Τελικά κατάλαβα ότι όσο περισσότερο το ψάχνεις τόσο χειρότερα είναι.
Πελαγωσα κυριολεκτικά.
Στην αρχή κοιτούσα για cube σχήμα χωρίς οθόνη μιας και μου αρέσουν περισσότερο, αλλά ψάχνοντας είδα οτι η gopro session δεν τραβάει καθαρό 2κ 2560χ1440p, αλλά 1980χ1440p! 4:3 δηλαδη. Μαζι με την μη αποσπομενη μπαταρία και stabilizer απλα ξενέρωμα.
Κοίταξα και την rollei 500 sunrise που είναι στα ίδια με την session αλλά ο φακός δεν είναι 170 αλλά 130.
Απογοήτευση.
Μάλλον κάπου στην Ελλάδα έχουν άσφαλτο χωρίς λακούβες-σαμαράκια. Πιθανόν να έχει και καλό κράτημα
Όσες έχουν τέτοιο σύστημα μέσω software έχουν το μειονέκτημα είναι ότι μειώνουν την οπτική γωνία του φακού. Στην sony
πέφτει από τις 170 μοίρες στις 130 (ουσιαστικά πετάνε άχρηστα pixels από την άκρη του φακού για να γίνει ομαλή η μετακίνηση ανάμεσα στα καρέ) οπότε χάνεις αρκετά από το εύρος της εικόνας .
Επίσης άμα βάλεις την κάμερα πάνω στον κινητήρα που έχει συνεχόμενους κραδασμούς δεν κάνει απολύτως τίποτα (βάση δειγματοληψίας λειτουργεί το software).
Εδώ και λίγους μήνες έχει βγρει η Sony X3000 η οποία μετακινεί τον φακό οπότε δεν μειώνει και την οπτική γωνία του.
Θεωρείται ότι καλύτερο υπάρχει αυτή την στιγμή σε image stabilize , για όποιον έχει να πληρώσει 600 € περίπου
σας εχω ολους εσας τους παγκοσμοιους καφετερειακιδες και της ευθειακιδες,αιντε μαθετε να μπαινετε σε καμια στροφη και τα λεμε μετα.
Το stab είναι υπερεκτιμημένο όσο και το αστραπιαίο turn-in(άσχετο αλλά σαν μονάδα σύγκρισης το έβαλα)
NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
riding coach του πληκτρολογίου
Tελικά ρε παιδιά μήπως θα ήταν εύκολο να γίνει μία λίστα με τις προτεινόμενες κάμερες; Το λέω αυτό γιατί διαβάζοντας όλο το Θρέντ έμπλεξα τα μπούτια μου...
Μια από τα ίδια!
Έχω τώρα καμιά 10 μέρες από 5 ώρες την ημέρα και διαβάζω reviews!
Εγώ Apache κλείνω περισσότερο σε μία από τις παρακάτω.
1.SJCAM sj5000x elite edition (μόνο για τον ήχo δεν ακούω καλά σχόλια)
2.SJCAM sj6 Legend
3.SJCAM M20
Απο που είναι καλύτερα να πάρω? επειδή δεν έχω αγοράσει ξανά από έξω.
Gearbest, banggood ή κάποιο άλλο?
Ο ήχος είναι παντελώς αδιάφορος, όταν μιλάμε για βίντεο πάνω σε μοτοσικλέτα. Το "φσσσσσ" ακούγεται εξίσου καλά με οποιοδήποτε μικρόφωνο.
Το stab δεν είναι απαραίτητο, προφανώς, αλλά κάνει διαφορά όταν το έχεις.
Δεν υπάρχει προτεινόμενη λίστα, γιατί ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες. Άλλος θέλει οθόνη, άλλος θέλει να αλλάζει μπαταρίες, άλλος θέλει μια μπαταρία που να κρατάει 4 ώρες, άλλος θέλει πολλά αξεσουάρ, άλλος θέλει την απόλυτη ποιότητα.
Life begins at 45°.
Ναι, αλλά επειδή το έχεις αναφέρει και στο παρελθόν, η GoPro ΕΙΝΑΙ αδιαμφισβήτητα η καλύτερη κάμερα της αγοράς και ναι, είναι overpriced. Αν το βάλουμε σε perspective και υποθέσουμε ότι 100 είναι το μέγιστο, πληρώνεις 130 και παίρνεις 100.
Η γνωστή μάρκα κινητών είναι overpriced χωρίς να είναι ούτε καν κοντά στην κορυφή. Πληρώνεις 200 και παίρνεις 50.
Life begins at 45°.
NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
Κι εγώ γενικά μιλούσα, δεν είχα κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου!Ισχύει ότι η κορυφή και το όνομα πληρώνονται κατιτίς παραπάνω απ'ό,τι πραγματικά αξίζουν. Το θέμα προκύπτει όταν πληρώνεις μόνο το όνομα και όχι την κορυφή. Αλλά πάμε παρακάτω...
Ούτε εμένα μου αρέσει σκέτη μουσική, αλλά και ο ήχος του μοτέρ καταντάει κουραστικός, ακόμα κι αν εξαλείψεις το φύσημα. Νομίζω βρήκα σωστή ισορροπία τελευταία, βάζοντας μουσική, με το μοτέρ στο background.
Life begins at 45°.