Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 39

Θέμα: Καθημερινή μετακίνηση με χωμάτινα ???

Παλαιό μέλος Το avatar του/της antsoar
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από tthodor Προβολή μηνύματος

Γνώμη μου λοιπόν... το ξανα-σκέφτεσαι μετά το καλοκαίρι.... Τα λέμε και στην έυβοια από κοντά
    Σοφό μου ακούγετε, νομίζω ότι ταιριάζουμε και σαν χρήση που κάνουμε

Βέβαια το ιδανικότερο μου φάνηκε αυτό που είπαν παραπάνω με το δεύτερο σετ ζαντολάστιχα αλλά ανεβαίνουμε σε κόστος

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Cpt. Haddock Προβολή μηνύματος
    Αντωνιε, θα φτάνεις μετα;
    Δείτε ποιος μιλάει :a029:

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Αντώνη ισχύουν όλα όσα σου απάντησαν μέχρι τώρα αλλά η γνώμη μου είναι να τα βάλεις για να αποκτήσεις ιδία άποψη και να είσαι "προετοιμασμένος" για μελλοντικές εξορμήσεις. Λίγη προσοχή στην αρχή για να τα "μάθεις", ειδικά στα πρώτα χιλιόμετρα όπου θα νομίζεις ότι πέφτεις με το παραμικρό (εγώ τουλάχιστον έτσι αισθανόμουν, χωρίς να έχω ξανακαβαλήσει ποτέ μηχανάκι με τακούνι ), και μετά απλά προσοχή στο βρεγμένο.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από cristof40 Προβολή μηνύματος
    γειτονα θα βαλω και εγω τα tkc80 στο πεμβεδακι,ειναι εγγυηση.εαν θελεις εχω φιλο στην γειτονια μας που θα μας κανει καλες τιμες.κανονιζουμε και παμε μαζι να τα αλλαξουμε.
    Όπως και να έχει λάστιχα θα χρειαστώ, είτε βάλω με τακούνια είτε όχι, οπότε αν υπάρχει έμπιστος άνθρωπος στην περιοχή ακόμα καλύτερα.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από konkost Προβολή μηνύματος
    Εδω και 11 χρονια κυκλοφορω μονο με τακουνατα Συγκεκριμενα continental tkc80 και pirelli mt21 φορεμενα σε lc4 640 και transalp 650 Οποτε μονο για αυτα μπορω να εχω αποψη

-ΜΤ21: Απιστευτο λαστιχο σε ορεινες-στραμπουλιχτες ασφαλτινες στροφες! Βλεποντας τα τακουνια του δεν μπορεις να πιστεψεις πως "βεντουζαρει" Δεν διωχνει με τιποτα ειδικα το μπροστα Οταν ομως το κανει αυτο γινεται χωρις προειδοποιηση! Δεν κανουν για φορτωμα και ταξιδι οπου μετα τα 120-130 φθειρονται ραγδαια! Κανουν αρκετο θορυβο (εμενα μ'αρεσει!) και ξενιζουν στις στροφες οπου υπαρχει μια ασαφεια λογω της παραμορφωσης των τακουνιων Ακριβως λογω των σχετικα μεγαλων τακουνιων κυριως το πισω τετραγωνιζει γρηγορα με αποτελεσμα να επιδεινωνεται περαιτερω η ασαφεια κατα το πλαγιασμα Στην πολη ειναι ασφαλες ακομα και αν η ασφαλτος ειναι γυαλι αφου ζεστενονται για πλακα Ειδικα το μπροστα ακομα κι αν μπλοκαρει δεν διωχνει ευκολα
    Ολα τα παραπανω αφορουν σε στεγνη ασφαλτο Σε νερα θα τα χαρακτηριζα μονο με μια λεξη: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ!
    Σε στεγνο πατημενο χωμα σε τουριστικη σβελτη οδηγηση κρατανε πολυ καλα οπως επισης και σε σαθρο Στη δε λασπη δεν στομωνουν ευκολα Αντιθετα ομως απο οτι ισως θα περιμενε κανεις σε πετρωδες τεραιν (φυτευτη ή κυλιωμενη πετρα) δεν ειναι τοσο αποτελεσματικο
    Πανω απο 5000-6000χλμ δεν εχω καταφερει ποτε να βγαλω με αυτα Ενω απο τα περιπου 4000-4500χλμ αρχιζουν να γινονται και ακαταλληλα για σβελτη βολτα στο χωμα
    -TKC80:Βλεποντας τα δεν γεμιζουν το ματι για τις εκτος δρομου ικανοτητες τους Λιγο χειροτερο (ειδικα το μπροστα) απο τα ΜΤ21 στο πατημενο χωμα, προσοχη θελουν σε λασπες και σαθρο, αλλα καμια σχεση με τα ΜΤ21 σε πετρες οπου γραπωνουν ανελπιστα καλα!
    Στην ασφαλτο ειναι αρκετα "πολιτισμενα" χωρις πολυ θορυβο και με καλο κρατημα Σε στροφες αν πιεστουν θα διωξουν αλλα σταδιακα και αφου πρωτα προειδοποιησουν Σαφως αντεχουν περισσοτερο απο τα ΜΤ21 σε ασφαλτινη χρηση και σε αυτοκινητοδρομο οπου ταξιδευουν μεχρι τα 150-160 χωρις να φθειρονται υπερβολικα γρηγορα Σε νερα δεν προβληματιζουν αρκει να μην ξεπεραστουν τα ορια
    Στο transalp με το πισω λαστιχο δεν εχω βγαλει πανω απο 8000 χλμ με τα τελευταια περιπου 3000χλμ να κανει μονο για ασφαλτο και χανοντας μικρο μονο μερος της αποδοσης του Με το μπροστα εχω βγαλει 24000 χλμ κινουμενος μεχρι το τελος του σε ασφαλτο και χωμα χωρις ιδιαιτερο προβλημα! Αρα για ενα μπροστα εγω αλλαζω τρια πισω οποτε αν και αρχικα κοστιζουν περισσοτερο απο τα ΜΤ21 τελικα μαλλον ερχονται πιο φτηνα

Ολα τα παραπανω φυσικα ειναι υποκειμενικα!

Ετσι ακριβώς !!!

Με το μπροστινό TKC 80 εχω κάνει πάνω από 20.000 Km και έχει ακόμα ψωμί, δεν γλιστράει καθόλου απλά κάνει λίγο θόρυβο. Πίσω έχω κάνει και 9.000 με το ίδιο λαστιχο αλλά με 120 max στην εθνική και πολύ οικονομική οδήγηση. Με πιο ζωηρή οδήγηση το τελείωσα στις 5.000 Km (καβαλάω άφρικα 750).

Στο βρεγμένο είναι άψογα κανένα πρόβλημα εντός και εκτός πόλης. Στο χώμα είναι καλύτερα από τα Σαχάρα και χειρότερα από ΜΤ21 Και Τ63 (δεν βγαίνουν σε διασταση για το 990). Σε δύσκολο χώμα τα Τ63 είναι μακράν ότι καλύτερο εχω δοκιμάσει από "χωμάτινο" λάστιχο.

Επειδή πια εχω και γω διπλές ζάντες, να σου πω ότι είναι τρομερή ευκολία και ότι μακροπρόθεσμα κάνεις οικονομία. Στην επόμενη αλλαγή θα βάλω Τ63 για χωμάτινα και TW 101/152 για την άσφαλτο. Αν είχα όμως ενα σετ ζάντες θα έβαζα ξανά και χωρίς σκέψη ΤΚC 80.

Στο χώμα φυσικά και υπάρχει διαφορά με τα "χωμάτινα". Αν τελικά βάλεις άλλαξε και τις σαμπρέλες με ενισχυμένες. Θα τα πούμε την Κυριακή από κοντά.

ΛΕΩΝΙΔΙΟ ΤΣΑΚΩΝΙΑΣ ΛΕΜΕ Το avatar του/της πυξιδας990
    tkc 80 εδω και 2000χλμ.πολυ καλα(εξαιρουνται χιονοβολτες παρνωνα),με καποιο οριο στο ταξιδι,max 150xlm,τα ταξιδεψα πηγαινε ελα Λαμια-Λεωνιδιο και η φθορα μηδαμινη(800χλμ).Θεωρω οτι πολυ καλη επιλογη για 990 με μονο καποιες παραχωρησεις στην ασφαλτο.
    37.12.07n
    22.47.01.e
    τα on-of φορανε ακτινες,τα αλλα ειναι μπασταρδα
    το χειμερινο μπανιο αναζοωγονει μυαλο και σωμα,το καλοκαιρινο τα καιει

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από antsoar Προβολή μηνύματος
    Καθημερινή μετακίνηση με χωμάτινα (KTM 990ADV)

1) Πόσο συμβιβασμός είναι?

2) Μέσα στη πόλη, στην εθνική, σε στροφηλίκι?

3) Πόσο μεγάλη διαφορά κάνουν στο χώμα σε σχέση με τα Scorpion?

4) Είναι επικίνδυνα σε νερά στην άσφαλτο?

5) Με λίγα λόγια αξίζει ο κόπος προκειμένου να ευχαριστηθείς λίγο παραπάνω στο χώμα?

Στο 800 εχω μονιμα χωματινα πανω, ειναι μια χαρα σε καθημερινη μετακινηση, βαλτα αν γουσταρεις το χωμα και μπενεις συχνα
    Με τα χωματινα δεν ειναι μονο οτι ευχαριστιεσαι παραπανω οπως γραφεις πολυ σωστα στο 5) ειναι και θεμα ασφαλειας. Με τα χωματινα πας παντου με μεγαλυτερη ασφαλεια ειτε εχει λασπη ειτε δεν εχει, με το τακουνι το μηχανακι και ελεγχετε καλυτερα και φρεναρει καλυτερα παντου

ασφαλτος
    τα χωματινα λαστιχα που ειναι φτιαγμενα για μεγαλα ον οφ π.χ. karoo, tkc εχουν κατασκευαστει για να δουλευουν και στην ασφαλτο
    σε ορεινο επαρχιακο και στροφιλικια κρατανε απιστευτα, εγω μπενω οπως και με τα ασφαλτινα και ισως και καλυτερα απο τα ασφαλτινα γιατι ειναι μαλακα και βεντουζαρουν πολυ καλα
    στην εθνικη ειναι ξενερωμα λογο περιορισμου της τελικης αλλα στα στροφιλικια ειναι απολαυση

ποσο αντεχουν
    δεν υπαρχει συνταγη ποσα χλμ θα βγαλουν, σε αλλον το πισινο βγαζει 8000χλμ και σε αλλον 1000χλμ εξαρτατε τον οδηγο και πως το παει. Με συντηρητικη οδηγηση μπορει να βγαλουν πολλα χλμ, αν ομως σε τρωει το δεξι χερι στο χωμα ειδικα σε πετρωτα, αν γουσταρεις ντριφτ και γενικα αν εισαι ινδιανος το πισω δεν βγαζει πανω απο 1000χλμ.. π.χ. μεσα σε ενα αγωνα trail ride εχω τελειωσει καινουριο πισινο karoo 2.
    Και ο λογος που τρωγοντε ευκολα αν το κυνηγας ειναι γιατι ολα αυτα τα λαστιχα ειναι μαλακα επειδη εχουν φτιαχτει για να κινουντε και στην ασφαλτο.. και σε συνδυασμο με την δυναμη που εχουν τα big on off τα τακουνια κανουν φτερα..
    Και οταν ερθει η ωρα για αλλαγη δεν αλλαζεις προς-πισω μαζι οπως στα ασφαλτινα, εκτος αν πας χωμα 2 φορες τον χρονο ή αν οδηγεις πολυ συντηρητικα.. αλλαζεις 1 μπροστα 2 πισω, ή 1 μπροστα 3 πισω, αναλογος την οδηγηση σου

βρεγμενη ασφαλτος
    στην βρεγμενη ασφαλτο εγω δεν βλεπω μεγαλη διαφορα με τα ασφαλτινα, αλλα στην βροχη παω πολυ συντηρητικα ειτε φοραω χωματινα ειτε ασφαλτινα

KAROO 2 vs KAROO T vs TKC
    γραφω για τα 3 λαστιχα που εχω δοκιμασει (παιζει και το ΜΤ 21 για big on off αλλα δεν το εχω φορεσει, δεν βγενει στην διασταση μου)
    Τα karoo T με τα tkc χοντρικα ειναι τα ιδια λαστιχα, οποιο και να βαλετε σε big on off θα μεινετε ευχαριστημενοι, και δεν θα καταλαβετε μεγαλες διαφορες.
    Τα karoo 2 ειναι καλυτερα στο χωμα σε σχεση με τα αλλα δυο, υπερεχουν παντου, καταρχην στην λασπη εκει που τα αλλα δυο θα κολησουν αυτα θα συνεχισουν, και μετα σε φρεναρισμα και πληροφορηση.
    Σε κρατημα στην ασφαλτο ειναι τα ιδια και τα τρια λαστιχα, να μην πω οτι το karoo 2 ισως κραταει λιγο καλυτερα γιατι ειναι πιο μαλακο απο τα αλλα δυο. Τα karoo 2 κανουν λιγο θορυβο παραπανω απο τα αλλα 2, αλλα αυτο μου φανηκε μονο την πρωτη μερα που τα φορεσα, μετα συνηθιζετε και δεν τα ακους καθολου
    Με λιγα λογια τα karoo 2 ειναι πιο χωματινα απο τα αλλα δυο χωρις να χανουν καθολου στην ασφαλτο
    Στο θηριο εγω εχω καταληξει και φοραω στους αγωνες trail ride τα karoo 2. Και σε ταξιδιωτικα και βολτες μπροστα φοραω παντα karoo 2 και πισω karoo T. Και ο μονος λογος που δεν φοραω συνεχεια το karoo 2 και πισω ειναι οικονομικος γιατι τα τρωω λιγο πιο ευκολα σε σχεση με τα karoo T και τα tkc

ΚΑΙ ΤΩΡΑ????.... Το avatar του/της matmat
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DimChios Προβολή μηνύματος
    Αντωνη, βαλε τα TKC 80 και τελειωσες. Μην αγχωνεσαι! Σε πολυ λιγο θα τα συνηθισεις, δε θα αγχωνεσαι για βρεγμενο-στεγνο κλπ. Αυτοματα θα προσαρμοζεσαι χωρις να το καταλαβαινεις
    Τα ειχα (αυτα αλλα και τα KAROO, και τα ΜΤ63) ΜΟΝΙΜΑ πανω στην Αφρικα και το BMW. Δεν προβληματιστηκα πουθενα!
    Η μονη ισως φορα ήταν οταν "νοσταλγησα" να ταξιδεψω πιο αθορυβα, λιγο πιο γρηγορα στη βροχη και χωρις να με νοιαζει για τη φθορα τους! ΜΙΑ φορα ομως συνεβει αυτο!

ΚΑΙ φρεναρουν ΚΑΙ στριβουν και ειναι και κ@υλα να βλεπεις το εργαλειο με τακουνια

+ οσα ...

Τα εχω μονιμα και το φχαριστιεμαι και για βρεγμενο ειδικά για τις εναλλαγές με κανένα λάστιχο δεν εισαι απόλυτα σίγουρος
    "Αν είναι να φύγω ας φύγω πρωί
    στη σωστή εποχή σε λάθος στροφή"

Θάνος Ανεστόπουλος / Διάφανα Κρίνα

http://smutradio.listen2myradio.com/

ktmikos Το avatar του/της crfouras
    Επειδή έχω το ίδιο μηχανάκι με εσένα(και στο ίδιο χρώμα) και συνεχώς βασανιζόμουν με τις αλλαγές για να πάω σε καμιά καλή βόλτα, το πήρα απόφαση και έφτιαξα δεύτερο σετ ζάντες με χωμάτινα λάστιχα και όποτε γουστάρω τα αλλάζω σε 10 λεπτά και εξαφανίζομαι...

Ποιο το κοστος κ που τις εφτιαξες, αν επιτρεπεται............
    Εκεί που τελειώνει ο δρόμος αρχίζει η περιπέτεια....

της γειτονιας σας Το avatar του/της BELZEBOYLIS
    Το βασικό που έχεις να σκεφτείς είναι το οικονομικό ! Εγώ είχα τα καρου σε ένα gs1100 όλα καλά και ωραία , αν εξαιρέσεις τον θόρυβο στην άσφαλτο και το ότι φτύνει τακούνια αν τρέχεις ...Ααα και φυσικά η μικρή διάρκεια ζωής !!

ΚΑΙ ΤΩΡΑ????.... Το avatar του/της matmat
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BELZEBOYLIS Προβολή μηνύματος
    Το βασικό που έχεις να σκεφτείς είναι το οικονομικό ! Εγώ είχα τα καρου σε ένα gs1100 όλα καλά και ωραία , αν εξαιρέσεις τον θόρυβο στην άσφαλτο και το ότι φτύνει τακούνια αν τρέχεις ...Ααα και φυσικά η μικρή διάρκεια ζωής !!
    Κατα βαθος ειχες ενα καρό(υλι) gs1100 αλλά μην το κάνουμε θεμα τωρα
    "Αν είναι να φύγω ας φύγω πρωί
    στη σωστή εποχή σε λάθος στροφή"

Θάνος Ανεστόπουλος / Διάφανα Κρίνα

http://smutradio.listen2myradio.com/

sotris like motoris Το avatar του/της taxydromos

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από matmat Προβολή μηνύματος
    Κατα βαθος ειχες ενα καρό(υλι) gs1100 αλλά μην το κάνουμε θεμα τωρα
    Οταν γραφει για θορυβο και μικρη διαρκεια ζωης....που αναφερεται? στα λαστιχα η στο μηχανακι?
    [font=courier]"Its going to be a hell of a ride.!"[/font]

My Dirty Blog!!
    ^-^-^-^-^-^-^ جسارة أن يركب

Athenians Enduro Lovers

Γιούπι!!...ο δικός μας 6ήρεμος..

Η 5ήμερη στη Πίνδο!!!!!

Η ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΩΝΑ!μπρρρρ
    [color=light blue][font=courier]Jolly Rider[/color][/font]

εβαλα τα tkc80 στο πεμβεδακι και πηγα την κυριακη βαρυμποπη,κατσιμιδι μεχρι μαλακασα εφτασα.πολυ καλα λαστιχα για το χωμα.πηγα με το πεμβεδακι οπου πηγαινα και με το gas gas.δεν το περιμενα αλλα εκανα κανονικο εντουρο με το bmw.στην ασφαλτο δεν τα εχω δοκιμασει ακομα σε μεγαλες ταχυτητες για να δω συμπεριφορα αλλα σε χαμηλες ταχυτητες μου φανηκαν μια χαρα,μια πιο ελαφρια αισθηση εχω στις στροφες απο τα toyrance χωρις ομως να με προβληματιζει.

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Συμβουλές για ασφαλή μετακίνηση με μοτοσυκλέτα
    από fotodimis στο forum Οδήγηση: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 14/03/2012, 11:55
  2. Καθημερινη Μετακινηση
    από alex14 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 31
    Τελευταίο μήνυμα: 11/05/2004, 22:54
  3. Suzuki με V-2... DESMO !!!!!
    από SeNNinhA στο forum Νέα