Γιαννη ξεσυνηθισες μου φαινεται!!!!
Γιαννη ξεσυνηθισες μου φαινεται!!!!
Φιλαράκι μη με ξενερώνεις τώρα!!Αρχικά δημιουργήθηκε από amyroukai
Είχα καιρό να οδηγήσω Bandit και προέκυψε ταξίδι... Μετά από πολύ μπέρδεμα, κατέληξα με δανεικό 650SA υδρόψυκτο.
Εντυπώσεις:
-Το τιμόνι με τις γωνίες που έχει είναι ιδιαίτερα άβολο. Τόσα χρόνια δεν το είχα καταλάβει, αλλά σε σχέση με το πιο ίσιο που φοράει το επίσης δανεικό Ζ750 που κυκλοφορώ τώρα, τα χέρια μπαίνουν σε περίεργη θέση. Δεν θα ξαναμπεί το "μαμά" τιμόνι στο δικό μου όταν το φτιάξω...
-Έχει επίσης κραδασμούς. Στο αερόψυκτο βγάζει αρκετούς στα χέρια αναβάτη και στα πόδια του συνοδηγού, στο υδρόψυκτο βγάζει πολλούς στα πόδια του αναβάτη, με συνέπεια να μουδιάζουν. Φορούσα την μπότα, με παπούτσι δεν θα ήθελα να το ταξιδέψω...
-Η ζελατίνα με το φρυδάκι κάνει καλή δουλειά. Βασικά όλο το fairing δημιουργεί περίεργους στροβιλισμούς και φασαρία στο κράνος, αλλά η ζελατίνα διώχνει καλά τον αέρα και δεν ενοχλεί, ίσως όχι τόσο καλά όσο η χειροποίητη από τον MPF που είχα, αλλά πολύ κοντά και είναι σαφώς πιο όμορφη.
-Το μοτέρ μου φάνηκε "άδειο" μετά το Ζ. Αλλά το συνήθισα γρήγορα. Στο ταξίδι η 6η έβγαινε μόνο στα διόδια...
-Τα ελατήρια και οι αποσβέσεις εμπρός και πίσω είναι πολύ καλύτερα από τα μαμά του αερόψυκτου. Δικάβαλο και φορτωμένο σαν γαιδούρι βαλίτσα και tankbag και δύο γεμάτα άτομα επάνω και δεν τερμάτιζε εμπρός ούτε πίσω, χωρίς να σφίξω προφορτίσεις. Επίσης πολύ γλυκιά απορρόφηση σε ανωμαλίες, δεν κοπανούσε πουθενά.
-Μεγάλη εντύπωση μου έκανε σε σχέση με το Ζ ότι πραγματικά αρνείται να στρίψει... Θέλει συνήθεια η πίεση στο τιμόνι. Εντύπωση όμως κάνει το πόσο σταθερό είναι μέσα στη στροφή, δεν κουνάει με τίποτα (ειδικά σε σχέση με το πολύ νευρικό Ζ) και παίρνει άνοιγμα το γκάζι τέρμα από πολύ νωρίς υπό κλίση. Μόνο μία φορά ταλαντώθηκε περίεργα, σε παρατεταμένη με κάθετη ανωμαλία στη μέση με καμμιά 140άρα, αλλά πάλι όχι ανησυχητικά.
-Μεγάλη διαφορά τα φρένα σε σχέση με το αερόψυκτο... Σνιφ.
-Κατανάλωση απίστευτη: Εθνική με 120-150 έκανα 280 χιλιόμετρα με 15.4 λίτρα. Δεν έχω δει τέτοια με το αερόψυκτο...
-Τα Angel με τρόμαξαν. Θέλουν πολύ χρόνο για ζέσταμα. ΑΝ τα ζεστάνεις, κρατάνε καλά. Αλλά μέσα στην πόλη μάλλον δεν θα ζεσταίνονται ποτέ. Γλίστρημα με 2α και 2000 στροφές; Δεν θέλω. Και που να χειμωνιάσει κιόλας...
-Η διαφορά στο βάρος σε σχέση με το αερόψυκτο φαίνεται μόλις πας να το ανεβάσεις στο διπλό σταντ, απλά αρνείται να ανέβει και να κατέβει. Το άφηνα στο πλαϊνό...
Μου λείπει το γαλάζιο κωλόπαιδο... Άντε να βρω καλάμια ebay να το φτιάξω σιγά σιγά...
p.s. Sotikos τα κόκκινα ανακλαστικά στις πλαϊνές βαλίτσες δεν πρέπει να είναι γυρισμένα προς τα πίσω; Ή έχει ίδια και στις δύο πλευρές; Νόμιζα ότι είναι ένα λευκό ένα κόκκινο...![]()
Από όλους εδώ μέσα άκουγα τα καλύτερα ζεστένονται γρηγορα και ήμουν στο τσακ να τα βάλω!! Γιατί ακόμα και το ΒΤ020 που το καταριέμαι γλιστρίματα με 2α και 2000 στροφές δε μου έκανε ποτέ!!!![]()
Salentu. Lu Sule Lu Mare Lu Ientu.
Et quacumque viam dederit fortuna sequamur
"Conservatives are not necessarily stupid, but most stupid people are conservatives."
Και ο αδερφος μου εβαλε τα angel, αλλα δεν εχει ενθουσιαστει.
Τελικα νομιζω οτι λαστιχα και να βαλουμε τουλαχιστον μεσα στην πολη δεν θα δουμε αποτελεσμα.
Οι δρομοι απλα ειναι αθλιοι. Στο δικο μου εβαλα τα michelin power2tc ,υποτιθετε πιο μαλακα λαστιχα απο τα μαμισια dunlop και δεν ειδα τιποτα ουσιαστικο.Μονο σε καλη ασφαλτο καταλαβαινεις διαφορα.
Αν το δει ο DrEvil που τα κυκλοφορεί συνήθως, θα γράψει τόσες "κολακείες" για τα Angel που θα αλλάξεις γνώμη... Είναι άγαρμπος με το γκάζι, αλλά είναι συνέχεια με το πλάι! Και πίστευα ότι έφταιγε το χέρι του μόνο, αλλά τελικά... Το "χοντρό" γλίστρημα ήταν σε διασταύρωση περίπου ένα χιλιόμετρο από το σπίτι.Αρχικά δημιουργήθηκε από Ingenius
Φιλαράκι μη με ξενερώνεις τώρα!!![]()
Από όλους εδώ μέσα άκουγα τα καλύτερα ζεστένονται γρηγορα και ήμουν στο τσακ να τα βάλω!! Γιατί ακόμα και το ΒΤ020 που το καταριέμαι γλιστρίματα με 2α και 2000 στροφές δε μου έκανε ποτέ!!!![]()
Επίσης έσπασα (το έμαθα τηλεφωνικά μόλις γέμισε το μηχανάκι ο κάτοχος) το ρεκόρ μου σε κατανάλωση: 280 χιλιόμετρα με 14.2 λίτρα...Pas mal... Για να μην μας τη λένε κάτι περίεργοι αγενείς τύποι με φτερά
![]()
Πάντως έχω από καιρό καταλάβει, γιατί η Πιρέλλι τα ονόμασε Angel...
Σε περιμένουν πως και πως τα αγγελάκια στον άλλο κόσμο, με αυτό το λάστιχο.
Η αλήθεια είναι πως τα περίμενα ΠΟΛΥ καλύτερα, σίγουρα είναι καλύτερα από τα γλύστρεστόουν που φοράει από μαμά, τελικά όμως έπρεπε να είχα βάλει τα strada.
ΑμΟΙρουκαϊ, δεν είμαι άγαρμπος με το γκάζι φίλε.... απλά το ανοίγω. Γιού νόουΚαι ο ληστής έχει δικαίωμα στην καγκουριά!
Πέρα από την πλάκα, ζηλεύω το δικό σου άνοιγμα στο γκάζι, καθώς έυκολα "βγάζεις" 80 χιλιομετράκια παραπάνω απ'ότι εγώ στο ντεπόζιτο.
Και μιάς κάνουμε "αναλύσεις", με την εξατμισούλα που έχω βάλει στο μηχανάκι, είδα 247 κοντερίσια! (πως να μην καίει ένα βυτιοφόρο, να μου πέις... )
Inochi, ρε!
Για οσο.
247??Αρχικά δημιουργήθηκε από DrEvil
Πάντως έχω από καιρό καταλάβει, γιατί η Πιρέλλι τα ονόμασε Angel...
Σε περιμένουν πως και πως τα αγγελάκια στον άλλο κόσμο, με αυτό το λάστιχο.
Η αλήθεια είναι πως τα περίμενα ΠΟΛΥ καλύτερα, σίγουρα είναι καλύτερα από τα γλύστρεστόουν που φοράει από μαμά, τελικά όμως έπρεπε να είχα βάλει τα strada.
ΑμΟΙρουκαϊ, δεν είμαι άγαρμπος με το γκάζι φίλε.... απλά το ανοίγω. Γιού νόουΚαι ο ληστής έχει δικαίωμα στην καγκουριά!
Πέρα από την πλάκα, ζηλεύω το δικό σου άνοιγμα στο γκάζι, καθώς έυκολα "βγάζεις" 80 χιλιομετράκια παραπάνω απ'ότι εγώ στο ντεπόζιτο.
Και μιάς κάνουμε "αναλύσεις", με την εξατμισούλα που έχω βάλει στο μηχανάκι, είδα 247 κοντερίσια! (πως να μην καίει ένα βυτιοφόρο, να μου πέις... )
Πολλα δεν ειναι??το γραναζοσες ρε?!!!
προσέχουμε για να έχουμε!...
Όχι φιλαράκι.Αρχικά δημιουργήθηκε από pektis
247??
Πολλα δεν ειναι??το γραναζοσες ρε?!!!
Αλλά με την εξάτμα, μετά τις 9.000 στροφές περίπου ΤΡΕΛΛΑΙΝΕΤΑΙ.
Και μένα πολλά μου φάνηκαν - ιδίως εάν σκεφτείς ότι πριν είχε 236 μάξιμουμ- και το ξαναδοκίμασα και την επόμενη ημέρα (η 1η ήταν όταν έφυγες με άδεια), για επιβεβαίωση και έγραψε 245. Βέβαια δεν το έχω ξαναδοκιμάσει, γιατί η μπιέλα άμα σου καρφωθεί στον κ@λο πονάει...
Α! και μην ξεχάσω... Το άνοιξα τόσο μόνο και μόνο γιατί με τσιγκλίσαν κάτι χαμένοι με ΤΔΜ.... "πελατάκια" που λέει και ο amyroukai!
Inochi, ρε!
Για οσο.
10 χιλιομετρα τελικης με αλλαγη τελικου δεν παιζει..
Πρεπει να σου δωσει 8+ αλογα για να τα παρεις αυτα τα χιλιομετρα.
Με φιλτρα-ξεταπωτες εξατμισεις- εγκεφαλακια μαξιμουν 5 αλογακια θα σου δωσουν.
Εμενα με τα 3 παραπανω ειχα τελικη 237.
Το 1250 μαμα με το ζορι περνα τα 250
Με την μαμα εξατμα 236. Τώρα γιατί εσύ είχες με tuning 237, εσύ το ξέρεις.
Με την άφτερ ξετάπωτη, μόνο αυτή είναι η αλλαγή στο μηχανάκι μου, το ανέφερα πριν, 247 κ 245 τις δύο φορές που το έσκισα.
Και τις 2 φορές το άνοιξα στη ΕΟ, ακριβώς πριν την ευθεία του Σείριου.
Να μου πείς ότι το κοντέρ κλέβει, ναι αυτό είναι σίγουρο, όπως και εγώ για το ότι έχει απόκλιση πάνω από 10%.
Inochi, ρε!
Για οσο.
Γιατι με 75 αλογα τροχο δυσκολο να εχεις 225+ πραγματικα χιλιομετρα και σχεδον παραπλησια τελικη με το 1250 που εχει τουλαχιστον 25 αλογα περισσοτερα απο το δικο σου.
Εκει που αναφερεις ο δρομος ειναι αρκετα κατηφορικος.Μετα το σειριο εχεις δοκιμασει;
Η απολκλιση σε αυτα τα χιλιομετρα ειναι περιπου 8,5%
Στις χαμηλοτερες ταχυτητες ειναι λιγοτερο το σφαλμα. Στα 40 πχ. εχει αποκληση καπου 2-3%.
Τουλαχιστον αυτα τα συμπερασματα εβγαλα με το GPS.
85 είναι τα άλογα (650 '08).
Στο Σείριο είναι κατηφορικό, πριν αυτόν (και μετά ακριβώς από την Μαλακάσα) είναι μάλλον ευθεία.
Δεν έχω δοκιμάσει αλλού, γιατί την 1η φορά το άνοιξα εκεί για κάτι βλαμμένα με ΤΔΜ και την δεύτερη ήθελα να τσεκάρω ότι όντως έγραψε τόσα, οπότε το δοκίμασα στο ίδιο σημείο.
Πολλά χλμ διαφορά, δεν αντιλέγω.
Αν κατέβω σήμερα Αθήνα, θα το ξαναδοκιμάσω μια (να δω πότε θα βγούν τα πιστόνια να με μουτζώνουν). Βέβαια από τότε έχω ρίξει και μια Kappa 53lt. αλλά αν είναι θα πρέπει να πιάσει 240+ έστω και με την μπαγκαζιέρα.
Inochi, ρε!
Για οσο.
Τα αλογα που σου λεω ειναι τροχο στο δυναμομετρο.
Μην δοκιμασεις με την μπαγκαζιερα θα απογοητευτεις και μπορει να τη χασειςαπο τον αερα.
Μενεις εκτος αθηνων;
Ναι αυτό με την μπαγκαζιέρα είναι μια αλήθεια... Έλεγα να την δέσω με ιμάντα... Μπορεί να την βγάλω κιόλας.
Ναι εκτός Αθηνών πια!!!![]()
Επιτέλους μετά από 27 χρόνια στο κλινόν άστυ κατάφερα να μετακομίσω.![]()
Inochi, ρε!
Για οσο.
τη συγκεκριμενη μπαγκαζιερα την εχω κ γω.δεν προκειται να φυγει με τιπιτα ειναι δοκιμασμενη σε υψηλες ταχυτητες για ωρες![]()