εαν το λές γιατι εναφέρομαι περισσότερο στο τι είναι to CSS παρα στο τι θέλει να είναι η "σχολή" του φίλου είναι γιατι αισθάνομαι πιο άνετα να αναφερθώ σε κάτι που όλοι έχουμε άποψη
αυτο που προσπαθώ να πω είναι να αφήσετε την αγορά να αποδείξει αν και κατά πόσο ο φίλος είναι άξιος ή όχι για τις υπηρεσίες που υπόσχεται λέω εγώ.
Μην προβάλετε ως επιχείρημα την «ασφάλεια».
Λειτουργείται ως γνήσιοι υπερασπιστές των κλειστών επαγγελμάτων και επαγγελματιών.
αδειοδοτήσεις, πιστοποιήσεις, μέλη επιμελητηρίων, απόφοιτοι τεχνικών σχολών, και λοιπά έκτροπα της αθάνατης ελληνικής οικονομίας οπου με το πρόσχημα κάποιου φόβου για καταστροφή της οικουμένης και των αθώων πολιτών, μπαίνουμε στο τριπάκι των χαρτόσημων, τίτλων, μεγαρόσημων, και συνδρομών σε συντεχνίες.
Και αμα πάει κανένας ανυπεράσπιστος αθώος μηχανόβιος και του πούνε σε συτή τη σχολή ότι άμα δεις το μπροστινό σου να χάνει πρόσφυση τότε για να το σώσεις θα πατήσεις μπροστινό φρένο με δύναμη για να σηκωθεί η μηχανή και αυτός το κάνει…. Ε καλά να πάθει λέω εγω. Δε του φταίει κανένας μη-αδειοδοτημένος, μη-εγκεκριμένος και μη-πιστοποιημένος εκπαιδευτής της άνω ραχούλας.
ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...
στην λογικη λοιπον οτι ''το πιο επικινδυνο πραγμα που κανει ενας μεσος ανθρωπος επι καθημερινης βασης ειναι οτι οδηγαει'' θα ηθελα να εκπαιδευτει το παιδι μου απο εναν καταρτισμενο δασκαλο ασφαλους οδηγησης.αν αυτο σημαινει κλειστο επαγγελμα ας ειναι.δε χαραμιζω το παιδι μου για την ευρυθμη λειτουργεια της ελευθερης οικονομιας (με την οποια ουτως η αλλως διαφωνω αλλα αυτο ειναι προσωπικο μου προβλημα).εσυ?
Nα πω κι εγώ τη σκέψη μου..
Ο μόνος που έχει κάποιου είδους πιστοποίηση για να ειναι δάσκαλος είναι όσοι έχουν σχολές οδηγών. Βέβαια πλην ελαχίστων, το μόνο που σου μαθαίνουν είναι να περνάς τις εξετάσεις..
Και ναι, υπάρχουν αρκετές σχολές, κι ακόμα σε κάποια TD γίνεται ένα κάποιου είδους "μάθημα" από κάποιους της διοργάνωσης του TD.
Φυσικά κι ο καθένας από εμάς θα κοιτάξει να δει που θα επενδύσει τα χρήματα που θα ξοδέψει. Αλλά κάποιος που δεν ξέρει ή τι να κοιτάξει και που, δύσκολα μπορεί να διακρίνει διαφορές μεταξύ των σχολείων, εκπαιδευτών κλπ κλπ.
Αν είναι να πάω σε σχολή του "Αμόλατα και μπες" τα λεφτά καλύτερα να τα φάω σε σουβλάκια και μπύρες.
Ελευθερη αγορά είμαστε ο καθένας κάνει ότι θέλει. Από την άλλη, όσοι ξέρουν 1-2 πράγματα παραπάνω μπορούν να έχουν και γνώμη κι άποψη και να την εκφέρουν για τους υπόλοιπους.
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
Αν ανοιξει το οποιο επαγγελμα τι σε εμποδιζει να στειλεις το παιδι σου παλι στο ποιο σωστο σχολείο?
Εδω ή στα οποια μοτοφορα θα πρεπει να γινονται τετοιες κουβεντες, σαν ενα ριβιου των σχολών.
Η ουσια ειναι ποιος εχει το χαρτι ή ποιος θα μπορέσει να περασει στο παιδι αυτα που πρεπει με τον αποδεδειγμενα σωστο τροπο?
τι σε κανει να πιστευεις οτι εγω ο αδαης εχω ιδεα ποιο ειναι το ''σωστο σχολειο''?
η ουσια ειναι οτι αυτος που εχει το χαρτι που τον πιστοποιει για κατι πρεπει, η υποτιθεται οτι πρεπει, να ειναι και αυτος που θα μπορεσει να περασει στο παιδι αυτα που πρεπει με τον αποδεδειγμενα σωστο τροπο.
προσεξτε!!!μιλαμε για ασφαλεια και οχι για ταχυτητα!!!μιλαμε για αυτα που θα επρεπε να μαθαινουμε στις σχολες οδηγων και οχι για το πως θα διασκεδασουμε η πως θα γυρισουμε ασσο ξερο στα μεγαρα!!!
θεωρω πολυ σοβαρο το θεμα για να αφησουμε τη διδαχη ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΟΔΗΓΗΣΗ στον οποιοδηποτε.
αν μιλησουμε για αγωνιστικη οδηγηση,ζογκλερικα, κλπ κανενα προβλημα!!!ας διδαξει και η θεια μου η κιτσα η χορευτρια.
![]()
το ασσο ξερο δεν προκειται να στο δωσει κανενας δασκαλος οσα και να του δωσεις...
Διαφωνώ, γιατί καλά να πάθει; Πήγε σε σχολή για να μάθει κάτι που δεν ξέρει, γιατί περιμένουμε να το κρίνει και να αποφασίσει αν είναι σωστό ή όχι; Πριν τα Twist of the Wrist και το CSS δεν ξέραμε την τύφλα μας και οδηγούσαμε στην τύχη, όταν κάναμε λάθος δεν είπε κανένας καλά να πάθει, γιατί είχαμε άγνοια κι εμείς και οι άλλοι.
Give me fuel, Give me fire
Εσενα τι σε κανει να πιστευεις οτι στην Ελλαδα του 2012 η πιστοποιηση απο ενα ΙΕΚ/Φορεα?δεξερωεγωτι υποδεικνυει καποιον που θα μπορεσει να περασει στο παιδιαυτα που πρεπει με τον αποδεδειγμενα σωστο τροπο.
Και ξαναλεω
Αδαης για μενα "πελατης" το 2012 ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να υπαρχει.
Ειμαστε στην εποχη της τεχνολογιας και της ταχυτητας μεταδοσης της πληροφοριας (και ενιοτε της ταχυτητας μεσα στη μΠιστα)
Δε δικαιολογω ΚΑΝΕΝΑΝ που δε θα ψαξει 30-60 λεπτα στο ιντερνετ να μαθει να διαβασει 2 πραγματα για τις 10 σχολες που υπαρχουν στην Ελλαδα.
Το ιδιο που λεμε και για τις αγγελιες. Βγαζει ο αλλος και πουλαει ΚΤΜ 950 adv στα 8500 ευρω και καποιος θελει να το αγορασει. Αν δεν εκανε την ερευνα αγορας που επρεπε, ποιος του φταίει.
Προσεξε οταν μιλαμε για αγορα καποιου αντικειμενου που ειναι ακριβο, χεστηκαμε
Οταν μιλαμε ομως για το ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ? Δεν οφειλει να μαθει τι καπνο φουμαρει ο καθενας που πουλαει την συγκεκριμενη υπηρεσια?
Δεν θα ήθελα να επεκταθώ για να μην παρεξηγηθώ άλλωστε όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να στείλει email και να μάθει από πρώτο χέρι
Συμφωνώ απόλυτα...ο καθένας μας δεν κρίνετε από τα λεγόμενα του αλλά από τα έργα του.Και σε μια ελεύθερη αγορά επιβιώνει αυτός που ξέρει και κάνει καλά τη δουλειά του.
Στα μαθήματα που κάνουμε έχουμε λύσει αυτό το πρόβλημα. Επειδή είναι φυσιολογικό και αναμενόμενο όλοι οι αναβάτες να έχουν διαφορετικές εμπειρίες και ανάγκες σχετικά με το χειρισμό της μοτοσυκλέτας τους φροντίζουμε και ασχολούμαστε με τον καθένα ξεχωριστά.
Τελευταία τροποποίηση από 888hayabusa; 27/06/2012 στις 12:10.
http://ridingschool888.blogspot.gr/
εμενα δε με κανει τιποτα να πιστευω οτι στην ελλαδα του 2012 η πιστοποιηση αποδεικνυει κατι.απλα οπως ειπα και παραπανω πρεπει η τουλαχιστον θα επρεπε να αποδεικνυει κατι.
κι εγω ερχομαι και ξαναλεω οτι το 2012 μπορει και υπαρχει αδαης πελατης.ο μεσος ορος της κοινωνιας μας δεν εχει μαθει απαριατητα ουτε να ψαχνει ουτε να σκεφτεται ουτε να μπορει να κρινει.ο πατερας μου για παραδειγμα δεν γνωριζει πως δουλευει αυτο το μαραφετι το ιντερνετ.ειναι 65 χρονων.ρωταει το μαστροβαγγελη αμα ξερει κανεναν να μαθει 2 πραματα στο εγγονι του,ο μαστροβαγγος του λεει οτι ''ο γιος μου ρε συ θα τονε κανει ξεφτερι!παει με τις πορτες παντου και δεν εχει τρακαρει ποτε!εχει μπει και 20 φορες στα μεγαρα'' (ξεχνωντας να του πει οτι εχει πιασει και τρεις φορες το τζοκερ),παει ο πατερας μου το εγγονι στον (γαμαουα) γιο του μαστροβαγγελα και ετοιμος ο μελλοθανατος...
και ολα αυτα προερχονται για να μαθουμε τι καπνο φουμαρει καποιος που πουλαει την συγκεκριμενη υπηρεσια
τελος να πω κατι ΞΑΝΑ αν και εχει μαλιασει η γλωσσα μου να το λεω.στο επιχειρημα ''αφου δεν προσεξες,εισαι βλακας και καλα να παθεις'' προτασω το αντεπιχειρημα ''επειδη εγω ειμαι βλακας δε σε κανει εσενα εξυπνο το να με εκμεταλευτεις''![]()
Κοιτα κατανοητο για το κοσμο μιας καποιας ηλικιας.
ΑΛΛΑ
Το εγγονι του πατέρα σου εχει και μπαμπα/μαμα/θειο που ειναι σε καποια ηλικία που το ξερουν το ρημαδι να το χειριζονται(το πισι)
και στο τελευταιο που λες.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ειναι ετσι. Ετσι ειναι η κοινωνια μας και ετσι δουλευει χρονια τωρα. Οι βλακες πληρωνουν (μονο με χρημα ελπιζω και ευχομαι) τα λαθη στις επιλογες τους.
Το κρατος που θα επρεπε να υπαρχει για να προστατεψει τους βλακες δε λειτουργει αποδεδειγμενα(δυστυχως) οποτε οτι κανουμε για τη παρτυ μας (και τους φιλους μας) οι ιδιοι.