Από μπροστά δεν φαίνεται εάν φοράει H7 ή Η4 εάν δεν ξέρεις ποια είναι πόσταρε μια φωτό να σου πούμεΑρχικά δημιουργήθηκε από audi_72
Αυτο που εχω δεν αναφερει τι λαμπα φοραει!![]()
Από μπροστά δεν φαίνεται εάν φοράει H7 ή Η4 εάν δεν ξέρεις ποια είναι πόσταρε μια φωτό να σου πούμεΑρχικά δημιουργήθηκε από audi_72
Αυτο που εχω δεν αναφερει τι λαμπα φοραει!![]()
Τελικα διαπιστωσα οτι φοραει Η7!Το γραφει πανω στο κρυσταλλο του φαναριου!
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Εγω θα γούσταρα μια μέρα να βγούν οι μπάτσοι και να κόβουν κλήση σε όλους όσους εχουν φώτα Xenon που δεν ειναι απο το εργοστάσιο και στραβώνουν , αυτοκίνητα και μοτο ανεξαιρέτως.
Και σε ολα τα αυτοκίνητα/μοτο με αναμμένα προβολάκια ομίχλης.
Φτάνει πια το στράβωμα!!!!
Εχει παραγίνει η μόδα με τα Xenon και εχει φτάσει στο σημείο τα περισσότερα οχήματα να είναι με πανίσχυρα μπλε/μωβ φώτα, με αποτέλεσμα τα κανονικά φώτα να μην φάινονται όπως πριν, το εχετε καταλάβει αυτό και τι συνέπειες εχει?
Στην Ευρώπη οι μοτοσυκλετιστές διαμαρτύρονται και κινητοποιούνται για να μην περάσει ο νόμος που θα υποχρεώνει και τα αυτοκίνητα να εχουν αναμμένα φώτα με το σκεπτικό οτι οι μοτο θα γίνουν λιγότερο ορατές.
Εδω στο Ellada βάζουμε Xenon και μπλε φωτάκια και ολα καλά.
Χαλια μαυρα ειμαστε και οι περισσότεροι καμαρώνουν κιόλας...
Εγω πάντως Xenon δεν βάζω κι ελπίζω να ακολουθήσουν κι άλλοι.
+1000 και από εμένα!!!
Να κάνουμε Club Anti XenonΑρχικά δημιουργήθηκε από costas81
+1000 και από εμένα!!!αλλά μας βλέπω πολύ λίγους.....
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
Όλα τα αυτοκίνητα που εργοστασιακά έχουν φώτα xenon φεύγουν από το εργοστάσιο με αισθητήρα στα ψαλίδια για αυτόματη ρύθμιση δέσμης στα φωτα. Και δεν είναι μόνο για το φόρτωμα αλλά γενικά για τις κλήσεις του αμαξώματος ακόμα και του δρόμου!!Αρχικά δημιουργήθηκε από SCBR1000RR
Το ότι τυχαίνει όλα τα αυτοκίνητα σχεδόν σήμερα με xenon ή οχι πλέοννα έχουν ρύθμιση δέσμης δεν ξέρω άν σας λεεί ότι τα έχουν για ένα και μόνο λόγω και αυτός είναι ότι όταν φορτωνόνται έχει ο οδηγός την επιλογή να κατεβάσει την δέσμη των φώτων για να μήν στραβώνει τους άλλους.
Κάποιος έγραψε παραπάνω ότι όποιο αυτοκίνητο έχει xenon έχει εγκέφαλο στάθμης στον πίσω άξονα για αυτόματη ρύθμιση το οποίο είναι εντελώς άκυρο.
Υπάρχουν βέβαια και οι έλληνες αντιπρόσωποι που για μεγαλύτερο κέρδος σου τοποθετούνε φανάρια ναι μεν xenon αλλά χωρίς τους αισθητήρες και τον εγκέφαλο για τα φώτα. Δεν πάει να πει ότι είναι σωστό.
Β-xenon ονομάζονται τα xenon τα οποία χρησιμοποιούν είτε μηχανισμό είτε κάτοπτρα και αλλάζουν το ύψος της δέσμης του φωτός για να τα χρησιμοποιούν στην μεγάλη σκάλα. Αυτό που αναφέρεις είναι κατευθηνόμενοι ή ενεργοί προβολείς xenon.
Τέλος τα b-xenon η βασική και μοναδική διαφορά απο τα απλά xenon είναι ότι υπάρχει ένας συνδυασμός σεβρομηχανισμου και εγκεφάλου που ανάλογα που στρίβει το τιμόνι ο οδηγός (και δεν είμαι σίγουρος άν αυτο ισχύει και για το ύψος) ρυθμίζει ανάλογα την δέσμη.
Καμία σχέση!!
Τέλος όσο αφορά τους καθρέπτες που υπάρχουν μέσα στο φανάρι όντως εάν πάρω στα χέρια μου 2 φανάρια απο S40 xenon και μή είναι διαφορετικά αλλά αυτό δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με το που στέλνουν την δέσμη αλλά με την διαφορά θερμοκρασίας που δημιουργήται μέσα στο φανάρι.
Δεν σε τυφλώνει φίλε μου η θερμότητα αλλά η λάθος κατανομή της δέσμης του φωτός.
Ίσα ίσα που η παραγώμενη θερμότητα από τα φανάρια xenon είναι μικρότερη απ ότι στις κανονικές λάμπες.
Οι δέσμες φωτός xenon εκτός από το να φωτίζουν πιο ''καθαρά'' τις λευκές γραμμές που υπάρχουν στο οδόστρωμα (αυτός είναι ο πραγματικός σκοπός του λευκότερου φωτός) καλύπτουν πολύ μεγαλύτερο οπρικό πεδίο. Τα εργοστασιακά xenon φωτίζουν σχεδόν την διπλάσια απόσταση από τους συμβατικούς λαμπτύρες σε εύρος και όχι σε μήκος.Αρχικά δημιουργήθηκε από banditgr
Tora to oti pola aytokinita exoun mixanismo pou strivei ta projectors analoga me to stripsimo tou timoniou exei na kanei me ena anagkeo kako tou projector,exontas toso "kofteri" desmi kai eno fotizei fovera mprosta mas,sto apolito skotadi,kai pano stin strofi,distixos den vlepoume apolitos tipota aristera deksia....pragma arketa epikindino kai stis moto (me 1 kentriko projector) to provlima polles fores einai terastio
Οι κατευθηνόμενοι προβολείς δεν έρχονται να διορθώσουν αδυναμία στην δέσμη των xenon γιατί κάτι τέτοιο δεν υφίσταται απλά προσφέρουν σε έντονες στροφές (πχ φουρκέτες) ένα επιπλέον 10% μεγαλύτερου εύρους σε τέτοιες διαδρομές.
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Να κάνουμε Club Anti Xenonαλλά μας βλέπω πολύ λίγους.....
Θα μαζευτούμε κι άλλοι!!!
![]()
δεν καταλαβενω γιατι τετοια αντιδρασει ολοι αυτοι ειναι μ ασχετοι και θελουν να κανουν κακο και να τυφλωνουν τους απεναντι? και εγω εβαλα xenon αλλα ακομα δεν τα δοκιμασα στο δρομο το βραδυ τοσο πολυ ενοχλιτεικα ειναι?
ΟΛΑ ΚΑΛΑ!!!
Το πρόβλημα δεν είναι τα XENON αλλα η σωστή ρύθμιση του ύψους της δέσμης. Εαν η δέσμη των φώτων είναι σωστά ρυθμισμένη, ακόμη και μια μικρή διάχυση λόγω κατόπτρου για κλασικούς λαμπτήρες δεν είναι τόσο ενοχλητική που να δημιουργεί πρόβλημα.
Το γενικότερο πρόβλημα είναι ότι κυρίως τα παλαιότερα αυτοκίνητα δεν έχουν σωστά ρυθμισμένο ύψος δέσμης. Ακόμη και με παλαιού τύπου λαμπτήρες αυτό είναι από ενοχλητικό εως επικίνδυνο.
Και είδικά για τις μηχανές είναι προτιμότερο να έχεις ΧΕΝΟΝ με σωστά ρυθμισμένο ύψοε δέσμης από το να αναγκάζεσαι να χρησιμοποιείς την μεγάλη σκάλα για να μπορέσεις να διακρίνεις τον δρόμο. Είναι ασφαλέστερο και για την μοτοσυκλέτα και για τους απέναντι.
.
[size=2pt]--- Πωλείται αμορτισέρ ΜΑΧΤΟΝ για GSXR K5 ---[/size]
[size=2pt]--- Πωλούνται διάφορα για TL1000R ---[/size]
Europe RULEZ !!! ...και για να μην ξεχνιόμαστε... FUCK USA
συμφωνω απολυτα αλλα οχι με τους προηγουμενους![]()
ΟΛΑ ΚΑΛΑ!!!
Πιστευεις οτι πχ στην Γερμανία και στην Αγγλία θα μπορούσες να βάλεις Xenon φώτα στη μοτοσυκλέτα η στο αυτοκίνητό σου εκ των υστέρων?Αρχικά δημιουργήθηκε από kalamaria
συμφωνω απολυτα αλλα οχι με τους προηγουμενους![]()
Και αν οχι, γιατί όχι?
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
Μήπως όμως ούτε και ελεύθερη εξάτμηση δεν θα μπορούσες να βάλεις?Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Πιστευεις οτι πχ στην Γερμανία και στην Αγγλία θα μπορούσες να βάλεις Xenon φώτα στη μοτοσυκλέτα η στο αυτοκίνητό σου εκ των υστέρων?
Και αν οχι, γιατί όχι?
Μήπως δεν επιτρέπεται ούτε στο βουνό με εντουράκι να κυκλοφορείς?
Μήπως ούτε και πολυεστερικά με υποτυπώδη προβολέα θα μπορούσες να βάλεις?
Μήπως δεν θα μπορούσες να έχεις βγάλει τον λασπωτήρα και να έχεις κρύψει την πινακίδα κάτω βαθιά πίσω από το λάστιχο?
Μήπως δεν θα μπορούσες να κυκλοφορείς χωρίς καθρέπτες και φλάς?
ΓΙατί οχι το ενα και ΟΚ τα άλλα?
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
.
[size=2pt]--- Πωλείται αμορτισέρ ΜΑΧΤΟΝ για GSXR K5 ---[/size]
[size=2pt]--- Πωλούνται διάφορα για TL1000R ---[/size]
Europe RULEZ !!! ...και για να μην ξεχνιόμαστε... FUCK USA
δεν ξερω ρε παιδια εγω πυστευω οτι μπορω να τις βαλω παντα σωστα ρυθμισμενες![]()
ΟΛΑ ΚΑΛΑ!!!
Δεν έχεις την δυνατότητα να ρυθμίσεις σωστά.Αρχικά δημιουργήθηκε από kalamaria
δεν ξερω ρε παιδια εγω πυστευω οτι μπορω να τις βαλω παντα σωστα ρυθμισμενες![]()
Το κρύσταλο του προβολέα σου είναι για να διαχέει το φως, και θα συνεχίσει να το κάνει στο αντίθετο ρεύμα μακρύτερα απο πριν.
Στα xenon τα κρύσταλα είναι λεία και την δέσμη την ορίζει ο καθρέφτης του προβολέα.
Εχει ενα πολύ ωραίο καταλογο η Hella με πολλές πληροφορίες.
Τώρα μην το πάρεις οτι είμαι εναντίον του να τους βάλεις.
Και εγώ ετοιμάζω μια τετράδα για το αμάξι που θα σκοτώνει.