Η κατασταση με τα aftermarket HID kits ειναι σαφως καλυτερη οταν μιλαμε για φαναρια με λαμπτηρες μονης πυρακτωσης (Η1 και Η7). Στο αμαξι μου που εβαλα στα μεσαια (Η7) hid, η δεσμη παραμενει ιδια με τους λαμπτηρες αλογονου, φαινονται ακομη καθαρα οι γραμμες αποκοπης της δεσμης (δλδ αυτο το χαρακτηριστικο __/ __/ των ευρωπαικων φωτων αριστεροτιμονων οχηματων) και εν γενει παρουσιαζουν ελαχιστο προβλημα προς τους υπολοιπους.
Δε συμβαινει ομως το ιδιο και στα Η4 Βi-Xenon του Στρομ... Ο λογος ειναι οτι οι Η4 ειναι διπλης πυρακτωσης. Με λιγα λογια, λογω του εντονου φωτος στο φαναρι που εχει πανω το κατοπτρο για τη μεσαια σκαλα και κατω για τη μεγαλη, εχοντας αναμενη τη μεσαια σκαλα, διαχεεται μια μικρη ποσοτητα φωτος και προς το κατοπτρο για τη μεγαλη σκαλα. Αυτο δημιουργει το "τυφλωμα" και ειναι ιδιαιτερα αισθητο οταν σταματαω πισω απο αυτοκινητο τη νυχτα, οπου φωτιζω ολη την καμπινα του...
Μεχρι τωρα κανεις δε μου εχει παραπονεθει και κανεις δε μου εχει "παιξει" τα φωτα του. Μονο και μονο η σκεψη ομως οτι ενοχλω τους αλλους οδηγους με προβληματιζει. Τα HIDs με διευκολυνουν αφανταστα και δε θελω να τα αποχωριστω. Σα σκεψη λοιπον που μαλλον θα εφαρμοσω, εχω την εξης:
Στο δεξι φαναρι, θα διατηρησω το HID, με μια μικρη μετατροπη. Θα κλεισω με φυλλο αλουμινιου την οπη που εχει για να δινει φως στο κατοπτρο της μεγαλης οταν μετακινειται ο λαμπτηρας στη θεση ΗΙ. Αυτο θα εξαφανισει/μειωσει το φως που παραγεται λογω αντανακλασης, χανοντας ομως τη δυνατοτητα για μεγαλη σκαλα στο δεξι φαναρι. Στο αριστερο φαναρι θα ξανατοποθετησω μια απλη λυχνια αλογονου, σε ιδια αποχρωση, ωστε να εχω μεγαλη σκαλα και συνιαλο. Ελπιζω να καταφερω κατι με αυτο...