Σελίδα 40 από 40 ΠρώτοΠρώτο ... 30353637383940
Προβολή αποτελεσμάτων 586 έως 591 από 591

Θέμα: Η πρώτη μου μηχανή: VOGE 500ds

Παλαιό μέλος Το avatar του/της panavour
    Εγώ τα άλλαξα και τα δύο στα '36000 χλμ χωρίς καμμία παρενέργεια,ούτε στα φρένα,ούτε στα ψυγεία.Το τί βάζουν εξ αρχής μέσα,και στα δύο συστήματα δεν αναφέρεται πουθενά.Μονο οι προδιαγραφές όταν χρειασθούν αλλαγη αναφέρεται,και τα ορίζουν κάθε 2 χρόνια.

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος
    Εγώ δεν κατάλαβα αλλάζετε κάθε 10k υγρά φρένων και παραφλού ή αλλάζουν τα κινέζικα και βάζουν επώνυμα που θα έχουν κάποια φυσιολογική διάρκεια?
    10k ή 2 χρόνια, που πέφτει ακριβώς επάνω στη δική μου χρήση.
    Σίγουρα δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς βάζουν μέσα εξαρχής, φαντάζομαι αυτά που προτείνουν στο εγχειρίδιο συντήρησης.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από panavour Προβολή μηνύματος
    Εγώ τα άλλαξα και τα δύο στα '36000 χλμ χωρίς καμμία παρενέργεια,ούτε στα φρένα,ούτε στα ψυγεία.Το τί βάζουν εξ αρχής μέσα,και στα δύο συστήματα δεν αναφέρεται πουθενά.Μονο οι προδιαγραφές όταν χρειασθούν αλλαγη αναφέρεται,και τα ορίζουν κάθε 2 χρόνια.
    Για παράδειγμα για λάδια ένα από τα δύο:
    https://www.skroutz.gr/s/13859428/Fu...0W-40-1lt.html
    https://www.skroutz.gr/s/8305614/Fuc...0W-40-1lt.html

και για παραφλού αυτό:
    https://www.skroutz.gr/s/57266470/Fu...500547777.html

Στο δικό μου από το σέρβις των 1000χλμ μπήκε το Pro4, οπότε συνεχίζω με αυτό.

Εγινε επι τελους και η αντικατασταση υγρων στο ψυγειο,και στα φρενα στα 3 χρονια παρα 20 μερες και στα 46000 χλμ ,κατα παραβασιν του χρονοδιαγραμματος που αναφερεται στο σερβις ,και αναφερει αλλαγη των ανωτερω,στα 2 χρονια.Αυτο εγινε μετα απο διαβουλευση με διαφορους μηχανικους,και επειδη οι γνωμες διισταντο ,αλλοι λεγαν δεν πειραζει και στα τρια,αλλοι λεγανε ,απαραιτητως στα δυο,αποφασισα να το κανω στα 3 χρονια.Κατοπιν λοιπον ενδελεχους ελεγχου ,διαπιστωθηκε οτι ΔΕΝ υπηρξε καμμια παρενεργεια,ουτε στο ψυγειο,ουτε στο κυκλωμα πεδησης.Ειδικα στο τελευταιο,το συστημα λειτουργησε και λειτουργει κανονικα,αν και τα υγρα αλλαχθηκαν εκπροθεσμα,κανεις αισθητηρας abs δεν επηρεαστηκε απ αυτο,και απο το γεγονος επισης,οτι η μηχανη πλενοταν ,κατα τακτα χρονικα διαστηματα με πιεση σε πλυντηριο μοτο,αλλα και σε αυτοματα πλυντηρια απο μενα,με συχνη πιεση και στους τροχους και στα φρενα.Βεβαια αυτο δεν αποτελει παραδειγμα προς μιμηση ουτε συσταση,απλως αναφερω την εμπειρια μου.Επισης παντα καθαριζα και την αλυσιδα με την πιεση,και μετα την λιπαινα ,οπως εχω αναφερει,με το ΛΙΝΤΛΟΛΑΔΟ,που πουλαει το εν λογω σουπερ μαρκετ σε σπρει,αλλα και καθε 200 εως 500 χιλιομετρα,απ την αρχη της χρησεως της μοτο.Ακομα τωρα στα 48500 χλμ και μετα 3 χρονια ακριβως,εξακολουθω να εχω,τα μαμα γραναζια και αλυσιδα,τα οποια φυσικα συντομα θα ακολουθησουν και αυτα σε αλλαγη.Βεβαιως λογω βελουδινης χρησεως ,χωρις σουζες,εντο,κοντρες,τελικες,εφτασαν μεχρις εδω.Επισης ξεχασα να αναφερω οτι σ αυτα τα 46000 χλμ αλλαχθηκαν και για πρωτη φορα τα μπροστινα τακακια ,ενω τα πισω αντεχουν ακομα,μιας και χρησιμοποιουνται λιγοτερο.Να αναφερω επισης ,οτι σε ελεγχο στα 46000 αντι για 40000,που λεει το μανουαλι,οι βαλβιδες ΔΕΝ ηθελαν ρυθμιση.

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ λοιπον 3 χρονια ,και 48500 χλμ μετα ,ήρθε η ωρα ενός μικρού απολογισμού και εντυπωσεων απο την ΤΣΟΥ-ΛΙ ,την μικρη μου κινεζουλα,(voge 500 DS).
    Aς τα παρουμε ομως απ την αρχη.
    Φοβισμενος απο την ελλειψη ανταλλακτικων στον κινητηρα,που πολλα ειχαν καταργηθει και δεν υπηρχαν,και απο την ταλαιπωρία μου στην μεση λογω πισω αναρτησης,αποφασισα να πουλησω τον σκαραβαιο μου (απριλια 200) και να παρω κατι μεγαλυτερο,και με σωστη προοδευτικη πισω αναρτηση,μονου αμορτισερ.
    Αυτο με οδηγησε στον αποκλεισμο της λυσης σκουτερ,και δεδομενου,και του οριακου μου μπατζετ των 5500 ευρω,με το απριλια ανταλλαγη ,με οδηγησε σε προσπαθεια αγορας (καινουργιας παντα) κινεζικης λυσης μεχρι 500 κυβικα (δεν ηθελα παραπανω).
    Ετσι μετα απο πολυ ψαξιμο και τεστ ντραιβ,κατεληξα στην VOGE.
    Χαρουμενος λοιπον για την αποφαση μου και μαθαινοντας για την προσφορα της εταιρειας για το τριβαλιτσο σε τιμη κοστους,ξεκινα ο μαραθωνιος στα μαγαζιά.
    ΟΜΩΣ υπολογισα χωρις τον ξενοδοχο,και το αγκαθι ηταν το ΑΠΡΙΛΙΑ,που ηθελα να το κανω ανταλλαγη ,και να πληρωσω την διαφορα.
    Κανείς μαγαζατορας ΔΕΝ το ηθελε,ουτε και σε πολυ χαμηλη τιμη.
    Ευρισκομενος στα ορια της απογοητευσης,και αφου περνουσαν οι μερες,ευτυχως καπου τοτε στο χαλανδρι και νυν στον γερακα, σε μια αντιπροσωπεια VOGE ,καποιος ηθελε ενα σκουτερ να κανει την δουλειά του,κι ετσι εγινε η ανταλλαγη στην τιμη που ηθελα, και βρεθηκα λοιπον κατοχος της ΤΣΟΥ-ΛΙ.
    Ετσι ξεκινησε ενα ταξιδι που κραταει 3 χρονια τωρα,που ξεκινησε με εναν μικρο φοβο ,λογω προελευσης της και εχει καταληξει (μεχρι στιγμης) σε μια ωραια και ειλικρινη σχεση,χωρις φοβο,αλλα με πάθος.
    Μια εξαιρετικα τιμια μηχανη ,που αξιζει τα χρηματα της,και δεν απογοητευει.Με ελαχιστα μικρα ελαττωματα,και πολλα προτερηματα,για τον μεσο ,κατασταλλαγμενο αναβατη,που ξερει τι θελει,χωρις ακροτητες και υπερβολες.Με μια συνεπη και σωστη αντιπροσωπεια,που κοιταζει τον πελατη στα μάτια,και προσπαθει να ανταποκριθει στους χαλεπους καιρου που ζουμε.Ευχομαι λοιπον(καλά να ειμαστε και εκτος απροόπτου)να συνεχισουμε μαζι και στο μελλον.
    Τα επι μερους χαρακτηριστικα ,και συμβαντα της μοτο,και εμου μαζι της,εχουν αναφερθει εκτενως στις προηγουμενες σελιδες του παροντος θρεντ, οποτε οποιος θελει κατι πληροφοριακο παραπανω ανατρεχει εκει.
    Ευχαριστω τους υποστηρικτες,αλλα και τους πολέμιους της επιλογης μου,που πολλες φορες συνομιλησαμε σ αυτο το φορουμ χωρις φοβο αλλα ενιοτε με παθος.Γιά το μελλον ΙΔΩΜΕΝ.Θα ενημερωνεσθε πρωτοι.
    Τελευταία τροποποίηση από panavour; 29/06/2025 στις 20:12.
    Δώδεκα και μισή. Γρήγορα πέρασεν η ώρα απ' τες εννιά που άναψα την λάμπα,Δώδεκα και μισή. Πως πέρασεν η ώρα,και τα χρόνια.

Νέο μέλος
    Ευχαριστούμε για το ειλικρινές post, και εύχομαι και το ίδιο απροβλημάτιστα να πας στις 100k.
    Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλο 500DS/DSX με τόσα χιλιόμετρα.

Το λιντλόλαδο το χρησιμοποιώ και εγώ μετά από προηγούμενη αναφορά σου, έχοντας αφήσει στην άκρη ακριβότερο επώνυμο σπρέι.

Έλεγχος βαλβίδων πως έγινε; Μετρήθηκαν διάκενα με κρύο κινητήρα;

the Overlord Το avatar του/της karellen
    Moderator
    Να το χαρείς και στα 146.000 χιλιόμετρα!
    Καλά κάνουν οι εταιρείες και επιμένουν για αλλαγή υγρού φρένων στα 2 χρόνια γιατί το συγκεκριμένο είναι φουλ υδρόφιλο και απορροφάει υγρασία ακόμα και στο σφραγισμένο ποτηράκι της τρόμπας.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από tsavman Προβολή μηνύματος
    Ευχαριστούμε για το ειλικρινές post, και εύχομαι και το ίδιο απροβλημάτιστα να πας στις 100k.
    Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλο 500DS/DSX με τόσα χιλιόμετρα.

Το λιντλόλαδο το χρησιμοποιώ και εγώ μετά από προηγούμενη αναφορά σου, έχοντας αφήσει στην άκρη ακριβότερο επώνυμο σπρέι.

Έλεγχος βαλβίδων πως έγινε; Μετρήθηκαν διάκενα με κρύο κινητήρα;
    Ο έλεγχος των βαλβιδων έγινε οπως προβλεπεται .

Σελίδα 40 από 40 ΠρώτοΠρώτο ... 30353637383940

Παρόμοια θέματα

1. η πρωτη μου μηχανη...ποια???
    από nirvana_g1 στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 02/07/2009, 20:54
  2. Απαντήσεις: 44
    Τελευταίο μήνυμα: 03/11/2008, 06:33
  3. βοηθεια... Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΜΗΧΑΝΗ..............
    από giannikos στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 20/10/2008, 20:30
  4. Η πρώτη μου μηχανή?
    από trumpet στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 02/06/2008, 10:27
  5. Η πρώτη μου μηχανή?
    από trumpet στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 25
    Τελευταίο μήνυμα: 01/06/2008, 18:22

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •