71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
Αντώνη ισχύουν όλα όσα σου απάντησαν μέχρι τώρα αλλά η γνώμη μου είναι να τα βάλεις για να αποκτήσεις ιδία άποψη και να είσαι "προετοιμασμένος" για μελλοντικές εξορμήσεις. Λίγη προσοχή στην αρχή για να τα "μάθεις", ειδικά στα πρώτα χιλιόμετρα όπου θα νομίζεις ότι πέφτεις με το παραμικρό (εγώ τουλάχιστον έτσι αισθανόμουν, χωρίς να έχω ξανακαβαλήσει ποτέ μηχανάκι με τακούνι), και μετά απλά προσοχή στο βρεγμένο.
2012: 150 ημέρες στη νότια Αμερική
2010: Βόρειο Ακρωτήρι, 2009: Πυρηναία, Χώρα Βάσκων, Άλπεις, 2008: Άλπεις
Ετσι ακριβώς !!!
Με το μπροστινό TKC 80 εχω κάνει πάνω από 20.000 Km και έχει ακόμα ψωμί, δεν γλιστράει καθόλου απλά κάνει λίγο θόρυβο. Πίσω έχω κάνει και 9.000 με το ίδιο λαστιχο αλλά με 120 max στην εθνική και πολύ οικονομική οδήγηση. Με πιο ζωηρή οδήγηση το τελείωσα στις 5.000 Km (καβαλάω άφρικα 750).
Στο βρεγμένο είναι άψογα κανένα πρόβλημα εντός και εκτός πόλης. Στο χώμα είναι καλύτερα από τα Σαχάρα και χειρότερα από ΜΤ21 Και Τ63 (δεν βγαίνουν σε διασταση για το 990). Σε δύσκολο χώμα τα Τ63 είναι μακράν ότι καλύτερο εχω δοκιμάσει από "χωμάτινο" λάστιχο.
Επειδή πια εχω και γω διπλές ζάντες, να σου πω ότι είναι τρομερή ευκολία και ότι μακροπρόθεσμα κάνεις οικονομία. Στην επόμενη αλλαγή θα βάλω Τ63 για χωμάτινα και TW 101/152 για την άσφαλτο. Αν είχα όμως ενα σετ ζάντες θα έβαζα ξανά και χωρίς σκέψη ΤΚC 80.
Στο χώμα φυσικά και υπάρχει διαφορά με τα "χωμάτινα". Αν τελικά βάλεις άλλαξε και τις σαμπρέλες με ενισχυμένες. Θα τα πούμε την Κυριακή από κοντά.
tkc 80 εδω και 2000χλμ.πολυ καλα(εξαιρουνται χιονοβολτες παρνωνα),με καποιο οριο στο ταξιδι,max 150xlm,τα ταξιδεψα πηγαινε ελα Λαμια-Λεωνιδιο και η φθορα μηδαμινη(800χλμ).Θεωρω οτι πολυ καλη επιλογη για 990 με μονο καποιες παραχωρησεις στην ασφαλτο.![]()
37.12.07n
22.47.01.e
τα on-of φορανε ακτινες,τα αλλα ειναι μπασταρδα
το χειμερινο μπανιο αναζοωγονει μυαλο και σωμα,το καλοκαιρινο τα καιει
Στο 800 εχω μονιμα χωματινα πανω, ειναι μια χαρα σε καθημερινη μετακινηση, βαλτα αν γουσταρεις το χωμα και μπενεις συχνα
Με τα χωματινα δεν ειναι μονο οτι ευχαριστιεσαι παραπανω οπως γραφεις πολυ σωστα στο 5) ειναι και θεμα ασφαλειας. Με τα χωματινα πας παντου με μεγαλυτερη ασφαλεια ειτε εχει λασπη ειτε δεν εχει, με το τακουνι το μηχανακι και ελεγχετε καλυτερα και φρεναρει καλυτερα παντου
ασφαλτος
τα χωματινα λαστιχα που ειναι φτιαγμενα για μεγαλα ον οφ π.χ. karoo, tkc εχουν κατασκευαστει για να δουλευουν και στην ασφαλτο
σε ορεινο επαρχιακο και στροφιλικια κρατανε απιστευτα, εγω μπενω οπως και με τα ασφαλτινα και ισως και καλυτερα απο τα ασφαλτινα γιατι ειναι μαλακα και βεντουζαρουν πολυ καλα
στην εθνικη ειναι ξενερωμα λογο περιορισμου της τελικης αλλα στα στροφιλικια ειναι απολαυση
ποσο αντεχουν
δεν υπαρχει συνταγη ποσα χλμ θα βγαλουν, σε αλλον το πισινο βγαζει 8000χλμ και σε αλλον 1000χλμ εξαρτατε τον οδηγο και πως το παει. Με συντηρητικη οδηγηση μπορει να βγαλουν πολλα χλμ, αν ομως σε τρωει το δεξι χερι στο χωμα ειδικα σε πετρωτα, αν γουσταρεις ντριφτ και γενικα αν εισαι ινδιανος το πισω δεν βγαζει πανω απο 1000χλμ.. π.χ. μεσα σε ενα αγωνα trail ride εχω τελειωσει καινουριο πισινο karoo 2.
Και ο λογος που τρωγοντε ευκολα αν το κυνηγας ειναι γιατι ολα αυτα τα λαστιχα ειναι μαλακα επειδη εχουν φτιαχτει για να κινουντε και στην ασφαλτο.. και σε συνδυασμο με την δυναμη που εχουν τα big on off τα τακουνια κανουν φτερα..
Και οταν ερθει η ωρα για αλλαγη δεν αλλαζεις προς-πισω μαζι οπως στα ασφαλτινα, εκτος αν πας χωμα 2 φορες τον χρονο ή αν οδηγεις πολυ συντηρητικα.. αλλαζεις 1 μπροστα 2 πισω, ή 1 μπροστα 3 πισω, αναλογος την οδηγηση σου
βρεγμενη ασφαλτος
στην βρεγμενη ασφαλτο εγω δεν βλεπω μεγαλη διαφορα με τα ασφαλτινα, αλλα στην βροχη παω πολυ συντηρητικα ειτε φοραω χωματινα ειτε ασφαλτινα
KAROO 2 vs KAROO T vs TKC
γραφω για τα 3 λαστιχα που εχω δοκιμασει (παιζει και το ΜΤ 21 για big on off αλλα δεν το εχω φορεσει, δεν βγενει στην διασταση μου)
Τα karoo T με τα tkc χοντρικα ειναι τα ιδια λαστιχα, οποιο και να βαλετε σε big on off θα μεινετε ευχαριστημενοι, και δεν θα καταλαβετε μεγαλες διαφορες.
Τα karoo 2 ειναι καλυτερα στο χωμα σε σχεση με τα αλλα δυο, υπερεχουν παντου, καταρχην στην λασπη εκει που τα αλλα δυο θα κολησουν αυτα θα συνεχισουν, και μετα σε φρεναρισμα και πληροφορηση.
Σε κρατημα στην ασφαλτο ειναι τα ιδια και τα τρια λαστιχα, να μην πω οτι το karoo 2 ισως κραταει λιγο καλυτερα γιατι ειναι πιο μαλακο απο τα αλλα δυο. Τα karoo 2 κανουν λιγο θορυβο παραπανω απο τα αλλα 2, αλλα αυτο μου φανηκε μονο την πρωτη μερα που τα φορεσα, μετα συνηθιζετε και δεν τα ακους καθολου
Με λιγα λογια τα karoo 2 ειναι πιο χωματινα απο τα αλλα δυο χωρις να χανουν καθολου στην ασφαλτο
Στο θηριο εγω εχω καταληξει και φοραω στους αγωνες trail ride τα karoo 2. Και σε ταξιδιωτικα και βολτες μπροστα φοραω παντα karoo 2 και πισω karoo T. Και ο μονος λογος που δεν φοραω συνεχεια το karoo 2 και πισω ειναι οικονομικος γιατι τα τρωω λιγο πιο ευκολα σε σχεση με τα karoo T και τα tkc
Επειδή έχω το ίδιο μηχανάκι με εσένα(και στο ίδιο χρώμα) και συνεχώς βασανιζόμουν με τις αλλαγές για να πάω σε καμιά καλή βόλτα, το πήρα απόφαση και έφτιαξα δεύτερο σετ ζάντες με χωμάτινα λάστιχα και όποτε γουστάρω τα αλλάζω σε 10 λεπτά και εξαφανίζομαι...
Ποιο το κοστος κ που τις εφτιαξες, αν επιτρεπεται............![]()
Εκεί που τελειώνει ο δρόμος αρχίζει η περιπέτεια....
Το βασικό που έχεις να σκεφτείς είναι το οικονομικό ! Εγώ είχα τα καρου σε ένα gs1100 όλα καλά και ωραία , αν εξαιρέσεις τον θόρυβο στην άσφαλτο και το ότι φτύνει τακούνια αν τρέχεις ...Ααα και φυσικά η μικρή διάρκεια ζωής !!![]()
Το βασικό που έχεις να σκεφτείς είναι το οικονομικό ! Εγώ είχα τα καρου σε ένα gs1100 όλα καλά και ωραία , αν εξαιρέσεις τον θόρυβο στην άσφαλτο και το ότι φτύνει τακούνια αν τρέχεις ...Ααα και φυσικά η μικρή διάρκεια ζωής !!
Οταν γραφει για θορυβο και μικρη διαρκεια ζωης....που αναφερεται? στα λαστιχα η στο μηχανακι?![]()
[font=courier]"Its going to be a hell of a ride.!"[/font]
My Dirty Blog!!
^-^-^-^-^-^-^ جسارة أن يركب
Athenians Enduro Lovers
Γιούπι!!...ο δικός μας 6ήρεμος..
Η 5ήμερη στη Πίνδο!!!!!
Η ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΩΝΑ!μπρρρρ
[color=light blue][font=courier]Jolly Rider[/color][/font]
εβαλα τα tkc80 στο πεμβεδακι και πηγα την κυριακη βαρυμποπη,κατσιμιδι μεχρι μαλακασα εφτασα.πολυ καλα λαστιχα για το χωμα.πηγα με το πεμβεδακι οπου πηγαινα και με το gas gas.δεν το περιμενα αλλα εκανα κανονικο εντουρο με το bmw.στην ασφαλτο δεν τα εχω δοκιμασει ακομα σε μεγαλες ταχυτητες για να δω συμπεριφορα αλλα σε χαμηλες ταχυτητες μου φανηκαν μια χαρα,μια πιο ελαφρια αισθηση εχω στις στροφες απο τα toyrance χωρις ομως να με προβληματιζει.