βέβαια τώρα πχ στο viber δεν ξέρω ποιος μου στέλνει οπότε αργώ να καταλάβω ή έμαθα κάποιους αριθμούς απ'έξω αναγκαστικά.
Φίου φίου φι φι φίου
αρα θελει root το τηλεφωνο με αλλη ρομ....
θελει ψαξιμο το πραμα...
@zanνisvel
Κατεβηκαν οι χάρτες και κλειδωσε διαδρομη.
βεβαια πλοήγηση δεν έκανα ακόμα, αλλά μέχρι το βραδάκι θα το δοκιμάσω
Η εφαρμογη ειναι οτι πρεπει για τον taisteel..............![]()
Gagourus agamitus Parthenopipitsus!
Μιας και πήγαμε στα permisions και χτες συζήταγα γι αυτά έχουμε και λέμε:
Τις επαφές τις χρειάζεται για να σε πάει στο σπίτι/εταιρία κλπ με δεδομένο ότι έχεις συμπληρώσει την διεύθυνση.
Την τοποθεσία σου την χρειάζεται για πλοήγηση, photo tag, τι υπάρχει γύρω.
Το πρόσωπο σου το χρειάζεται για να ξεκλειδώνει το κινητό (face unlock) που λένε πως βελτιώθηκε στη νέα έκδοση του Android (5 Lollipop).
Τη φωνή σου για να του μιλάς και να γράφει και για φωνητική αναζήτηση.
Το δακτυλικό σου αποτύπωμα για να ξεκλειδώνει η συσκευή.
Πρόσβαση στα αρχεία σου για εύκολη αναζήτηση από file explorers.
Πρόσβαση στο log του android (ναι υπάρχει και τέτοιο και καλά για λόγους developing).
Πρόσβαση στα account σου για να μπαίνεις / μοιράζεις / ξεμπροστιάζεσαι εύκολα στα social media.
Πρόσβαση στο internet για απευθείας αναμετάδοση στην NSA,
και ένα σωρό άλλα δικαιώματα που ζητούνται για να σου παρέχουν ευκολίες αλλά τελικά χάνεται κάθε όριο ιδιωτικότητας.
Στην αρχή κι εγώ τα πρόσεχα και έβαζα περιορισμούς (βλ xposed permisions για τους κατέχοντες) αλλά πλέον δεν ασχολούμαι. Ξέρουν τα πάντα. Βλέπουν τα πάντα (ακόμα και από την μπροστινή κάμερα των selfies, τρομάρα μας). Ακούνε τα πάντα ακόμα και με κλειστή συσκευή. Ο chrome για παράδειγμα έχει ρύθμιση να χρησιμοποιεί την μπροστινή κάμερα και φυσικά στην επιλογή ON.
Όλα είναι αλληλένδετα. Θα ανεβάσω το αρχείο στο dropbox για να το πάρει ο φίλος μου αλλά και "όλοι όσοι ενδιαφέρονται" για μένα. Θα κάνω login με το λογαριασμό μου στο facebook και αμέσως ξέρουν ακόμα και με ποια κοιμήθηκα χτες. Θα βγάλω φωτογραφία με tag για να ξέρω (και όλοι οι άλλοι μαζί με μένα) που ήμουν, με ποιους, τι έκανα, και την ώρα στο δευτερόλεπτο.
Έχει χαθεί η μπάλα στο όνομα της ευκολίας που προσφέρει απλόχερα (με ανάλογο κέρδος) η τεχνολογία.
Καλώς ήρθαμε στον κόσμο της υπερβάλλουσας πληροφορίας.
Πάει το Tracer 9. Πάμε γι άλλα?
Aναφορικά με την ιδιωτικότητα και τους υπέρμαχους αυτής, να τονίσω, ότι τίποτα δεν είναι υποχρεωτικό.
''Θέλουμε'' και μας παρακολοθούν.
Προσωπικά χέστηκα. Αν με κυνηγήσει το FBI , θα κάνω ότι κάνουν στις ταινίες, και δεν θα με βρούν ποτέ. Οπότε no big deal....
Πρόσφατα έκανα update το viber και στην εκκίνηση μου λεει οτι το viber προσπαθεί να τραβήξει φωτό.Εφαγε deny όλο δικό του.Μετα ήθελε για position οπότε ξανά deny και άντε στην ευχή.Δεν είναι το πρόβλημα μου να ξέρουν κάποιοι ότι υπάρχω.Θα μπορουσαν να με ρωτήσουν όμως αν θέλω και όχι με το έτσι θέλω.
Φίου φίου φι φι φίου