pane se kapoion vafea (auto i moto) k pes tou na riksei verniki.tha sou parei kana 20 euro.ante to poli ,poli 30.an sou zitisei parapanw se listeuei.
pane se kapoion vafea (auto i moto) k pes tou na riksei verniki.tha sou parei kana 20 euro.ante to poli ,poli 30.an sou zitisei parapanw se listeuei.
Δηλαδη απλα του ριχνω βερνικι?!Αρχικά δημιουργήθηκε από alexart
pane se kapoion vafea (auto i moto) k pes tou na riksei verniki.tha sou parei kana 20 euro.ante to poli ,poli 30.an sou zitisei parapanw se listeuei.![]()
Θα γινει σωστη δουλεια ετσι ή του κ@λου?!Γιατι δεν ειναι κρανος της πλακας...
distixos den exw to kranos sou mprosta gia na sou pw.pane se kapoion empirw vafea k tha sou pei. pantos an exei mat verniki panw sto kranos den tha exei telia gialada.egw lew pantos an to kranos den einai tis plakas k den exei gratzounies k gdarsimata kalitera asto opos einai.![]()
Κρανος μερικων εβδομαδων ειναιΑρχικά δημιουργήθηκε από alexart
distixos den exw to kranos sou mprosta gia na sou pw.pane se kapoion empirw vafea k tha sou pei. pantos an exei mat verniki panw sto kranos den tha exei telia gialada.egw lew pantos an to kranos den einai tis plakas k den exei gratzounies k gdarsimata kalitera asto opos einai.![]()
![]()
Ναι μαλλον ετσι θα μεινει,δε το ρισκαρω...![]()
as to na paliosei k meta kane piramata.......![]()
Καλησπέρα, καταρχήν πιστεύω οτι μπορεί κανείς να βάψει το κράνος αρκεί να μη το λιώσει στη προσπάθεια... Οι κατασκευαστές είναι υποχρεωμένοι να απαγορεύουν η να περιορίζουν το βάψιμο για να ειναι καλυμένοι νομικά. άσε που κάποιος μπορεί να τρίψει το κράνος τοσο πολύ που να βρεί το φελιζόλ (που λέει ο λόγος).
Εγώ βασικά σύντομα θα πάρω καινούριο κράνος και λέω να βάψω το παλιό να το στολίσω και γενικά να το χρησιμοποιώ όταν θα πλένω την επένδυση στο κυρίως κράνος
το κράνος είναι μάυρο ματ (οχι ματ μπογιά αλλα αυτή η χαζή λαστιχένια επικάλυψη που γρατζουνιέται με τη μία. κάτω απο την επικάλυψη υπάρχει μάυρο πλαστικό άβαφο) 'Εχω ήδη βάψει κάτι αεραγωγούς στο πάνω μέρος που είχαν φθαρεί!
Η ερωτήσεις μου είναι, αφου αφαιρέσω την επικάλυψη και το τρίψω, πρέπει να βάλω κάποια βάση ή κατευθείαν τη μπογιά? χρειάζεται οποσδήποτε βερνίκι 'η αρκεί να χρησιμοποιήσω γυαλιστερή βαφή?
Αν κάνω και σχέδια πάνω στο κράνος πχ. ιαπωνέζικα γράμματα, πώς θα κάνω την επιφάνεια ομοιόμορφη, με βερνίκι?
Καλημέρα!!!!!!
Θα ήθελα να ρωτήσω τους γνώστες τα εξής:
Έχω ένα Nolan N83 περίπου 5 χρόνια
Με δεδομένο ότι κάνω μικρές διαδρομές εντός πόλης με σχετικά χαμηλές ταχύτητες σκέφτομαι να του κάνω ανακατασκευή. Καινούρια επένδυση και ζελατίνα έχουν 50-60
1.Έχει ημερομηνία λήξης;
2. Αν δεν λήγει που μπορώ να το βάψω μονόχρωμο με βερνίκι(τώρα είναι ματ) με υλικά που δεν θα το χαλάσουν;
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από toyar
Καλημέρα!!!!!!
Θα ήθελα να ρωτήσω τους γνώστες τα εξής:
Έχω ένα Nolan N83 περίπου 5 χρόνια
Με δεδομένο ότι κάνω μικρές διαδρομές εντός πόλης με σχετικά χαμηλές ταχύτητες σκέφτομαι να του κάνω ανακατασκευή. Καινούρια επένδυση και ζελατίνα έχουν 50-60
1.Έχει ημερομηνία λήξης;
2. Αν δεν λήγει που μπορώ να το βάψω μονόχρωμο με βερνίκι(τώρα είναι ματ) με υλικά που δεν θα το χαλάσουν;
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις![]()
Παρε ενα καινουριο Nolan .... με τα ιδια λεφτα θα βρεις πολυ καλες προσφορες σε LOUIS.de
polo-motorrad.de και Ebay.co.uk
η βαφη αντενδυκνειται εφοσον μερικοι κατασκευαστες απαγορευουν και αυτοκόλλητα ( λενε οτι η χημικη συσταση της κολλας σε ακραιες συνθηκες μπορει να προκαλεσει αλοιωση στην επιστρωση ή/και το κέλυφος)
Μην κανεις αλχημειες.......ΚΑΝΕ Shopping Therapy!!![]()
![]()
Accipere quam facere praestat injuriam
Άσε που τα Nolan είναι θερμοπλαστικά οπότε και έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής.
Ναι έχουν ημερομηνία λήξης.Πρέπει να το γράφει σε κάποιο ταμπελάκι μέσα ή επάνω στο κράνος.
Αν το έχεις όπως λές 5 χρόνια με σχεδόν καθημερινή χρήση κάν' το διακοσμητικό και πάρε καινούριο.
Έπρεπε να είχες ήδη πάρει καινούριο
και να μην έχει λήξει, μετά από 5 χρόνια, μάλλον δε θα σου εφαρμόζει το κράνος σωστά.
Πάρε ένα καινούριο και κοίτα να είναι στο νούμερο σου! Το σωστό νούμερο πάει με βάση τη
περίμετρο της κεφαλής και όχι με βάση αυτό που πιστεύουμε. Ένα λάθος κράνος είναι σχεδόν όσο επικίνδυνο όσο να μή φοράς κράνος.
Μπορείς να βρείς στο ίντερνετ τις διαστάσεις και τα μεγέθη, αν και θα έπρεπε να το λένε οι πωλητές (πχ στα AGV 55-56cm κεφάλι φοράει small)
Το ίδιο ισχύει και με τα μπουφάν που οι περισσότεροι τα παίρνουν μεγαλύτερα με αποτέλεσμα τα πλαστικά να μην είναι στη θέση που θα'πρεπε να είναι.
Δε κάνει η μηχανή τον αναβάτη...
Dear sir,
we kindly inform you that our warranty doesn't cover damage caused by tha apllication of stickers or adhesives and colour change or use of chemical products.
We advise against modifying the helmet in any parts.
We also inform you that we suggest to change the helmet every 5 years.
Αυτή είναι η απάντηση που έλαβα από τη Nolan.it σε mail που τους έστειλα σχετικά με τις παραπάνω απορίες μου. Ευχαριστώ όσους απάντησαν![]()
Η απάντηση σημαίνει ότι αυτοί είναι νομικά καλυμμένοι. Το θερμοπλαστικό Shark μου ήρθε με ένα σετ ανακλαστικά αυτοκόλλητα από το εργοστάσιο (λόγω Γαλλικής νομοθεσίας νομίζω) και 5 χρόνια εγγύηση.
Εννοείται ότι δε σου λέω να βάλεις αυτοκόλλητα παρά τη συμβουλή του κατασκευαστή, οπότε είμαι κι εγώ νομικά καλυμμένος![]()