καθόλου. Σε ποιούς δηλαδή απευθύνεται το link που έδωσες.
    - Είπαμε τόσες φορές αλλά ακόμα δεν έμαθες ότι το jaso ma ΔΕΝ είναι για τα κιβώτια. Είναι για το συμπλέκτη και ναι υπάρχουν λάδια που δεν έχουν την προδιαγραφή αυτή γιατί δεν πλήρωσαν για να την έχουν και όχι απαραίτητα γιατί δεν την καλύπτουν.
    -Έχω ήδη γράψει ότι είναι διαφορετικές οι αναλογίες πρόσθετων στα μοτοσυκλέτας. Αν ήξερα και ποσοστά δε θα ήμουν εδώ τώρα.
    -Έχουν ήδη πουν άλλοι για το πόσο σημαντικό είναι το στροφάρισμα του κινητήρα.
    -Έχω ήδη πει πως όσα γνωρίζω αφορούν μηχανάκια SS αλλά ο αντίλογός σου ήταν ότι την έχεις μεγαλύτερη, την πείρα στις μηχανές.

Γιατί συνεχίζεις την ειρωνία δεν μπορώ να καταλάβω...
    Αλλά μπορώ αν θες να σου απαντώ στο ίδιο ύφος.

Ναι φιλε μου συμπλεκτες εννουσα, σληπ οφ δε τονγκ (νοτ δε κλατς).

Τωρα για τα υπολοιπα, αν διαβασεις προσεκτικα και χωρις να εισαι κολλημενος θα δεις οτι πουθενα δεν προσπαθω να αποδειξω οτι ξερω κατι παραπανω απο τους αλλους, αλλα να ξεκινησω ενα θρεντ δικηγορο του διαβολου σε μια παγια τακτικη που ενδεχομενως να μην ευσταθει. Και μεχρι τωρα μονο αυτο κανω, τον δικηγορο του διαβολου σε αποψεις που μου φαινονται ελλιπεις. Απο λαδια ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΜΙΑ και με καμαρι το λεω. Μεχρι τωρα το μονο που εκανα στις μηχανες μου ειναι να παιρνω τα καλυτερα που μπορουσα να βρω και να τα αλλαζω τακτικα.

Σε αυτο το θρεντ, τα μονα σοβαρα-σοβαροφανη αρθρα και αποψεις που εχουν εκφραστει, συνηγορουν οτι τα μεν και τα δε λαδια δεν εχουν διαφορα. Αν το πιστευω, μακαρι να ηξερα, αλλα δεν εχω δει κατι που να ειναι αντιθετο με την προαναφερθεισα αποψη, παρα μονο λογια του αερα, οπως οτι οι μηχανες στοφαρουν πολυ. Ε και λοιπον? Και που στοφαρουν τι σημαινει αυτο? Πες μου να ξερω, μη μου πετας ενα διαφηστικο σποτακι της σελ που δειχνει μια μηχανη να τραβαει την ανηφορα σε ενα διαγραμμα και το οποιο πουλαει λαδια, μαντεψε τι, σελ!

Λοιπον, αν θες να συμμετασχεις δημιουργικα στη συζητηση, παρεθεσε δικαιολογημενες αποψεις και μετρησεις οι οποιες να συνηγορουν ειτε στη μια ειτε στην αλλη αποψη. Κοιτα και το πρωτο ποστ στο θρεντ για να δεις οτι το νοημα του δεν ειναι να υποστηριξει την μια η την αλλη αποψη αλλα να φερει στη επιφανεια γνωσεις που καποιοι εχουν και καποιοι αλλοι οχι. Η δικη σου σταση μεχρι τωρα ειναι 'τι παπαριες ειναι αυτες' και κατι ουσιας δεν ακουσαμε.

Και τελος, αν θεωρεις ειρωνια το παραπανω μου ποστ τι να πω? Ενας ανθρωπος με την σιγουρια σου στο προκειμενο θεμα θα περιμενα να ειναι τουλαχιστον ετοιμος να αναφερει τις λεπτομερειες που ζητησα. Αν παλι δεν μπορεις, εξηγησε μας, ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ?

Και συμβουλές στους άλλους για το τι να βάλουν στην πίστα πώς δίνεις?
    Σαν δικηγόρος του διαβόλου ή σαν άσχετος?
    Εγώ πριν 20 χρόνια έπαιζα ακόμα με ποδήλατο και δεν ξέρω τι βάζανε στα μηχανάκια. Βάλε εσύ άλλο λινκ που να λέει.
    Καταλαβαίνω ότι οι γνώσεις σου στα λάδια είναι ποδοσφαιρικού επιπέδου αλλά δεν είναι ανάγκη να ειρωνεύεσαι για να το καταλάβουμε.
    Όποιος έχει όρεξη να μάθει υλικό έπαιξε μπόλικο. Και για όποιον θέλει να γελάσει υπάρχει.
    Όποιος δεν θέλει να καταλάβει τι κάνει νιαου νιαου στα κεραμύδια κάνει ερωτήσεις που άλλοι είναι αρμόδιοι να απαντήσουν...
    Να πάρεις 2 μπουκάλια λάδι και να τα πας σε χημείο αν περιμένεις υπεύθυνη απάντηση σ αυτά που ρωτάς.
    Αφήνω εσένα που είσαι πιο δημιουργικός να καθοδηγήσεις τον κόσμο στο τι τρακτερόλαδα πρέπει να βάζει στη μηχανή του
    Έφυγα!

Και συμβουλές στους άλλους για το τι να βάλουν στην πίστα πώς δίνεις?
    Σαν δικηγόρος του διαβόλου ή σαν άσχετος?
    Εγώ πριν 20 χρόνια έπαιζα ακόμα με ποδήλατο και δεν ξέρω τι βάζανε στα μηχανάκια. Βάλε εσύ άλλο λινκ που να λέει.
    Καταλαβαίνω ότι οι γνώσεις σου στα λάδια είναι ποδοσφαιρικού επιπέδου αλλά δεν είναι ανάγκη να ειρωνεύεσαι για να το καταλάβουμε.
    Όποιος έχει όρεξη να μάθει υλικό έπαιξε μπόλικο. Και για όποιον θέλει να γελάσει υπάρχει.
    Όποιος δεν θέλει να καταλάβει τι κάνει νιαου νιαου στα κεραμύδια κάνει ερωτήσεις που άλλοι είναι αρμόδιοι να απαντήσουν...
    Να πάρεις 2 μπουκάλια λάδι και να τα πας σε χημείο αν περιμένεις υπεύθυνη απάντηση σ αυτά που ρωτάς.
    Αφήνω εσένα που είσαι πιο δημιουργικός να καθοδηγήσεις τον κόσμο στο τι τρακτερόλαδα πρέπει να βάζει στη μηχανή του
    Έφυγα!
    Δεν εδωσα σε κανενα συμβουλη να βαλει λαδια αυτο στη πιστα αντι για μοτο. Απλα ο Σενινια ειπε οτι θα βαλει λαδια αυτο (δικη του αποφαση) και ρωτησε απο λαδια αυτο πια προτεινουμε. Του ειπα ποια εχω χρησιμοποιησει εγω και συνιστω. Υπαρχει μεγαλη διαφορα μεταξυ αυτου που λες εσυ οτι ειπα και αυτου που πραγματικα ειπα. Η μιση αληθεια ειναι ψεμα φιλε μου.

Οπως ακομα φαινεται, δεν εισαι διατεθιμενος να συμμετασχεις σε λογικη ανταλλαγη αποψεων, οποτε εγω προσωπικα σε χαιρετω.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της orcinious
    να σας χαιρετησω και εγω ολους μαζι αχαχαχαα

εινα απλο το θεμα
    ΟΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΚ (MHXANEΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΥΣΗΣ) Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΑΔΙΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΔΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΜΕΚ ΟΙ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΛΔ ΟΧΙ ΒΑΣΙΚΕΣ

το καλυτερο λοιπον τεστ ειναι αυτο το οποιο υποβαλω εγω τα λαδια αυτο. ΤΑ ΒΑΖΩ ΣΤΟ ΣΑΣΜΑΝ ΤΟΥ ΔΙΧΡΟΝΟΥ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΒΑΛΒΟΛΙΝΗ ΓΙΑ ΣΑΣΜΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ.

αλλη αληθεια ειναι οτι τα απορυματα του συστηματος συμπλεξης μενουν μεσα στο λαδι οποτε χρειαζεται πιο συχνες αλλαγες απο αυτες που λενε τα λαδια
    οποτε καλυτερα ημισυνθετικα και γρηγορες αλλαγες παρα φουλ συνθετικα και 10000 χλμ
    που κανουν μερικοι

επισης οποιος ρωτησει καποιον αγωνιζομενο τουλαχιστον στα αυτο θα του πει οτι το βασικοτερο για το λαδι ειναι να βαλεις ενα ψυγειο λαδιου ωστε να μην ανεβαζει ακραιες θερμοκρασιες....
    Τη πρώτη μέρα χώρισε τους δίχρονους από του τετράχρονους
    Τη δεύτερη έφτιαξε τον βάνκελ.
    .
    .
    Ο Θεός ήταν μηχανολόγος

HUSKY TE450 Το avatar του/της SeNNinhA
    Και κάτι άλλο που σε παρόμοια συζήτηση είχε ειπωθεί από άτομο πολύ σχετικό με το θέμα και χημικό:

Τη βασική δουλειά, τη (λίπανση) την κάνει το λάδι. Τα πρόσθετα απλά βοηθούν αλλά λάδι δεν είναι. Δηλαδή εάν βγάλεις το λάδι και βάλεις μόνο πρόσθετα δεν θα έχεις λίπανση. Όσα πιο πολλά πρόσθετα σε ποσότητα, τόσο λιγότερο λάδι και άρα μικρότερη δυνατότητα λίπανσης.

Για να μην χάνουμε και την ουσία

Αρχικά δημιουργήθηκε από SeNNinhA
    Και κάτι άλλο που σε παρόμοια συζήτηση είχε ειπωθεί από άτομο πολύ σχετικό με το θέμα και χημικό:

Τη βασική δουλειά, τη (λίπανση) την κάνει το λάδι. Τα πρόσθετα απλά βοηθούν αλλά λάδι δεν είναι. Δηλαδή εάν βγάλεις το λάδι και βάλεις μόνο πρόσθετα δεν θα έχεις λίπανση. Όσα πιο πολλά πρόσθετα σε ποσότητα, τόσο λιγότερο λάδι και άρα μικρότερη δυνατότητα λίπανσης.

Για να μην χάνουμε και την ουσία
    Απαντάω στο thread για τελευταία φορά αφού θίγεις μια ακραία περίπτωση. Την "απόλυτη λίπανση".
    Για το αληθές αυτού που έγραψες αρκεί κάποιος να δει ένα κουτί λαδιού για αγωνιστικά αυτοκίνητα. Στα περισσότερα προδιαγραφή δεν υπάρχει. Ο αγωνιστικός κινητήρας χρειάζεται την "απόλυτη λίπανση" και όχι τα αντιοξειδωτικά, απορρυπαντικά, αντιθερμικά κτλ. πρόσθετα που υπάρχουν εις βάρος της περιεκτικότητας σε λάδι. Είναι φτιαγμένος για να αποδίδει, όχι να αντέχει. Ο δικός μας κινητήρας θέλουμε και να αντέξει στο χρόνο και να μην αλλάζουμε μετά από κάθε βόλτα λάδια. Γι αυτό έχουν μεγάλη σημασία τα πρόσθετα για εμάς. Αυτή είναι η ουσία της ύπαρξής τους για εμάς. Δεν είπε κανείς ότι όσο περισσότερα τόσο καλύτερα ούτε ότι το τάδε έχει παραπάνω αναλογία ή παρακάτω από το τάδε. Είναι διαφορετικές οι αναλογίες + αυτό που ξέρουμε για το σασμαν. Απλά και ξεκάθαρα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της orcinious
    Απαντάω στο thread για τελευταία φορά αφού θίγεις μια ακραία περίπτωση. Την "απόλυτη λίπανση".
    Για το αληθές αυτού που έγραψες αρκεί κάποιος να δει ένα κουτί λαδιού για αγωνιστικά αυτοκίνητα. Στα περισσότερα προδιαγραφή δεν υπάρχει. Ο αγωνιστικός κινητήρας χρειάζεται την "απόλυτη λίπανση" και όχι τα αντιοξειδωτικά, απορρυπαντικά, αντιθερμικά κτλ. πρόσθετα που υπάρχουν εις βάρος της περιεκτικότητας σε λάδι. Είναι φτιαγμένος για να αποδίδει, όχι να αντέχει. Ο δικός μας κινητήρας θέλουμε και να αντέξει στο χρόνο και να μην αλλάζουμε μετά από κάθε βόλτα λάδια. Γι αυτό έχουν μεγάλη σημασία τα πρόσθετα για εμάς. Αυτή είναι η ουσία της ύπαρξής τους για εμάς. Δεν είπε κανείς ότι όσο περισσότερα τόσο καλύτερα ούτε ότι το τάδε έχει παραπάνω αναλογία ή παρακάτω από το τάδε. Είναι διαφορετικές οι αναλογίες + αυτό που ξέρουμε για το σασμαν. Απλά και ξεκάθαρα.

ετσι λοιπον με απλη συνεπαγωγη θα συμφωνησουμε οτι αμα αλλαζω συχνα λαδια δεν παιζει συμαντικο ρολο για του που προοριζονται
    Τη πρώτη μέρα χώρισε τους δίχρονους από του τετράχρονους
    Τη δεύτερη έφτιαξε τον βάνκελ.
    .
    .
    Ο Θεός ήταν μηχανολόγος

HUSKY TE450 Το avatar του/της SeNNinhA
    Δεν νομίζω να απέχεις και πολύ από την αλήθεια με αυτό που λες. Εγώ αυτό εχω συμπεράνει. Ότι τελικά εάν πάρεις ένα καλό λάδι αυτοκινήτου με το σωστό ιξωδες και στη μισή τιμή και το αλλάξεις 2 φορές στα 2500 χλμ θα έχεις με το ίδιο κόστος όχι μόνο την ίδια αλλά καλύτερη προστασία από ένα για μοτο που θα το αλλάξεις στα 5000. Αυτό είναι το δικό μου συμπέρασμα από όλα τα παραπάνω

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Αρχικά δημιουργήθηκε από orcinious
    ετσι λοιπον με απλη συνεπαγωγη θα συμφωνησουμε οτι αμα αλλαζω συχνα λαδια δεν παιζει συμαντικο ρολο για του που προοριζονται

να και κάποιος που κατανοεί...

Αυτό που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να καταλάβουν οι περισσότεροι είναι ότι την στιγμή που αλλάζουμε λάδια στο μισό και ακόμα λιγότερο απ' ότι προτείνει ο ίδιος ο κατασκευαστής, το τι βάζουμε μέσα έχει πολύ μικρότερη σημασία απ' ότι νομίζουν... Απλά διαλέγεις αυτό που σου δίνει την "αισθηση" ότι δουλεύει γλυκά στο κιβώτιο (χωρίς να σημαίνει ότι αυτό ντε και καλά είναι το καλύτερο σαν λάδι, αλλά αυτό είναι το μόνο κριτήριο που μπορούμε να "αποδείξουμε") προσέχοντας απλά να έχει το σωστό ιξώδες και φυσικά να υπερκαλύπτει τις προδιαγραφές του κατασκευαστή...

Τώρα αν κάποιοι γουστάρουν να τα σκάνε χοντρα για το δήθεν σούπερ-ντούπερ λάδι που έχει βγεί ειδικά για τα μηχανάκι τους και περιέχει περισσότερα πρόσθετα απ' ότι μπλέ και πράσινους κόκκους και να το αλλάζουν κάθε 3.000 χλμ...εμένα δεν μου πέφτει λόγος... Εξ'άλλου το χρήμα πρέπει να κινείται...

Εχουμε και λεμε.
    Το 954 εχει γραψει περιπου 200κμ με λαδια αυτοκινητου MOBIL 1 0W40 (protection formula).
    Ειναι πανακριβα στα 57 ευρω /4λιτρο απο PRAKTIKER.

Η κινητηρας δουλευει παρα πολυ καλα. Υπαρχει εμφανης διαφορα στο ποσο ελευθερα στροφαρει, οι θερμοκρασιες ειναι μερικοι βαθμοι κατω σε συνθηκες λεωφορου βουλιαγμενης, οι δισκοι του συμπλεκτη δε πατιναρουν και το κιβωτιο εχει απιστευτα γλυκεια λειτουργια. Συγκεκριμενα ποτε δεν οδηγησα μηχανη με τετοια αισθηση στις αλλαγες ταχυτητων και ουτε φανταζομουνα οτι το 954 μπορει να ειναι μια απο αυτες.
    Σημ. Δεν εχω οδηγησει και τις απειρες μηχανες.

Συμπερασμα:
    Η ποιοτητα λαδιου ειναι πολυ σημαντικη για το 954. Συγκεκριμενα, τα προηγουμενα λαδια ηταν Bel-Ray EXP 10W40 τα οποια ποτε δεν μου εδωσαν την ιδια αισθηση ποιοτητας λειτουργιας. Αλλαχτηκαν δε στα 1500κμ οπου ειχαν ηδη αρχισει να μου δημιουργουν αισθηση τραχυτητας και στον κινητηρα, αλλα κυριως στο κιβωτιο.

Εικασια:
    Ενδεχεται τα καλα λαδια αυτοκινητου να μην εχουν σε τιποτα να ζηλεψουν απο τα καλα λαδια μηχανης, και σε μερικες περιπτωσεις μεταξυ διαφορετικων μαρκων να ειναι και καλυτερα. Εχω βαλει και τα 300V τα οποια επισης μου αρεσαν αλλα οχι οσο τα MOBIL 1.

Αποφαση:
    Επειδη ειμαι ψειρας, επειδη τις μηχανες μου τις παντρευομαι και επειδη το κοστος αλλαγης λαδιων (για τα ακριβοτερα) ειναι το 15% περιπου του κοστους βενζινης (για αλλαγες καθε 3000κμ) στο εξης η συγκεκριμενη μηχανη θα βλεπει μονο αυτα, εκτος και αν καποια στιγμη παρω τον κινητηρα στο χερι.

Ευχαριστω για το χρονο σας.

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
    MOBIL 1 0W40
    Το "1" πηγαίνει στο Mobil ή στο 0 ??

(γιατί αν εννοείς 10W40 O.K. αλλά για 0W40 θα ήθελα να μου εξηγήσεις την λογική του να βάζεις λάδι Ανταρκτικής ...)
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
    Το "1" πηγαίνει στο Mobil ή στο 0 ??

(γιατί αν εννοείς 10W40 O.K. αλλά για 0W40 θα ήθελα να μου εξηγήσεις την λογική του να βάζεις λάδι Ανταρκτικής ...)
    Το 1 πηγαινει στο MOBIL! Tα 0-40 τα πηρα γιατι δεν τα βρηκα σε 10-40. Παντως κοιταξα τις προδιαγραφες κινηματικου ιξωδους και τοσο στους 100C οσο και στους 40C ειναι ακριβως οι ιδιες με τα 10-40. Απλα τα 0-40 διατηρουν την ρευστοτητα τους και σε χαμηλοτερες θερμκρασιες που προφανως δεν μου χρειαζεται.
    Εχω την ενυπωση παντως (διορθωσε με αν κανω λαθος) οτι τα συγκεκριμενα 0-40 χρησιμοποιουνται για αγωνιστικη χρηση για να προσφερουν την απαιτουμενη λιπανση σε κινητηρες απο τους οποιους απαιτειται υψηλη ισχυς πριν ακομα φτασουν τις ιδανικες θερμοκρασιες.

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
    τα συγκεκριμενα 0-40 χρησιμοποιουνται για αγωνιστικη χρηση για να προσφερουν την απαιτουμενη λιπανση σε κινητηρες απο τους οποιους απαιτειται υψηλη ισχυς πριν ακομα φτασουν τις ιδανικες θερμοκρασιες.
    Αν με το "ιδανικές θερμοκρασίες" αναφέρεσαι στις ανοχές των κινούμενων μερών, δεν βρίσκω κάτι ιδιαίτερο στα συγκεκριμένα λάδια (από πλευράς ιξώδους) ώστε να καλύπτουν τέτοιες απαιτήσεις...
    (οποιοδήποτε 40άρι λάδι - αν υποθέσουμε ότι αυτό το ιξώδες χρειάζεται το μοτέρ - θα κάνει την δουλειά...)

Εδώ μάλλον μπαίνουμε σε αναζητήσεις του τύπου: Ένα κρύο μοτέρ χρειάζεται "χοντρό" λάδι (για να καλύπτει τα κενά των συναρμογών και να μην "βροντάνε") ή "λεπτό" λάδι (για μικρότερη αντίσταση στις κινήσεις) ??

αλλά έιναι Παρασκευή μεσημέρι και ο Βρωμιάρης έχει ήδη σερβίρει τις ρακές...
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Σελίδα 10 από 11 ΠρώτοΠρώτο ... 567891011 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Κινητήρας WANKEL σε μοτό (ιστορική αναδρομή)
    από 675 στο forum Ιστορία & κλασικές μοτοσικλέτες
    Απαντήσεις: 35
    Τελευταίο μήνυμα: 12/10/2012, 10:25
  2. Αλλαγή μπαταρίας σε μοτό....
    από billakosthegr στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 27
    Τελευταίο μήνυμα: 29/01/2010, 18:00
  3. Λαδια καρτερ σε κτμ 200 exc
    από zactri στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 19/12/2008, 16:53
  4. Αεροσακος σε μοτο