Κομπλε φίλε,κουβεντα κάνουμε.
Πρεσβυωπια σημαίνει ότι πχ οδηγας,βλεπεις τιβι,πας για καφέ κλπ χωρίς γυαλιά,σωστα;
Εγώ έχω μυωπία και στο 99% των περιπτώσεων φοραω φακούς.
Όταν πάω μοτοβολτα,εχω καβατζα ένα ζευγάρι και συνήθως και τα γυαλιά μου.
Αν πάω ένα ΣουΚου κάπου κουβαλάω θήκες υγρά κλπ.το καλοκαίρι πχ,μπανακι θάλασσα κλπ αν ανοιξω τα μάτια φεύγουν για πλάκα απτά μάτια.
Επίσης με τα γυαλιά το βράδυ δεν βλέπεις στο 100%,οι φωτεινές πινακίδες πχ θολώνουν λιγάκι.
Έφερα μερικά πρόχειρα παραδείγματα για να δεις ότι υπάρχουν διαδικαστικές μαλακιουλες που στην καθημερινότητα σου σπαν τα ουμπαλα.
Αν περίσσευαν τα 2000 θα το έκανα χτες.
....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....
Εγω που εχω κάνει θα σου πω τα εξής. Μην τσιγκουνευτείς αν κάποιος είναι καλύτερος αλλά ακριβότερος. Ο Κανελλόπουλος για παράδειγμα είναι και τα δύο.
Να ξέρεις ότι πολλοί έχουν μια φωτοευαισθησία για πολύ καιρό και εννοείτε κλειστή ζελατίνα τους πρώτους μήνες για αποφυγή μολύνσεων.
Αν κάνεις πολεμικές τέχνες ξέχνα το, απαγορεύονται τα χτυπήματα στο πρόσωπο. Βάρη επίσης κομμένα για κανα χρόνο. Και για κανένα λόγω μην κάνεις τη μέθοδο του καταράκτη για διόρθωση πολύ μεγάλης μυωπίας.
παιδιά ευχαριστώ για τις συμβουλές κάθε συμβουλή έχει την αξία της και θα αξιολογείται!
μερικοί μου στείλατε σε πμ για οφθαλμολογικά κέντρα προς αποφυγήν και σας ευχαριστώ, όποιος μπορεί ας μου στείλει και επίσης όπως γράψανε μερικοί εδώ γράψτε την συμβουλή ή την εμπειρία σας για καλούς γιατρούς κλπ
Κάτι χρόνια μετά να ενημερώσω πως τελικά η εγχείρηση έγινε 1/2013 στο "Οφθαλμολογικό Αθηνών" και ήταν άριστα όλα, είτε πριν, είτε κατά τη διάρκεια, είτε μετά την εγχείρηση.
Έχουν πάει και κάποιοι γνωστοί μου μετά από μένα και είχαν αντίστοιχη εμπειρία.
Οσοι κανατε την επέμβαση και οσοι θα ακολουθήσετε θα συνιστούσα προφύλαξη στις περιπτώσεις τραύματος οπως ο φιλος που ανέφερε kick boxing παραπανω, ο λογος φανταζομαι θα έχετε πληροφορηθεί κατα την επέμβαση με διαθλαστικο λασερ το οποιο ουσιαστικα θα ρίξει μερικες χιλιαδες βολες με στόχο να λεπτυνει τον κερατοειδή για το αποτελεσμα της ομαλοποίηση της διαθασης προς το οπτικο νευρο
Συνεπώς να ειστε επιφυλακτικοί σε περιπτωσεις τραυματος μπορει επιφέρει σε ακομη πιο δυσκολα μονοπατια
εκανα το 2007 η το 08. ειχα υπερμετρωπια 4,5 δηλαδη 6,5 βαθμους μετα το παραλυτικο υγρο. τωρα εχω οραση 9/10 και μονο το βραδυ με κουραζουν τα μικρα γραμματα των περιοδικων κι αυτο οχι παντα.. μονο τα λεφτα απο τα γυαλια που γλιτωσα μου φτανει.. μην βαλω και τους φακους που ηταν παραγγελια γιατι ειχα κι αστιγματισμο.. γενικως σωθηκα. ενας οφθαλμιατρος τοτε μου ειπε" πανε εκει, εχουν το καλυτερο μηχανημα. δεν ιανι θεμα γιατρου τοσο οσ του μηχανηματος. και πανε εκει που εχει το καλυτερο." εμεινα τοσο ευχαριστημενος που εστειλα αρκετο κοσμο κι ολοι ειπαν το ιδιο.