Σελίδα 62 από 88 ΠρώτοΠρώτο ... 1252575859606162636465666772 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 916 έως 930 από 1306

Θέμα: Ανακατασκευή Honda XLR 250 Baja '87

Το πίσω σίγουρα θα αντικατασταθεί,δεν ξέρω αν θα επισκευάσω την υπάρχουσα ή θα ψάξω για μεταχειρισμένη.Αν πάω για μεταχειρισμένη απο XR250L,θέλω και την βάση μαζί με τη δαγκάνα,και πρέπει να σιγουρευτώ οτι ταιριάζει στην δική μου το όλο σύστημα.Μπέρδεμα δηλαδή...

Μπροστά θα δείξει τι θα κάνω,μπορώ να βρώ εύκολα μεταχειρισμένη απο XR250 και βγαίνει αρκετά φθηνά.

Δαγκάνες βρίσκεις παμφθηνες στο ebay, ειδικά οι συγκεκριμένες έχουν φορεθεί σε πολλά μηχανάκια και έχει πληθώρα, μπορεί μάλιστα να βρεις καινούργιες.
    Ειναι ωραία η θάλασσα γιατί κινείται πάντα...

Όντως,για το μπροστά υπάρχουν παρα πολλές σε καλή κατάσταση και φθηνά.Πίσω τα XR και τα XRL δεν έχουν ίδια δαγκάνα με τη δική μου,ούτε ίδια βάση,οπότε είναι πιο δύσκολο

Βάζω ένα βίντεο απο την λειτουργία του κιβωτίου ταχυτήτων.Όπως βλέπετε,μερικές σχέσεις δεν κουμπώνουν αμέσως με την κίνηση του πεντάλ,αλλά πρέπει να γυρίσω λίγο τον άξονα εκεί που πιάνει το γρανάζι για να μπούν.Φυσιολογικό ή θα έπρεπε να αρκεί η κίνηση του πεντάλ και μόνο;

Και εδώ τι μπορώ να κάνω για την σκουριά;

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	DSC_0345.jpg 
Προβολές:	617 
Μέγεθος:	83,5 KB 
ID:	289105

Λοιπόν,μετά απο λίγο ψάξιμο η μόνη λύση που σκέφτηκα για την τάπα είναι να περάσω ψυχρό γαλβάνισμα.Ο κατασκευαστής λεει πως αντέχει στην βενζίνη,είναι αλήθεια;
    Για τον κινητήρα που έλεγα να τον βάψω με ειδικό χρώμα,δυστυχώς δεν γίνεται,γιατί δεν στέλνουν σπρέι σε άλλες χώρες.Οπότε μένει η λύση του χρώματος θερμοκρασίας,με βερνίκι θερμοκρασίας στο μπλόκ μόνο,για να μην φράξουν υπερβολικά οι πόροι στις ψύκτρες της κεφαλής.

Το project σύνεχιζεται κανονικά πάντως,σιγά σιγά μπορώ να πώ πως πλησιάζουμε προς το τέλος

Ημίκουλο μέλος Το avatar του/της KostasV2
    Μην τρελαίνεσαι με την τάπα. Βάλε την λίγο στο ξύδι και θα είσαι οκ...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από KostasV2 Προβολή μηνύματος
    Μην τρελαίνεσαι με την τάπα. Βάλε την λίγο στο ξύδι και θα είσαι οκ...
    Το ξύδι αφαιρεί την σκουριά,αλλα επανέρχεται σε λίγες ώρες.Δεν με πειράζει να είναι ετσι όπως είναι τώρα,απλά μην γίνει χειρότερα και πέφτουντ τίποτα ρινίσματα στο καύσιμο...

Ημίκουλο μέλος Το avatar του/της KostasV2
    Η καλύτερη προστασία είναι να έχεις το τεπόζιτο πάντα γεμάτο.

καλησπέρα κι από μένα, και συγχαρητήρια για το όλο εγχείρημα.
    σχετικά με την τάπα του τεπόζιτου βλέπω αρκετή σκουριά η οποία λογικά θα έχει επεκταθεί και στον μηχανισμό από μέσα....?
    επίσης η λαστιχένια φλάντζα γύρω της σε τι κατάσταση είναι...? δεν παρουσιάζει "κοψίματα" απ' ότι βλέπω... είναι ξερή, ή είναι σε καλή κατάσταση...?

H τάπα σκούριασε μετά την διαδικασία πλαστικοποιήσης,λόγω του ότι μπήκε στο ξύδι (κακώς,έπρεπε να έχω κλείσει αλλιώς το ρεζερβουάρ).Ο μηχανισμός απο μέσα συνεπώς δεν έχει πρόβλημα,έχει περασθεί με τον πλαστικοποιητή.Η φλάντζα είναι κάπως βρόμικη απλά και θα καθαριστεί,κατα τ'άλλα είναι σε καλή κατάσταση,ούτε ξερή και χωρίς σκισίματα

πραγματικά δεν ξέρω τι να σε συμβουλέψω διότι
    α) όποια μέθοδο αφαίρεσης σκουριάς (πλην του wd40) χρησιμοποιήσεις δεν ξέρω τι επιπτώσεις θα έχει στον μηχανισμό
    και β) άντε και την αφαίρεσες την σκουριά, μετά πώς θα "ασφαλίσεις" το μέταλλο από το να ξανασκουριάσει, χωρίς πάλι να "μπλοκάρεις" ή να επιβαρύνεις τον μηχανισμό?

απόπειρα αυταπάντησης στις ερωτήσεις μου...
    πλύσιμο και τρίψιμο με wd40 αφού όπως είπες η σκουριά προκλήθηκε πρόσφατα από το ξύδι, και άρα δεν έχει εμβαθύνει στο μέταλλο, και αφού καθαρίσει, μετά αν μπορείς να λύσεις το καπάκι και να το απομακρύνεις, (έντιτ: πρέπει να έχει κάποια μικρά βιδάκια στο πλάι που το λύνουν...?) το περνάς γαλβάνι, που προσφέρει αρκετά δυνατή αντισκωριακή προστασία και αντοχή στο χρόνο λόγω μείξης των ιδιοτήτων της ρητίνης και του ψευδαργύρου που περιέχει....
    ομολογουμένως όμως δεν έχω αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα στο παρελθόν...

αλλά πάλι δεν έχω ασχοληθεί και με αναπαλαιώσεις....

ΤρεΛαμέΛος Το avatar του/της nihristo
    Για το κιβώτιο είναι φυσιολογικό, σε όποια μηχανή δοκιμάσεις να αλλάξεις ταχύτητες και είναι σταματημένη δεν θα καταφέρεις να βάλεις όλες τις σχέσεις.
    πριν τον αγώνα ελέγχουμε ΟΛΕΣ τις βίδες...

Σας ευχαριστώ και τους 2 για την βοήθεια.Το ψυχρό γαλβάνισμα στην τάπα το σκέφτηκα,αλλά δεν ξέρω αν αντέχει στη βενζίνη όταν μπεί στο ρεζερβουάρ.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Takata Dome Προβολή μηνύματος
    Σας ευχαριστώ και τους 2 για την βοήθεια.Το ψυχρό γαλβάνισμα στην τάπα το σκέφτηκα,αλλά δεν ξέρω αν αντέχει στη βενζίνη όταν μπεί στο ρεζερβουάρ.
    μένει να απαντήσει κάποιος που το έχει δοκιμάσει, ή να το δοκιμάσεις και να απαντήσεις πρώτος εσύ.
    η να πέσει πρόταση με κάτι διαφορετικό.... (όπως ας πούμε τον πλαστικοποιητή...?)

όσο για τις ταχύτητες είναι φυσιολογικό πιστεύω αν και θα το δεις όταν θα δουλεύει και το μοτέρ καλύτερα...
    γενικά οι ταχύτητες στις μοτοσυκλέτες δεν κουμπώνουν όπως στα αυτοκίνητα.
    Για αυτό και όταν δεν μπαίνει η ταχύτητα, ας πούμε στο φανάρι για παράδειγμα, αφήνεις τον συμπλέκτη λίγο, (ελάχιστα να συμπλέξει) και τότε ρίχνεις την ταχύτητα. Αυτό μόνο σε περιπτώσεις που δεν μπαίνει, όχι πάντα...

Παρόμοια θέματα

1. Ανακατασκευή Honda XLR 250
    από Astoxos στο forum Ανακατασκευές (Restoring)
    Απαντήσεις: 117
    Τελευταίο μήνυμα: 09/09/2014, 00:59

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ